mięso duszone - 8529 przepisów (strona:30/569)

Sos pieczarkowy 136

Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepszy sos do placków ziemniaczanych i nie tylko. Można go podawać z duszonym mięsem, kotletami schabowymi lub mielonymi. Przygotowuje się … Przeczytaj cały artykuł Post Sos pieczarkowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
SCHAB A'LA GYROS 257

cebulę z czosnkiem i smażymy ją na złoty kolor. Następnie na patelnię z cebulą wlewamy pół szklanki wody, zagotowujemy ją i całą zawartość patelni przelewamy do garnka z mięsem. Mięso dusimy pod przykryciem do czasu, aż będzie miękkie (ok 30-35 minut powinno wystarczyć) na małym ogniu. Po 20 minutach pokrywkę zdejmujemy, w celu odparowania nadmiaru sosu. Na koniec doprawiamy

Walijskie Pichcenie
Roladki schabowe z boczkiem wędzonym i serem żółtym. 2516

patelnie polaną niewielką ilością oleju. Roladki obsmażam na większym ogniu ze  wszystkich stron do zrumienienia. Zmniejszam ogień, dolewam gorącej, przegotowanej wody tylko tyle aby w połowie przykryła roladki. Mięso duszę pod przykryciem na wolnym ogniu aż do miękkości. Roladki tym razem podałam z pieczonymi ziemniakami z patelni i surówką z kapusty pekińskiej . Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka z kurczakiem zwieńczona olejem z pestek dyni. 162

sobie szalenie bogata ferie smaków!  :D Moja prezentuje się tak: Do jej przygotowania użyłam: Dwóch garści mixu sałat z rukolą Pół pomidora mieso z wcześniej przygotowanego kurczaka. Mięso duszę z cebulką, czosnkiem, własnej roboty vegetą i pieprzem. kiełki brokuła ser żółty do posypania papryka słodka, czosnek, pieprz czarny, bazylia, natka pietruszki kilka kropel zimnotłoczonego oleju z pestek dyni (Boże

MamaOskarka
Gulasz wieprzowy w końcu dokonany, a po naszemu aromatyczny sosik mięsny skonsumowany ;) 156

cebulą na średnio rumiano. Następnie przekładamy mięso do garnka z ok. 3/4 litra gotującej się wody. Dodajemy sparzone i posiekane suszone grzyby, sos sojowy i koncentrat oraz ulubione przyprawy. Mięso dusimy do miękkości dość często mieszając i podlewając wodę (jeśli jest taka potrzeba) by nie przywierało. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojoną paprykę by zdążyła lekko zmięknąć. Jeśli sos jest zbyt

Kuchnia po mojemu
Biały gulasz. Z indyka i z warzywami 157

godzinki w chłodne miejsce. Następnie obtaczamy w mące. Podsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Wrzucamy na gotującą wodę. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę z dodatkiem vegety. Wrzucamy do mięsa.  Dusimy ok 30 minut pod przykryciem. W tym czasie kroimy paprykę w kostkę a marchew w słupki. Najpierw dorzucamy marchew i fasolkę bo się dłużej gotują. Na ostatnie kilka minut

Kuchnia po mojemu
Wieprzowy gulasz z kaszą jęczmienną 187

patelni,obsmażyć mięsko na złoty kolor,dodać cebulę,po chwili pokrojone w plasterki pieczarki, ogóreczki i czosnek, po chwili zalać wszystko wodą (wody ma być tyle żeby przykryć mięso) dusić około 20 min na małym ogniu,pod przykryciem, doprawić solą, pieprzem. W tym czasie wstawić wodę na kaszę, którą gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Dusić mięsko

MarciochaKucharzy
Pikantny Gulasz Węgierski 184

zrumieni. Zrumienione mięso zalać gotującą się wody. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Obsmażamy na patelni razem z czosnkiem. Dodać do gotującego się mięsa. Dusić pod przykryciem ok 1 godziny. Marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy w niewielka kosteczkę. Paprykę i cukinię myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę.   Warzywa dodać do gulaszu

MarciochaKucharzy
Wiosenny twarożek - pyszne, chrupiące śniadanie 175

jedzenie staje się nieco lżejsze i chętniej sięgamy po zieleninę. No przynajmniej ja tak mam. Nie żebym się odchudzała, ale jakoś wcale nie mam ochoty na jakieś długo duszone mięso czy konkretniejsze zupy z wkładką. Wolę właśnie twarożek, sok czy koktajl owocowo warzywny. A jeśli zupa to jarzynowa i lekka . Pewnie zaraz odezwą się jacyś mądrale

Smaczna Pyza
Naleśniki po meksykańsku z kurczakiem 350

rozgrzać 4 łyżki oliwy. Cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię i podsmażyć, dodać pokrojoną w paski paprykę i smażyć do zeszklenia cebuli. Wlać pomidory, dodać odsączoną kukurydzę i mięso. Dusić 20-30 minut do zmięknięcia papryki. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do dań meksykańskich. Na połowę naleśnika nałożyć farsz, złożyć. Podawać z kwaśną śmietaną, posypane pietruszką. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Placki po węgiersku 136

mocno obsmażyć na rozgrzanym oleju. W rondlu zagotować wodę, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, ziele angielskie listki laurowe i paprykę w proszku, do gotujacej się wody wrzucić podsmażone mięso. Dusić na małym ogniu około 1 godzinę. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę i drobniutko pokrojone chili. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i dusić jeszcze 30 minut

Gosia gotuje
Pałki kurczaka (podudzia) z patelni 133

zdejmuję) i umyć Przyprawić i na chwilę odstawić Rozgrzać na patelni margarynę, następnie ułożyć pałki i chwilę podsmażyć Następnie dolać ok. 1 szkl. (200 ml) wody, przykryć patelnię i dusić mięso ok. 30 minut  Po ok. 20 minutach pilnować, żeby mięso nie zaczęło się przypalać, ponieważ woda zacznie parować i kurczak może zacząć przywierać do dna patelni - jeśli

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Schab na kanapki - gotowany w mleku 183

obłożyć cały kawałek mięsa. Skrapiamy oliwą i odkładamy do schłodzenia do lodówki na kilka godzin (u mnie 7).  Po tym czasie gotujemy mleko i do wrzącego wkładamy przygotowane mięso. Dusimy ok godziny. Studzimy w mleku, wyjmujemy i kroimy w plastry

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gołąbki dla leniwych 204

uformowane kotlety obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do brytfanny. Kostkę rosołową rozpuścić w litrze gotującej wody dodać koncentrat i dobrze wymieszać. Powstałym "sosem" zalać mięso. Dusić na wolnym ogniu około 10-15 minut

Garnkowe fanaberie
Spaghetti 247

posypania Wykonanie: Mięso myjemy mielimy przez maszynkę. Obraną cebulę, czosnek oraz seler kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej dodajemy pokrojone warzywa smażymy 5 minut, następnie dodajemy zmielone mięso. Dusimy w garnku przez 15 minut, wlewamy pomidory wraz z przecierem pomidorowym mieszamy łyżką aby składniki połączyły się ze sobą dodajemy wino i przyprawy gotujemy jeszcze parę minut bez przykrycia

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania