Podudzia w zalewie miodowej.
Podudzia w zalewie miodowej.
Składniki: 16 podudzi z kurczaka 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżka sosu sojowego 1 płaska łyżeczka soli 2 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju 1 szklanka wody Wykonanie Podudzia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlać miód, sos sojowy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz,paprykę ostrą i słodką. Wszystko wymieszać i każde podudzie nasmarować marynatą. Ułożyć je w naczyniu nakryć i odstawić do lodówki n... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem
Autor
smak i uczucie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
papryka, mięso, marynaty, sosy, kurczak, podudzia z kurczaka, kurczak w miodzie, sos do kurczaka, mięso duszone, sos ziołowy, kurczak w zalewie, mięsa pieczone, kurczak z czosnkiem, kurczak z papryką , kurczak w marynacie, kurczak pieczony
Inne przepisy z O kuchni z uczuciem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję