Żeberka z czosnkiem niedźwiedzim i grzybkami
Żeberka z czosnkiem niedźwiedzim i grzybkami
Składniki:żeberka wieprzowe pół kilo liść laurowy2 sztukiziele angielskie 2 kulkipieprz ziarnisty 3 kulkibulion warzywny 1 szklankasól i pieprzłyżeczka papryki czerwonejkilka suszonych grzybkówcebula 1 dużaolejmąka pszenna – ok. 2 łyżkiszklanka bulionuokoło 5 liści czosnku niedźwiedziegoMięso myjemy, posypujemy przyprawami. Na rozgrzany olej wkładamy żeberka. Obsmażamy ze wszystkich stron. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zrumieni zalewamy mięso wodą. Dodajemy, liście laurowe, pieprz i ziele. Dusi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
żeberka, czosnek, kluski, sosy, grzyby, mięso, papryka, kapustą, kapusta kiszona, surówka, dania mięsne, surówka z kiszonej kapusty, surówka z kapusty, żeberka w kapuście kiszonej, mięso duszone, sos z grzybów , dania na gorąco, surówka z czerwonej kapusty, czerwona kapusta, sos mięsny
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz