łyżki czosnku w proszku sól, pieprz ziołowy bułka tarta do panierki Sposób wykonania: Czerstwą kajzerkę zalewamy mlekiem i odstawiamy na kilka minut aby dokładnie nim nasiąkła. W tym czasie mielimy mięso. Następnie do mięsa dodajemy odciśniętą z mleka bułkę, jajka oraz przyprawy. Dłonią wyrabiamy jednolitą, elastyczną masę. Ser żółty kroimy w słupki. Zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi oddzielamy porcje mięsa
Qchnia po prostuSkładniki: mięso mielone wieprzowe 3/4 kg, przypraw czubrica Royal Brand 1 łyżka, vegeta 2 łyżeczki, czarny pieprz mielony 1 łyżeczka, bułka czerstwa 1 sztuka, tarta bułka 2 łyżki, jajko 1 sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba, kapusta biała 1 sztuka, maggi - do smaku łopatkę zmieloną dobrze wymieszać z jajkiem, czubricą, vegetą, namoczoną(...)wodzie i odciśniętą z niej bułką, tartą bułka, pieprzem z tej ilości mięsa uformować 3 duże owalne kotlety i na gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony i przełożyć na talerz do garnka po mielonych włożyć pokrojoną młodą kapustę, zamieszać i włożyć mielone kotlety pod przykryciem dusić z 20 minut, mielone wyjąć na talerz
W Mojej Kuchni Lubięwersji zupełnie inne, w odmienionym smaku i konsystencji. Dzięki przechowania gotowych surowych kotletów w lodówce przed obsmażeniem, zyskuja one niezwykłej delikatności. Spróbujcie sami. Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 łyzki bułki tartej 1/2 szklanki mleka 1 cebula czerwona 1/2 czerwonej papryki olej mąka 1 jajko kilka gałązek natki pietruszki sól, pieprz, słodka papryka mielona Wykonanie: Paprykę oraz(...)cebule drobno posiekać podsmażyć. Bułkę tarta zalać mlekiem, dodać do mięsa razem z cebula i papryką. Dodać jajko i posiekaną natkę. Doprawić masę mięsną, wyrobić dokładnie. Formować kotleciki, obtoczyć w mące i odstawić do lodówki na min 30 minut. Po tym czasie smażyć
Z Majeczką w kuchniciasto. Tak przygotowane czebureki z mięsem smażono na głębokim tłuszczu. Jak jeść czebureki? Z czym podawać czebureki z mięsem? Jak się robi czebureki? Jak zrobić czebureki? Bardzo prosto, jeśli ktoś choć raz robił pierogi z mięsem, nie będzie miał z tym kłopotu. Czebureki robi się tak samo, tylko szybciej. Surowe mięso mielone doprawiamy i dość(...)większej ilości tłuszczu na rumiano. Z czym podawać czebureki? Jak jeść czebureki? Jak zrobić czebureki z mięsem? Zapraszam na przepis🙂 Czebureki z mięsem - przepis Ciasto mąka pszenna 250 g gorąca woda 125 ml spirytus lub ocet 1 łyżka Nadzienie mielona łopatka 500g cebula 1 czosnek 2 ząbki natka pietruszki 1/2 pęczka sól 1 płaska łyżeczka ostra papryka
Dieta moja pasjamojej ulubionej mieszanki. Żeby nie było tak och i ach, to powiem Wam, że Franek sałatki nie tknął. Kotlecika zjadł z grzanką i zielonym ogórkiem :) Składniki : 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 jajko 3/4 szklanki posiekanych orzechów (najlepiej włoskich, ale mogą być również dowolne) pół łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej(...)płaska łyżeczka mielonego cynamonu pieprz, sól ew mąka do obtoczenia tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno siekamy. Mięso mieszamy dokładnie z przyprawami i jajkiem. Dodajemy posiekane orzechy, cebulę i czosnek. Wyrabiamy na jednolitą masę, przekładamy do miski, szczelnie owijamy folią lub przykrywamy pokrywką i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Z masy formujemy podłużne kotleciki
bistro mamaNajbardziej chyba znanym sosem do spaghetti jest sos boloński, któego głównymi składnikami jest mięso mielone i sos pomidorowy. Czerwona soczewica najlepiej nadaje się na zamiennik mięsa i bardzo często tak właśnie przygotowuję to spaghetti, ale tym razem poszalałam i wzbogaciłam ten sos o warzywa. Ten sos sprawdzi się nie tylko do makaronu, będzie pyszny w ryżem czy też(...)pomidorowego/passaty 2-3 marchewki 1 czerwona papryka 2-3 gałązki selera naciowego 1 duża cebula około 100 g suchonych pomidorów 2-3 ząbki czsonku lub łyżeczka suszonego łyżeczka słodkiej mielone papryki łyżeczka suszonego oregano lub kilka gałązek świeżego (3-4) łyżeczka suszonej bazylii łyżeczka cukru sól i pieprz Przygotowanie: Wszystkie warzywa pokrój w drobną kostkę. W głębokiej patelni/garnku
greenscarfmniej niż u Toma, bo mięso, zamiast smażyć upiekliśmy w piekarniku. Polecamy Wam też przepis na domowy kebab z kurczaka z chlebkiem pita własnej roboty . Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 1 czerwona cebula drobno posiekana 3 ząbki czosnku starte na tarce Starta skórka z jednej pomarańczy 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu Kuskus(...)kalafiory 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki curry 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 3 łyżki oliwy lub oleju roślinnego Przygotowanie: Krok 1 Wymieszaj skórkę z pomarańczy z solą, kminem, pieprzem, starym czosnkiem i cebulą. Dodaj mięso i wyrabiaj przez kilka minut. Przyłóż się ;-). Mięso powinno być zwarte i gładkie. Przykryj i odstaw do lodówki
Niedzielny kucharzPyszne kotleciki mielone z dodatkiem suszonych pomidorów...do tego ziemniaczki, patison marynowany Orzech..i obiad gotowy..50 dkg mięsa mielonego 1 cebula 1 czerstwa bułka 1 szkl.bulionu2 jajasól, pieprzwegeta, majeranekpomidory suszone Piątnicabułka tartaBułkę namoczyć w bulionie.Do mięsa wbić jajka, dodać do smaku przyprawy,drobno pokrojoną cebulę,odciśniętą bułkę, pomidory suszone i wszystko razem
Moje domowe kucharzeniepietruszki 1 cebula duża 2 liście laurowe 10 szt ziela angielskiego sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony 5 dużych jajek 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej startej 2 kajzerki czerstwe Jak zrobić pasztet: Najpierw przygotowujemy mięso. Do garnka wkładamy surową wieprzowinę, wołowinę, boczek. Następnie dodajemy obraną cebulę, marchewkę i pietruszkę oraz ziele angielskie(...)dodajemy wątróbkę na ostatnie 15 min gotowania. Finalnie mięso i warzywa odcedzamy z wywaru (zachowując go), studzimy. W kolejnym kroku, w wywarze moczymy bułki. Wszystko przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Potem do masy mięsnej dodajemy przyprawy (sól, pieprz, gałkę muszkatołową), ok szklankę wywaru w którym gotowało się mięso i żółtka, następnie wyrabiamy. Następnie białka ubijamy na pianę, łączymy
Dorota SmakujeTrochę odmienione mielone, chude z drobiowego mięska, wzbogacone papryką i koperkiem. Polecam podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką. Składniki: 500 g mięsa mielonego drobiowego 1 jajko 2 łyżki kaszy manny 1/2 czerwonej papryki 1/2 pęczka koperku bułka tarta biały pieprz sól Mięso wymieszać z jajkiem, kaszą manną i przyprawami. Koperek posiekać, paprykę pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamięsa z udek kurczaka 500 g pieczarek 250 g sera żółtego gouda 5 łyżek oleju 2 jajka szczypta soli 1,5 szklanki mleka 1,5 szklanki wody gazowanej 2 szklanki mąki 750 ml słodkiej śmietany 18% 1,5 łyżki mąki 1 pęczek koperku Sól, pieprz Przygotowanie: Mięso mielimy. Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach
R'n'G Kitchenknedle z kardamonowego są całkiem pyszne. Podwoiłam tylko ilość składników, zupełnie nic (poza farszem) w nich nie zmieniałam. Knedle z mięsem z rosołu to klasyczny, typowo babciny przepis. Chociaż znając życie, babcia robiłaby je z mieszanym mięsem, moja na bank dodałaby do nich wołowinę. Mamy tutaj prosty przepis na kluchy, kurczak zagrodowy dłuuuugo gotowany w rosole, ugotowane jarzyny i podstawowe(...)mięsa z rosołu (ja użyłam kurczaka zagrodowego) 1 kg obranych ziemniaków 400-450 g mąki pszennej 2 jajka 3 cebule 1 duża marchewka z rosołu 1 duży korzeń pietruszki z rosołu 1 łyżka suszonego majeranku 5 łyżek rosołu sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 30 knedli) Mięso z rosołu, marchewkę i pietruszkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Można
Kardamonovyświeżo mielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: Boczek bez skóry pokroić w kostkę 3 cm x 3 cm, zasypać solą peklową, wymieszać, przełożyć do pojemnika z pokrywą i schować do lodówki na 48 godzin. Cebulkę pokroić w kostkę i na sitku sparzyć wrzątkiem. Zapeklowany boczek wymieszać z cebulą i zmielić w maszynce do mielenia mięsa na sitku 4 mm. Do zmielonego
Kocham..lubię..gotuję..mniejsze kawałki i zalać mlekiem. Przydusić i odstawić. Jeśli bułki nadal będą suche to dolać minimalnie więcej mleka. Mięso z pstrąga razem z bułkami zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do masy rybnej dodać roztrzepane jajka, śmietanę , gałkę muszkatołową, biały pieprz sól do smaku. Wymieszać. Foremkę 10 cm x 18 cm wysmarować grubo masłem, wlać masę. Na górę położyć kawałki
Kuchnia Pokoleńdanie jednogarnkowe. Makaron polany sosem, podczas pieczenia staje się miękki i pysznie smakuje z pulp etami oraz sosem. Polecam przepis na to łatwe danie . PULPETY ; 500 g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko przyprawy - sól, pieprz, przyprawa do mięsa. 2 ząbki czosnku 2 kromki chleba tostowego DODATKOWO ; 400 g gniazd makaronowych 330 ml śmietany
Kulinarne Fantazje Mariolizawsze lubimy na ostro, od zawsze lubię eksperymenty kulinarna. Dziś danie inspirowane daniem kuchni meksykańskiej-chilli con carne, które oboje uwielbiamy. Zamiast mięsa mielonego użyłam kurczaka. Dlaczego kurczak? Bo to zdrowsze i chudsze mięso, no i oczywiście dużo szybsze do przygotowania. Mięso soczyste, kukurydza chrupiąca, danie pikantne-ogólnie, naprawdę smaczne i ekspresowe danie, które podałam z ryżem gotowanym
Krylowa KuchniaKlopsiki z białej kiełbasy w sosie żurkowym to propozycja na szybki obiad. Wystarczy kiełbasę obrać z osłonki, uformować kulki, wrzucić do sosu i gotowe. Biała kiełbasa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dodatkiem majeranku... i wszyscy się nim zajadaliśmy. A, że królika hodował mój tato, rósł on sobie zgodnie z prawami natury. Wiem, że mięso było najwyższej jakości. Pierwszeństwo do króliczego mięsa mieli zawsze najmłodsi - zupka dla małych dzieci na bazie tego mięsa jest bardzo wartościowym posiłkiem. Świadomie patrząc na talerz... W tym daniu znajdziesz składniki mineralne takie jak: miedź , łatwo
Gary Bez dnapęczaku i mielonego indyka Kto oglądał „Simpsonów” pewnie kojarzy Mother Nature Burgers Homera, zrobione z pęczaku. Nasze hamburgery nie są wegetariańskie, gdyż zawierają gotowaną kaszę i mielone mięso. Z połączenia powstał kawał sycącego kotleta, który, jak powiedziała mama Agnieszki „w ogóle nie smakuje jak pęczak”. I o to chodzi Zobacz przepis Wtorek: Fritatta z pęczaku, sera haloumi(...)taką refleksję, że przygotowywanie jednego, bardziej rozbudowanego obiadu trwa niewiele krócej niż gotowanie naszego tygodniowego menu. Zobaczcie listę zakupową do tego menu na tydzień: Mięso 4 małe udka z kurczak 11 zł 500 g mielonego indyka 7 zł 2 polędwiczki z indyka 6,9 zł Warzywa 2 mała cebule białe 0,7 zł 1 cebula czerwona
Niedzielny kucharzpęczaku i mielonego indyka Kto oglądał „Simpsonów” pewnie kojarzy Mother Nature Burgers Homera, zrobione z pęczaku. Nasze hamburgery nie są wegetariańskie, gdyż zawierają gotowaną kaszę i mielone mięso. Z połączenia powstał kawał sycącego kotleta, który, jak powiedziała mama Agnieszki „w ogóle nie smakuje jak pęczak”. I o to chodzi Zobacz przepis Wtorek: Fritatta z pęczaku, sera haloumi(...)taką refleksję, że przygotowywanie jednego, bardziej rozbudowanego obiadu trwa niewiele krócej niż gotowanie naszego tygodniowego menu. Zobaczcie listę zakupową do tego menu na tydzień: Mięso 4 małe udka z kurczak 11 zł 500 g mielonego indyka 7 zł 2 polędwiczki z indyka 6,9 zł Warzywa 2 mała cebule białe 0,7 zł 1 cebula czerwona
Niedzielny kucharzłyżki bułki tartej 1 jajko 10 plastrów wędzonego boczku 10 sztuk śliwki węgierki sól pieprz olej Wykonanie: 1. Mięso z łopatki i fileta z kurczaka zmielić maszynką do mielenia mięsa. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju i pozostawić do wystudzenia. Natkę z pietruszki drobno posiekać. Zmielone mięso przełożyć do dużej miski, dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem, posiekaną natkę
Szalona Kuchnia EwelinyZwykła-niezwykła zupa pomidorowa z dodatkiem ciecierzycy, makaronem soba i majerankowymi klopsikami. 4 porcje: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki soli 700 g przecieru pomidorowego 1 marchewka 240 g konserwowej ciecierzycy 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżka majeranku 150 g makaronu gryczanego (soba) Mięso doprawiamy solą i majerankiem. Mieszamy dokładnie
KucharzycaOdcedzamy, dodajemy pokruszony ser, mleko i chwilę razem dusimy na małym ogniu (do rozpuszczenia sera). Zestawiamy z ognia i blendujemy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso mielimy na dużych oczkach. Na rozgrzanym oleju szklimy cebule, dodajemy mięso i lekko podsmażamy z posiekanym czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Puree z manioku dzielimy na 4 części
R'n'G Kitchenłyżki śmietany lub jogurtu Mleko zagotowujemy i zalewamy nim mak. Gotujemy często mieszając na małym ogniu ok. 15 (30 jeśli mamy niemielony mak) minut. Mak odcedzamy na gęstym sitku i mielimy w maszynce do mielenia mięsa przynajmniej 2 razy, z najdrobniejszym sitkiem, jeśli używamy maku niemielonego . Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy zmielony mak, migdały
Dzieje kuchennej Wiewióryłyżeczki papryki wędzonej – sól, pieprz – świeża bazylia, posiekana i listki Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, krótko smażymy. Dodajemy mięso mielone i doprawiamy solą i pieprzem, smażymy do momentu, aż mięso całkowicie się zetnie. Dodajemy krojone pomidory, koncentrat, oregano, paprykę słodką, wędzoną i chili, mieszamy. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut
Be Fit Be StrongSkładniki: kapusta biała 1 średnia, mięso mielone 50 dag, ryż ugotowany 3 woreczki, jajka 2 sztuki, przyprawy Harrisa Royal Brand 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, woda 2 szklanki, pomidory 1 kg/miękkie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, kostka rosołowa 2 sztuki, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki z kapusty wyciąć głąb(...)wrzątku sparzać liście, z wystudzonych wyciąć gruby nerw mielone drobiowe dokładnie wymieszać z ryżem, kucharkiem, przyprawą, kapustą porcję mięsa nakładać na liście i ciasno zawijać gołąbki układać w garnku szybkowara, na dno wkładam takie rozkładane sitko jak do gotowania na parze i kapusta nigdy się nie przypali do dna wlać wodę, po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu
W Mojej Kuchni Lubięchili. Składniki 500 g mięsa wołowego 1 łyżka mąki majeranek ostra papryka w proszku olej sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy (ważne by było chude, typu ligawa lub polędwica). Do mięsa dodajemy do smaku soli, pieprzu, majeranku, ostrej papryki i mąkę. Wszystko dokładnie łączymy, formujemy kotlety w kształcie paluszków (choć
R'n'G Kitchencienkich plastrach -pomidor -sałata -bułki z sezamem -majonez -majeranek -sól -pieprz -jajko Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w dużą kostkę. Mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Dodajemy przyprawy, jajko i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety wielkości bułki o grubości ok. 1,5 cm. Smażymy na patelni do grillowania 3 minuty z każdej strony lub w grillu elektrycznym
Magia jedzenia.zebrałam się za obrobienie zdjęć pysznych pulpetów z indyka. Narobiłam ich tyle, że miałam obiad na trzy dni. Z 500 g mięsa wyszło 10 sztuk. 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 marchewka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki papryki słodkiej 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżeczka(...)soli 2 łyżki oliwy z oliwek Do mięsa dodajemy poszatkowaną cebulę oraz marchewkę startą na drobnych oczkach. Wbijamy jajko, dosypujemy bułkę tartą oraz przyprawy. Formujemy pulpeciki i podsmażamy je na oliwie z oliwek. 0,5 l wody 8 suszonych grzybów liść laurowy 2 ziela angielskie 3 ziarnka pieprzu 0,5 łyżeczki musztardy 1 łyżka mąki + trochę wody
Emskie SmakiSkładniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 4 płaskie łyżki mąki pełnoziarnistej bazylia, pieprz Mięso mieszamy w misce z resztą składników. W wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym układamy placuszki uformowane z mięsa. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Smacznego
Moje-pitraszenieoznacza plaster mięsa czy pieczeni odcięty od całości- Tyle wikipedia. Obecnie zrazy robi się z różnych gatunków mięsa i nie tylko uciętego plastra ale i niekiedy z mielonego mięsa .Najważniejsze żeby tam znalazł się grzybek i cebulka. A tak skrótowo to mogą być mięsne ,z kasz, ziemniaków. ważne żeby dobrze bawić się a przy okazji smacznie zjeść Tym zdaniem
Eli Gotowaniesuszonymi pomidorami 6 suszonych pomidorów z zalewy 1 jajko sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy ,kroimy na kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka). Pomidory odsączamy z zalewy ,kroimy w paski ,dodajemy do mięsa razem z jajkiem i serkiem. Masę dokładnie wyrabiamy ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formujemy
R'n'G Kitchenvide. Dzięki tej metodzie mięso stanie się dużo bardziej delikatne i soczyste, a cały smak pozostanie w środku mięsa. Składniki które potrzebujemy do przygotowania naszej roladki : 500 g. mielonego mięsa z łopatki 50 g. pomidorów suszonych czosnek granulowany sól pieprz świeży tymianek Mięso mieszamy ze wszystkimi drobno posiekanymi składnikami, a następnie rozkładamy na rozwiniętej folii spożywczej. i rolujemy
Full Smakupracy. Można je wcześniej przygotować i później tylko podgrzać. Ładnie się prezentuje i smakuje prawie każdemu kto je mięso. 1 op ( 500 g ) lazani sos mięsny : 1 kg mielonego mięsa ( u mnie lopatka ) 2 cebule 1 duża marchewka 0,5 szkl czerwonego wina puszka pomidorów
Polska Zupamielone wieprzowe ( u mnie łopatka ) – ok. 300 g * czosnek – 1 ząbek * cebula – 1 szt * starty imbir , papryka słodka, garam masala, sól – do smaku SOS: * miękkie pomidory – 200 g * jogurt naturalny – 3 łyżki * cebula – 1 szt * czerwona papryka – 1 szt * cynamon, kurkuma, garam masala, mielony imbir – do smaku * czosnek – 1 ząbek * oliwa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MIĘSO
Ostra na SłodkoProporcje użycia soli : 3/4 ilości potrzebnej wg kalkulatora soli grubej morskiej, 1/4 soli peklowej. Zapeklowane mięso odstawiamy na 3 dni. Po tym czasie mięso mielimy w maszynce. Tłuste kawałki mielimy o drobnym sitku natomiast pozostał o grubych oczkach. Przyprawiamy mięso: pieprz czarny pieprz biały 24 ząbków czosnku 18 g majeranku po 8 ziaren
kgwjanczewomożna podawać na ciepło z sosem lub na zimno do kanapki. Przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis. Mięso na obiad nr 54 (11/2013). Polecam!Składniki:1 kg mielonego mięsa (łopatka/karkówka)3 jajka2 cebule3 czerstwe kajzerkiwoda lub mleko do namoczenia bułek1/2 czerwonej papryki1-2 ogórki konserwowesól, pieprzsuszony lub świeży koperekmajeranek olejświeży rozmarynSposób przygotowania:1. Bułki namoczyć
Kuchnia domowa AniMało mięsa, dużo warzyw, czyli kotleciki w warzywach. -0,5 kg mielonego mięsa -puszka cieciorki lub fasolki -puszka drobnego groszku -kilka ugotowanych marchewek -papryka -cebula -2-3 ząbki czosnku -słoiczek koncentratu pomidorowego -olej -przyprawy warzywko, barbecue, delikat do mięs Odsączamy groszek i cieciorkę. Paprykę i marchewkę kroimy w kostkę. Tarkujemy na drobnych oczkach czosnek
Maminek kulinarnywypełnioną szklanką wody. wkładamy lekko przyklepane, posmarowane jajkiem i posypane sezamem bułeczki. Pieczemy ok 10 min. Kiedy wetkniemy w nie wykałaczkę powinna być sucha. Hamburgery wołowe: 1 kg mięsa mielonego wołowego(najlepiej z antrykotu lub innej niezbyt chudej części mięsa) ok 300 ml wody 3 łyżeczki ostrej musztardy sól, pieprz Dodatkowo: ulubione sosy (musztarda, gotowe sosy, majonez, keczup....) sałata
Malinowe Pocałunki