mięso duszone - 8529 przepisów (strona:149/569)

Schab duszony z papryką 154

warzywa. Do naczynia w ktorym marynowalo się mięso wlewamy wodę (żeby zebrać pozostałość marynaty) następnie zalewamy schaby z warzywami-tak by wszystko było przykryte. Dusimy do miękkości (u mnie trwało to 1h 20min) Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je, sos blendujemy-jednak nie na zupelnie gładki sos. Doprawiamy, jeśli to konieczne

Mamuśka wraca do formy
DUSZONA ŁOPATKA Z PIWEM 159

czosnek.Kiedy czosnek wyda cudowną won dodać mięso pokrojone w dużą kostkę i smażyć 2-3 minuty.Wlewamy piwo i dodajemy przyprawy z moździerza i liście dusimy chwilę mieszając.Następnie dolewamy połowę bulionu.Dusimy pod przykryciem aż mięso zmięknie.Doprawiamy jeśli trzeba solą i pieprzem.Podlewamy bulionem jeśli wyparuje.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Spaghetti z mięsem i cytrynowym mascarpone 99

oleju przez kilka minut. Dodaję koncentrat pomidorowy i duszę przez ok. 10 minut. Następnie dodaję mascarpone, polewam sokiem z cytryny, dokładnie całość mieszam i duszę na wolnym ogniu jeszcze przez jakiś czas, do miękkości mięsa. Mięso z sosem wykładam na ugotowany makaron spaghetti, posypuję słonecznikiem i żurawiną, Pyszne danie gotowe ;-) SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Kochane grillowanie – przepisy na walentynkowe grillowanie 139

imbiru nadaje zupełnie wyjątkowego smaku grillowanemu mięsu. Połączenie tych składników może być doskonałą bazą do rewelacyjnej marynaty do steków. Ale wystarczy potroić składniki i dusić je przez kilka minut a otrzymamy pyszny sos do mięsa z grilla. Składniki: 2 filety mignon ¼ szklanki wytrawnego czerwonego wina 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka świeżego sosu z cytryny 1 łyżka świeżego startego imbiru

naRuszcie
Kochane grillowanie – przepisy na walentynkowe grillowanie 141

imbiru nadaje zupełnie wyjątkowego smaku grillowanemu mięsu. Połączenie tych składników może być doskonałą bazą do rewelacyjnej marynaty do steków. Ale wystarczy potroić składniki i dusić je przez kilka minut a otrzymamy pyszny sos do mięsa z grilla. Składniki: 2 filety mignon ¼ szklanki wytrawnego czerwonego wina 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka świeżego sosu z cytryny 1 łyżka świeżego startego imbiru

naRuszcie
Duszona obiadowa łopatka wieprzowa. Pieczeń w aksamitnym sosie z piekarnika. 367

Duszone plastry z łopatki wieprzowej to świetny pomysł na smaczny i nie wymagający dużego nakładu pracy obiad. Ja przyznam się szczerze ostatnio zapomniałam o łopatce wieprzowej, bardziej przerzuciłam się w mojej kuchni na indyka, kurczaka i karkówkę czy schab, a przecież łopatka to bardzo delikatne mięso, które odpowiednio przygotowane, po prostu rozpływa się w ustach a dodatek aksamitnego sosu

Kuchnia z widokiem na ogród
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego 191

smażenia, sól, pieprz do smaku,  Mięso drobno kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy, w razie potrzeby obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy na maśle z dodatkiem drobno pokrojonej cebulki. Łączymy rozdrobnione mięso z pieczarkami, po ostudzeniu dodajemy jajko i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Ciasto półfrancuskie rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm. Nakładamy nadienie i formułujemy

Pudełko rozmaitości
Kaszotto z kurczakiem, kapustą pekińską i szpinakiem 187

kurczaka. Smażyć na średnim ogniu, aż do zmiany koloru mięsa. Następnie dodać posiekane warzywa (cebulę, czosnek i por). Całość smażyć, aż do zeszklenia się warzyw. Następnie wsypać suchą kaszę gryczaną. Smażyć około 2 minut, cały czas mieszając. Na sam koniec wlać wrzącą wodę. Całość przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dusić pod przykryciem, aż do miękkości kaszy (co jakiś czas(...)koniec dodać umyty i osuszony szpinak. Smażyć jeszcze 1-2 minuty (szpinak musi lekko się skurczyć). Kaszotto podawać na ciepło. Od lewej: smażenie mięsa, następnie warzyw i prażenie kaszy gryczanej Od lewej: duszenie kaszy, smażenie z kapustą pekińską, a na sam koniec ze szpinakiem Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Zupa pomidorowa z mielonym mięsem i kluskami + film 183

dużych oczkach. W garnku z rozgrzanym tłuszczem rumienimy cebulę od czasu do czasu mieszając. Do zrumienionej cebuli dodajemy mielone mięso i wszystko chwilę podsmażamy. Do podrumienionego mięsa dodajemy startą włoszczyznę i wszystko krótko dusimy ciągle mieszając. Następnie wlewamy 1,5 litra wody, całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 30 minut. Następnie przygotowujemy kluski. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko(...)koncentrat pomidorowy (w razie potrzeby zupę uzupełniamy wodą), całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem i ostrą papryką, jeszcze chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia.   Artykuł Zupa pomidorowa z mielonym mięsem i kluskami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Oszukane gołąbki - danie jednogarnkowe 855

pójść na łatwiznę jeszcze bardziej? Moje oszukane gołąbki przygotowuje się dosłownie w kilka chwil, później pozostaje tylko czekać aż kapusta zmięknie podczas duszenia i gotowe!  1 główka kapusty 200g ryżu 1/2 kg mielonego mięsa z łopatki 4 marchewki 2 duże cebule 500g przecieru pomidorowego 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól do smaku(...)cebulę drobno siekamy. Marchew ścieramy na małych oczkach tarki.  2. Na rozgrzane masło wrzucamy mięso, marchewkę i cebulę. Podsmażamy 1-2 minuty mieszając składniki ze sobą. Po tym czasie dorzucamy ryż i kapustę, zalewamy przecierem pomidorowym i 1 litrem wody. Dusimy pod przykryciem aż składniki zmiękną, od czasu do czasu mieszając.  3. Potrawę doprawiamy do smaku papryką, solą

Szefowa kuchni
Golonka w piwie 160

rzeczy. Golonka w piwie 2015-03-22 20:19:52 Golonka w piwie to jeden z tradycyjnych sposobów przygotowania tego mięsa. Nie jest to danie trudne, choć wymaga nieco czasu. Najlepiej smakuje podane z pieczonymi ziemniakami oraz duszoną kapustą kiszoną. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 niezbyt duże golonki (po 450g) 2 średnie marchewki (300g) 300g korzenia(...)piwa. Zamykamy naczynie i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Dusimy/pieczemy do miękkości mięsa przez ok. 90 minut, w międzyczasie odwracając mięso kilka razy na drugą stronę. Golonkę podajemy na ciepło z warzywami oraz pieczonymi ziemniakami i/lub duszoną kapustą. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-80 {margin: auto;} #gallery-80 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text

Kulinarna Pokusa
Gulasz wieprzowy z kukurydzą 202

słodka w proszku sól pieprz 1 ząbek czosnku 1. Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju. 2. Zalewamy przecierem pomidorowym i dusimy. 3. Dodajemy sól, przeciśnięty czosnek oraz opłukaną kukurydze z chilli. Kiedy mięso będzie już prawie miękkie doprawiamy papryką w proszku oraz pieprzem. 4. Dodajemy poszatkowaną bazylię. Żeby gulasz był bardziej gęsty, zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Wołowina duszona z suszonymi pomidorami, czosnkiem i pietruszką w otoczeniu pieczarek 161

niezwykłym smaku odpowiednio przyrządzonej wołowiny wie każdy wielbiciel dobrej kuchni. Mięso to jest bardzo wdzięcznym "materiałem" - nadaje się zarówno do smażenia, jak i duszenia czy grillowania. Dzisiaj jedna z możliwości jej wykorzystania. WOŁOWINA DUSZONA Z SUSZONYMI POMIDORAMI, CZOSNKIEM I PIETRUSZKĄ W OTOCZENIU PIECZAREK Składniki: - 1 ½ kg wołowiny - ok. 150 g suszonych pomidorów w oleju - 10 pieczarek - 1 pęczek pietruszki(...)kroimy w paski, pieczarki w plasterki. Pietruszkę szatkujemy, obieramy czosnek i wyciskamy go przez praskę. Wszystko dodajemy do pokrojonego mięsa wraz z olejem z pomidorów. Doprawiamy solą i pieprzem. Marynujemy przez 30 minut. Następnie wrzucamy na rozgrzaną wysoką patelnię. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec gotowania dodajemy śmietanę.  Wybrana przez nas wołowina nie musi być koniecznie najdroższą

Życie zamknięte w smaku
Potrawka z indyka i boczniaków 226

mielony Cebulę pokroić w kostkę i razem z rozgniecionym czosnkiem zeszklić na patelni. Dodać skrojone boczniaki i chwilę podsmażyć. Następnie dołożyć pokrojonego pomidora i rozdrobnione mięso. Wszystko zalać bulionem, dobrze przyprawić, a pod koniec duszenia wlać kremówkę. Można zagęścić mąką. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Dania z grzybami , Dania z patelni , Mięsa , Obiad , Obiad

https:KKuchniaMniam
Greckie wakacje 207

cebulę.  Pierś umyć, pokroić w kostkę lub w plastry. Obsypać solą i pieprzem. Dodać do cebuli, chwilę podsmażyć. Całość zalać winem oraz szklanką wody, dusić około 30 minut na małym ogniu (aż mięso zmięknie). Cytrynę wyszczotkować i sparzyć. Pokroić w plastry. Można również wykorzystać sam sok z cytryny. Jeśli Wasza szałwia ma duże liście (jak moja), pokroić

Garniec Magalie
Ziołowo-pomidorowy sos z kurczakiem i kluseczkami (gnocchi) 271

Następnie dodajemy resztę przypraw, podlewamy całość wodą (na początku pół szklanki, z czasem dodajemy więcej u mnie w sumie około 1 i 1/2 szklanki) i dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając. Gdy mięso zmięknie dolewamy rozrobioną w małej ilości wody mąkę ziemniaczaną, mieszamy i zostawiamy jeszcze pod przykryciem. Sos ładnie zgęstnieje. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy solą i/lub pieprzem. Sos podajemy

Słodkie okruszki
Sos mięsny do makaronu 154

zaczną wydzielać aromat dodaję pokrojoną w drobną kostkę cebulę. i smażę, aż cebula się zeszkli. Podsmażoną z przyprawami cebulę i drobno pokrojone pomidory dodaję do mięsa, całość doprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogień i duszę około 15-20 minut. Jeśli sos jest zbyt gęsty podlewam łyżką wody, jeśli zbyt rzadki odparowuję nadmiar płynu. Przed podaniem posypuję parmezanem i łyżką świeżo posiekanej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Udka gęsie duszone w karmelu / Goose legs braised with caramel sauce 219

więcej, są też bardzo łatwe i przyjemne w przygotowaniu bo całą robotę robi piekarnik, a w tym czasie można przygotować dodatki do togo pysznego mięsa. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Udka gęsie duszone w karmelu (4 porcje) Składniki: 4 uda gęsie sól i pieprz 1 główka czosnku, obrane, 1 ząbek przeciśnięty przez praskę, reszta pozostawiona w całości

karmelowy

Proponowane wyszukiwania