Duszony królik w sosie własnym

Duszony królik w sosie własnym

Duszony królik w sosie własnym

Królik w sosie własnym Składniki: porcja królika 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 plasterki pora sól ziele angielskie 3 liście laurowe estragon 3 łyżki octu jabłkowego woda Królika dokładnie umyłam, wrzuciłam do wody i obgotowałam mięso.  Obgotowane mięso przełożyłam do woka, dodałam cebulę, czosnek i delikatnie podsmażyłam. Podsmażone mięso podlałam wodą (ilość wody zależy od ilości mięsa, u mnie mięso było zanurzone do połowy w wodzie).  Dodałam ocet jabłkowy, przyprawy, zioła i przykryłam pokrywką. Mięso du... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietadieta

Autor

Monika K

Zdrowa dieta to moja pasja. Przekonałam się, że dzięki odpowiedniej diecie można wyeliminować wiele problemów zdrowotnych. A juz na pewno poprawić komfort życia. Zachęcam wszystkich do gotowania bez sztucznych barwników, konserwantów oraz ulepszaczy smaku.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, królik, mięso duszone, por , sosy

Inne przepisy z nietadieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.