mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:473/1172)

7 zdrowych dań za 7 zł 725

Kurczak po wietnamsku Kurczak po wietnamsku – to genialne prosty pomysł na to, co moża zrobić z resztek kurczaka – pieczonego albo z rosołu. Wietnamski karmel i mleko kokosowe potrafią tchnąć drugie życie w pozornie nudny kawałek mięsa. Czas przygotowania: 15 minut Poziom trudności: łatwy Szacunkowy koszt dla 2 osób: około 7 zł Sałatka z komosą i chorizo Orzechowy smak kaszy

Niedzielny kucharz
Quinoa i dzikie żeberka 202

piekarnika nagrzanego do 150 stopni na około 3 godziny od czasu do czasu przewracamy, żeberka na drugą stronę. Po ty czasie, mięso powinno być gotowe, podajemy je z quinoą i kiszonymi ogórkami, polewamy sosem który powstał w czasie pieczenia. Smacznego

Quinoa Raz!
Mielone w pieczarkach 1440

dwóch stron solą. 2. Bułkę moczymy w wodzie. Odciskamy, łączymy z mięsem, posiekanymi drobno czosnkiem i cebulą oraz przyprawami. 3. Z mięsa formujemy kulki wielkości otworów w pieczarkach, dociskamy je do środka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pieczarką do dołu. Każdy plaster kroimy na 4 części, układamy je na wierzch mielonych. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze

Szefowa kuchni
Mielony z piekarnika 171

Bardzo dobry i łatwy sposób przygotowania kotletów mielonych, bez smażenia i panierowania. -- Przygotowane tradycyjnie mięso na kotlety mielone, dzielimy na części i formujemy  kotlety, które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowane pieczemy ~30 minut / 200 st.C  Zależy od piekarnika, ja mam stary elektryczny i te duże kotlety piekłem 40 min.  Po upieczeniu, mamy pachnący

chleba naszego
sernik waniliowy na biszkoptach pieczony... 145

misce utrzeć do białości jajka, cukier, aromat wanilinowy, dodać ser śmietankowy (jeśli twaróg jest zbity to trzeba zmielić w maszynce do mięsa), wsypać budyń, wlać 1/4 szklanki oleju i mikserem wszystko dobrze połączyć forma 20x15 z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty, wylać sernik, piec w nagrzanym piekarniku na 180C około 60 minut, zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone nuggetsy z indyka z sosem paprykowym 228

mąkę. Doprawiamy papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem. Do masy wrzucamy mięso. Płatki kukurydziane rozdrabniamy np. w blenderze. Kawałki mięsa pojedynczo wyjmujemy z ciasta, panierujemy w rozdrobnionych płatkach i układamy na dużej blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nuggetsy wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C i pieczemy przez 20 minut. W tym czasie przygotowujemy sos - wszystkie jego składniki

Qchnia po prostu
Ragout ze szparagów i piersi kurzych 173

wymieszać z wywarem i wlać na patelnię. Zagotować dokładnie wymieszać. Dodać gałkę. Wlać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso włożyć do żaroodpornego naczynia, dodać szparagi, zalać sosem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 35-40 minut. Podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Tortilla domowa - pikantna 196

dwóch stron. Takie kawałki fileta układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem i wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy przez jakieś 20-30 minut. Po jakimś czasie polecamy wyjąć jeden kawałek i przekroić, sprawdzić, czy mięso jest już upieczone. Paprykę kroimy w małe paseczki, cebulę w piórka, a pomidor w półplasterki. Na rozgrzanej dość dobrze patelni grzejemy nasze

Gotuj z Mąką
Pasta z bakłażana z papryką 184

usmażyć, ugotować czy też udusić. Możemy go też zamknąć w słoiku. Na blogu znajdziecie garść inspiracji: bakłażan zapiekany z serkiem pieczony bakłażan z zata'arem zapiekany bakłażan z pęczakiem roladki z grillowanego bakłażana ajwar bakłażan faszerowany z mięsem roladki z bakłażana z kozim serkiem caponata pasta z bakłażana grillowane bakłażany z fetą tagliatelle z bakłażanem i adżiką ------------------------------------------------------------- Pasta

Kulinarne przygody Gatity
Musaka 146

siebie.  6. Bakłażany smarujemy beszamelem, nakładamy połowę mięsa i na mięso połowę startego sera. I znów układamy warstwę bakłażana, sosu, mięsa i sera. Ostatnia warstwa powinna składać się z bakłażana i wierzch beszamel (wykładamy resztę na bakłażana). Pieczemy ok. 45 minut. Smacznego

kruche babeczki
KOTLETY SIEKANE 897

całe jajka 1-2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta proszku do pieczenia lub sody 1 łyżka wody mała łyżeczka soli pieprz do smaku 0,5 łyżeczki przyprawy do mięs tłuszcz do smażenia WYKONANIE: Mięso oczyszczamy, kroimy w małą kostkę. Pozostałe składniki dokładnie ze sobą mieszamy, dodajemy kurczaka i odstawiamy

Pani na deser
Mięsne "psiastka" 185

funkcjonowania potrzebna jest sól, dodajemy jedynie jej odrobinę. Jimmy jest z nią zaznajomiony, ale jeśli Twój psiak nie jada solonego mięsa, to lepiej pomiń ten składnik. Wszystko dokładnie mieszamy, by powstało raczej gęste ciasto.    Na blaszce do pieczenia układamy arkusze papieru do pieczenia i wykładamy całą masę i równomiernie ją na nim rozprowadzamy. Można także uformować kulki

Cooking Monster
Zdrowe strips’y jak z KFC – kurczaki w panierce FIT 652

jest zbyt sucha – dodajemy trochę mleka. W miseczce obok umieszczamy płatki kukurydziane i rozgniatamy je na mniejsze kawałki. Każdy kawałek mięsa wyjmujemy z ciasta i obtaczamy w płatkach kukurydzianych. Następnie układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Spryskujemy je oliwą (lub natłuszczamy za pomocą pędzelka) i pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut jeżeli używaliśmy kurczaka, przez

Be Fit Be Strong
Schab W Sosie Paprykowo-Marchewkowym 288

listki laurowe papryka słodka sól pieprz 2 łyżeczki mąki olej WYKONANIE: 1. Schab rozbić delikatnie tłuczkiem, delikatnie doprawić przyprawa do pieczeni i wstawić do lodówki na około 2 godziny. 2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i opiekamy mięso z obydwóch stron. Gdy mięso się przyrumieni ściągamy je na talerz. 3. Na ten sam olej wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę

Dziś Ja gotuje
Faszerowane bakłażany 164

Dodajemy miąższ bakłażana, paprykę, cukinię, boczniaki oraz pomidora. Dusimy 10 minut. Kurczaka kroimy w mniejsze kawałki. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy mięso oraz ser i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy przyprawy i mieszamy. 3. Gotowym farszem nadziewamy bakłażany. Pieczemy je około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Posypujemy listkami świeżej bazylii. Smacznego! Przepis dodaję do akcji „Warzywa psiankowate

Życie ze smakiem