średnik ogniu obsmażamy mięso mielone przez ok. 10 min, po tym dodajemy pomidory (ja użyłem domowych, zmielonych w malakserze i przetartych przez sito) i dusimy ok. 20 min, pod koniec dodajemy pikantną przyprawę do mięsa, sól i pieprz. Ziemniaki kroimy w podłużne plastry (ja nie obierałem ze skóry, po prostu bardzo dokładnie umyłem). Do śmietany dodajemy mleko
Kuchnia Łukaszalodówce na 12 godzin.Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.Królika wraz z marynatą włożyć do wysmarowanej olejem blaszki lub innego naczynia ,podlać odrobiną bulionu i dusić do miękkości od czasu do czasu podlewając bulionem.Gdy mięso jest gotowe wyjąć mięso ,sos zlać do garnuszka, postawić na gaz dodać , pomidory ,zioła i czosnek oraz miód.Zagotować ,zmniejszyć gaz i odparować sos.Można
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkistron otoczyć w mące. Nadmiar mąki strzepać. Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć sznycle na złoto z obu stron. Wlać białe wino, dusić bez przykrycia do czasu aż wino odparuje, a mięso będzie miękkie. Dodać fileciki anchois, rozprowadzić je drewnianą łyżką równomiernie w sosie, wlać śmietankę , gotować aż sos zgęstnieje. Robert Makłowicz zaleca, aby tak zrobioną cielęcinę
Stare Garygdyż przy takim rozmiarze wymagają już dla odpowiedniej miękkości dostatecznie długiego pieczenia lub duszenia. Kaczka smażona/zapiekana Skórę do smażenia i zapiekania nacinamy zarówno po to, aby po prostu łatwiej wytopić nadmiar tłuszczu, jak i dlatego że stanowi ona izolację termiczną utrudniającą dopływ ciepła do mięsa. Z tego samego powodu usuwamy również nadmiar skóry z boków fileta. Usmażone mięso(...)bazy do innej zupy. Podobnie jak w przypadku kurczaka można się spodziewać, że nogi z kaczki wymagać będą dłuższego pieczenia czy duszenia niż piersi. Podobnież takie składniki jak wino czy dodatek w potrawie cytryny lub octu przyspieszają mięknięcie mięsa. Do góry Smalec z kaczki Swoistym „efektem ubocznym” pieczenia czy smażenia kaczki jest często spora ilość wytopionego tłuszczu. Ma on jednak
Kulinarna Pokusapraskę czosnek. Przełożyć do garnka z mięsem. Wlać wino i bulion. Dodać majeranek, liście laurowe, jałowiec, chili, słodką paprykę i koncentrat pomidorowy. Wymieszać i dusić pod przykryciem na najmniejszym ogniu (około 2 godzin), do miękkości mięsa, co jakiś czas mieszając. W połowie gotowania dodać pokrojone suszone śliwki. Jeśli sos będzie za gęsty należy uzupełniać wodą. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego
Oryginalny smakgotuję w/g przepisu na opakowaniu, odcedzam. Mięso mielone przesmażam na rozgrzanej głębokiej patelni, kiedy straci kolor, dodaję przyprawy oprócz soli i pieprzu. Mieszam i duszę na wolnym ogniu do miękkości ( jakieś 10-15 minut). Kiedy mięso jest miękkie dodaję do niego ugotowana kapustę z grzybami i makaron. Dokładnie mieszam i ewentualnie doprawiam solą czy pieprzem, w razie potrzeby dla zaostrzenia
Kuchnia z widokiem na ogródpieprz 1 łyżka oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę i pieczarki siekamy dość drobno i podsmażamy na połowie oleju, dusimy razem kilka minut (doprawiamy solą i pieprzem). Mięso podsmażamy na pozostałym oleju, solimy i pieprzymy. Dodajemy pieczarki i ugotowaną kaszę. Mieszam wszystko z koncentratem pomidorowym i posiekaną natką pietruszki (możemy zostawić trochę do ozdoby :)). Cukinie
Moje Kuchenne Rewelacjesię zarumienić, a cebula zeszklić. Do warzyw dodaję pieczarki i smażę, aż woda wyparuje. Wówczas dodaję słodką papryką i dokładnie mieszam. Następnie wkładam mięso i wlewam wodę (tylko tyle, aby schab był przykryty cienką warstwą). Duszę pod przykryciem na najmniejszym ogniu 20 minut. Po tym czasie dodaję paprykę i pomidory, mieszam i duszę jeszcze kilka minut, aż papryka zmięknie. Śmietanę
JejKuchniachwil prażymy. Doprawiamy solą i pieprzem. Do mięsa dodajemy łyżkę mąki i dobrze mieszamy. Później dodajemy groszek i ewentualne zioła. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem 10 minut. Formę do zapiekania natłuścić, przełożyć do niej mięso a na wierzch położyć warstwę ziemniaków. Można zrobić z 2 warstwami ziemniaków: ziemniaki - mięso - ziemniaki. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym 190-200 stopni około
Bon Appetit Małgorzatytłuszczu zostawiamy, dodajemy pokrojoną cebulę i podsmażamy na dużym ogniu, pod koniec dodajemy przyprawy i czosnek i chwilkę jeszcze podsmażamy. Wlewamy 1/2 wrzącej wody i dusimy całość na małym ogniu ok. 1 godziny aż mięso stanie się zupełnie miękkie, pod koniec wsypujemy suchy drobny makaron w kształcie ryżu (mówią na niego ryżowy), posiekaną natkę i ćwiartki pomidorów, mieszamy aby makaron
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiaj przeprowadziłam eksperyment . Pierś kurczaka dusiłam w mleku. Powszechne jest duszenie w mleku schabu ale z drobiem nie spotkałam się. Pomyślałam ,że jeśli schab wychodzi wilgotny i dobry , to dlaczego z inny mięsem ma być inaczej. Musze powiedzieć że wynik był zaskakujący . Wyszła naprawdę smaczna . Do tego fasolka i wspaniała przekąska gotowa. Składniki na 4 porcje 2 pojedyńcze piersi(...)obsmażenia mięsa) Sposób wykonania Do malego garnyszka wlewam wodę i połowe mleka , dodaje przyprawy i zagotowuje. Na patelni rozgrzewam oliwe i obsmażam mięso . Przekładam do mleka i obniżam temperaturę do odpowiednią do duszenia . po ok 15 minutach piersi sa gotowe . Równocześnie gotuje fasolke szparagową w osolonej wodzie i lekko posłodzonej. Do odsączonej fasolki dodaje masło ,rozprowadzam równomiernie
Eli Gotowanierumiano. Przełożyć do garnka, dodać ziele angielskie, liść laurowy, opcjonalnie suszone grzyby i jeżeli nam zostało to cebulę i marchewkę. Zalać gorącą wodą i dusić do miękkości (około 1,5 godz). Gdy mięso jest miękkie to wyciągnąć je na półmisek, a sos zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą i zagotować. Artykuł ZRAZY WOŁOWE pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika
Pieguskowa Kuchniaczasie przygotowujemy sobie nadzienie - rozgrzewamy patelnie z odrobina oleju (ja dodaje smakowy dodaje to dodatkowego smaku) - wrzucamy mięso przyprawiamy i podsmażamy - do podsmażonego mięsa wlewam przecier i wrzucam suszone pomidory i duszę tak na małym ogniu do zagęszczenia masy pod koniec wrzucam świeże zioła i jeszcze chwilę duszę - mozzarellę kroje w plastry - gdy ciasto już podwoi
Basia w kuchnisię zeszkliła. Następnie do cebuli dodaję pierś z kurczaka i całość smażę około 10 minut. Teraz do piersi z cebulą dodaję pieczarki i całość smażę (duszę) jeszcze około 10 – 15 minut tak aby mięso stało się miękkie . Gdy smażę składniki przygotuję śmietanę: W około 5 łyżkach zimnej wody rozprowadzam mąkę tak aby nie było grudek i dodaję śmietanę , całość dokładnie
Uwaga Babcia Gotujeszklimy ją. Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso, przyprawiamy solą, oraz pieprzem, przesmażamy przez pięć minut, a następnie podlewamy odrobiną wody( tylko tyle by mięso się nie przypaliło). Nakrywamy rondel przykrywką i dusimy na niewielkim ogniu, przez 20-25 minut. W tym czasie, na oddzielną patelnię, wrzucamy obrane ze skórki ( wcześniej sparzone) i pokrojone w cząstki pomidory
Miód i pieprz