mięso mielone - 22854 przepisów (strona:383/1524)

Kotlety mielone z kaszą kuskus i marchewką 143

Dziś coś z serii "odmieniony mielony" :) Składniki: 300 g chudego mielonego mięsa 1/2 suchej namoczonej w wodzie lub mleku kajzerki 1 cebula 1 łyżeczka masła 1 jajko 4 łyżki kaszy kuskus + 1/2 szklanki wrzątku 1 nieduża marchewka bułka tatra sól świeżo mielony pieprz 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta chilli 3 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich olej(...)smażenia Sposób wykonania: 1. Mięso wymieszać z odciśniętą kajzerką. 2. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. 3. Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut, aż wchłonie płyn. 4. Marchewkę obrać i zetrzeć na najdrobniejszych oczkach. 5. Mięso wymieszać z cebulą, marchewką i kaszą. Dodać jajko, przyprawy i ewentualnie dodać bułki tartej do zagęszczenia masy. 5. Wilgotnymi dłońmi formować kotlety. Opanierować

Kuchnia domowa Ani
Domowy pasztet z królika 187

podsmażone mięso jest suche bo przecież do pasztetu dodaje się również tłuste mięso i boczek. Jedyną czynnością, której nie lubię przy robieniu pasztetu to mielenie mięsa dlatego muszę przyznać bez bicia, że mój pasztet był mielony tylko raz a w przepisie podaję, że dwa…. bo tak powinno być ale….cóż nie jestem doskonała…;) Domowy pasztet(...)rondelka. Dodać obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę, pietruszkę i por. Zalać wodą i dodać liście laurowe, pieprz, jałowiec i rozmaryn, sól. Gotować do miękkości. Ostudzić. 2. Mięso królika uważnie obrać z kości i przesmażyć na suchej patelni do zrumienienia. 3. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oliwie. Jak cebula jest już miękka dodać umytą, oczyszczoną

UgotujmyTo.pl
Kotlety wołowe (mielone) do hamburgerów 228

Post Kotlety wołowe (mielone) do hamburgerów pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Kotlety mielone z pieczarkami. 205

Kotlety mielone z pieczarkami. Składniki : 60 dkg mięsa wieprzowego ( łopatka,karkówka )     1 całe jajko 1 średnia cebula 10 dkg pieczarek 1 czerstwa bułka przyprawa do mięsa mielonego majeranek pieprz sól 3 gałązki zielonej natki piertuszki 4 ząbki czosnku 6-8 dkg bułki tartej olej do smażenia Sposób wykonania : Pieczarki oczyścić, opłukać, przekroić na połówki(...)ugotować. Ugotowane odcedzić, przestudzić, drobno posiekać lub zemleć przez maszynkę razem z mięsem. Cebulę obrać, drobno poszatkować lub także zemleć przez maszynkę. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, tak aby cała nią nasiąkła. Następnie wyjąć ją z wody i mocno wycisnąć. wyciśniętą bułkę zemleć w maszynce o średnich oczkach. Mięso pokroić na kawałki , zemleć w maszynce o średnich oczkach. Czosnek obrać

Przepisy i porady kulinarne
Mielonka wieprzowo-indycza w osłonce barierowej 150

mięsa z podudzi indyczych 4 g pieprzu 2 g gałki muszkatołowej 5 g cukru 2 g czosnku granulowanego 8 łyżeczek żelatyny 55 g peklosoli osłonka barierowa termokurczliwa średnica 55 mm, ok. 2 mb Z podudzi indyczych zdejmujemy skórę i je trybujemy. Kroimy w kostkę razem z wieprzowiną i peklujemy w lodówce przez 3 dni. Po 3 dniach mielimy wszystko(...)wody i mieszamy ze zmielonym mięsem. Dodajemy suchą żelatynę, mieszamy raz jeszcze i napełniamy osłonki barierowe formując batony o długości ok. 25 cm. Napełniać można przy pomocy maszynki do mielenia mięsa (bez ostrza siekającego) lub specjalną nadziewarką. Osobiście zachęcamy do zakupu takiej nadziewarki, wygoda jest nie do opisania. Wcześniej nabijaliśmy właśnie maszynką do mielenia, ale nadziewarką jest wielokrotnie szybciej

Marder&Marder Manufacture
Kiełbasa wiejska wędzona 170

majeranku 3 g ziela angielskiego 15 g pieprzu mielonego czosnek jedna główka plus granulat pół torebki 1 litr wody zimnej 200 g skórki ze słoniny plus wywar. WYKONANIE Mięso mielimy na rzadkiej siatce, słoninę i boczek na gęstszej. Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy, ziele angielskie zmiażdżyć. Cała sztuka dobrej kiełbasy polega na odpowiednim wyrobieniu farszu. Potem już tylko napełnianie

W kuchennym oknie Ewy
Pomysł na… dynię makaronową z sosem bolognese 163

trochę solimy. Układamy na blasze skórką do góry i pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C. W tym czasie przygotowujemy sos boloński. Ja użyłam 500 g mięsa mielonego z indyka i 750 g passaty. Podsmażyłam mięso i zalałam połową passaty. Gdy passata trochę odparowała, zostawiłam na średnim ogniu dolewając resztę passaty. Doprawiłam czosnkiem, mielonym korzeniem lubczyku, czubrycą

Kucharzyca
DOMOWA KIEŁBASA KRAKOWSKA 166

klasy ; mięso należy umyć i osuszyć, następnie mięso chude oddzielamy od tłuszczu, błon i ścięgien. Mięso chude kroimy na 3-4 centymetrowe kawałki i przekładamy do jednego pojemnika.  Mięso z tłuszczem, również kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do drugiego pojemnika - jest  to mięso klasy drugiej.  Mięsa należy teraz zapeklować - do chudego mięsa które waży około(...)cukru. Do mięsa z tłuszczem dodajemy 8 g peklosoli i szczyptę cukru.  Mięsa dokładnie mieszamy, zamykamy pojemniki i odkładamy do lodówki na 3 doby. Raz dziennie należy je przemieszać. Po upływie tego czasu, kawałki mięsa chudego rozbijamy lekko tłuczkiem. Natomiast mięso tłuste mielimy w maszynce z sitkiem 4-6 mm dwa razy ( będzie to wypełniacz mięsa chudego w kiełbasie

Kulinarne Fantazje Marioli
Burrito “z odzysku” / Resourceful burrito 74

Odwieczne pytanie – co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu, nie było. A efekt bardzo smaczny, na pewno(...)pepper, chili Mięso i warzywa z rosołu zmiel w maszynce do mięsa. Warzywa pokrój na dość małą kostkę. Dużą patelnię rozgrzej z łyżką oleju. Na początek wrzuć cebulę, paprykę i fasolę, posmaż przez chwilę, aż warzywa lekko zmiękną. Dorzuć pokrojoną cukinię i kukurydzę, smaż dalej, ciągle mieszając. Jak warzywa będą już równomiernie usmażone dorzuć do tego mielone rosołowe

Martyna Cooks
BURRITO „Z ODZYSKU” / RESOURCEFUL BURRITO 123

fasolę, posmaż przez chwilę, aż warzywa lekko zmiękną. Dorzuć pokrojoną cukinię i kukurydzę, smaż dalej, ciągle mieszając. Jak warzywa będą już równomiernie usmażone dorzuć do tego mielone rosołowe mięso z warzywami i smaż dalej ciągle mieszając. W momencie, gdy mięso dokładnie wymiesza się z warzywami zalej wszystko sosem pomidorowym i dodaj pomidory z puszki, wymieszaj. Dodaj wszystkie przyprawy

Martyna Cooks
BURRITO „Z ODZYSKU” / RESOURCEFUL BURRITO 143

fasolę, posmaż przez chwilę, aż warzywa lekko zmiękną. Dorzuć pokrojoną cukinię i kukurydzę, smaż dalej, ciągle mieszając. Jak warzywa będą już równomiernie usmażone dorzuć do tego mielone rosołowe mięso z warzywami i smaż dalej ciągle mieszając. W momencie, gdy mięso dokładnie wymiesza się z warzywami zalej wszystko sosem pomidorowym i dodaj pomidory z puszki, wymieszaj. Dodaj wszystkie przyprawy

Martyna Cooks
Indyk z warzywami i ryżem 209

podgrzejecie go w mikrofalówce i będziecie mogli cieszyć się wyśmienitym zdrowym i pożywnym posiłkiem. Myślę, że warto spróbować… Poniżej znajdziecie przepis i listę zakupów… Składniki 400g mięsa mielonego z indyka 1 średniej wielkości papryka 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 puszki krojonych pomidorów puszka czerwonej fasoli olej do smażenia łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka(...)słodkiej papryki 500ml bulionu sól pieprz 100g ryżu (1 torebka) Indyk z warzywami i ryżem – przepis Na odrobinie oleju szklimy cebulę. Jak cebula będzie już szklista dodajemy mięso z indyka i podsmażamy. W międzyczasie dodajemy drobno posiekany czosnek . Kiedy mięso będzie już usmażone dodajemy ryż i całość chwilę smażymy (2-3 minuty). Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, odcedzoną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mini kebaby z tymiankiem i sosem chili (grillowane) 173

Mini kebaby z mielonego mięsa, czy to wołowego, czy wieprzowego bardzo często przygotowuję. Grillowane na patyczkach mini kebaby są bardzo poręczne. Do mięsa można dodać dowolne dodatki, tym razem proponuję dodać świeży tymianek, cebulę dymkę i sos chili Winiary, który zastąpi tradycyjne przyprawy. Mini kebaby to również doskonała propozycja na letni sezon grillowy. Mięso takiego kebaba jest soczyste, lekko(...)tymiankiem i sosem chili (4 porcje- 8 sztuk ) 500 g mięsa ( u mnie szynka wieprzowa ) - 4 łyżki sosu chili Winiary - świeży tymianek ( 1 łyżka listków) 3 łyżki bułki tartej - 2 szt. cebula dymka - sól morska - 50 ml wody gazowanej - olej rzepakowy do posmarowania patelni Mięso z szynki wieprzowej mielimy, dodajemy 50 ml wody gazowanej, posiekaną cebulę dymkę, pojedyncze listki świeżego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klops z boczniakami. 153

chce sobie psuć smaku pysznego mięska. Polecam, bo w bardzo prosty sposób można urozmaicić codzienne posiłki :-) Składniki na klopsa z boczniakami 0,5 kg mięsa wieprzowego np. łopatki, może być mielone, ale lepsze jest zmielone przez nas :-) 0,25 kg boczniaków 1 wysuszona kajzerka (ewentualnie 2-3 łyżki bułki tartej) mleko do namoczenia kajzerki(...)jajko 1 średnia cebula pokrojona w drobną kosteczkę 1 rozgnieciony ząbek czosnku sól pieprz        Kajzerkę moczymy w ciepłym mleku, boczniaki myjemy, osuszamy. W maszynce do mięsa mielimy na dużych oczkach wieprzowinę i boczniaki, następnie dodajemy odciśniętą kajzerkę, jajko, cebulkę, czosnek, doprawiamy solą i pieprzem (nie dodajemy innych przypraw, bo mogą zdominować smak) i dokładnie mieszamy. Keksówkę

Rozpustne gotowanie
Rolady mięsne z mielonego 157

Polecam łatwy sposób na upieczenie mięsa na obiad lub do kolacji. Potrzebujemy: mięso mielone, sól, pieprz, majeranek, paprykę, czosnek i pietruszkę. Zestaw dodatków do mięsa można dowolnie modyfikować... podstawą jest sól i pieprz. Mięso  wrzucamy do miski i dodajemy pozostałe składniki. Czosnek i pietruszkę siekamy drobno, pozostałe produkty są już gotowe. Wyrabiamy całość dokładnie na jednolitą masę

chleba naszego

Proponowane wyszukiwania