mięso duszone - 8529 przepisów (strona:160/569)

Strogonow 195

Obrane i pokrojone w ćwiartki pieczarki dodajemy do cebuli o dusimy do momentu aż woda z pieczarek odparuje. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec duszenia pieczarek dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki oraz pokrojone mięso. Bulion odcedzamy, dodajemy nasze składniki z patelni, koncentrat pomidorowy, marchewkę, dolewamy wody (tak aby łącznie było ok. 3 l strogonowa) i gotujemy na wolnym ogniu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z karkówki z ogórkiem i papryką 175

roladki spiąć wykałaczkami lub obwiązać sznurkiem aby się nie rozpadały podczas duszenia. Rozgrzać głęboką patelnię z odrobiną oleju i obsmażyć roladki ze wszystkich stron. Potem dusić bez przykrycia aż odparują wszystkie soki, które puściło mięso podczas obsmażania. Na dnie patelni powinnien powstać taki ciemny osad (ja mówię na to lekka przypalenizna), który sprawi, że sos będzie ciemny. Następnie wlać gorącą

Monia miesza i gotuje
Papryka faszerowana mięsem mielonym 108

czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodaję mięso. Smażę. Dodaję sól, pieprz, wędzoną paprykę, fasolę i kukurydzę a także ketchup Premium Folwark – chwilę duszę. Dlaczego ketchup Premium Folwark? Jest mocno pomidorowy, a zarazem nadaje genialnej słodkości mięsu. Super się komponuje z czerwoną papryką. Z papryki wykrawam gniazda nasienne, nakładam mięso. Na wierzch układam plasterek mozzarelli. Pieke w piekarniku nagrzanym

MojaQchnia.pl
Zapiekanka mięsno-warzywna idealna na obiad 102

odgotowujemy przez 10 minut. Następnie wodę zlewamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażamy cebule, następnie dodajemy mięso i smażymy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy, mieszamy, dodajemy warzywa i chwilę dusimy.  Następnie w brytfannie na spód układamy plastry ziemniaków, na to polewamy odrobinę sosu beszamelowego, wykładamy mięso z warzywami, oraz odsączoną kukurydzę

Gotuj z Mąką
Zapiekanka (fast food) 1018

schabu drobno siekamy, (może to być inny rodzaj mięsa) doprawiamy solą, papryką, pieprzem i majerankiem, zostawiamy na pół godziny do marynowania. Mięso podsmażamy na 1 łyżce oleju. Pieczarki drobno siekamy, doprawiamy solą i chwilkę dusimy na suchej patelni. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. 4 połówki bagietek obkładamy podsmażonym mięsem, pieczarkami, przez środek posypujemy serem. Zapiekanki wkładamy do nagrzanego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szybki bigos z piersią z kurczaka 238

gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Najlepiej w dużym garnku. W osobnym garnku gotujemy przez chwilkę kiszoną kapustę (nie płuczemy jej).   Mięso i kiełbasę kroimy w kostkę. Posypujemy słodką papryką i polewamy sosem sojowym. Dusimy razem do miękkości. Z białej kapusty odlewamy wodę a następnie dodajemy do niej kiszoną kapustę, mięso z kiełbasą, przecier pomidorowy i przyprawy

Ze smakiem i z pasją
Grillowany filet z kurczaka z fenkułem i papryką 151

płaskiej łyżeczki). Podlewamy odrobiną wody i przykrywamy. Dusimy powoli do miękkości (ale nie rozgotowania!) warzyw, zwykle ok. 15 minut. Czasami mieszamy, ew. dodajemy jeszcze nieco wody. Gdy warzywa będą zbliżały się do miękkości, rozgrzewamy na sucho patelnię grillową – na dość silnym (ale bez przesady) ogniu. Wyjęte z marynaty mięso kładziemy na gorącą patelnię. Grillujemy przez 3-4 minuty po jednej(...)border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-174 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojony i lekko stłuczony filet Przyrządzamy marynatę i zanurzamy w niej mięso Pokrojone warzywa Najpierw podsmażamy fenkuł... ...następnie dodajemy resztę warzy i dusimy Na koniec grillujemy kurczaka Grillowany filet z kurczaka z fenkułem i papryką Post Grillowany filet z kurczaka z fenkułem i papryką pojawił się poraz

Kulinarna Pokusa
Kociołek rosyjski – wiosenne kociołkowanie 161

łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka cząbru – suszonego 1 łyżeczka mielonej gorczycy czarnej 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu sól do smaku Mięso kroimy w dużą kostkę – nie może być zbyt mała bo się rozpadnie w duszeniu ( poza tym taka duża jest fajniejsza " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height(...)height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> . Następnie wkładamy mięso z cebulą i też mieszamy , czekając aż się troszkę zrumieni i obsmaży . Jak mięsko się zrumieni , podlewamy je wodą , tak żeby było zanurzone do połowy . Zakrywamy pokrywą i dusimy , co jakiś czas mieszając około 60 minut . Po tym czasie , wrzucamy ziemniaki , marchewkę i dusimy jeszcze około

Ogrodnik w podróży
Pierś kurczaka w konfiturze figowej z kaszą bulgur z awokado, miętą i cytryną 163

ubarwiona dodatkiem sałaty i malin, co by kolory na talerzu się zgadzały. Ciekawy pomysł na niecodzienny obiad i wykorzystanie fig, w formie konfitury tym razem.  Składniki (na 2 porcje): Duszona pierś kurczaka: 350 gram piersi kurczaka  1-2 łyżki oleju do smażenia  szczypta soli i pieprzu  przyprawy: rozmaryn, wędzona papryka 2-3 łyżki konfitury figowej(...)rozmarynem, wędzoną papryką, solą oraz pieprzem. Na oliwie z oliwek smażę mięso po 2-3 minuty z każdej strony. Cebulę siekam i smażę razem z mięsem do delikatnego zarumienienia. Dodaję konfiturę oraz lampkę wina. Duszę całość kilka minut. Wlewam bulion i gotuję składniki jeszcze 5 minut. Na koniec doprawiam szczyptą soli i pieprzu.  Kaszę gotuję w szklance wody

Mango Papaja
rolada z mięsem mielonym i szpiankiem 174

cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka olej pieprz, sól Przygotowanie: Cebulkę i czosnek obieram i drobno siekam . Podsmażam na patelni, dodaję mrożony szpinak i duszę aż szpinak się rozmrozi . Ostawiam do ostygnięcia . Następnie mięso mielone , szpinak z cebulką mieszam, dodaję jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Ciasto francuskie rozwijam i nakładam farsz : *ciasto układam pionowo i nakładam na całą długość

Domowa Kuchnia u Mamy
Mielone rolady w boczku z soczewicą w sosie grzybowym 110

borowiki oraz świeże (oczyszczone i pokrojone podgrzybki). Całość dusimy na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy śmietanę wymieszana z mąką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy jeszcze kilka minut, aż sos zgęstnieje. Sosem zalewamy mięso

VioletoweKucharzenie
Bitki wieprzowe w ciemnym sosie podawane z musem śliwkowym i figami 141

głębokiej patelni wlać sos ciemny uniwersalny Łowicz, dolać szklankę wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie i ułożyć podpieczone bitki wieprzowe. Włączyć palnik, nałożyć pokrywę i dusić około 50 minut. W razie potrzeby dolać wody. Mięso od czasu do czasu obracać. Śliwki umyć, przepołowić i wyciągnąć pestki. Następnie przełożyć na patelnię, wsypać cukier trzcinowy i smażyć mieszając od czasu do czasu

Passions hobbies life
Gulasz węgierski 193

łyżki sosu pomidorowego Opłukane mięso kroimy na drobne kawałki. Podsmażamy na oleju. Dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i przyprawy. Podlewamy zimną wodą i dusimy powoli pod przykryciem. Co jakiś czas mieszamy i uzupełniamy wodę. Kiedy mięso zmięknie dodajemy pokrojoną paprykę i sos pomidorowy (może być koncentrat). Gotujemy jeszcze chwilę. Sos powinien być dość gęsty. W razie potrzeby zagęszczamy mąką ale zazwyczaj

prawdziwe jedzenie
Rendang z wołowiny 160

uroczystości. Sekretem tego dania jest jego powolne gotowanie w aromatycznej mieszance przypraw, dzięki czemu mięso nabiera miękkości i przechodzi intensywnymi smakami. Najpierw mięso obsmaża się w paście ze zmiksowanych szalotek, czosnku, imbiru i papryczek chilli, a następnie dusi w mleku kokosowym z dodatkiem trawy cytrynowej, limonki i innych przypraw. Przygotowanie dania jest dość czasochłonne, jednak efekt końcowy jest rewelacyjny - powstaje(...)dodaj rozgnieciona łodygę trawy cytrynowej, sok z limonki, uprażone wiórki kokosowe i cukier - dokładnie wymieszaj, przykryj i duś na małym ogniu przez około 60 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie odkryj patelnie i gotuj dalej aż sos zgęstnieje, a mięso będzie mięciutkie. Pod koniec gotowania dopraw do smaku solą. Podawaj z ryżem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Bitki wołowe z prawdziwkami 173

ponad mięsem. W połowie gotowania (po ok. 30 min.) dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę grzyby, kminek, rozmaryn listek laurowy, ziele i dusić. Cebulę obrać, pokroić w grubą kostkę, drobno po czosnek. Kiedy mięso będzie prawie miękkie dodać cebulę i przekrojone na pół śliwki. Jeśli sos będzie za rzadki, rozpuścić 1-2 łyżki mąki w 1/2 szklanki zimnej wody

Czerwień i błękit
490 kcal - frytki z batatów, indyk i ciecierzyca z pomidorami 143

batatów (lub zwykłych ziemniaków) 2 łyżeczki oleju do posypania - sól, pieprz, ostra papryka GRILLOWANY INDYK 250 g filetu z piersi indyka 2 łyżeczki oleju sól, pieprz CIECIERZYCA DUSZONA W POMIDORACH 1 papryka zielona 1 puszka ciecierzycy (400 g, 240 g po odsączeniu) 1 puszka pomidorów krojonych (400g) 1 mała cebula łyżeczka ostrej papryki FRYTKI 1. Piekarnik rozgrzej(...)GRILLOWANY INDYK 1. Mięso dokładnie umyj, pokrój w plastry ok. 1,5 cm grubości. 2. Każdy kawałek posyp solą i pieprzem. Trzymaj   minimum 30 minut poza lodówką, powinno mieć temperaturę pokojową. 3. Rozgrzej patelnie grillową, spryskaj olejem. 4. Grilluj kilka minut z każdej strony, tak aby mięso nie było zbyt twarde (ani surowe:) CIECIERZYCA DUSZONA W POMIDORACH

Powiedz dietom nie