mięso mielone - 23354 przepisów (strona:392/1557)

Planowanie posiłków – jak zacząć? Nasze doświadczenia 124

kilku odcinków programu Allegry powtórzyliśmy jeden zestaw dań, bo inne albo zawierały składniki niedostępne w Polsce, albo wydały nam się mało atrakcyjne. Sięgnęliśmy po menu – z mielonym mięsem w roli głównej . Z mielonego zrobiliśmy jedzenie na kilka dni – burgery, sos boloński i sheperd’s pie. To było naprawdę pyszne menu, do którego chętnie wracamy. Dania

Niedzielny kucharz
Zupa meksykańska z oliwkami na ostro 112

wersji light, bez żadnych ostrości ją uwielbia. Podają ją z dodatkiem tartego parmezanu, natki lub rukoli, z grzankami z serem pleśniowym lub maślano-ziołowymi. SKŁADNIKI: 1,5 kg mięsa mielonego z indyka 500 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 żółte papryki 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 340 g czarnych wydrylowanych oliwek

Zasmakuj Kuchni
DOMOWE BURGERY 159

najlepszy cheddar ale można zastąpić innym ulubionym ( u mnie gouda ) sałata keczup sos czosnkowy: śmietana 12%- 8 łyżek, majonez- 3 łyżki, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz Wykonanie: *Mięso mielimy w maszynce przez sitko o średnich otworach, mielimy tylko raz, bo to mięso do burgera nie na klopsa. Mięsa   nie doprawiamy, delikatnie przemieszamy, formujemy kotlety. Gotowe smażymy

Z Majeczką w kuchni
Planowanie posiłków – jak zacząć? Nasze doświadczenia 206

kilku odcinków programu Allegry powtórzyliśmy jeden zestaw dań, bo inne albo zawierały składniki niedostępne w Polsce, albo wydały nam się mało atrakcyjne. Sięgnęliśmy po menu – z mielonym mięsem w roli głównej . Z mielonego zrobiliśmy jedzenie na kilka dni – burgery, sos boloński i sheperd’s pie. To było naprawdę pyszne menu, do którego chętnie wracamy. Dania

Niedzielny kucharz
Pierogi z mięsnym farszem 161

Wykonanie farszu : Mięso pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i podlać odrobiną wody. Dodać sól, pieprz i ziele angielski i dusić do miękkości. Następnie mięso przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przełożyć do miski. Cebulkę pokroić w kostkę i zrumienić na złoty kolor. Dodać do mięsa. Następnie dodać pieprz, sól i jajko i wszystko razem wymieszać. Jeśli farsz jest

Olga Piecze i Gotuje
Jak zaoszczędzić i przedłużyć przydatność żywności do spożycia? 188

miesięcy Owoce 6-12 miesięcy 24-26 miesięcy Warzywa 8-10 miesięcy 24-26 miesięcy Ryby 6 miesięcy 24-26 miesięcy Drób 6 miesięcy 24-26 miesięcy Mięso mielone 4 miesiące 12 miesięcy Mięso 6 miesięcy 24-26 miesięcy Każdy produkt po zapakowaniu próżniowym należy podpisać. Osobiście najczęściej pakuję warzywa. Bardzo często przygotowuje w domu najróżniejsze zupy, sosy

Słodkie okruszki
Klopsiki wołowe w pomidorowym sosie. 177

Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz, oregano 1 puszka krojonych pomidorów oregano, papryka ostra mielona, sól 1 ząbek czosnku Mięso dokładnie wymieszać (najlepiej ręcznie) z pokrojoną drobno cebulą, jajkiem, posiekaną natkę pietruszki, gałką muszkatołową, solą, pieprzem i oregano. Uformować niewielkie

Moje-pitraszenie
Burgery z ciecierzycy z serem halloumi i relishem z ananasa 156

ciecierzycy 3 łyżki polenty + do obtoczenia garść świeżej kolendry garść natki pietruszki ½ łyżeczki mielonej kolendry ½ łyżeczki mielonego kuminu ½ łyżeczki wędzonej papryki w proszku świeżo mielony pieprz olej kokosowy do smażenia sól Dodatki: 6 fińskich bułek owsianych 200 g cypryjskiego sera halloumi garść świeżej kolendry 1 pomidor 1 czerwona cebula kilka listków sałaty, np. rzymskiej(...)cukru trzcinowego szczypta soli 1 łyżeczka oleju kokosowego * PRZYGOTOWANIE Burgery z ciecierzycy Ciecierzycę odsącz z zalewy (zostaw ją na później) i zmiel na grubych oczkach za pomocą maszynki do mielenia mięsa lub zgnieć tłuczkiem do mielenia ziemniaków. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i kolendrę, przyprawy oraz polentę i wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku. Zagnieć i zacznij formować kotlety

Food Square
Ciasto na pierogi – najlepsze na świecie :) 140

mąki tortowej 1 szkl gorącej wody 125g masła 1 jajko sól Farsz mięsny ugotowane mięso z kurczaka i łopatki cebula masło sól i pieprz Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, dodać podsmażoną na maśle cebulkę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Do miski wlać przegotowaną wodę i rozpuścić w niej masło. Dodać połowę mąki i wymieszać, wbić jajko

Pieguskowa Kuchnia
Domowa mielonka wieprzowa z folii 298

wolę wersję naturalną. Skórki należy ugotować z dodatkiem przypraw: soli, ziela angielskiego i listka laurowego. Gotują się bardzo szybko, jakieś 30 - 40 minut.  Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa wybierając sitko o możliwie jak najgrubszych oczkach. Ugotowane skórki również zmielić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Zmielone mięso, skórki oraz czosnek posypać sowicie solą i pieprzem, wymieszać

Ze smakiem bez glutenu
Pasztet z dzika pieczony w boczku 127

zimy na jakiegoś dzika, to polecam pasztet pieczony w boczku. Jeśli dzik Wam ucieknie, to zamiast niego proponuję użyć mięso wieprzowe. Składniki: • 50 dkg mielonego mięsa z dzika • 2 jajka • 1 plaster słoniny ok 5 dkg • 10-15 śliwek suszonych • 30 dkg boczku wędzonego w plastrach • sól, pieprz ziołowy do smaku Wykonanie

To co kocham
ZAPIEKANKA A' LA LAZANIA 166

Coś dla osób lubiących szybko i smacznie zjeść .   300 g.makaronu np.spaghetti 20 dag.pieczarek 4 łyżki masła sól pieprz np.reszta kotletów mielonych z obiadu lub podsmażone mięso mielone duża cebula 1 łyżka mąki 1 szkl.bulionu 2 jajka 1/2 szkl.śmietany 3 łyżki startego żółtego sera ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ugotować makaron na pół twardo.Pieczarki pociąć na plasterki,usmażyć na łyżce masła

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Spaghetti bolognese 141

łopatka) makaron spaghetti 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz koperek ser żółty oregano olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa, cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić cebulę, poddusić ją, dodać czosnek i krótką chwilę podsmażyć. Do cebuli dorzucić mięso. Smażyć, aż przestanie być

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną. 194

plasterki boczku parzonego - 1 łyżeczka masła klarowanego - sól, pieprz Dodatkowo - kilka łyżek mleka Wykonanie Boczek kroję w drobniutką kosteczkę, przesmażam na rumiano na łyżeczce masła. Ugotowane, przestudzone mięso mielę w maszynce do mielenia, przekładam do miseczki. Do mięsa dodaję surowe jajko, ostudzony boczek, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Ciasto rozwijam i kroję na 8 równych prostokątów. Na każdy

Kuchnia z widokiem na ogród
Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami 318

łopatki i 300 gr schabu) 3 duże cebule 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka kaszy mannej 3 łyżki oleju do smażenia Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na złoto. Zesmażoną cebulę dodać do mięsa, dodać przyprawy, manną, dokładnie wymieszać. Farsz do pierogów z ziemniakami: 1,5 kg surowych, obranych ziemniaków, startych na tarce

moj przepis na