mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:479/1172)

Roladki z Indyka ze Szpinakiem 127

sztuk  woreczek do duszenia      SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Filet z Indyka dokładnie rozbijam .  Przyprawiam. Na mięso kładę:szpinak, mozzarelle oraz plaster ogórka. Dokładnie zawijam i zapinam wykałaczkami.  Przekładam do woreczka. Dokładnie zamykam. Piekę w piekarniku ok 40 min w 180 stopniach góra-dół.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Musaka - grecka zapiekanka. 119

gałką muszkatołową. Pod koniec dodać jajko, energicznie mieszając. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: ziemniaki, cukinia, bakłażan, mięso, ziemniaki, cukinia, bakłażan, mięso. Całość zalać sosem beszamelowym i posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 30 minut

zadanie-gotowanie
Wielkanocny pasztet z indyka i kaszy jaglanej z pistacjami 155

oliwek, sos sojowy, przyprawy oraz jajko. Dokładnie wyrabiamy, aby powstała jednolita masa. Formę, najlepiej keksówkę, smarujemy tłuszczem i przekładamy do niej mięso. Na wierzchu układamy pistacje, lekko je wklepując. Pasztet wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 1,5 godziny. Studzimy, chowamy do lodówki na noc i wcinamy w Niedzielę Wielkanocną. Inne przepisy na wielkanocne dania: Wielkanocna sałatka

My Chcemy Jeść
Mostek jagnięcy 118

przesmażyć. Dodać cebulę, cynamon i chwilę przesmażyć. Następnie dodać opłukany ryż i mieszając smażyć aż się zeszkli. Wlać bulion, włożyć mięso, pokrojoną na ósemki cytryny, oprószyć solą, przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni. Piec około 40 minut. Posypać posiekaną kolendrą i miętą. Podawać z jogurtem.  biała  zastawa

królestwo garów
galantyna z kurczaka faszerowana boczkiem i wątróbką 289

nagrzanego do 200 stopni piekąc przez 30 minut bez przykrycia.  Następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni, przykrywamy naczynie i pieczemy kurczaka przez dalsze 40-50 minut. Galantynę zostawiamy w wyłączonym piekarniku pozwalając jej ostygnąć.  Następnie wyjmujemy mięso z piekarnika kroimy na plastry i podajemy na zimno lub na gorąco

Miód i pieprz
Drobiowy pasztet 234

ząbek czosnku Przygotowanie: Na udkach ugotować rosół, mięso ostudzić obrać z kości, wątróbkę podgotować osobno w garnku. Zmielić przez maszynkę wątróbkę, mięso z udek i cebulę, dodać jajko i przyprawy,wymieszać, przełożyć do foremki (ja użyłam aluminiowej 23x11cm) piec około 45 minut

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Drobiowy pasztet 241

ząbek czosnku Przygotowanie: Na udkach ugotować rosół, mięso ostudzić obrać z kości, wątróbkę podgotować osobno w garnku. Zmielić przez maszynkę wątróbkę, mięso z udek i cebulę, dodać jajko i przyprawy,wymieszać, przełożyć do foremki (ja użyłam aluminiowej 23x11cm) piec około 45 minut

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym 142

więcej 2 cm. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie smarujemy je delikatnie  olejem i posypujemy przyprawami. Pieczemy  w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Plastry schabu dobrze rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Powinny być cienkie, ale uważajmy, aby się nam nie porwały. Oprószamy je solą i pieprzem. Z upieczonej dyni delikatnie zdejmujemy skórkę

Kulinarne przygody Gatity
bajaderki piernikowe z bakaliami 132

cukrowe  Margarynę, mleko, cukier i kakao zagotować, przestudzić. Zmiksować z resztą składników na piernik. Przelać do dowolnej formy  i piec w 180*C przez około 45 minut do suchego patyczka. Wystudzić i zmielić w maszynce do mięsa lub zetrzeć na tarce. Dodać bakalie i marmoladę, wymieszać i lepić kulki wielkości orzecha włoskiego lub większe. Czekoladę połamać i rozpuścić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bułeczki Dynie . 130

kształcie pączka i rozpłaszczamy , nakładamy po 1, 2 łyżeczki powideł i  dobrze zlepiamy .  Białą grubą nić do zawijania mięsa moczymy w oliwie i delikatnie obwiązujemy bułeczkę . I tak do wykończenia ciasta .    Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy bułeczki  . Przykrywamy ściereczką i odstawiam na około 10 minut do podrośnięcia. Następnie bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta z kurczakiem , pieczarkami i jajkami . 136

większą średnicę niż forma i przełożyć.Spód nakłuć widelcem. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia i wysypać kaszę lub groch. Piec w temperaturze 180 stopni około 10 minut , następnie zdjąć papier i zapiekać jeszcze z 5 minut. Mięso z kurczaka drobno pokroić. Pieczarki umyć i pokroić połowę w pół plasterki a drugą połowę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach

Sama słodycz i szczypta chili
Cevapcici 185

Cavapcici to małe "kotlety mielone" w kształcie cylindrów o długości około 5 centymetrów, które swój charakterystyczny smak zawdzięczają mięsu baraniemu i odpowiednim przyprawom. Można je jeść bez dodatków jako ciepłą przekąskę, można dodać do nich pieczone ziemniaki i surówkę i jeść jako pełnowartościowy obiad. W każdym wydaniu smakują po prostu pysznie

Milion Smaków
Klops mięsny faszerowany kalafiorem 134

wyłożenie wierzchu). Do środka nałożyć farsz z kalafiora i lekko docisnąć, by nie było wolnych przestrzeni. Na wierzchu wyłożyć pozostałe mięso i lekko docisnąć. Na wierzchu ułożyć dodatkowy liść kapusty i zawinąć wystającymi liśćmi. Przykryć folią aluminiową Piec w temperaturze 175 stopni (grzałka góra-dół) około 40 minut. Na ostatnie 5 minut ściągnąć folię

Trzeci talerz
PLACKI ZIEMNIACZANE Z NUTĄ INDII 143

łyżeczki kurkumy 1 łyżka jogurtu (kopiasta) 1/2 łyżeczki garam masala olej kokosowy ( lub wasz ulubiony) Placki ziemniaczane robię w maszynce do mięsa:) Obrane ziemniaki i cebulę przepuszczam przez maszynkę dodaję resztę składników i dokładnie mieszam. Rozgrzewam olej i piekę na złoty kolor. Duszone warzywa do placków: 1 cukinia 1 cebula 1 marchew 2 pomidory 3 ząbki czosnku ( rozgniecione) sól pieprz

harrisa
PLACKI ZIEMNIACZANE Z NUTĄ INDII 213

łyżeczki kurkumy 1 łyżka jogurtu (kopiasta) 1/2 łyżeczki garam masala olej kokosowy ( lub wasz ulubiony) Placki ziemniaczane robię w maszynce do mięsa:) Obrane ziemniaki i cebulę przepuszczam przez maszynkę dodaję resztę składników i dokładnie mieszam. Rozgrzewam olej i piekę na złoty kolor. Duszone warzywa do placków: 1 cukinia 1 cebula 1 marchew 2 pomidory 3 ząbki czosnku ( rozgniecione) sól pieprz

harrisa

Proponowane wyszukiwania