mięso duszone - 8529 przepisów (strona:150/569)

Naleśniki zapiekane z mięsem z rosołu 171

kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć pierś kurczaka posypaną przyprawą. Dodać cebulę i pieczarki. Chwilę smażyć razem. potem dodać marchew i mięso z rosołu. Podlać odrobiną wody i dusić jeszcze chwilę razem. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać śmietanę. Podgrzewać jeszcze około 2 minuty. Naleśniki napełniać farszem, zwijać i przekroić na 4 części. Każdą część ułożyć

Ewusiowe Smaki
bitki schabowe w sosie podgrzybkowym... 168

gorącym smalcu obsmażyć bitki obtoczone w mące i posypane kucharkiem i pieprzem do bitek włożyć porcję zamrożonych podgrzybków, wlać 1 szklankę wody i pod przykryciem dusić z 30-40 minut, do miękkości mięsa resztę mąki wymieszać ze śmietaną, wodą i wlać do mięsa mieszając do zagęstnienia sosu, dodać przyprawę w płynie do smaku, posiekany koperek z natką pietruszki - bitki

W Mojej Kuchni Lubię
Skrzydelka kurczaka w marchewce 154

amym rondlu, wrzucić marchewkę, smażyć 10min. Pory oczyścić odciąć zielone liście, białe części pokroić na talarki, dodać do marchewki pod koniec duszenia. Skrzydełka ułożyć na jarzynach, dusić jeszcze 30 min. aż marchewki i mięso będą miękkie. W miarę potrzeby podlewać bulionem

Cukiernia Pychotki
Cukinia z mięsem mielonym i mozzarellą 195

wrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez 5 minut. Po tym czasie wyjąć z wody i osuszyć. Czosnek i cebulę (grubo posiekane) podsmażyć na oleju. Dodać mięso oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Całość dusić przez 15 minut, po czym przełożyć do miski i lekko ostudzić. Dodać ser (pokrojony w kostkę), wymieszać i doprawić do smaku (solą, pieprzem, bazylią). Cukinie napełnić

Di gotuje
Soczysta karkówka duszona w miodzie 224

Soczysta karkówka na moim wielkanocnym stole w tym roku wylądowała. Karkówka tak pieczona jest aromatyczna i bardzo soczysta a kremowy sos pomidorowo - miodowy nadaje mięsu charakteru. Bardzo serdecznie polecam. Soczysta karkówka duszona w miodzie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kurczak w sosie śmietanowym z pieczarkami 235

plasterki pieczarki i czosnek. Całość smażymy razem kolejne 10 minut. W miseczce mieszamy ze sobą śmietanę, mleko, żółtko i sól z pieprzem. Wlewamy do podsmażonego mięsa z dodatkami, wrzucamy tarty ser żółty, dusimy całość jeszcze przez chwilę, aż sos zgęstnieje, na koniec dopiero wsypując natkę pietruszki. Kurczak w sosie śmietanowym gotowy:) Możecie do sosu dodać inne, ulubione przyprawy, urozmaicając jego

NiePieprz.pl
Tarta bolońska 170

mięso mielone, przeciśnięte ząbki czosnku, doprawiamy i smażymy na wolnym ogniu.  Mięso podczas smażenia rozgniatamy łopatką, tak by było możliwe jak najdrobniejsze.  Do podsmażonego mięsa dodajemy czerwone wino, słodkie pomidory i dusimy przez 30 minut na małym ogniu.  Sos wlewamy do upieczonej tarty, posypujemy go startym serem i całość wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 minut

Gotowanie i blogowanie
Shakshuka, czyli jajka w sosie pomidorowym dla głodnych wrażeń 1076

papryka puszka pomidorów 3 jaja kumin papryka ostra  sól pieprz szczypiorek świeży Przygotowanie: Podsmażamy cebulę, dodajemy czosnek i paprykę (można również dodać kiełbasę lub inne mięso). Zalewamy puszką pomidorów z puszki i dusimy około 10/15 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem, chilli, ostrą papryką, kuminem.  Zagarniamy sos, żeby utworzyła się dziura i wbijamy jajko i tak postępujemy z następnymi

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Placki z kapusty z pomidorowo-mięsnym sosem 203

stron na rumiano. Mieloną wołowinę z cebulą   podsmażamy na oleju, oprószamy przyprawą do wołowiny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy przez minutę. Do mięsa dodajemy pomidory wraz z zalewą i dusimy na wolnym ogniu, do uzyskania ulubionej przez nas konsystencji (u nas 35 min bez przykrycia). Podajemy razem z plackami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Zapiekanka z bagietki i kurczaka 244

jajka szklanka mleka 150 g sera żółtego sól, pieprz Przygotowane Piersi z kurczaka myjemy i kroimy kostkę. Por kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy mięso, chwilę podsmażamy i dodajemy pora. Całość dusimy do miękkości, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pomidora spażamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy porwaną na kawałki bagietkę

e-PrzepisyKulinarne
penne z pikantną potrawką 197

suszonej bazylii szczypta chilli pieprz sól łyżka oleju Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oleju. Dodać kurczaka pokrojonego w kostkę. Warzywa pokroić i dodać do mięsa, przyprawić, podlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Na końcu dodać przecier pomidorowy i wymieszać. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i podawać z potrawką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Chili con carne 172

małym ogniu  (do zeszklenia), dodajemy czosnek i po kilku sekundach podkręcamy ogień i dodajemy mięso, dwie solidne szczypty soli i solidną szczyptę pieprzu. Smażymy rozdrabniając mięso, aż się usmaży. Dolewamy wino i dusimy do całkowitego wygotowania płynu. Teraz należy dodać pomidory z sokiem, szczyptę soli, wszystkie przyprawy i papryczkę, w zależności od pożądanej ostrości. Dusimy na małym ogniu

Bazując na smaku
Naleśniki z warzywami 417

cienkie naleśniki. Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 15 minut. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju z odrobiną pieprzu i soli. Do mięsa dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dusimy na małym ogniu. W trakcie duszenia dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz odcedzoną fasolkę szparagową. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Każdy naleśnik smarujemy łyżeczką ajvaru

Kuchnia w czekoladzie
Żeberka duszone z cukinią i kalafiorem 266

masła Wykonanie: Żeberka myjemy, kroimy w kawałki, przyprawiamy przyprawami. W rondlu rozgrzewamy olej wkładamy żeberka, obsmażamy na złoty kolor. Dodajemy pokrojoną cebulę, listek laurowy, przykrywamy pokrywką, dusimy na wolnym ogniu podlewając wodą aby mięso się nie przypaliło. Kalafior i cukinie gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie około 3 minut, wykładamy na durszlak do osączenia z wody. Na patelni rozpuszczamy masło

kgwjanczewo
Zupa z kurczakiem na winie 161

kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą do kurczaka i mąką. Smażymy na patelni na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w półplasterki. Dusimy na patelni do miękkości. Dodajemy do mięsa. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy pod przykryciem ok. 10 min. Dodajemy wino, gotujemy jeszcze 5 minut. Źródło: "173 specjały

Pobite gary Barbary

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję