mięso duszone - 8529 przepisów (strona:148/569)

Gulasz wołowy z boczniakami 116

paski. Boczniaki i ogórki dodajemy do mięsa, oprószamy mąką, wrzucamy posiekany majeranek, chwilę podsmażamy, zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu (często mieszając), do miękkości mięsa. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z kaszą gryczaną. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Bezglutenowe świderki z kurkami i talarkami kiełbasy w sosie pomidorowym z fetą 109

piórka i kurki przekrojone na pół. Duście kilka minut do połączenia składników. Kiełbasę pokrójcie w talarki, przesmażcie na maśle, doprawcie: Do patelni z mięsem dodajcie warzywa i passatę wymieszaną z fetą i parmezanem. Duście do połączenia składników, przyprawcie w razie czego jeszcze do smaku. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Wieprzowina z marchewką 149

marchewka będzie na wpół miękka.  Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę wielkości kęsa. Dodać do gotującej się marchewki, zmniejszyć ogień i dusić bez przykrycia do czasu aż marchewka będzie miękka, a mięso ugotowane. Sos powinien odparować i zgęstnieć, w razie potrzeby zagęścić mąką kukurydzianą rozrobioną z wodą.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Makaron w sosie śmietanowo-pomidorowym 272

kiedy jest nieograniczony dostęp do warzyw, a ich ceny nie są też duże. Zawsze jednak można skorzystać np. z pomidorów z puszki. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 450 g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 320 g pieczarek 1 cebula 1 marchewka 2 puszki pomidorów 1 duża śmietana 18% (330 g) około 400 g makaronu 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu(...)chilli, zioła prowansalskie oliwa do smażenia opcjonalnie: 1 kulka mozzarelli WYKONANIE Do dużego garnka lub brytfanny wlać nieco oliwy. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Dusić pod przykryciem około 5 minut. Dodać mięso mielone, wymieszać. Marchewkę ostrugać i zetrzeć na tarce. Paprykę umyć, wyjąć nasiona, pokroić w małą kostkę. Pieczarki opłukać i poszatkować. Marchewkę, paprykę i pieczarki dodać

Passions hobbies life
Piersi z kurczaka w sosie cebulowo-karczochowym 174

połowy płynu odparuje. Wlewamy do cebuli bulion i ponownie wkładamy kurczaka. Doprowadzamy do wrzenia, po czym przestawiamy patelnię na mały ogień. Dusimy pod przykryciem powoli przez 15 minut, czasami wstrząsając zawartością. Możemy 1 lub 2 razy odwrócić mięso. Wyjmujemy mięso i odkładamy na chwilę w ciepłe miejsce (np. do piekarnika nagrzanego do 50 stopni). Do cebuli dodajemy 1 łyżkę masła(...)10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-116 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-116 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Sprawione mięso i pokrojona cebula Najpierw podsmażamy kurczaka Następnie szklimy cebulę Wreszcie dusimy razem, z dodatkiem bulionu Na koniec dodajemy do sosu karczochy i masło Piersi z kurczaka w sosie cebulowo-karczochowym Post Piersi z kurczaka w sosie

Kulinarna Pokusa
Pulpeciki w sosie pomidorowym 295

puszka pomidorów (ja użyłam krojonych z ziołami) 1 nieduża cebula 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki pikantnego keczupu 0,5 łyżeczki cukru sól, pieprz, słodka mielona papryka   Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą oraz przyprawą i ulepić nieduże kuleczki. Odstawić je do lodówki na czas robienia sosu.   Cebulę posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na rozgrzanym(...)cebuli, smażyć aż sos zgęstnieje. Dolać odrobinę wody, dodać keczup, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz cukier i przyprawy. Do tak przygotowanego sosu wrzucić pulpeciki i dusić na niedużym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie gotowe. Podawać na ciepło

Simply Food
Węgierski paprykarz z polędwiczką wieprzową / Hungarian pork tenderloin paprikash 228

każdej strony solą i pieprzem. Na dużej patelni, na dużym ogniu rozgrzej 2 łyżeczki oleju, włóż mięso wieprzowe i obsmaż przez ok 4 minuty, do ładnego zarumienienia. Wyjmij mięso z patelni. Zmniejsz ogień do średniego, dodaj resztę oleju i włóż cebulę, paprykę i czosnek. Dopraw solą i pieprzem i podsmaż przez kilka minut do miękkości. Dodaj mąkę, koncentrat pomidorowy, tymianek(...)gotuj je przez minutę zdrapując wszystko z dna patelni, po czym wlej ocet i bulion i doprowadź do wrzenia. Teraz dodaj wieprzowinę, zmniejsz ogień i duś przez 5 minut lub do miękkości mięsa. Zdejmij patelnię z ognia i wmieszaj śmietanę. Dopraw jeżeli to konieczne i podawaj z makaronem. Smacznego! English version Hungarian pork tenderloin paprikash (4 servings) Ingredients

karmelowy
Gulasz z warzywami i indykiem :) 158

oraz mnóstwo warzyw skąpanych w lekkim sosie pomidorowym. Po prostu pycha! A przygotowanie takiego dania nie sprawia problemów i nie zajmuje dużo czasu 😉 Składniki (3 porcje): ok. 200 g mięsa z udźca indyka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku  1 papryka czerwona 1 średni bakłażan 400 g mieszanki mrożonych warzyw (u mnie marchew, brokuł, kalafior) 400 ml sosu pomidorowego(...)pomocą papierowego ręcznika zbierz powstałe krople, które nadałyby warzywu gorzki smak. Pokrój w grubą kostkę.  Kolejno do garnka dodaj pokrojonego bakłażana oraz pokrojone mięso. W razie potrzeby dolej odrobiny wody i duś przez 15 minut, a następnie dodaj mrożone warzyw i duś kolejne 15 minut.  Po tym czasie dodaj przyprawy oraz sos pomidorowy. Całość delikatnie zamieszaj i gotuj

Zdrowie na języku :P
Kurczak Tikka Masala 163

masło, na którym podsmażam przez około minuty posiekany czosnek wraz z wszystkimi przyprawami bez soli. Dalej dodaję pomidory w puszce, ocet, cukier, sól i duszę pod przykryciem przez 10 minut. Wtedy dodaję mięso i na małym ogniu gotuję jeszcze kolejne 10 minut. Na koniec dodaję śmietankę. Podaję z ugotowanym ryżem

Kuchnia co dnia
Domowe tortellini nadziewane mięsem z boczniakiem duszonym na maśle . 197

tortellini ciasto; 3 szkl mąki 2 jajka sól ciepła woda nadzienie; mięso mielone jajko sól pieprz sos sojowy hyzop suszone pomidory duszone boczniaki 400 g boczniaka 1 cebula (duża) 2 łyżki klarowanego masła sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta estragonu szczypta suszonych pomidorów szczypta bazylii Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem. Ciasto zagnieść , wałkować cienko, pokroić w kwadraty(...)Ugotować w osolonym wrzątku. Boczniaka pokroić w paski, cebulę w półplasterki. W rondelku rozpuścić masło podsmażyć cebulę i dodać boczniaka, po 5 min smażenia, podlać wodą, dodać przyprawy i dusić ok 30 min aż do miękkości boczniaka, Przed podaniem pierożki dodać do sosu z boczniaka wymieszać i podgrzać

Gotowanie jest łatwe
Pulpeciki w pomidorowo-paprykowym sosie 111

Pulpety: 60 dag mięsa mielonego mała cebulka 1 namoczona kajzerka sól pieprz 1 jajko 2 łyżki oleju bułka tarta do obtoczenia Sos: 4 marchewki 1 łyżka oleju 1 cebula 6 pieczarek sól pieprz 4 ząbki czosnku 320 ml domowego sosu pomidorowo-paprykowego papryka ostra Marchewki obrać, pokroić na plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Przesmażyć razem z marchewką(...)Następnie dodać pieczarki pokrojone w półplasterki. Całość solimy i smażymy około 5 minut. Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy przeciśnięty czosnek. Zalewamy 3 szklankami wody i dusimy około 20 minut. W tym czasie robimy pulpety. Mięso mieszamy z posiekaną cebulką, odciśniętą kajzerką, jajkiem i przyprawami. Formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Obsmażone pulpeciki przekładamy do warzyw, dodajemy

Ewusiowe Smaki
Zrazy z karkówki z żurawiną 132

wieprzowej 3 cebule 4 łyżki żurawiny suszonej 2 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 litra bulion/wody 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego  mąka olej sól, pieprz Mięso pokroić w cienkie plastry i rozbić. Każdy kawałek natrzeć majerankiem i oprószyć pieprzem. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na patelni. Połowę przełożyć do garnka, a resztę wymieszać z żurawiną(...)obsmażyć na odrobinie tłuszczu (na rumiano). Przełożyć do garnka z cebulą. Całość zalać 1/2 litra ciepłego bulionu/wody, wrzucić listki laurowe, ziele angielskie i doprowadzić do wrzenia. Dusić pod przykryciem około 40 minut (aż mięso będzie miękkie).  W razie potrzeby doprawić do smaku

Di gotuje
PIECZEŃ RZYMSKA Z SOSEM HOLENDERSKIM. THERMOMIX TM5 177

SKŁADNIKI: 1 kg mięsa mielonego mięsa wieprzowego (schab lub szynka) 500 g mięsa wołowego (polędwica) 4 ugotowane jajka 3 ząbki czosnku 1 łyżka wędzonej ostrej papryki 1 łyżeczka płaska pieprzu mielonego sól do smaku 1 łyżka musztardy dijon 1 czerstwa bułka (ja użyła bułki z pełnego ziarna) 2 łyżki oleju rzepakowego 2 surowe jajka 2 szalotki (przekroić na pół(...)PRZYGOTOWANIE: Rozgrzać piekarnik do 180 *C  Do naczynia miksującego włożyć cebulę szalotkę i czosnek, rozdrobnić 4 sek./obr.5 - zgarnąć na dno naczynia Dodać olej i dusić 3 min./varoma./obr.2 Dodać bułkę, mięso, surowe jaja, sól, pieprz, musztardę dijon i ostrą wędzoną paprykę wymieszać przy pomocy kopystki 1 minuta/interwał/obr.1 Połowę masy przełożyć do wysmarowanej masłem podłużnej formy

ClauditteMissCooking
FASOLKA SZPARAGOWA Z MIĘSEM MIELONYM 182

mieszając podsmażamy około 15 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory (passatę, krojone z puszki, lub przecier) doprawiamy do smaku (solą, pieprzem, ew. szczyptą cukru) i dusimy całość kilka minut. Na koniec przekładamy do mięsa mielonego ugotowaną fasolką, mieszamy całość i posypujemy posiekanym koperkiem

Walijskie Pichcenie
Spaghetti, skrzydełka, borowik,masło i jarmuż czyli prosty obiad w krótkim czasie. 111

Skrzydełka przecinamy na stawach, posypujemy papryką z każdej strony. Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy skrzydełka ( bez końcówek) z każdej strony.  Po dokładnym obsmażeniu mięsa ,wrzucamy borowika pokrojonego w paski.  przykrywamy i dusimy do miękkości. Grzyby można zamienić na inne, jakie tam mamy lub lubimy. Jarmuż oddzielamy od łodygi rwiemy na kawałki.Makaron gotujemy al dente i wprost

Dieta moja pasja