mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:487/1172)

Pizza gyros z papryką 233

gyrosa rozetrzeć z oliwą i wlać do mięsa. Dokładnie wymieszać, a następnie obsmażyć na rozgrzanej patelni. Smażyć krótko, aby się mięso lekko ścięło. Wyrośnięte ciasto powtórnie zagnieść, ale już krótko. Rozwałkować i przełożyć na blachę z papierem do pieczenia. Rozsmarować na cieście sos pomidorowy i wyłożyć kawałki aromatycznego kurczaka. Paprykę pokroić w kostkę, a cebulę i mozzarellę w plasterki. Ułożyć

https:KKuchniaMniam
Piątek: Burrito ze słoika 102

tłuczkiem. Dopraw solą (płaska łyżeczka), łyżeczką wędzonej papryki i szczyptą kuminu. Popieprz. Zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz 30 minut (po tym czasie wyjmij z piekarnika, rozwiń folię, nakłuj filet w najgrubszej części. Jeśli z mięsa wypłynie klarowny sos, jest już gotowe. Jeśli będzie mętny, wstaw jeszcze na 5 minut do piekarnika. Krok 3 W międzyczasie ugotuj

Niedzielny kucharz
Kiełbasa pieczona 101

dłużej w lodówce lub zamrozić. Przepis nie jest skomplikowany i może każdy pokusić się o przygotowanie takiej domowej kiełbasy. Mięso najlepiej wykorzystać różne np: łopatkę,szynkę, karkówkę, boczek. Można dodać trochę wołowiny. Składniki 2 … Czytaj dalej Kiełbasa pieczona

gotuj ze mną
Fasolka po bretońsku 172

Madzia zaskoczyła mnie po raz kolejny :) Tym razem na obiad będzie jedno z moich ulubionych dań, a mianowicie fasolka po bretońsku. Jak przystało na każdą fasolkę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
kurczak caprese zapiekany w cieście filo 139

przekroić na 4 prostokąty. Olej i mleko wymieszać, posmarować kawałki ciasta z obu stron. Na każdy kawałek ciasta położyć jedno mięso a na nim naprzemiennie ułożyć pomidory i mozzarellę. Posypać ziołami. Boki ciasta podwinąć. Ułożyć na papierze i piec w 180*C około 20 minut. Podawać z sałatką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Surówka z czerwonej kapusty i papryki 139

ryżem i mozzarellą i na tym koniec. Nie mam niestety klimatyzacji w kuchni i przy tak wysokich temperaturach gotowanie czy pieczenie przychodzi mi z wielkim bólem. Surówka jaką zrobiłam jest na bazie kapusty czerwonej i papryki. Pasuje do mięs jak i do dań jarskich. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz

mecooks
Musztardowy filet w serowej panierce 147

sarepską. Każdy kotlet maczamy w rozmąconym jajku i panierujemy w startym na drobnych oczkach żółtym serze. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej ser. Możemy go mocno docisnąć do kotleta. Filety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku  przez 20-25 minut

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka makaronowa z mięsem, serem i warzywami 156

minut. Do żaroodpornego naczynia dodać podgotowany makaron i rozłożyć go na całej powierzchni. Na makaron wylać cały sos z mięsem, pokruszyć mozzarellę na całej powierzchni. Zetrzeć cały ser na tarce o dużych oczkach. Przykryć naczynie folią spożywczą. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 25 minut. Podawać gorące, pycha

Kuchnia Pokoleń
Lazania z polędwiczki i szpinaku 165

Delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej i klasyczne przełożenie ze świeżego szpinaku. Zdrowo, szybko i smacznie :-) Czas przygotowywania:  30 minut Pieczenie: 45 minut Ilość porcji: około

AniaGotuje.pl
Pieczone żeberka 121

dodajemy pokrojoną w pióra cebulę, posiekany czosnek i pomidory. Całość podlewamy niewielką porcją oleju i dokładnie rozprowadzamy przyprawy po całym mięsie. Przykrywamy naczynie i odkładamy do lodówki na parę godzin. Po tym czasie naczynie przekładamy do piekarnika i pieczemy

Krokusowy Dom
NADZIEWANY BAKŁAŻAN 201

kostkę pomidora. Podsmażyć. Ser feta pokoroić w kostkę.  Do pomidora i cebulki dodać ser feta, kukurydzę i usmażone mięso mielone. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Do połówek bakłażana dodać przygotowane nadzienie. Posypać startym serem. Piec w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 180 stopni przez 40 minut

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 128

doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz przyprawą do gyrosa. Dokładnie wymieszać i obsmażyć na patelni, ale dosłownie chwilkę. Mięso musi się tylko lekko przemarzyć i nabrać złotego koloru. Nie musi być usmażone ponieważ będzie się jeszcze piekło w piekarniku. Wykonanie – formę lekko natrzeć oliwą i rozłożyć połowę plasterków ziemniaków i połowę cebuli. Teraz czas na kurczaka, resztę

Kuchnia Pokoleń
Karkówka z patelni grillowej 161

kroimy na 1,5 cm plastry, delikatnie rozbijamy je pięścią. Wkładamy w marynatę na noc. Patelnię grillową mocno nagrzewamy, mięso grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony.  DO PODANIA: Masło czosnkowo-ziołowe  Modra kapusta Ziemniak pieczony

Kopystką po garach
Roladki schabowe z pieczarkami 140

nieco większe od kawałków podsmażonego mięsa i nakłuwamy je gdzieniegdzie widelcem. Na ciasto wykładamy solidną łyżkę pieczarek, nieco cebulki, plaster mięsa, a na nie jeszcze trochę pieczarkowej masy. Zwijamy w zgrabne roladki i smarujemy ich wierzch rozmąconym żółtkiem. Pieczemy w 180 stopniach, około 20-25 minut

Pichceniomania
Kaczka znakomita! 156

Kolejna moja kaczka pieczona w całości.  Tym razem bez nadzienia, w stałej temperaturze i powoli. Wyszła znakomicie mięciutka i soczysta 👌  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(...)pokrywą i wkładamy do piekarnika zmniejszając temperaturę do 180 stopni. I tak pod przykryciem przez dwie godziny niech się spokojnie piecze. Po tym czasie wyłączyłam piekarnik pozostawiając w nim kaczkę na godzinę. Ważne, aby nie odkrywać garnka. Niech   mięso sobie spokojnie stygnie, zachowa wtedy swoja soczystość. Po godzinie odkryłam pokrywę i przypiekałam mięso spiralą elektryczną z góry. Musimy

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania