mięso duszone - 8529 przepisów (strona:29/569)

Placki po węgiersku 162

mocno obsmażyć na rozgrzanym oleju. W rondlu zagotować wodę, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, ziele angielskie listki laurowe i paprykę w proszku, do gotujacej się wody wrzucić podsmażone mięso. Dusić na małym ogniu około 1 godzinę. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę i drobniutko pokrojone chili. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i dusić jeszcze 30 minut

Gosia gotuje
Pałki kurczaka (podudzia) z patelni 151

zdejmuję) i umyć Przyprawić i na chwilę odstawić Rozgrzać na patelni margarynę, następnie ułożyć pałki i chwilę podsmażyć Następnie dolać ok. 1 szkl. (200 ml) wody, przykryć patelnię i dusić mięso ok. 30 minut  Po ok. 20 minutach pilnować, żeby mięso nie zaczęło się przypalać, ponieważ woda zacznie parować i kurczak może zacząć przywierać do dna patelni - jeśli

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Schab na kanapki - gotowany w mleku 197

obłożyć cały kawałek mięsa. Skrapiamy oliwą i odkładamy do schłodzenia do lodówki na kilka godzin (u mnie 7).  Po tym czasie gotujemy mleko i do wrzącego wkładamy przygotowane mięso. Dusimy ok godziny. Studzimy w mleku, wyjmujemy i kroimy w plastry

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gołąbki dla leniwych 227

uformowane kotlety obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do brytfanny. Kostkę rosołową rozpuścić w litrze gotującej wody dodać koncentrat i dobrze wymieszać. Powstałym "sosem" zalać mięso. Dusić na wolnym ogniu około 10-15 minut

Garnkowe fanaberie
Spaghetti 267

posypania Wykonanie: Mięso myjemy mielimy przez maszynkę. Obraną cebulę, czosnek oraz seler kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej dodajemy pokrojone warzywa smażymy 5 minut, następnie dodajemy zmielone mięso. Dusimy w garnku przez 15 minut, wlewamy pomidory wraz z przecierem pomidorowym mieszamy łyżką aby składniki połączyły się ze sobą dodajemy wino i przyprawy gotujemy jeszcze parę minut bez przykrycia

kgwjanczewo
Surówka z czerwonej kapusty 2360

Niedawno przypomniałam sobie o tej pysznej surówce i bardzo mi się jej zachciało. Pysznie smakuje z duszonym mięsem lub kołdunami (kartaczami, cepelinami, pyzami z mięsem czy jak to u Was się nazywa ). Fajnie też smakuje sama w sobie, na śniadanie czy kolację. Surówka z czerwonej kapusty Drukuj przepis Składniki 0,5 małej czerwonej kapusty (drobno posiekać) 1 czerwona cebula

CoolinarniePL
Kurczak curry z ananasem i papryką 280

patelni podsmażyć kurczaka. Podlać go wodą i dodać kostkę rosołową – poziom zakrywający mięso.  Paprykę wydrążyć, ananasa obrać i wykroić środkiem – pokroić w kostkę, a następnie dodać do mięsa. Dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.  Mąkę rozrobić w wodzie i zagęścić nią sos. Podawać z ugotowanym ryżem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Ognisty gulasz z pieczarkami i pomidorami 232

Poddusić wszystko razem i dodać rozdrobnione dowolnie pomidory z puszki - wraz z sokiem oczywiście. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, sól i ostrą paprykę - zagotować i przelać do garnka z mięsem. Dusić do miękkości - doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami, ryżem lub pieczywem - jak kto lubi :) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
POLĘDWICA W SOSIE ŚMIETANOWYM KURKOWO- KOPERKOWYM 205

łyżki mąki sól,pieprz młotkowany z kolendrą Kamis Wykonanie: Polędwicę delikatnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy krótko na rozgrzanym oleju. W garnku podgrzewamy bulion, na gorący wrzucamy podsmażone mięso. Dusimy ok 10 minut,wyjmujemy z bulionu.W miedzyczasie w drugim garnku odgotowujemy przebrane, oczyszczone kurki w osolonej wodzie, Gotujemy 10 minut, odcedzamy,wrzucamy na patelnię,doprawiamy solą i pieprzem.Obsmażamy

Z Majeczką w kuchni
Roladki wieprzowe z warzywami w grzybowym sosie 221

dodatkowo wlej dwie szklanki wody i przykryj pokrywką, a jak nie masz to użyj folii aluminiowej , kładąc świecącą stroną do góry.Włącz piekarnik na 200 ° termoobieg. Włóż naczynie z mięsem. Duś 40 - 50 min. Jeżeli  masz roladki nie całkiem zalane sosem, to w połowie czasu wyciągnij naczynie i te z dołu zamień tymi z góry. Po ok. 40 minutach

Pasje Jolki
Kopytka z sosem 228

drobna kosteczke  Cebule pokroic drobno  Na rozgrzana patelnie wsypac cebule i podsmarzyc  Dodac mieso i wszystko razem smarzymy # Podlewamy miesa woda ( tak aby zakryc miesoDusimy pod przykryciem na malym ogniu ok 30 min  Dodac siemtany i wszystko razem podgrzac ok 5 min bez przykrycia  Kopytka z sosem: Kopytka wykladamy na talerz  Polac

Klaudynkowa kuchnia
Spaghetti w sosie śmietanowymi z pulpecikami i brokułami 217

małym ogniu, żeby się nie zważyła Gdy będzie już letnia dodajemy do niej pulpeciki z sosem, który powstał w trakcie smażenia. Mięso dusimy około 15 minut, jeśli sos  będzie za gęsty możemy go troszkę rozrzedzić odrobiną wody.  Brokuła dzielimy na różyczki i blanszujemy ( zalewamy wrzątkiem

Kulinarne przygody Gatity
Warsztaty i Frykas z perliczki wielkopolskiej z ziemniaczaną babką wg Adama Chrząstowskiego 200

piórka. Na kostce masła szklimy cebulę, dodajemy mięso i pieczarki, obsmażamy całość. W rondelku robimy zasmażkę: rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, zasmażamy i rozprowadzamy białym winem. Zasmażkę dodajemy do mięsa, dusimy chwilkę, dodajemy groszek, posiekaną natkę pietruszki, oraz wlewamy śmietanę, Gotujemy aż powstanie kremowy sos. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, oraz gałką muszkatałową. Podajemy frykas z rombami babki ziemniaczanej. Danie było

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z sosem mięsno-warzywnym 170

oliwy z oliwek * garść świeżej bazylii  * sól, pieprz Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Na rozgrzanej oliwie zeszklić drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone w kostkę warzywa i mięso. Dusić do miękkości. Dodać przecier, zagotować. Sos wymieszać z makaronem, bądź podać najpierw makaron a na nim sos. Posypać bazylią. Podawać na ciepło

Magiczne Życie Marty
Cukinia nadziewana ryżem i mięsem mielonym 275

pieprz,  szczypta ostrej papryki.  Wykonanie Ryż ugotować do miękkości, odcedzić. Cukinie przekroić na pół. Środek wydrążyć i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać, zeszklić na łyżce oleju, dodać mięso. Dusić około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem, dodać pomidory wraz z zalewą, oczyszczone i pokrojone w kostkę papryki oraz cukinię i koncentrat pomidorowy. Dusić około 8 minut na małym

Z miłości do słodkości