mięso duszone - 8529 przepisów (strona:165/569)

Banica z mięsem drobiowym 177

masła, 1 -2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, ciasto yufka, 150 g masła, Mięso rozdrobnić, nie mielić. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek, mięso, tymianek i posiekaną ostrą paprykę. Wlać bulion i dusić do zagotowania, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do przestudzenia. Na patelni roztopić masło, dodać posiekany czosnek i startą gałkę muszkatołową a następnie wrzucić(...)dusić tak, aby wszystkie listki „złapały” masło. Lekko osolić i wymieszać. Do masy mięsnej dodać jogurt wymieszany z jajkami. Dokładnie wymieszać. Masło roztopić w garnuszku. Tortownicę wysmarować masłem. Posmarować płat ciasta masłem, następnie rozsmarować na nim trochę masy mięsnej, na wierzchu ułożyć trochę szpinaku. Zrolować i ułożyć w tortownicy. Postępować tak z kolejnym płatem ciasta, aż do zużycia mięsa

królestwo garów
Pierś z kurczaka w jogurtowym sosie z imbirem i cytryną 329

oczkach marchew. Podduś do miękkości, posól i popieprz delikatnie. Do jogurtu dodaj 1/3 szklanki gotującą wodę z ziemniaków, aby go zahartować. Podczas gdy warzywa się duszą, rozgrzej drugą patelnię, przesmaruj olejem i połóż pokrojone mięso. Smaż przez 3-4 minuty, a następnie obróć i smaż kolejne 2 minuty. Dolej jogurt do warzyw, sok z cytryny i imbir. Gdy mięso jest

Pasje Jolki
Makaron z kurczakiem w porowo-cukiniowym sosie śmietanowym 122

pora i smażymy chwilę wszystko razem. Następnie wrzucamy pokrojone w paseczki kawałki kurczaka, doprawiamy niewielką ilością soli, pieprzu, czosnku granulowanego i dalej smażymy. Gdy mięso jest już usmażone dodajemy cukinię, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy chwilę. Do niedużego garnuszka wlewamy śmietankę i pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Pogdrzewamy na niewielkim ogniu do momentu roztopienia się serka. Następnie całość

Smaki Na Talerzu
Schab duszony z cebulą 253

Dziś prosty, klasyczny przepis na pyszny obiad. Schab duszony z cebulą to danie, które jest naprawdę szybkie i łatwe do zrobienia.  Mięsko wyszło delikatne, miękkie i aromatyczne.  Schab podałam z ryżem i  surówką z białej rzodkwi i marchewki . S kładniki: 6 plastrów schabu 4 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego(...)tłuszcz, ubsmażyć mięso z dwóch stron, zdjąć z patelni i wrzucić cebulę z czosnkiem, lekko oprószyć solą, majerankiem i papryką, zeszklić. Do cebuli dodać  mięso, ziele angielskie, liść laurowy i podlewam szklanką wody. Dusić na małym ogniu do miękkości, w razie potrzeby podlewać małą ilością wody

magiczna kuchnia Kasi
Węgierski gulasz wołowy 217

podsmażamy je, wkładając na gorący tłuszcz. Cebulę kroimy w grube piórka, czosnek grubo siekamy i wrzucamy je do podsmażonego mięsa. Smażymy kilka chwil, po czym wrzucamy grubo pokrojone razem ze skórką pomidory oraz pomidory z zalewy, razem z płynem. Dusimy całość przez około 5 minut. Na maśle przesmażamy koncentrat pomidorowy oraz pastę paprykową. Następnie wrzucamy je na patelnię z mięsem

Kuchenna Kontrrewolucya
Placki z płatków owsianych z duszonymi pieczarkami 238

Placki owsiane to proste w przygotowaniu i sycące danie. Możemy je podawać zarówno z mięsem jak i warzywami. Ja najbardziej lubię wersję z duszonymi pieczarkami. Placuszki z płatków owsianych to także świetny sposób na wykorzystanie masy, która pozostała nam po przygotowywaniu mleka owsianego . Placuszki z płatków owsianych: 2/3 szklanki mleka owsianego (lub innego roślinnego) 3 czubate łyżki płatków owsianych

Dieta bez mleka
Szynka w ziołach i warzywach z sosem ziemniakami i buraczkami zasmażanymi 95

najpierw natrzeć oliwą a potem otoczyć w ziołach i soli. Odstawić na ok 10 - 15 godzin w lodówce. W głębokim rondlu przysmażyć mięso ze wszystkich stron, podlać winem i 1 szklanką wody, dodać marchewkę i pietruszkę. Dusić pod przykryciem ok półtorej godziny, obracając od czasu do czasu i podlewając niewielkimi ilościami wody. Na koniec mięso wyjąć a sos z jarzynami

Gotowanie jest łatwe
Podudzia w zalewie miodowej. 1439

rozgrzać olej i smażyć mięso wyciągnięte z marynaty z każdej strony na rumiany kolor, a następnie zalać pozostałą zalewą dodać wodę i dusić na małym ogniu około 15 minut. W tym czasie należy mięsko obracać. Uduszone mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Podlewamy w razie potrzeby wodą i pieczemy około 20 minut

O kuchni z uczuciem
Wołowina w warzywach 148

Dzisiaj wołowina z warzywami, bardzo smaczne danie. Jak na wołowinę mięso  kruche i rozpływa się w ustach. Zapraszam. SKŁADNIKI: 500 g wołowej łopatki 2 marchewki pół pora , biała część 1 cukinia 1 cebula mały kawałek selera olej do smażenia sól , pieprz WYKONANIE: Wołowinę pokroic w plastry, lekko podsmażyć(...)oleju, podlać ok. pół litra wody. Warzywa obrać. marchewkę, pietruszkę i seler pokroic w dużą kostkę. Cebulę i pora pokroić w prążki. Dodać do wołowiny. Dusić na małym ok 1,5 godziny do miękkości mięsa.Doprawić solą i pieprzem  Można podlać woda jeśli wyparuje. Podawać z kaszą

W kuchennym oknie Ewy
Makaron z kurczakiem i warzywami 642

warzyw dodajemy pomidory krojone, szczyptę cukru, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dusimy  kilka min. Najlepiej żeby warzywa były al dente, wiec czas duszenia i smażenia zależy od grubości pokrojonych warzyw. Do uduszonego mięsa w warzywach dodajemy makaron, delikatnie mieszamy i podajemy z świeżą bazylią. Smacznego

Moniki Smakołyki
Meksykańska pikanteria i domowe tortille - najlepsze! 183

świeży 2 cebule średnie sól, pieprz, majeranek, pieprz cayenne, papryka ostra, zioła prowansalskie 4 łyżki sera Corregio sałata olej Przygotowanie: Skrój cebulkę, podsmaż, duś pod przykryciem, aż się ładnie zeszkli. W międzyczasie wsadź mięso mielone do miski, posiekaj nożem, dopraw solą i pieprzem, dodaj trochę oliwy oraz po ok. 1/4 łyżeczki majeranku, papryki, pieprzu cayenne. Dodaj 1 łyżeczkę (lub więcej

Gotowanie to kochanie
Schab Duszony w Sosie Kurkowym 280

kuleczek całego pieprzu kolorowego Sos Kurkowy: 250 g kurek mała cebula łyżka soku z cytryny 2 łyżki masła szczypta cukru sól, pieprz 2 łyżki kwaśnej śmietany Schab Duszony w Sosie Kurkowym  - Sposób przygotowania: Schab porcjujemy na ok. 1 cm plastry. W każdy z nich wcieramy sól i pieprz. Odkładamy na minimum godzinę, a nawet całą noc. K ażdy(...)już każdą porcje schabu podsmażym y, wszystkie bitki umieszczamy w naczyniu w którym się smażyły i zalewamy wodą tak aby całkowicie zakryła plastry mięsa. Dodajemy liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, posiekany czosnek oraz szczyptę soli. Wszystko dusimy na niedużym ogniu przez minimum 80 minut.  Sos K urkowy : Cebulkę kroimy w drobn ą kosteczkę i podsmażamy na maśle . Gdy się

Słodka Strona
Zupa krem z kalafiora 144

Składniki bulion drobiowy [woda, mięso kurze (0,2%)] sól tłuszcz palmowy cukier ekstrakt drożdżowy tłuszcz kurzy (2,0%) marchew (1,4%) aromaty (w tym jęczmień) por (0,9%) substancje żelujące: guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego natka pietruszki czosnek pieprz syrop karmelowy maltodekstryna barwnik: karoteny Może zawierać seler. Marka Knorr Cechy 1 bulionetka na 400 g mięsa doskonały smak leży(...)smaku dania. Stanowi niezawodną bazę do gulaszów. Polecam wypróbowanie działania Bulionetki w moich przepisach na Duszoną wołowinę z ciemnym piwem Guinness oraz Wołowinę duszoną. W swojej kuchni dodaję Bulionetkę również do dań z mięsa mielonego, np. do  sosu bolognesu, aby wzbogacić ich mięsny smak i aromat. Bulionetka znajdzie swoje zastosowanie również jako baza do sosu, który następnie

ClauditteMissCooking
Prosty przepis na bitki wieprzowe w sosie grzybowo-cebulowym 190

surówką Zaczynamy od dokładnego opłukania grzybów , które następnie zalewamy 2 szklankami wody i wstawiamy na gaz, żeby się trochę pogotowały. Cebulę kroimy w piórka lub półtalarki, czosnek siekamy. Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem (ja to zawsze robię przez porządny foliowy woreczek), solimy i pieprzymy z obu stron. Tak przygotowane kotlety smażymy na odrobinie oliwy (1/2 łyżki) z obu stron, a następnie(...)dodajemy czosnek i zaraz zalewamy wywarem grzybowym razem z grzybami . Grzybki można wyjąć i pokroić na mniejsze kawałki, czasami tak robię. Dodajemy kotlety i całość dusimy na małym ogniu około 40-50 minut aż mięso zupełnie zmięknie. Podajemy z kaszą, ryżem czy ziemniakami. Ja najbardziej lubię z kaszą perłową, jaglaną lub quinoą :) Smacznego! Jeśli podoba Ci się ten przepis

Bazując na smaku
Zupa krem ze szpinaku i orzechami włoskimi 153

Składniki bulion drobiowy [woda, mięso kurze (0,2%)] sól tłuszcz palmowy cukier ekstrakt drożdżowy tłuszcz kurzy (2,0%) marchew (1,4%) aromaty (w tym jęczmień) por (0,9%) substancje żelujące: guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego natka pietruszki czosnek pieprz syrop karmelowy maltodekstryna barwnik: karoteny Może zawierać seler. Marka Knorr Cechy 1 bulionetka na 400 g mięsa doskonały smak leży(...)smaku dania. Stanowi niezawodną bazę do gulaszów. Polecam wypróbowanie działania Bulionetki w moich przepisach na Duszoną wołowinę z ciemnym piwem Guinness oraz Wołowinę duszoną. W swojej kuchni dodaję Bulionetkę również do dań z mięsa mielonego, np. do  sosu bolognesu, aby wzbogacić ich mięsny smak i aromat. Bulionetka znajdzie swoje zastosowanie również jako baza do sosu, który następnie

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania