mięso mielone - 22854 przepisów (strona:402/1524)

Pulpeciki z indyka w sosie curry 135

lubicie smak curry bardziej pikantny czy łagodny? Ilość porcji: 20 szt. Czas przygotowania: 70 minut Składniki na pulpeciki z indyka w sosie curry: Pulpeciki: 1 kg mielonego mięsa z indyka 1 bułeczka pszenna 100 ml mleka 2 łyżeczki mielonego kuminu 2 łyżeczki kolendry 2 łyżeczki soli 1 jajko 3 ząbki czosnku Dodatkowo: mąka pszenna pełnoziarnista do obtoczenia pulpetów(...)proszku 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka mielonej kolendry 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki chilli (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki cukru sok z 1/2 limonki lub cytryny 4 łyżki oleju do smażenia sól do smaku  szczypiorek do podania  Jak zrobić pulpeciku z indyka w sosie curry? Bułeczkę rozmoczyć w mleku i dodać do mięsa na pulpety. Czosnek obrać i przecisnąć

Kuchcik gotuje
MAKARON RIGATONI Z INDYCZYM RAGU BIANCO 81

warsztatów  zorganizowanych przez Krajową Radę Drobiarstwa w ramach kampanii promującej mięso indycze w Europie  "Indyk z Europy - pod skrzydłami jakości” .   Ragu Bianco to świetna alternatywa dla typowego ragu w stylu bolońskim. Będziesz potrzebować Składniki na 2 porcje:  200 g makaronu rigatoni 300 g mielonego udźca indyczego 80 ml wytrawnego białego wina 40 g masła extra(...)wywar Z obranych warzyw i szyi indyczej przygotuj ok. 800 ml wywaru.  Etap II - mięso na patelni Na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek podsmaż mielone mięso indycze, aż uzyska ono rumiany kolor. W międzyczasie pokrój w drobną kostkę: selera, marchewkę, cebulę oraz suszone pomidory. Całość dodaj po kolei na patelnię i smaż dalej

Wylizany Rondel
MAKARON RIGATONI Z INDYCZYM RAGU BIANCO 96

warsztatów  zorganizowanych przez Krajową Radę Drobiarstwa w ramach kampanii promującej mięso indycze w Europie  "Indyk z Europy - pod skrzydłami jakości” .   Ragu Bianco to świetna alternatywa dla typowego ragu w stylu bolońskim. Będziesz potrzebować Składniki na 2 porcje:  200 g makaronu rigatoni 300 g mielonego udźca indyczego 80 ml wytrawnego białego wina 40 g masła extra(...)wywar Z obranych warzyw i szyi indyczej przygotuj ok. 800 ml wywaru.  Etap II - mięso na patelni Na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek podsmaż mielone mięso indycze, aż uzyska ono rumiany kolor. W międzyczasie pokrój w drobną kostkę: selera, marchewkę, cebulę oraz suszone pomidory. Całość dodaj po kolei na patelnię i smaż dalej

Wylizany Rondel
Biała kiełbasa domowa 181

przepisy na domowe wyroby. Na mięsne wyroby domowe porwałam się po raz pierwszy, a na pierwszy ogień poszła biała kiełbasa domowa. Zdradzę tajemnicę, że w lodówce już się „przegryza” mięso na kiełbasę długodojrzewającą, a schab czeka w kolejce na swój świąteczny „lifting”.   Składniki na ok. 6kg wyrobu: - 2 kg łopatki - 1 kg karkówki - 1 kg boczku - 1 kg podgardla(...)zmielonego - 1 łyżka pieprzu grubo zmielonego - 1 łyżeczka rozmarynu - 1,5 łyżeczki mielonej kolendry - ok. 650ml lodowatej wody - 280g pinhead rusk (dostałam od rzeżnika) - oczyszczone jelita     Mięso mielimy maszynką. Idealnie by było – tłuste zmielić na oczkach 4 mm, a chude 8 mm. Usprawniając sobie jednak trochę pracę skorzystałam z uprzejmości (i sugestii) zaprzyjaźnionego rzeźnika Johna (Irlandczyk), który

mojewypiekiinietylko
Kotlety mielone 171

skrócił, że nie wyrabiam się z niektórymi sprawami.Ale postaram się jakoś nadrobić zaległości..Na początek kotleciki mielone, dzisiaj robione...tym razem zamiast majeranku dałam tymianek. 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula czerstwa bułka 1 jajko 1-2 łyżki majonezu około 0,5 szkl. bulionu lub mleka sól pieprz czarny Cykoria wegeta tymianek Cykroia Bułkę moczyć w mleku(...)bulionie przez około 10–15 min. Do mięsa dodać namoczoną  i odciśniętą bułkę, majonez, posiekaną cebulę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Uformować kotlety i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone 171

skrócił, że nie wyrabiam się z niektórymi sprawami.Ale postaram się jakoś nadrobić zaległości..Na początek kotleciki mielone, dzisiaj robione...tym razem zamiast majeranku dałam tymianek. 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula czerstwa bułka 1 jajko 1-2 łyżki majonezu około 0,5 szkl. bulionu lub mleka sól pieprz czarny Cykoria wegeta tymianek Cykroia Bułkę moczyć w mleku(...)bulionie przez około 10–15 min. Do mięsa dodać namoczoną  i odciśniętą bułkę, majonez, posiekaną cebulę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Uformować kotlety i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Tak po prostu Kotlety mielone z mizerią i młodymi ziemniakami 266

Zachciało się nam coś całkowicie zwyczajnego :) Kotlety mielone z mizerią i młodymi ziemniakami SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 3 kromki chleba z amarantusem (może być bułka kajzerka) 1 jajko sól, pieprz, bułka tarta, olej ogórki gruntowe świeży koperek jogurt naturalny sól pieprz młode ziemniaki Mój mąż czekał na te kotlety prawie(...)Chleb bez skórki zalać wodą, odstawić do namoczenia na około 10 minut. Do większej miski włożyć zmielone mięso, cebulę pokrojoną w kosteczkę, jajko, sól i pieprz oraz odciśniętym chlebem. Wszystko dobrze wymieszać aż nie będzie przywierać do dłoni.  Im dłużej wyrabiamy, tym lepsze kotlety.  Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i kłaść na dobrze rozgrzany olej na patelni

MarciochaKucharzy
Rolada z indyka z grzybami leśnymi i suszonymi pomidorami 158

indyka kroimy aby uzyskać jak największą powierzchnię do rolady. Rozbijamy przez folię. Staramy się aby nie uszkodzić mięsa. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Do mielonego mięsa dodajemy jajko. Grzyby, pomidory i pietruszkę siekamy. Dodajemy do farszu. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę. Równomiernie wykładamy na rozbitego fileta i zawijamy roladę. W naczyniu

Smaki Ewy
Keto obiad- kotlety mielone w boczku (Paleo, LowCarb, AIP) 176

przygotowania 5 minut Czas gotowania 15 minut Składniki Kotlety 0,5 kg łopatki wieprzowej mielonej 0,5 cebuli drobno posiekanej 8 plastrów boczku wędzonego sól, pieprz Dodatki 2 garści rukoli 1 awokado 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu jabłkowego Sposób przygotowania Mięso mielone przyprawić solą i pieprzem, dodać cebulę i bardzo dokładnie wymieszać (najlepiej dłońmi(...)mięsa uformować 8 równych kulek i spłaszczyć je formując kotlety. Każdy owinąć dookoła plastrem boczku. Kłaść na patelnię i smażyć po kilka minut z każdej strony aż do zrumienienia, pilnujący, aby kotlety doszły także w środku (można przykryć patelnię pokrywką w celu zatrzymania ciepła). Podawać z sałatką z rucoli i awokado. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 kotleta (bez dodatków

Modern Cave Girl
PIECZONY SCHAB W MAJERANKU 159

rodzaj mięsa, które szybko robi się suche i nie zbyt smaczne ale dzięki pieczeniu w rękawie, zachowuje ono swoją wilgotność a aromat majeranku i czosnku przechodzi przez całe Nasze mięso. Przepis na pieczony schab w majeranu jest bardzo łatwy w wykonaniu, a gdy już podasz go swoim domownikom lub gościom, na pewno zaskoczy wszystkich, swoim cudownym smakiem ale również smakowitym(...)ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 4 łyżeczki majeranku pieprz czarny mielony Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Górną, bardziej tłustą część mięsa nacinamy w poprzek chodź nie jest to konieczne. Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy nim cały kawałek Naszej wieprzowiny. Majeranek, sól i świeżo mielony pieprz łączymy razem i również wcieramy w schab, pamiętając o każdej jego

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Rolada z boczku i podgardla 238

boczku i podgardla wykrawamy chude części i tniemy je w kawałki 3-4 cm 2.Tłuste części mielimy fi 8 mm 3.Mięso z golonki mielimy na fi 4 mm a następnie na fi 2,5 mm WYKONANIE Przygotowane mięso po klasyfikacji peklujemy na okres 48 godz. w lodówce temp.4-8 st. Po tym czasie dodajemy wodę 100 ml do chudego(...)mięska i wyrabiamy je do kleistości,dodając stopniowo przyprawy.Teraz mięso mielimy. Zmieloną golonkę dodajemy do chudego mięska i ponownie wyrabiamy, na koniec dodajemy zmielone tłuste części. Teraz wyrabiamy dokładnie aby przyprawy i mięso dobrze się połączyły. Teraz przygotowaną masą mięsną nadziewamy skóry golonki i osłonkę kolagenową. Zawijamy dość ciasno i wiążemy. Następne pakujemy w siatki. Wieszamy na kijach. Osadzanie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Mielone z rabarbarem 154

dodatek świeżego koperku. Mielone z rabarbarem SKŁADNIKI : 300 g mielonego z łopatki  1 jajko 1 czerstwa bułka  2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki  1 pęd rabarbaru bułka tarta sól i pieprz świeżo mielony do smaku   olej kokosowy do smażenia PRZYGOTOWANIE : Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy odciśniętą (wcześniej namoczoną

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Żółwiki z mięsa i parówek na Dzień Dziecka 219

dzieci specjalnego obiadku. Proponujemy kotlety mielone z parówkami podane w formie żółwia. Na dzieciach, którym je serwowałam żółwiki zrobiły duże wrażenie. Żółwiki z mięsa i parówek     SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 5 parówek 1 czerwona cebula 6 ziarenek pieprzu łyżka oliwy sól, pieprz suszona natka pietruszki 1 jajko bułka tarta plaster sera żółtego(...)kawałek ciasta francuskiego  PRZYGOTOWANIE: Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Gdy zmięknie dodajemy natkę pietruszki, odrobinę pieprzu i mieszamy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy do niego cebulę z patelni, jajko i dosypujemy tyle bułki tartej aby zagęścić masę i łatwo formować kotlety. Masę doprawiamy solą. Z masy fomujemy spore kotlety. Trzy parówki przekrajemy wzdłuż

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gulasz po meksykańsku 150

Gulasz po meksykańsku z fasolą czerwoną, kukurydzą i papryką w towarzystwie mięsa wieprzowego. Wariancja na temat chilli con carne, które zazwyczaj przygotowuje się z mielonym mięsem wołowym. Tej wersji dodatkowego smaku dodają przyprawy: kim rzymski, kolendra i cynamon. Gulasz podałam z ryżem. Gorąco polecam! Składniki na 2-3 porcje: 500 g łopatki lub szynki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki(...)rzymskiego 1/2 łyżeczki kolendry mielonej 1 mała łyżeczka cynamonu sól, pieprz 1 listek laurowy natka pietruszki masło klarowane lub oliwa 1. Łopatkę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. 2. Na patelni roztopić masło klarowane. Zeszklić cebulę z czosnkiem. Wsypać przyprawy: kim rzymski, kolendrę i cynamon. Dodać mięso, obsmażyć z każdej

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania