Ragoût z dzika z pieczarkami, z portobello

Ragoût z dzika z pieczarkami, z portobello

Ragoût z dzika z pieczarkami, z portobello

1 kg mięsa na gulasz z dzika, 1 kg pieczarek - (u mnie portobello), 300 ml bulionu (gęsiego lub wołowego), gałązka rozmarynu, pieprz czarny, sól, 100 ml brandy, 100 ml śmietany 22%, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), Mięso umyć osuszyć. W garnku o grubym dnie rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Wlać bulion, dodać 2-3 ziarna pieprzu, rozmaryn i dusić do miękkości. W razie potrzeby dolewać wodę. Pieczarki oczyścić, pokroić na kawałki wielkości kawałków mięsa. Pieczarki smaż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.