smaku) Przygotowanie: Umytą i osuszoną pierś pokrójcie w kostkę. Suszone pomidory i cebulę także. Paprykę pokrójcie w cienkie niewielkie paseczki. Na rozgrzanym maśle klarowanym podsmażcie mięso, dodajcie resztę składników (oprócz brokułów), przyprawcie, duście chwilę do połączenia się wszystkich składników, mieszajcie. Na końcu dodajcie kwiaty brokułów i jeszcze chwilę podduście, by doszły do siebie. Mają być jędrne i nie rozpadać
Zasmakuj KuchniDobre mięso uduszone w pysznym sosie podane z kluseczkami to doskonałe danie na jesienny obiad. Kupując policzki, zarówno wołowe jak i wieprzowe, kupujecie dobrej jakości czyste mięso bez kości, nadające się doskonale do duszenia , gotowania czy pieczenia. Rozejrzyjcie się za nim bo jest warte zainteresowania. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzatroszkę oleju i dodajemy pokrojoną cebulkę, smażymy. Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach, kapustę kroimy na małe kawałki, mięso mielimy. Do podsmażonej cebulki dodajemy zmielone mięso, oraz marchewkę. Wszystko mieszamy i chwilkę dusimy. Dodajemy kapustę i czosnek przepuszczony przez praskę. Dusimy całość chwilkę na małym ogniu. Następnie dodajemy wodę. I gotujemy około 7 minut, po tym czasie dodajemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupodsmażamy na oliwie, następnie dodajemy posiekany czosnek i dalej smażymy do ze z ł o cenia. Następnie dodajemy mięso mielone i znów smażymy do zrumieniania mięsa. Następnie dodajemy pomidory w puszce i dusimy minimum 30 minut do całkowitego wyprażenia pomidorów. Po tym czasie dodajemy passat ę i jeszcze chwilę gotujemy. Następnie dodajemy po ok. 1/3 łyżeczki oregano, bazylii, tymianku
Słodka Stronapodsmażamy na oliwie, następnie dodajemy posiekany czosnek i dalej smażymy do ze z ł o cenia. Następnie dodajemy mięso mielone i znów smażymy do zrumieniania mięsa. Następnie dodajemy pomidory w puszce i dusimy minimum 30 minut do całkowitego wyprażenia pomidorów. Po tym czasie dodajemy passat ę i jeszcze chwilę gotujemy. Następnie dodajemy po ok. 1/3 łyżeczki oregano, bazylii, tymianku
Słodka Stronamajeranku i pieprzu w sosie musztardowo-jogurtowym. Do ziemniaków idealny, ale nie tylko. Możecie go wykorzystać do makaronów, ryżu, czy kasz. Świetnie komponuje się także z mięsem, kluskami śląskimi, kopytkami. Bardzo aromatyczny, dzięki duszeniu pieczarek i cukinii w majeranku, lubczyku i słodkiej papryce na klarowanym maśle. Składniki: 330 g pieczarek 1 cukinia 1 średnia cebula ząbek czosnku sól, pieprz, majeranek
Zasmakuj Kuchnikostkę cebulę. Nie rumienić. Dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron aż mięso zrobi się białe. Papryki pokroić w paski i wrzucić do mięsa. Podlać wodą, dodać sos sojowy i dusić pod przykryciem około 12 minut. Na koniec dołożyć przecier pomidorowy i doprawić całość solą, pieprzem i paprykami. Zagotować. kurczak z papryką
O kuchni z uczuciemChwilę smażę mieszając, dodaję pomidory i po chwili fasolę. Całość często mieszając, ponieważ wciąż ogień jest mocny, łączę z jogurtem i po minucie układam kawałki ryby (mięsa). Zmniejszam trochę ogień i przykrywam naczynie. Duszę 15 minut. Po tym czasie potrawa jest prawie gotowa. Można ewentualnie dodać sól i pieprz tak jak lubimy, dorzucam natkę pietruszki pokrojoną średnio, mieszam. Można
I tu będę miała takie tekurczaka pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć pierś kurczaka posypaną przyprawą. Dodać cebulę i pieczarki. Chwilę smażyć razem. potem dodać marchew i mięso z rosołu. Podlać odrobiną wody i dusić jeszcze chwilę razem. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać śmietanę. Podgrzewać jeszcze około 2 minuty. Naleśniki napełniać farszem, zwijać i przekroić na 4 części. Każdą część ułożyć
Ewusiowe Smakigorącym smalcu obsmażyć bitki obtoczone w mące i posypane kucharkiem i pieprzem do bitek włożyć porcję zamrożonych podgrzybków, wlać 1 szklankę wody i pod przykryciem dusić z 30-40 minut, do miękkości mięsa resztę mąki wymieszać ze śmietaną, wodą i wlać do mięsa mieszając do zagęstnienia sosu, dodać przyprawę w płynie do smaku, posiekany koperek z natką pietruszki - bitki
W Mojej Kuchni Lubięamym rondlu, wrzucić marchewkę, smażyć 10min. Pory oczyścić odciąć zielone liście, białe części pokroić na talarki, dodać do marchewki pod koniec duszenia. Skrzydełka ułożyć na jarzynach, dusić jeszcze 30 min. aż marchewki i mięso będą miękkie. W miarę potrzeby podlewać bulionem
Cukiernia Pychotkiwrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez 5 minut. Po tym czasie wyjąć z wody i osuszyć. Czosnek i cebulę (grubo posiekane) podsmażyć na oleju. Dodać mięso oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Całość dusić przez 15 minut, po czym przełożyć do miski i lekko ostudzić. Dodać ser (pokrojony w kostkę), wymieszać i doprawić do smaku (solą, pieprzem, bazylią). Cukinie napełnić
Di gotujeSoczysta karkówka na moim wielkanocnym stole w tym roku wylądowała. Karkówka tak pieczona jest aromatyczna i bardzo soczysta a kremowy sos pomidorowo - miodowy nadaje mięsu charakteru. Bardzo serdecznie polecam. Soczysta karkówka duszona w miodzie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieplasterki pieczarki i czosnek. Całość smażymy razem kolejne 10 minut. W miseczce mieszamy ze sobą śmietanę, mleko, żółtko i sól z pieprzem. Wlewamy do podsmażonego mięsa z dodatkami, wrzucamy tarty ser żółty, dusimy całość jeszcze przez chwilę, aż sos zgęstnieje, na koniec dopiero wsypując natkę pietruszki. Kurczak w sosie śmietanowym gotowy:) Możecie do sosu dodać inne, ulubione przyprawy, urozmaicając jego
NiePieprz.plszklanki słodkiej śmietanki pół łyżeczki gałki muszkatołowej sól i pieprz Farsz mięsny: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Pod koniec dodać posiekany czosnek. Dodać mięso i usmażyć. Wlać szklankę wody i dusić. Dodać pomidory, koncentrat, ocet, zioła i paprykę. Gotować kilkanaście minut aż płyn nieco zgęstnieje. Doprawić octem, solą, cukrem i pieprzem. Farsz warzywny: Cebulę pokroić w kostkę
Czerwień i błękit