mięso mielone - 23354 przepisów (strona:374/1557)

Czekoladowy makowiec 175

cukru2 łyżki kakao5 łyżek mleka1 tabliczka czekolady2 łyżeczki proszku do pieczeniaPrzygotowanie:Wykonanie ciasta trzeba rozpocząć dzień wcześniej. Mak namoczyć, sparzyć i zmielić i zmielić - najlepiej zmielić w maszynce do mielenia mięsa (tylko wtedy mielimy dwa razy).W kąpieli wodnej (rondelek wstawiony w większy garnek z ciepłą wodą) rozpuszczamy czekoladę, kakao i mleko. Gotową masę studzimy.Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać

Lawendowe Niebo
Rolada drobiowo - wieprzowa na zimno 377

cieniutkie plasterki - kapitalna wędlina, polecam, a Danusi dziękuję za przepis !składniki ( na 1 kg mięsa)ok 1100 g udek drobiowych - po oczyszczeniu 650 g czystego mięsa350 g mielonego mięsa wieprzowego ( miałam chudą karkówkę)2 płaskie łyżeczki soli lub wg własnego smaku1 płaska łyżeczka czarnego pieprzu1 płaska łyżeczka cukru- pudru nie dałam3 ząbki czosnku- posiekanego drobno3 płaskie łyżeczki żelatyny2 kopiaste

Stare Gary
Mielone w sosie pieczarkowym (na parze) (porcja 200 g mięsa - ok. 500 kcal) 203

przepraszam Was za nieostre zdjęcie ale kotlety stygły ;) ) Składniki: Mielone:  200 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej  15 g (1,5 czubatej łyżki) bułki tartej 0,5 roztrzepanego małego jajka (20 g, całe ma ok 55 g) 50 g oczyszczonych pieczarek (całościowo potrzebne 150 g) sól, pieprz Sos: 100 g pieczarek  0,5 szklanki(...)bulionu mała łyżeczka (5g) masła do smażenia mała łyżeczka (10g) śmietany 18% mała łyżeczka (5 g) mąki pszennej pół (40 g) cebuli Przygotowanie: Mielone: 1. Pieczarki kroimy bardzo drobno. 2. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy sól, pieprz i lepimy małe spłaszczone kotleciki. 3. Gotujemy w parowarze 20 min. Sos: 1. Pieczarki kroimy drobno i podsmażamy na maśle, dodajemy cebulę

Malowane smakiem
Kotlety mielone z parmezanem i suszonymi pomidorami czyli Niedzielne Mielenie odc.34 191

wielu dniach bez mięsa w jadłospisie naszła mnie nie licha ochota na kotlety mielone :) Tym razem(...)dodałam do nich nie kumin i kolendrę ale suszone pomidory. Zapewniły im wspaniały smak i piękny zapach. Kotlety mielone z parmezanem i suszonymi pomidorami po 300 g mięsa mielonego wołowego i wieprzowego 5 suszonych pomidorów, pokrojonych drobno 1/2 cebula, posiekana 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 3 łyżki mleka 2 białka łyżka startego parmezanu sól, pieprz Mięso

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pieczeń 184

Pieczeń z mielonego mięsa, z kolorowym wzorkiem, do podania na gorąco i na zimno.     Składniki: -1 kg łopatki wieprzowej - filet z piersi kurczaka -marchew -cebula -ząbek czosnku -2 czerstwe bułki -2 jajka -bułka tarta -sól, pieprz naturalny i ziołowy -majeranek -czosnek niedźwiedzi -słodka papryka -2 łyżki zimnej wody Filet kroimy na plastry a plastry na paski. Paski(...)papryką. Marchew obieramy, gotujemy przez 10 minut w bulionie warzywnym, studzimy i kroimy w słupki. Czerstwe bułki moczymy w zimnej wodzie i odciskamy. Mięso i cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Łopatkę, cebulę, czosnek i bułki mielimy w maszynce. Dodajemy jajka, wstępnie przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem niedźwiedzim i dokładnie mieszamy. W trakcie mieszania dodajemy 2 łyżki zimnej wody. Jeśli

Maminek kulinarny
Koperkowe pulpety 217

łyżki papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżki śmietany 18%, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1.    Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę do mielenia  mięsa. Do mięsa dodaję jajko, bułkę tartą, sól, pieprz oraz drobno posiekany koperek. Łączę wszystkie składniki. Z masy formuję okrągłe klopsiki. 2.   Pulpety obsmażam z dwóch stron na oleju. Następnie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Najlepsze przepisy na domowe wędliny dojrzewające 271

podwędzone. Oryginalną palcówkę wyrabiano ręcznie bez użycia maszynek do mielenia mięsa i lejków do nadziewania. Mówiło się, że jest to kiełbasa biednych ludzi, ponieważ nie była wędzona, a przygotowywało się ją z mięsnych okrawków wieprzowiny. Ja przygotowałam ją z dobrej jakości mięsa, w tej cienkiej kiełbasie długo dojrzewającej jest 100 % mięsa w najwyższej jakości. Ta domowa kiełbasa ma niepowtarzalny smak(...)kiełbasę mieloną przygotowaną ze zmielonego mieszanego mięsa i słoniny, które wcześniej przeszło etap cukru, soli i przypraw podobnie jak w schabie z pończochy. Nasz przepis jest jednak zupełnie inny, ta mielonka dojrzewająca jest tylko z jednego gatunku mięsa: przerośniętej karkówki, miała dłuższe etapy leżakowania, oraz inaczej przebiegał etap doprawiania. Kiełbasa mielona suszona wyglądem zbliżona jest do salami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mielonka w słoiku, z galaretką 257

Aromatyczna mielonka  z galaretką, świeży chlebek, pomidorek - dla mnie kolacja idealna. Zamykamy mięso w słoikach i otwieramy, gdy mamy na nie ochotę. Pysznie i wygodnie. Tłusty boczek dodaje się, aby mielonka nie była sucha. Jeśli nie macie dostępu do tłustego boczku, zamieńcie proporcje. Dajcie 0,4 kg łopatki i 0,6 kg boczku. Składniki (5 słoiczków(...)majeranku pół płaskiej łyżeczki mielonego kminku pół płaskiej łyżeczki mielonych liści laurowych  (polecam Skworcu ) 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 300 ml zimnej wody Wykonanie: Mięso mielimy w maszynce. Do mięsa dodajemy wszystkie składniki i wyrabiamy rękoma 5 minut. Masę mięsną wkładamy do słoików, do 3/4 ich wysokości. Mięso mocno uklepujemy. Słoiczki zakręcamy i ustawiamy

Smak mojego domu
Karminadel czyli kotlet mielony inspirowany kuchnią mojej babci. 246

sól, pieprz, papryka słodka mielona -mała garść żurawiny drobno posiekanej Ziemniaki: -ziemniaki młode -szczypiorek posiekany -łyżeczka masła -śmietanka 18% dwie-trzy łyżki -śmietana 12% duża łyżka -sól, pieprz po szczypcie Surówka: -ogórek zielony, obrany i pokrojony jak do mizerii -trzy łyżki kukurydzy konserwowej -dwie duże łyżki jogurtu naturalnego -łyżka śmietany 12% -sól, pieprz Mięso mielone wyrabiamy

BaRepas
Kofty jagięce z miętą 201

Mięsny wtorek Zapraszam na kolejne danie kuchni arabskiej, które idealnie nadaje się na letniego grilla. Są to kofty jagnięce, czyli szaszłyki z mięsa mielonego z młodej baraniny. Mięso jagnięce jest dość specyficzne w smaku, jednak polecam je spróbować, ponieważ jest bardzo smaczne. Kofty podałam z lekką warzywną sałatką i sosem czosnkowym.  Składniki : 500g mielonej jagnięciny 1 cebula(...)łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki mielonego kminu 0,5 łyżeczki mielonej kolendry 0,25 łyżeczki kurkumy 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej Sos : 200ml jogurtu greckiego 1-2 łyżki mięty 2 ząbki czosnku sol, pieprz Przygotowanie : W dużej misce  dokładnie  wymieszać mięso ze wszystkimi przyprawami, jajkiem i bułką tartą. Mięso najlepiej odstawić na kilka(naście

Codzienne Gotowanie
Kottbullar w sosie śmietanowo - musztardowym 221

sosu: - 50 dag mielonego mięsa mieszanego                        - 12 dag kwaśnej śmietany - cebula(...)sól i pieprz - łyżeczka musztardy (ja użyłam czosnkowej) - sól, pieprz, mielone ziele angielskie, majeranek - masło do smażenia Przygotowanie:  Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Odcisnąć bułkę, wyrobić z nią mięso. Dodać jajko, cebulę oraz musztardę i znowu wyrobić. Doprawić solą, majerankiem, pieprzem i zielem angielskim., dokładnie wymieszać. Z masy uformować

W poszukiwaniu inspiracji
Biała domowa kiełbasa 156

napełnienia   Przygotowanie   Mięso po opłukaniu i osuszeniu pokroiłem w dużą kostkę. Dodałem peklosól i wstawiłem do lodówki na 8 godzin. Po tym czasie zmieliłem mięso w maszynce do mielenia na dużych oczkach, dodałem przyprawy, bardzo drobno posiekany czosnek, wyrabiałem rękoma(...)pół godziny dodając pomału zimą wodę (można dodać lód). Jelita wymoczyłem około pół godziny w letniej wodzie, zmieniając wodę dwukrotnie. Pojedyncze jelito naciągnąłem na przystawkę do maszynki do mielenia mięsa. Delikatnie napełniłem osłonki zawiązując końce i przekręcając co jakiś czas, aby powstały odpowiedniej długości kiełbaski

R'n'G Kitchen
Pierogi z mięsem i kapustą 236

pszennej 1 szklanka gorącej wody 1 jajko szczypta soli mąka do podsypania ciasta Farsz: 80 dag-1 kg gotowanego mięsa z kurczaka-u mnie mieszane z rosołu 1,5 kg kiszonej kapusty 3 cebule sól do smaku pieprz świeżo mielony do smaku jarzynka lux do smaku  Bella Bis przyprawa gajowego do smaku  Bella Bis słonina do okrasy(...)zagnieść gładkie ciasto.Rozwałkować na cienki placek. 2. Farsz: Kapustę kiszoną zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości,następnie odcedzamy,studzimy,odciskamy dobrze z nadmiaru wody. 3. Obrane zimne mięso mielimy przez maszynkę do mięsa razem z odciśniętą ugotowaną kapustą . Cebulę obieramy,kroimy w drobną kostkę i szklimy na niewielkiej ilości oleju po czy dodajemy do farszu który doprawiamy

Wanilia i Kardamon
Dietetyczny obiad lub lekka kolacja, czyli pieczona papryka faszerowana kurczakiem i ryżem w roli głównej 255

jajka, dodaj sól (jeśli używasz mielonego mięsa ze sklepu – sprawdź najpierw jego skład, bo często jest już posolone!), dodaj pieprz, słodką paprykę, 3 krople tabasco (możesz zamienić na odrobinę papryki chili) i posiekaną świeżą bazylię. Wymieszaj wszystko dokładnie razem z jajkiem. Wymieszaj lekko przestudzoną cebulę i czosnek z jajkiem. Dodaj mięso i ryż i wymieszaj wszystko razem. Papryki umyj(...)indyka (jeśli kupicie mielone zmielcie sami lub zwróćcie uwagę na skład!) 3/4 woreczka ryżu (pełnoziarnistego/brązowego) 2 jajka nieduża cebulka 2 ząbki czosnku 3 krople tabasco 1 płaska łyżeczka papryki mielonej słodkiej pół pęczka świeżej bazylii lub 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 2 szczypty świeżo zmielonego pieprzu 1/3 łyżeczki soli do mięsa 1/3 łyżeczki soli

Eat me! Fit me!

Proponowane wyszukiwania