szklista. Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, dodajemy do cebuli i smażymy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, marchewki obieramy, kroimy w pół plastry, dodajemy do mięsa, dusimy do miękkości. Cukinię kroimy na małe kawałki, dodajemy do warzyw i dusimy przez kilka minut. ciecierzycę odsączamy z zalewy, dodajemy do potrawki, wlewamy przecier pomidorowy i przez kilka minut
Bajeczna Kuchniabazie warzyw, lekkich dań z ryb czy drobiu, sałatek oraz deski serów, jak również potraw z grilla. Odnajdzie się również w towarzystwie deserów i owoców. Cydru można używać do duszenia mięs, jako dodatek do zup (również kremowych), a także przygotowania ciast i galaretek. Warto odkryć dla siebie ten smak i znaleźć najlepsze połączenie. Szczepanówka http://soki.lublin.pl/ http://szczepanowka.pl/ Gospodarstwo Ogrodnicze
Obiad gotowypieczarki są ciężkostrawne. W kuchni możemy je przyrządzić na tysiąc sposobów. Te grzyby mają ogromny potencjał kulinarny. Ugotujemy z nich zupy, kremy, sosy. Możemy je smażyć, dodawać do duszonych mięs i warzyw, do różnych past i faszerować nimi jajka. Możliwości jest bez liku. Jedzmy więc i doceniajmy pieczarki ! Na blogu znajdziecie również inne pomysły na dania
Kulinarne przygody Gatityklarowane i lekko zrumienić kurczaka z każdej strony. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, płatki ostrej papryki i zalać wszystko mlekiem kokosowym. Mango pokroić w kostkę i dodać do mięsa, Dusić wszystko jeszcze około 5-6 minut na wolnym ogniu. kurczak z mango
O kuchni z uczuciemilość oleju i podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, marchewki i pietruszkę, oraz pokrojoną w paseczki paprykę. Wszystko zalać pomidorami z puszki i dodać podsmażone mięso. Dusić aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku. Smacznego
kuchnia doskiSkładniki: 2 golonki z indyka musztarda piri-piri miód przyprawa do indyka Galeo przyprawa do mięsa duszonego Galeo olej Przygotowanie: Z golonki wyciąć kości, środek nasmarować musztardą i miodem i posypać … Czytaj dalej Golonki z indyka
czarrna od kuchnioczywiście chcesz mieć lepsze samopoczucie i tryskać energią do końca dnia. Zestaw z kotletem schabowym to tradycja naszej polskiej kuchni. Osobiście bardziej preferuje pieczenie, grill lub mięso duszone. Przyznam się szczerze, że nawet nigdy nie nauczyłem się smażyć kotletów schabowych lub kotletów z piersi kurczaka. Wolałem przygotowywać bardziej wyrafinowane potrawy np. przyprawić pierś z kurczaka lub indyka
Dieta Rozdzielna i Zdrowiedodajemy pomidory plus 1/2 łyżeczki cukru (czasami nawet więcej-zależy od kwaskowatości pomidorów). Powstały sos, doprawiamy sola, pieprzem, rozmarynem (inne zioła też wskazane). Do gorącego sosu, dodajemy nasze kotlety. Dusimy. Mięso musi być miękkie. Gotujemy makaron, ryż lub kaszę. Na koniec danie posypujemy pokrojonymi ogórkami konserwowymi lub podajemy w ich towarzystwie. WSKAZÓWKI: do podania makaron farfalle, ryż, kasza kuskus, kasza
Kopystką po garachWszystko za sprawą młodych francuskich kogutów, które były do kupienia w jednej z dużych sieci marketów. Kogucik był niewielki, ważył niecały kilogram, robiłam jednego, ale lepiej robić większą porcję. Dusiłam mięso w garnku na kuchence - ok 2 godzin. Wyszło pysznie, jednak zbyt mocno odparowałam sos. Chcąc nie chcąc, zrobiłam powtórkę. Tym razem garnek z mięsem wstawiłam do piekarnika i pilnowałam
Stare Garyposiekaną cebulę, por oraz czosnek. Dorzucić liść laurowy, ziele angielskie i całość posmażyć chwilkę. Nastepnie zalać zawartość patelni wodą (jeszcze lepiej bulionem jeśli mamy) i przełożyć do niej kawałki mięsa. Dusić pod przykryciem do miękkości. Przed końcem duszenia ew. doprawić do smaku, zdjąć pokrywkę i zredukować sos, jeśli jest go dużo. Na koniec uświetnić sos zahartowaną wcześniej śmietaną 18%. Podawać
Walijskie Pichceniemaśle posiekaną cebulę. Dodaj pokrojoną w paseczki kapustę pekińską. Przesmaż wszystko razem poodlewając niewielką ilością wody. Dodaj pokrojoną drobno paprykę i przyprawy. Na końcu dodaj pokrojone mięso. Duś nadzienie jeszcze około 5 minut. Dopraw farsz sola i pieprzem do smaku. Zagęść 1 łyżeczką mąki wymieszanej w małej ilości wody. Smaż cieniutkie naleśniki na rozgrzanej patelni skropionej odrobiną
Gotuj Sam!jest sól, też pozostawiam Waszemu wyborowi. Ja nie solę, więc soli u mnie też brak w przyprawie. Do jakich dań przydaje się taka uniwersalna przyprawa? Do zup, sosów, duszonego mięsa…wszędzie tam gdzie chcemy coś na szybko „dosmaczyć”. To Ty decydujesz o składzie swojej przyprawy. Jedni wolą więcej marchewki, inni dodadzą selera, ktoś pominie pora
Mieszam w GarnkuKiedyś piekłam więcej zapiekanek. Najczęściej przyrządzam obiad dzień wcześniej, dlatego musi to być jakaś zupa, duszone mięso lub taka potrawa, do której tylko ugotuję ziemniaki, kaszę lub ryż albo makaron. Zapiekanki są dobre na weekend albo na kolację. Dziś polecam Wam prostą zapiekankę bez sosu. Składa się ona tylko z samych podgotowanych ziemniaków, pomidorów i cebuli. Przyprawiona jest solą
Zakątek rozkoszy kulinarnychsolidnych ząbków czosnku, oraz 2 znacznych cebul. Tak przygotowany szpinak poddajemy obróbce termicznej, czyli najzwyczajniej w świecie przesmażamy na patelni. Solimy do smaku. W tym czasie, gdy mięso dusi się w pomidorach, a uwierzcie nie potrzeba im zbyt wiele czasu, by było miękkie (20 - 30 minut gotowania na wolnym ogniu - wszystko zależy jakich garnków używacie), nastawiamy wodę na makaron
Karczma Honoriettyrazem z pokrojoną w kotkę cebulą podsmaż na patelni. Przypraw sporą ilością papryki oraz odrobiną kurkumy i kminku. Umyj i obierz dynię, pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Duś razem pod przykryciem aż zacznie robić się miękka. Kapustę lekko odciśnij i dodaj do pozostałych składników, dodaj przecier i dyniowe puree, dopraw przyprawami i duś razem pod przykryciem jeszcze przez
Ze smakiem i z pasją