Polski pasztet z królika

Polski pasztet z królika

Polski pasztet z królika

Klasyczny polski pasztet przygotowuje się z chudego mięsa, tłustego boczku lub słoniny oraz wątróbki. Doskonałym dodatkiem wzmacniającym aromat pasztetu z królika jest zeszklona na tłuszczu cebula. Dobry pasztet nie wymaga wielu przypraw. Sól i pieprz w zupełności wystarczą. Trzykrotnie zmielone składniki sprawiają, że pasztet jest miękki i gładki, dzięki czemu dobrze się rozsmarowuje na chlebie. A z czym go jeść? Każdy ma swoje upodobania. Z pomidorem i cebulką, z musztardą, albo z sosem żurawinowym, jak ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pasztet, tarta, królik, bułki, boczek, mielone, mięso duszone, mięso mielone, drobiowe, sosy, chleb, wątróbka drobiowa, dania mięsne, przystawki, boczek w sosie, sos mięsny, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, pieczony boczek, chleb mieszany

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.