mięso mielone - 22854 przepisów (strona:381/1524)

Masa makowa 119

pomarańczowego --------------------------------------- 3 białka Wykonanie: Mak zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Odcedzamy i mielimy 2 razy w maszynce do mielenia mięsa.  Możemy również użyć maku mielonego. Wówczas zalewamy go taką ilością mleka, aby mak je zaabsorbował (mleko dolewamy do maku powoli). Maku mielonego nie trzeba gotować. Jeśli daliśmy za dużo

Smak mojego domu
Surówka z selerem naciowym 206

majonez. Całość wymieszaj doprawiając do smaku solą i pieprzem. Gotową surówkę przechowuj w lodówce.       Dla mięsożerców… – Zupa jarzynowa z pulpetami – Gniazdka z mięsa mielonego – P aprykowe krążki nadziewane mięsem – Grochówka na żeberkach

Kulinarne S.O.S.
Surówka z selerem naciowym 206

majonez. Całość wymieszaj doprawiając do smaku solą i pieprzem. Gotową surówkę przechowuj w lodówce.       Dla mięsożerców… – Zupa jarzynowa z pulpetami – Gniazdka z mięsa mielonego – P aprykowe krążki nadziewane mięsem – Grochówka na żeberkach

Kulinarny S.O.S.
Planowanie posiłków – jak zacząć? Nasze doświadczenia 121

kilku odcinków programu Allegry powtórzyliśmy jeden zestaw dań, bo inne albo zawierały składniki niedostępne w Polsce, albo wydały nam się mało atrakcyjne. Sięgnęliśmy po menu – z mielonym mięsem w roli głównej . Z mielonego zrobiliśmy jedzenie na kilka dni – burgery, sos boloński i sheperd’s pie. To było naprawdę pyszne menu, do którego chętnie wracamy. Dania

Niedzielny kucharz
Zupa meksykańska z oliwkami na ostro 107

wersji light, bez żadnych ostrości ją uwielbia. Podają ją z dodatkiem tartego parmezanu, natki lub rukoli, z grzankami z serem pleśniowym lub maślano-ziołowymi. SKŁADNIKI: 1,5 kg mięsa mielonego z indyka 500 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 żółte papryki 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 340 g czarnych wydrylowanych oliwek

Zasmakuj Kuchni
DOMOWE BURGERY 155

najlepszy cheddar ale można zastąpić innym ulubionym ( u mnie gouda ) sałata keczup sos czosnkowy: śmietana 12%- 8 łyżek, majonez- 3 łyżki, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz Wykonanie: *Mięso mielimy w maszynce przez sitko o średnich otworach, mielimy tylko raz, bo to mięso do burgera nie na klopsa. Mięsa   nie doprawiamy, delikatnie przemieszamy, formujemy kotlety. Gotowe smażymy

Z Majeczką w kuchni
Planowanie posiłków – jak zacząć? Nasze doświadczenia 201

kilku odcinków programu Allegry powtórzyliśmy jeden zestaw dań, bo inne albo zawierały składniki niedostępne w Polsce, albo wydały nam się mało atrakcyjne. Sięgnęliśmy po menu – z mielonym mięsem w roli głównej . Z mielonego zrobiliśmy jedzenie na kilka dni – burgery, sos boloński i sheperd’s pie. To było naprawdę pyszne menu, do którego chętnie wracamy. Dania

Niedzielny kucharz
Pierogi z mięsnym farszem 157

Wykonanie farszu : Mięso pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i podlać odrobiną wody. Dodać sól, pieprz i ziele angielski i dusić do miękkości. Następnie mięso przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przełożyć do miski. Cebulkę pokroić w kostkę i zrumienić na złoty kolor. Dodać do mięsa. Następnie dodać pieprz, sól i jajko i wszystko razem wymieszać. Jeśli farsz jest

Olga Piecze i Gotuje
Jak zaoszczędzić i przedłużyć przydatność żywności do spożycia? 180

miesięcy Owoce 6-12 miesięcy 24-26 miesięcy Warzywa 8-10 miesięcy 24-26 miesięcy Ryby 6 miesięcy 24-26 miesięcy Drób 6 miesięcy 24-26 miesięcy Mięso mielone 4 miesiące 12 miesięcy Mięso 6 miesięcy 24-26 miesięcy Każdy produkt po zapakowaniu próżniowym należy podpisać. Osobiście najczęściej pakuję warzywa. Bardzo często przygotowuje w domu najróżniejsze zupy, sosy

Słodkie okruszki
Klopsiki wołowe w pomidorowym sosie. 172

Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz, oregano 1 puszka krojonych pomidorów oregano, papryka ostra mielona, sól 1 ząbek czosnku Mięso dokładnie wymieszać (najlepiej ręcznie) z pokrojoną drobno cebulą, jajkiem, posiekaną natkę pietruszki, gałką muszkatołową, solą, pieprzem i oregano. Uformować niewielkie

Moje-pitraszenie
Burgery z ciecierzycy z serem halloumi i relishem z ananasa 150

ciecierzycy 3 łyżki polenty + do obtoczenia garść świeżej kolendry garść natki pietruszki ½ łyżeczki mielonej kolendry ½ łyżeczki mielonego kuminu ½ łyżeczki wędzonej papryki w proszku świeżo mielony pieprz olej kokosowy do smażenia sól Dodatki: 6 fińskich bułek owsianych 200 g cypryjskiego sera halloumi garść świeżej kolendry 1 pomidor 1 czerwona cebula kilka listków sałaty, np. rzymskiej(...)cukru trzcinowego szczypta soli 1 łyżeczka oleju kokosowego * PRZYGOTOWANIE Burgery z ciecierzycy Ciecierzycę odsącz z zalewy (zostaw ją na później) i zmiel na grubych oczkach za pomocą maszynki do mielenia mięsa lub zgnieć tłuczkiem do mielenia ziemniaków. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i kolendrę, przyprawy oraz polentę i wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku. Zagnieć i zacznij formować kotlety

Food Square
Ciasto na pierogi – najlepsze na świecie :) 136

mąki tortowej 1 szkl gorącej wody 125g masła 1 jajko sól Farsz mięsny ugotowane mięso z kurczaka i łopatki cebula masło sól i pieprz Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, dodać podsmażoną na maśle cebulkę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Do miski wlać przegotowaną wodę i rozpuścić w niej masło. Dodać połowę mąki i wymieszać, wbić jajko

Pieguskowa Kuchnia
Domowa mielonka wieprzowa z folii 293

wolę wersję naturalną. Skórki należy ugotować z dodatkiem przypraw: soli, ziela angielskiego i listka laurowego. Gotują się bardzo szybko, jakieś 30 - 40 minut.  Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa wybierając sitko o możliwie jak najgrubszych oczkach. Ugotowane skórki również zmielić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Zmielone mięso, skórki oraz czosnek posypać sowicie solą i pieprzem, wymieszać

Ze smakiem bez glutenu
Pasztet z dzika pieczony w boczku 123

zimy na jakiegoś dzika, to polecam pasztet pieczony w boczku. Jeśli dzik Wam ucieknie, to zamiast niego proponuję użyć mięso wieprzowe. Składniki: • 50 dkg mielonego mięsa z dzika • 2 jajka • 1 plaster słoniny ok 5 dkg • 10-15 śliwek suszonych • 30 dkg boczku wędzonego w plastrach • sól, pieprz ziołowy do smaku Wykonanie

To co kocham
ZAPIEKANKA A' LA LAZANIA 154

Coś dla osób lubiących szybko i smacznie zjeść .   300 g.makaronu np.spaghetti 20 dag.pieczarek 4 łyżki masła sól pieprz np.reszta kotletów mielonych z obiadu lub podsmażone mięso mielone duża cebula 1 łyżka mąki 1 szkl.bulionu 2 jajka 1/2 szkl.śmietany 3 łyżki startego żółtego sera ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ugotować makaron na pół twardo.Pieczarki pociąć na plasterki,usmażyć na łyżce masła

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania