Zapiekanka z kaszy jaglanej, mielonego mięsa z kurczaka oraz suszonych pomidorów. Zapiekanka ma dobrą konsystencję i bez problemu można ją kroić. Po upieczeniu należy jednak odczekać ok. 10 minut przed
Bulliokostkę o boku około półtorej, do dwóch centymetrów. Mięso wołowe mielimy w maszynce do mięsa na bardzo drobnym sitku ( pasztetowym). Mięso z boczku mielimy w na sitku o oczku 5 mm ( takim na którym robimy mielone kotlety). Osłonki kiełbas wkładamy do misy z letnią wodą i pozostawiamy w niej na dziesięć minut. Teraz wszystkie rodzaje mięsa wkładamy
Miód i pieprzZrazy mielone nadziewane są serem, ogórkiem kiszonym i cebulą. Bardzo ciekawy i pomysłowy przepis do wypróbowania. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko 1 bułka namoczona w wodzie sól pieprz 1 cebula plasterki sera bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Bułkę zalać wodą, odstawić do namoczenia na około(...)minut. Do większej miski włożyć zmielone mięso, cebulę, jajko, sól i pieprz oraz odciśniętą bułkę. Wszystko dobrze wymieszać. W trakcie wyrabiania mięsa należy dodawać po troszku zimnej wody i wyrabiać tak długo aż mięso wodę wchłonie i nie będzie przywierać do dłoni. Im dłużej wyrabiamy, tym lepsze nasze kotlety. Formujemy małe kotlety mielone, lekko rozpłaszczamy. Kładziemy na kotlety
Smaczne Potrawycebula 1 ząbek czosnku bułka tarta 1/2 łyżeczki cynamonu Kamis sól morska Kamis czarny pieprz mielony Kamis dodatkowo: ser kanapkowo sałatkowy czerwona cebula olej rydzowy 2 cukinie Wykonanie: Mięso mielimy, do mielenia wrzucamy też cebulę. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą, cynamon ,sól i pieprz. Tak doprawione mięso odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie formujemy
Z Majeczką w kuchnidanie łatwo przedawkować, bo nie można przestać jeść i jeść, i jeść, i w końcu żreć :P Później zostaje tylko leżing ;) nasze najulubieńsze ćwiczenie ;) Składniki 250 g mielonego mięsa wołowego 5 łyżek ketchupu 2 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 800 ml bulionu wołowego 2 łyżki(...)ryżu 150-200 g makaronu kluski lane koperek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy mięso, rozdrabniając drewnianą łyżką. Następnie dodajemy ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i smażymy przez chwilę, by aromaty i smaki nabrały mocy. Później, po jakimś kwadransie, zalewamy gorącym bulionem, wsypujemy ryż i dusimy na wolnym
R'n'G Kitchenzastąpiliśmy indykiem i to mielonym. Pyszności. Składniki: 6 tortilli pomidorowych mały udziec indyczy do zmielenia 1/2 cebuli 1/3 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 15 dag sera żółtego tartego 1 łyżka koncentratu pomidorowego szczypta płatków chili sól, pieprz szczypta ziół tureckich do mięs sos czosnkowy Przygotowanie: Cebulę szklimy na oleju. Dorzucamy do niej mięso mielone. Dusimy do miękkości(...)zasmażając. Dodajemy zioła do mięsa, sól i pieprz do smaku. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszany z chili. Dusimy chwilę. Paprykę kroimy w kostkę. Obsmażamy. Dusimy z mięsem do miękkości. Placki mączne podgrzewamy na chrupko na suchej patelni. Oprószamy tartym serem, kładziemy warstwę farszu, znów oprószamy serem. Przykrywamy drugim plackiem. Za pomocą talerza przekręcamy na drugą stronę. Chwilę podgrzewamy. Zdejmujemy
Kuchnia po mojemuSkładniki; 50 dag makaronu spaghetti 1 cebula drobno posiekana 2 rozgniecione ząbki czosnku 1 obrana marchew i starta na tarce 3/4 szkl. wina różowego od winiarni zamojskiej 50 dag mielonej łopatki wieprzowej 400 ml posiekanych pomidorów z puszki 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii sól i pieprz do smaku(...)łyżka miodu ser parmezan do dekoracji bazylia do dekoracji Przygotowanie; Oliwę rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę. Następnie dodać marchew, suszoną bazylię i oregano. Smażyć parę minut. Dołożyć mięso mielone i na ostrym ogniu smażyć do momentu aż mięso zbrązowieje, następnie dodać pomidory i wlać wino. Wymieszać i zagotować. Zmniejszyć płomień i dusić około
Radość kipiąca uśmiechem.Składniki : ok.50 dag mielonego mięsa wieprzowego szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku 2 jajka pieprz, gałka muszkatołowa, sól, mielona czerwona, ostra papryka łyżeczka cukru rozpuszczona w kilku łyżkach wody smalec do smażenia cebuli Przygotowanie : Pokrojoną drobno cebulę oraz pokrojony czosnek przesmażyć na smalcu, wystudzić Do mięsa dodać kaszę, przestudzona cebulę i czosnek oraz
Proste Potrawypieprz mielony przyprawa w płynie Bio śmietana makaron bezglutenowy KLIK Pieczarki obieram, przepłukuję i smażę na maśle klarowanym, zalewam gorącym bulionem ( kostki warzywne Bio, rozpuszczam we wrzątku). Gotuję jakieś 20 minut, na koniec zabielam śmietaną i doprawiam do smaku. Podaję z ugotowanym osobno, bezglutenowym makaronem. Spaghetti bolognese: Makaron spaghetti bezglutenowy KLIK Mięso mielone ( dowolne, ulubione(...)suszonej włoszczyzny ( zmielona) Łyżka papryki słodkiej 1/2 łyżeczka chilli zioła prowansalskie ( łyżeczka) 1 łyżka skrobi kukurydzianej sól do smaku( około łyżeczki) pieprz czarny mielony do smaku ( ¼ - ½ łyżeczki) --------------------------- Na patelni rozgrzewam olej, przekładam mięso i smażę około 5 minut. W między czasie gotuję makaron, 9 minut i jest al dente. Przygotowuję sos. Do garnuszka wlewam 500 ml soku
Takie tam pichcenieSkładniki(około 2-3 porcje): 1 cebula 1 ząbek czosnku 250 g mięsa mielonego z indyka 400 g pomidorów krojonych z puszki oregano, bazylia, sól, papryka ostra mielona(...)Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie oliwy, następnie dodajemy do niej czosnek przeciśnięty przez praskę lub posiekany i mięso - posypujemy papryką. Smażymy do momentu kiedy mięso nam się zarumieni i dodajemy pomidory, przyprawiamy solą i papryką ostrą mieloną oraz OBFICIE oregano i bazylią - podgrzewamy do chwili wyparowania większości wody z pomidorów. Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.U
Moje-pitraszeniekebab gdyz jest to naprawdę pyszny dodatek - nie lubię surowej cebuli a w tym połaczeniu z mięsem ugrillowanym lub upieczonym jest rewelacyjna! Kebab ormiański 500 g mięsa mielonego wołowego (może być baranina) 3 cebule mieszanka ziół ormianskich do mięsa (można dodać tymianek i paprykę słodką) sól, pieprz lawasz pół pęczka pietruszki sos typu adżuka lub w wersji łagodniej(...)można użyć np ajwaru ( domowy ajwar ). Jedną cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach i mieszamy z miesem mielonym i przyprawami. Pozostałe cebule kroimy w bardzo cienkie talarki i mieszamy z poszatkowaną pietruszką. Ostawiamy na minum 30 minut. Z miesa formujemy wałeczki grubości ok 2 cm i dowolnej długości (zależy jakie mamy kawałki lawaszu). Tak przygotowane mieso albo smażymy
sierotka maRysia w kuchniSkładniki na ciasto: 500 g mąki pszennej np. typ 500, 250 ml gorącej wody, 50 ml oleju, pół łyżeczki soli. Farsz: 300 g mielonej wołowiny (np. zrazowa dolna), 300 g mielonej wieprzowiny (np. łopatki wieprzowej), ½ średniej cebuli, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju (np. rzepakowego), 1 żółtko jajka, 50 ml bulionu, płaska łyżeczka soli, płaska łyżeczka(...)łyżki oleju. Wrzucić poszatkowaną cebulę oraz czosnek. Całość podsmażyć na średnim ogniu przez około 5 minut, tylko do lekkiego zeszklenia się cebuli. Zawartość patelni dodać do mieszanki mielonego mięsa. Dodać też jedno żółtko jajka oraz po płaskiej łyżeczce soli i pieprzu. Do miski wlać 50 ml dowolnego bulionu. Bardzo dokładnie wymieszać składniki farszu (przez minimum 5 minut). Farsz
Świat Domowej KuchniGruzińska specjalność Pierożki chinkali z mięsem. Pierogi w kształcie sakiewki wypełnione mięsem i bulionem podane z dużą ilością grubo mielonego świeżego pieprzu. ok 20-25 pierożków chinkali Ciasto 500-600 gramów mąki pszennej 1 jajko szczypta soli ok. 300 ml gorącej wody 5 łyżek roztopionego masła Farsz 400-500 gramów mielonego mięsa z łopatki 1 duży(...)wody 250 ml. 1 mała cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz opcjonalnie odrobina majeranku Mięso przełożyć do miski dodać przyprawy, pokrojoną w kosteczkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać posiekaną pietruszkę wlać wodę i wyrabiać masę mięsną do momentu aż mięso wchłonie cały płyn. Odstawiamy aby smaki się przegryzły. Mąkę przesiać do miski dodać jajko
Andzia Pichcipowodzeniem może stanowić posiłek do pracy. Składniki: 50 dkg mielonego mięsa wołowo – wieprzowego puszka czerwonej fasoli konserwowej puszka fasoli konserwowej 1 cebula, posiekana w drobną kostkę 1-2 papryczki chili posiekane w drobną kostkę 3/4 szklanki bulionu wołowego puszka pomidorów pieprz cayenne, sól, mielone płatki chili, suszone płatki pomidorów oliwa do smażenia Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy(...)oliwę i wrzucamy mięso, doprawiamy je solą oraz pieprzem i smażymy. Przekładamy je do garnka a na patelni szklimy cebulkę. Do garnka z mięsem dokładamy cebulę, fasolę, kukurydzę, papryczkę chili oraz pomidory z puszki. Całość podlewamy co chwilę bulionem i gotujemy tak aby mięso nie było surowe. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem cayenne, suszonymi pomidorami oraz chili. Chili podajemy
Życie ze smakiemwiększych pieczarek(jak widać moje były nieco małe) 20 dak.mięsa mielonego 2 jajka przyprawy:sól,pieprz,majeranek,cebula pokrojona w drobną kostkę,czosnek przeciśnięty przez praskę- według uznania bułka tarta do panierowania, masło klarowane lub olej do smażenia WYKONANIE: pieczarki czyścimy,odcinamy korzonki,myjemy, mięso mielone przyprawiamy i mieszamy z jednym jajkiem, kapelusze pieczarek wypełniamy mięsem
Kuchnia Beaty