vide, ale w warunkach domowych. Dzięki procesowi powolnej obróbki w niewysokiej temperaturze potrawy zachowują intensywny smak, aromat oraz jędrną konsystencję. W wolnowarach najlepiej wychodzą potrawy duszone potrawy jednogarnkowe, gulasze, potrawki, bigosy oraz pieczone mięsa wymagające długiego czasu obróbki cieplnej. Natomiast ryby w wolnowarze zachowują zwartą konsystencję. W wolnowarach doskonale udają się wywary, które są bardziej aromatyczne i skondensowane
w mojej kuchnidużą patelnię lub do garnka z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy pokrojoną cebulę i delikatnie ją szklimy. Następnie dodajemy kurczka i wszystko chwilę podsmażamy. Do mięsa i cebuli wrzucamy pokrojoną paprykę i całość dusimy około 10 minut często mieszamy. Pod koniec duszenia dodajemy serek mascarpone, wszytko podgrzewamy stale mieszając aż ser się rozpuści. Całość doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz
Smakowite Daniamajeranku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie. Mięso umyć pokroić w kostkę, rozgrzać patelnię dodać smalec, mięso i przyprawy, podlać 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości około 30-35 minut. Na pięć minut przed końcem duszenia dodać cebulę. Kapustę pokroić nożem, można tez oczywiście ja zszatkować ale my wolimy
Gosia gotujepapierowym, rozbijamy bardzo cienko. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Mięso odkładamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu z mięsa. Dajemy mięso, przyprawy, zalewamy gorącą wodą. Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu do miękkości (około godziny). Sos na końcu blendujemy i zagęszczamy śmietaną z odrobiną mąki, chwilę jeszcze gotujemy. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem
Pani na deserolej do smażenia Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym i kroimy na mniejsze kawałki, po czym podsmażamy chwilę na oleju. Do mięsa wlewamy śmietanę, dodajemy zioła, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min. od czasu do czasu mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i świeżą surówką
Krokusowy Domspirali do warzyw kroimy cukinię wzdłuż na plastry. Następnie kroimy na malutkie paseczki przypominające makaron spaghetti. Cebulę, czosnek - szklimy na łyżce oliwy. Dodajemy mięso, zasmażamy. Solimy i dodajemy pieprzu. Zalewamy pomidorami, dusimy do zredukowania sosu. Dodajemy zioła. Do wrzątku - posolonego- na ok 2-3 minuty wrzucamy nasz cukiowy makaron. Odcedzamy i polewamy naszym pyyyyyyyysznym sosem. DLA MNIE
BezglutenowaIzabelabrązowego ryżu - 200 g kalafiora - 100 marchewki - 10 łyżek zielonego groszku - bazylia, oregano, sól, pieprz – do smaku - natka pietruszki - łyżka oleju Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso z indyka. Dodajemy warzywa. Przyprawiamy i całość dusimy. Podajemy z ryżem ugotowanym według przepisu Kcal: 548, 8 B: 42,5 g ; W: 58,8 g; T: 13,8 g Podwieczorek DESER Z KUBECZKA
Health-Fit-Lifewykonania : Cukinię umyj, przekrój wzdłuż na połowę. Łyżeczką wydrąż z jej środka miąższ z nasionkami. Cebulę pokrój w kostkę , zrumień na 2 łyżkach oleju. Dodaj mięso , przesmaż mieszając. Dodaj ryż, podlej bulionem i duś ok. 15 minut. , dopraw. Przygotowanym farszem napełnij połówki cukinii. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu. Na patelni rozgrzej masło, wsyp mąkę , chwilkę przesmaż mieszając. Wlej mleko
Różne smaki w kuchnisłodka i ostra, meksykańska, chili ser żółty lub mozzarella Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni dodajemy mięso, doprawiamy i podsmażamy aż mięso będzie gotowe dodajemy kukurydzę i pomidory i dusimy przez ok 10 min dodajemy paprykę, groszek i odsączoną fasolę doprawiamy do smaku i dusimy tak aby jak najwięcej sosu odparowało na placek tortilli nakładamy porządną
Gotowanie z pasjąolej rzepakowy- 1 łyżka Mięso przyprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką i podsmażyć na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym, wraz z dodatkiem pokrojonej cebuli. Kiedy mięso będzie lekko zarumienione wlać bulion warzywny i dusić pod przykryciem 30 minut. Po upływie wskazanego czasu dodać pomidory (uprzednio sparzone wrzątkiem, obrane ze skóry i pokrojone na większe części), pokrojoną w plastry marchewkę
Kraina Miodem Płynącaszczypta oregano Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czosnek posiekać. Pomidory pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać pokrojone mięso kurczaka, suszone pomidory, zalać gorącym bulionem i dusić razem ok 5 minut. Dodać śmietankę, zagotować, doprawić do smaku. Wrzucić szpinak, a gdy zwiędnie, wszystko wymieszać. W międzyczasie ugotować al dente makaron w lekko osolonej
Obiad gotowyoliwie, lekko oprószając solą i pieprzem oraz dodając oregano. Kurczaka pokroić w paski. Zwiększyć ogień i dodać na patelnię. Smażyć około 10 minut przewracając kawałki mięsa co jakiś czas. Dodać śmietankę i pesto. Dusić kolejnych kilka minut. Podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami
zadanie-gotowanieoregano, tymianek, kolendrę, sól i pieprz do smaku. Cebulę, czosnek, paprykę i posiekane w kosteczkę chili podsmażyć na oliwie, dodać mielone mięsa i smażyć chwilkę. Dolać bulion przyprawy i dusić na nie dużym ogniu. Po 5 minutach dodać pomidory z puszki i wino. Gotować na niewielkim ogniu aż płyn się zredukuje. Przyprawić do smaku
Piekarz-Kucharz-Garkotłukcałość, zaczynając od strony z farszem a końce spiąć wykałaczką. Obsmażyć na niewielkiej ilości smalcu, zaczynając od strony, na której jest łączenie mięsa. Jak mięso się lekko zrumieni, podlać gorącą wodą i dusić pod przykryciem przez ok 20-25 minut. Podawać polane sosem żurawinowym lub pieczeniowym. Osobiście wolę sos żurawinowy - za lekką słodycz. Do sosu należy
Ze smakiem bez glutenugarna o grubym dnie wlewam olej dodaję mięso i przyprawy smażę na rumiano. Czosnek przeciskam przez praskę. Bakłażana z zalewy drobno siekam. Dodaję do mięsa. Wlewam przecier pomidorowy i 100 ml wody. Duszę, aż gulasz będzie gęsty. Podaję na ciepło z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Podaję również z plackami, makaronem czy kotletami ziemniaczanymi
Gotowanie Patki