mięso mielone - 22854 przepisów (strona:376/1524)

Pieczona cieciorka z wołowiną 118

zawiniętą w tortille. W każdym zestawie będzie smakowała pysznie. Polecamy Wam również przepis na mega zdrowe śniadanie z pieczoną cieciorką, pieczonym jajkiem, awokado i innymi warzywami. Składniki: 500 g mielonej szynki wołowej 2 puszki cieciorki 1 i 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego Szczypta cynamonu Szczypta gałki muszkatołowej 4 drobno posiekane ząbki czosnku(...)przez 20 minut. Na koniec rozdrobnij widelcem. Krok 3 Rozgrzej na patelni łyżkę oleju, dodaj posiekaną czerwoną cebulę. Smaż około 5 minut. Dodaj czosnek, przesmaż chwilę, a następnie dodaj mięso mielone. Podkręć ogień i smaż mieszając i rozbijając grudki mięsa szpatułką na małe kawałki przez około 5 minut, aż mielone zbrązowieje i zacznie się delikatnie przysmażać

Niedzielny kucharz
Faszerowane bakłażany 174

sztandarowych dań kuchni greckiej, a przyrządzony według mojego przepisu bakłażan pozwoli na choćby krótkotrwałą podróż do słonecznej Hellady. Do przygotowania dania użyłem: 2 średnich bakłażanów, 400 gram mielonego mięsa wołowego, 250 gram sera feta, 200 gram serka homogenizowanego naturalnego, 2 szalotek, 3 ząbków czosnku, 1 cytryny, 50 gram zielonych oliwek, 1 puszki pomidorów, 4 łyżeczek suszonego oregano, oliwy, soli(...)czym dodałem na patelnię mieloną wołowinę. Przyprawiłem czterema łyżeczkami suszonego oregano i smażyłem, aż mięso straci czerwony kolor. Po usmażeniu mięsa dodałem na patelnię zawartość puszki pomidorów, sok z połowy cytryny i skórkę otartą z cytryny. Przyprawiłem solą i białym mielonym pieprzem. Całość podgrzewałem dalej na małym ogniu, do czasu niemal całkowitego odparowania płynu, a kiedy mięso zrobiło

Wyprawy kulinarne
Zapiekanka z mięsem z indyka! 227

spróbujcie je odchudzić tak jak ja, zamiast tłustego mięsa wieprzowego, kupcie udziec z indyka i za pomocą maszynki zmielcie na mielone z indyka, możecie też kupić gotowe mięso mielone z indyka. Użyjcie znacznie mniej sera żółtego, ja ścieram tylko na sam wierzch, dodajcie dużo warzyw, pomidory są na prawdę niskokaloryczne, a smakują obłędnie. Dla zaostrzenia smaku(...)wędzonej surowej, sporą ilość świeżych ziół, a zamiast masy ze śmietany... zresztą sprawdźcie sami! Zapraszam! SKŁADNIKI: - makaron lasagne - puszka pomidorów -1/2 koncentratu pomidorowego - paczka pomidorków koktajlowych - 300 g mięsa z udźca indyka - gruby plaster szynki wędzonej surowej - zioła świeże: bazylia, pietruszka, kolendra - sól, pieprz, chili - ser żółty - czosnek - oliwa z oliwek Na patelni usmaż mięso z oliwą z oliwek

SMYKWKUCHNI
Hamburgery full wypas 153

bułek do hamburgerów ( ja kupiłam w Lidlu) 2 pomidory ogórek (świeży, kiszony) czerwona cebula lub cukrowa sałata ( miałam lodową) ketchup, majonez, sos barbecue Na mielone jakie przygotowałam wcześniej potrzebujemy: 0,5kg mięsa mielonego ( ja miałam mieszankę z indyka i szynki wieprzowej) 1 kajzerka 1 jajko garść grzybów suszonych, namoczonych cebula 1 ząbek czosnku natka pietruszki(...)koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Zamieszać. Przygotowujemy talerzyk z bułką tartą oraz miseczkę z zimną wodą. Maczamy rece w wodzie, bierzemy kulke mięsa, formujemy kotleta, obtaczamy w bułce i na gorący olej. Mamy posmażone mielone. Piekarnik na 100C lub funkcja grilla. Bułki przekroić na pół i do piekarnika aż zrobią się kruche. Wyciągamy z piekarnika i układamy wedle

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Pasztet na święta wg Ann Ma Rie 162

wprowadziliśmy wyżej wymienione - moje ;-) modyfikacje - pasztet przygotowujemy tylko w ten sposób). Obowiązkowo tata dodaje także mielony korzeń lubczyku. Dla urozmaicenia pasztetów zazwyczaj kilku foremek dajemy jakieś dodatki, np. suszone pomidory albo wędzoną śliwkę lub żurawinę. Składniki: • 1 kg chudej wołowiny • 1 kg mięsa z udźca indyka • 25 dag wątróbek drobiowych • 40 dag surowego podgardla • 8-9jajek (w zależności(...)grzybki odcedzamy, studzimy, a następnie mielimy 3-krotnie. Dobrze jest mielić mięsa naprzemiennie – tzn. wołowinę, indyka i wątróbki na zmianę z podgardlem, w międzyczasie mieląc też warzywa. Do masy dodajemy ok. 2,5 - 3 szklanki bulionu (pozostałego z ugotowania warzyw, wołowiny i indyka), mieszamy, przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem kolorowym, tartym korzeniem lubczyku i solą (my dodajemy jajka na samym

W mojej kuchni
DOMOWA BIAŁA KIEŁBASA 144

Mięso kroimy w kostkę, zasypujemy przyprawami i czosnkiem. Dokładnie mieszamy. Zostawiamy na 48 godzin w lodówce szczelnie okryte folią spożywczą.  Kostki rosołowe rozrabiamy w wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia. Mięso mielimy na grubych oczkach. Dobrze wyrabiamy ( ok. 20- 30 minut,mięso powinno być zbite, od tego zależy czy kiełbasa będzie się kruszyć czy będzie idealna ). W trakcie wyrabiania dolewamy zimny(...)kawałki i płuczemy pod bieżącą  wodą ( zimną ). Układamy na misce. Do nabijania kiełbasy najlepiej jeśli użyjemy maszynki ręcznej do mielenia. Nakładamy tubkę ( zamiast sita ). Na tubkę naciągamy jelito, końcówkę związujemy. Jelita nabijamy mięsem, co 20 cm. skręcamy raz w jedną stronę, raz w drugą, aby się nie rozwaliła

Kuchnia Paulettes
Keftedes, czyli kotlet mielony w cypryjskim stylu 209

zewnątrz, delikatne wewnątrz. Takie właśnie są frykadele z Cypru. Idealne w ramach odskoczni od zwyczajnych, przeze mnie znienawidzonych kotletów mielonych. 500g mielonej jagnięciny (można użyć innego mięsa mielonego, jednak oryginalnie jest to jagnięcina) 1 surowy ziemniak 1 jajko 1 grubo posiekana cebula cynamon mielony pęczek natki pietruszki sól, pieprz mąka do panierki tłuszcz do smażenia Ziemniaka(...)obieramy i tarkujemy, jak na placki. Odciskamy nadmiar płynu i wrzucamy do mięsa. Zaraz potem wbijamy doń całe jajko, posiekaną cebulę, łyżkę stołową cynamonu i posiekaną natkę. Przyprawiamy solą i pieprzem według uznania, dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie kule. W rondelku rozgrzewamy olej. Powinien sięgać do połowy wysokości naszych kulek, które dokładnie obtaczamy przed smażeniem w mące. Smażymy na złotobrązowy kolor

Kuchenna Kontrrewolucya
Pieczeń rzymska 111

przy tym niesamowicie smaczna! Pieczeń z mięsa wieprzowego, doprawiona świeżym rozmarynem, pietruszką i cebulką, które znakomicie się komponują z jajkiem gotowanym na twardo. Pieczeń jest świetna na ciepło do obiadu z ulubioną surówką i ziemniakami, jak i na zimno na kanapki. Nie jest trudna w przygotowaniu, a nie tak banalna jak zwykłe kotlety mielone. 600 g łopatki wieprzowej(...)musztardy 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka oleju sól i pieprz Kajzerkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać i drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodać surowe jajko, czosnek, cebulę, odciśniętą kajzerkę, pietruszkę, oraz część rozmarynu i pietruszkę. Wyrobić na gładką i jednolitą masę. Małą keksówkę wysmarować olejem i obsypać bułką tartą

Krylowa Kuchnia
Kiełbasa myśliwska 159

mięsa: 20 g peklsoli 10 g soli do zasolenia słoniny 1,5 g cukru 1,5 g pieprzu naturalnego mielonego 1 g jałowca mielonego 1 g czosnku suszonego Wykonanie: Mięso kroimy na kawałki 4-5 cm. Każdy rodzaj mięsa umieszczamy w osobnych pojemnikach. Peklosól dzielimy proporcjonalnie do ilości mięsa i dokładnie mieszamy, czyli peklujemy na sucho. Natomiast słoninę(...)przykrywamy i trzymamy w zimnym miesiącu w temperaturze 4-6 stopni przez 48 godzin. Jelita namaczamy w zimnej wodzie, 2-3 razy wymieniając wodę. Po tym czasie mięso mielimy: klasę pierwszą sitkiem o średnicy 13 mm, klasę II sitkiem 8 mm, wołowinę i słoninę sitkiem o średnicy 4 mm. Zmieloną wołowinę mieszamy z dodatkiem

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety mielone z indyka 164

przepadam za mielonymi z kurczaka, ale ostatnio nabyłam indyka i pomyślałam, żeby trochę pokombinować z tym mięsem i wyszły mi pyszne kotlety mielone z indyka. Polecam! Składniki ( 4 porcje): 500 g mielonego mięsa indyka 1 mała czerstwa bułka (np. kajzerka); jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie można użyć jeszcze bułki tartej 1 cebula 2 łyżki posiekanego koperku

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pulpety z indyka w gulaszu z bakłażanem i papryką 142

mielonego 1 jajko 2 łyżki kaszki manny sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku mąka pszenna do obtoczenia 1 cebula 1 ząbek czosnku gulasz: 500 ml passaty pomidorowej 1 bakłażan 1 cebula 1 papryka czerwona 30 dkg pieczarek sól, pieprz papryka wędzona, papryczka chili 70 g serka fromage czosnkowy natka pietruszki olej rzepakowy Pulpety: Mięso mielone przekładam do miski(...)dodaję jajko, sól, pieprz, kaszkę mannę, majeranek. Cebulę kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję do mięsa, czosnek sprasowany też. Mięso dokładnie wyrabiam formuje nieduże pulpety i obtaczam w mące. Gulasz: Cebule kroję drobno, przesmażam na oleju, dodaję pokrojone pieczarki i smażę na oleju. Przekładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam pokrojonego bakłażana, dodaję pokrojoną paprykę i chwile smażę

wesoła kuchnia
Pomysł na… zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym 130

fanów fiksów, miksów i innych zbędnych dodatków. Zapiekanka z ziemniaków, mięsa mielonego i sera cheddar. Ziemniaki i ser starłam na tarce o dużych oczkach. Mięso podsmażyłam bez tłuszczu i dodałam pomidory z chilli (z puszki). Doprawiłam kolendrą mieloną, ziołowym pieprzem i majerankiem. Ziemniaki wymieszałam z połową startego sera i gałką muszkatołową. Ziemniakami wyłożyłam spod i boki formy. Wyłożyłam(...)mięso i posypałam pozostałą częścią sera. Piekłam w 180 st. C przez 45 minut. Nie podam wartości odżywczych, bo proporcje mocno na oko. Można przyjąć, że połowa takiej zapiekanki to solidna porcja obiadowa, ok. 500-600 kcal, w zależności od ilości dodanego sera

Kucharzyca
Mielone z kapustą i kaszą jaglaną prażoną 282

Mielone z kapustą chodziły już za mną od pewnego czasu. Sama nigdy ich nie robiłam, ale gdzieś tam, kiedyś zdarzyło się jeść. Problem polegał na tym, że ani przepisu na nie nie miałam, a i smaku już do końca też nie pamiętałam.  Zrobiłam więc swoją wersję, do której dodałam ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną prażoną, którą otrzymałam(...)Jakie wyszły w smaku, musicie zrobić i przekonać się sami :)  Mi osobiście posmakowały, a kapusta jak i kasza nie była zbyt wyczuwalna.  Składniki: Na 14 sztuk: 500g mięsa mielonego z szynki wp. 350g poszatkowanej kapusty białej 100g kaszy jaglanej prażonej (1 woreczek) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka margaryny

Kuchnia w czekoladzie
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 217

chce, że załapujecie "doła". U mnie własnie taki dzień nastąpił. Musiałam zrobić szybki obiad i takie oto powstało danie. Pyszne kotlety mielone, ale z dodatkiem suszonych pomidorów i innych dodatków, które sprawiają, że mięso jest wilgotne i bardzo , bardzo smaczne. Do tego kotletów proponuję surówkę z pora    oraz ziemniaki  i obiadek gotowy. Składniki(...)pokroić w mniejsze kawałeczki. 3 Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. 4. Czosnek przecisnąć przez praskę. 5. Mięso włożyć do miski oraz pozostałe składniki i wymieszać na jednolitą masę mięsną. 6 Z mięsa formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju. kotlety mielone z suszonymi pomidorami

O kuchni z uczuciem
Tatar wołowy 113

Tatar Tatar wołowy. Najlepszy przepis na tatara z mięsa wołowego.  Tatar to przystawka z surowego mięsa, mielonego lub siekanego. Do przyrządzenia tatara(...)wykorzystujemy mięso wołowe lub ryb - najczęściej łososia lub śledzia. Sekretem najlepszego tatara jest jego odpowiednie przygotowanie. Zawsze należy pamiętać, aby mięso na tatara było bezwzględnie jak najlepszej jakości i świeże. Wszystkie narzędzia, którymi przygotowujemy tą potrawę powinny być czyste i najlepiej wyparzone. Niezbędnym elementem jest dodanie do masy mięsnej odrobiny wody i oliwy. Dzięki temu, podczas dokładnego wyrabiania mięsa, woda

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania