mięso mielone - 22854 przepisów (strona:380/1524)

Kotlety z indyka z marchwią 112

Muszą co jakiś czas pojawić się na obiad, nie ma co. Lubię kombinować, coś wrzucić, inaczej przyprawić, tak by różnicować w kuchni smaki. Tak więc, po raz kolejny tradycyjne mielone (dziś z indyka) przygotowałam z tartą marchwią. Pasuje także cukinia, pieczarki, pomidory, kiszonki takie jak papryka marynowana lub dowolne (korniszony, małosolne lub kiszone) ogórki. Do takich kotletów można(...)ugotowany uprzednio ryż lub kaszę gryczaną. Będzie pysznie! A kotlety podać z ziemniakami i surówką, na ciepło z buraczkami tartymi lub marchewką z groszkiem (pyszna klasyka! ). Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 2 większe marchewki 1 jajko L 1 cebula 2 rozgniecione ząbki czosnku około 0,5 szklanki gazowanej (lub nie) wody sól, świeżo zmielony pieprz do smaku

Zasmakuj Kuchni
Kotlety z pęczakiem i pieczarkami 215

Nasza propozycja na kotlety mielone w innym wydaniu. Do środka zapakujemy pęczak, pieczarki, mozzarellę i kilka dodatków.    Składniki: -0,7 kg mięsa mielonego -czerstwa bułka -2 jajka -ząbek czosnku -5 dkg pęczaku -4 pieczarki -1/2 małej papryki -1/2 cebuli -1/2 sera mozzarella -natka pietruszki -sól, pieprz ziołowy i naturalny -bułka tarta -olej(...)dodajemy do pęczaku. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulkę, dodajemy pieczarki i podsmażamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.  Studzimy. Dodajemy do pęczaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Do mięsa dodajemy moczoną i odciśniętą bułkę, pokrojony na drobno czosnek, jajka, przyprawy do smaku i dokładnie wyrabiamy. Na dłoni formujemy placki mięsa, nakładamy farsz i dokładnie sklejamy, formując kotlety. Obtaczamy

Maminek kulinarny
Kotlety pożarskie 136

Kotlety pożarskie z mięsa drobiowego to smaczna, delikatniejsza odmiana klasycznych mielonych z wieprzowiny (lub wieprzowiny i wołowiny). Przygotowuje się je równie szybko, nie ma w tym nic skomplikowanego(...)zawsze to coś innego czym można zaskoczyć rodzinkę. Myślę, że u nas będą się one pojawiać częściej, spróbujcie jeśli jeszcze nie jedliście :) Składniki na ok. 6 kotletów: 400 g mięsa mielonego drobiowego 2 ząbki czosnku  przyprawy: sól, pieprz, słodka mielona papryka 1 jajko 1 pełna łyżeczka rozpuszczonego i ostudzonego masła pęczek szczypiorku ok. 2 łyżek bułki tartej

Simply Food
Faszerowane pieczarki. 193

Grzyby i mięso? czemu nie? SKŁADNIKI: 30dag. łopatki mielonej 6-8 dużych pieczarek sól, pieprz, majeranek, vegeta, lubczyk drobno posiekany, 1 cebula, 1 łyżka masła klarowanego, bułka tarta, 1-2 jajka WYKONANIE: przygotowujemy farsz: rozgrzać masło, dodać mięso mielone i wszystkie przyprawy, drobno posiekaną cebulę, lubczyk, korzenie pieczarek- smażyć około 20 min., oczyścić kapelusze pieczarek, do wnętrza

Kuchnia Beaty
Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami 78

mojprzepisna.pl | Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami U nas dziś pierogowo. Robiliśmy całą rodzinką (nawet z tą przyjezdną) pierogi. Aż trzy rodzaje nam wyszły: z mięsem, z ziemniakami i z truskawkami. Ja wyrabiałam ciasto, mąż wałkował i wycinał, a dzieciaki nakładały farsz i nosiły. Chyba najlepsze pierogi wychodzą własnie takie, kiedy wszyscy są zaangażowani w robotę, a kuchnia zamienia się(...)schować do woreczka, dokładnie zawinąć, przygotować farsze. Farsz do pierogów z mięsem: 1 kg mięsa (u mnie 700 gr łopatki i 300 gr schabu) 3 duże cebule 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka kaszy mannej 3 łyżki oleju do smażenia Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na złoto. Zesmażoną cebulę dodać do mięsa

moj przepis na
Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami 79

mojprzepisna.pl | Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami U nas dziś pierogowo. Robiliśmy całą rodzinką (nawet z tą przyjezdną) pierogi. Aż trzy rodzaje nam wyszły: z mięsem, z ziemniakami i z truskawkami. Ja wyrabiałam ciasto, mąż wałkował i wycinał, a dzieciaki nakładały farsz i nosiły. Chyba najlepsze pierogi wychodzą własnie takie, kiedy wszyscy są zaangażowani w robotę, a kuchnia zamienia się(...)schować do woreczka, dokładnie zawinąć, przygotować farsze. Farsz do pierogów z mięsem: 1 kg mięsa (u mnie 700 gr łopatki i 300 gr schabu) 3 duże cebule 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka kaszy mannej 3 łyżki oleju do smażenia Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na złoto. Zesmażoną cebulę dodać do mięsa

moj przepis na
Świąteczne makówki – śląski deser regionalny 96

Kalorie 130 kcal Rozkosznie słodkie makówki śląskie. Regionalny deser świąteczny z masą makowo – bakaliową przełożoną warstwami na przemian ze słodką chałką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: MAKÓWKI 100 g mielonego maku 500 ml mleka 30 g masła 100 g białego cukru kilka kropli olejku migdałowego 30 g rodzynek sułtańskich 30 g migdałów blanszowanych 50 g orzechów włoskich pół słodkiej(...)rondelka wlej mleko. Dodaj masło, cukier i 3 kropelki olejku migdałowego. Podgrzej i doprowadź do rozpuszczenia kryształków cukrowych. Jeśli kupiłaś mak niemielony, zmiel go co najmniej 3 – krotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do gorącego płynu dodaj mielony mak i gotuj na niewielkiej mocy palnika przez 30 minut, zapobiegając wykipieniu. W tym czasie mak powinien wpić

ProstePesto.pl
Pierogi z mięsem z rosołu 96

stole a mięso trzeba wykorzystać. Tym razem przygotowałam pierogi z mięsem i warzywami z rosołu. I sukces od razu osiągnięty! Mój Niejadek, który mięso je tylko pod postacią kotleta schabowego i wędliny (nie każdej), tym razem łyżką wyjadał farsz z miski. A tam, w środku zmielone warzywa :D Serce matki od razu rośnie :)  Pierogi z mięsem z rosołu Składniki(...)elastyczne i sprężyste. Do wyrabiania ciasta możemy użyć również miksera z odpowiednią końcówką. 2.     Przygotowujemy farsz: 1)      Mięso oraz warzywa z rosołu mielimy w maszynce do mielenia mięsa. 2)    Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju aż będzie miękka. 3)   Do zmielonego mięsa dodajemy podsmażoną cebulkę i doprawiamy solą, pieprzem

Na kulinarnym poligonie
Fit kotleciki drobiowe z zielonym groszkiem 93

Delikatne kotlety z piersi kurczaka z dodatkiem zielonego groszku to znakomita alternatywa dla ciężkich, panierowanych tradycyjnych kotletów. Są mięciutkie i smaczne, a słodki groszek uzupełnia smak mięsa. Idealne dla dzieci i dorosłych (dzieci z pewnością polubią takie kolorowe danie), Kotlecik można spakować również do lunch boxa i zjeść z dodatkiem ulubionej sałatki lub pieczywa na drugie śniadanie w pracy. Przy(...)pieprz Olej w spray'u lub 2 łyżki oleju rzepakowego Bułkę namoczyć i odcisnąć. Cebulę obrać, drobno posiekać i przesmażyć na 1 łyżce oleju. Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę, jajko, cebulę, groszek i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Podzielić na cztery części. Patelnię grillową prysnąć olejem w spray'u lub natłuścić

Krylowa Kuchnia
Chinkali gruzińskie pierożki 122

przygotowanie jest bardziej skomplikowane. A tak naprawdę to proste, ale za to niezwykle smaczne danie. Tradycyjne, duże pierogi wypełnione mięsem i bulionem. Charakterystyczny smak mięsa podkreślony świeżą kolendrą. Często robione z baraniny, wieprzowiny czy wołowiny lub z mieszanki mięs. U mnie z wołowiną. Na ciasto pierogowe: 500 g mąki pszennej + do podsypywania 250 ml gorącej wody 1/2 łyżeczki soli(...)olej i wyrobić gładkie elastyczne ciasto. Ciasto umieścić w misce i przykryć folią spożywczą, odstawić ciasto na co najmniej pół godziny aby odpoczęło.  Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięs, dodać natkę pietruszki, kolendrę, oraz sól i pieprz. Stopniowo dodawać zimną wodę ciągle mieszając mięso, aż wchłonie całą wodę. Farsz odstawić do lodówki na 1/2 h. Ciasto dość cienko

Krylowa Kuchnia
Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami 97

mojprzepisna.pl | Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami U nas dziś pierogowo. Robiliśmy całą rodzinką (nawet z tą przyjezdną) pierogi. Aż trzy rodzaje nam wyszły: z mięsem, z ziemniakami i z truskawkami. Ja wyrabiałam ciasto, mąż wałkował i wycinał, a dzieciaki nakładały farsz i nosiły. Chyba najlepsze pierogi wychodzą własnie takie, kiedy wszyscy są zaangażowani w robotę, a kuchnia zamienia się(...)schować do woreczka, dokładnie zawinąć, przygotować farsze. Farsz do pierogów z mięsem: 1 kg mięsa (u mnie 700 gr łopatki i 300 gr schabu) 3 duże cebule 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka kaszy mannej 3 łyżki oleju do smażenia Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na złoto. Zesmażoną cebulę dodać do mięsa

moj przepis na
Gołąbki bez zawijania 106

łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki  Ryż ugotować w posolonej wodzie..Kapustę posiekać drobno, posolić i odstawić aby puściła sok. Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Kapustę odcisnąć z soku i dodać do zmielonego mięsa. Cebulkę posiekać i zeszklić, dodać do mięsa. Następnie dodać kaszę, jajka, ugotowany ryż i przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę. Formować kotleciki

Krylowa Kuchnia
Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone 99

Składniki: – 500g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 250ml ciepłej wody – 1 jajko (można bez) – 1 łyżeczka soli – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – mięso mielone wg uznania (u mnie mięso z udek kurczaka) – 1 duży ziemniak – 1 duża cebula (u mnie czerwona) – 1/2 kubka wrzątku – sól i przyprawy

Smaki Armine
Makowiec zawijany 143

łyżką. Wykonanie masy makowej: Mak zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Odcedzamy i mielimy 2 razy w maszynce do mielenia mięsa.  Możemy również użyć maku mielonego. Wówczas zalewamy go taką ilością mleka, aby mak je zaabsorbował (mleko dolewamy do maku powoli). Maku mielonego nie trzeba gotować. Jeśli daliśmy za dużo

Smak mojego domu
Pielmieni z nadzieniem drobiowym, cukinią i mozarellą 127

składników zagnieść miękki i elastyczne ciasto. Gotowe ciasto włożyć do miski oprószonej mąką, przykryć czystą ściereczką kuchenną i odstawić na kilka minut by odpoczęło. Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa razem z cebulą i czosnkiem. Dodać cukinię startą na tarce na drobnych oczkach i mozarellę startą na drobnych oczkach lub pokrojoną w drobną kostkę. Następnie dodać wodę i przyprawy

Smaki Armine

Proponowane wyszukiwania