mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:495/1172)

zupa z indykiem i ala pierogami 142

gramów rozdrobnione gotowanego indyka 1 szklanka 250 ml mleka lub śmietany ala pierogi: 1 1/2 filiżanki (180 g) mąki 1/2 szklanki (70 g) mąki kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli grubej 1 1/4 szklanki (310 ml) maślanki Wykonanie Usunąć nadmiar skóry i tłuszczu z kości. Umieść kości indyka w dużym garnku , dodać warzywa(...)tymianek. . Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż ziemniaki zmiękną. Na koniec dodać mięso z indyka i śmietanę,wymieszać. ala pierogi: Podczas gdy zupa się gotuje przygotować pierogi. Wymieszać mąkę, mąką kukurydzianą, proszek do pieczenia, sodę i sól w misce. Dodać maślankę i mieszać, na gładką masę .Na gotującą powierzchnie zupy upuścić łyżką ciasta

w mojej kuchni
Galareta z kurczakiem 156

jałowo, to będziecie żuć gazę z apteki. Wasz wybór. Ja zostawiam, bo czasem udka potrafią być nieźle tłuste. Mięso obieramy, warzywa kroimy w kostkę. Szykujemy sobie pojemniczki, w których będziemy robić galaretę. Ja jestem zwolennikiem jednorazowych pojemników np. foremek do pieczenia pasztetu lub keksów. Doskonale nadają się pudełka po lodach i innych margarynach. Fajnie jest podać na stół galaretę zrobioną(...)takim przypadku około 3 łyżek żelatyny zalewamy zimną wodą i zostawiamy do napęcznienia. Taką żelatynę dodajmy do gorącego bulionu i chwilę gotujemy, mieszając, żeby rozpuścić żelatynę. Zalewamy przygotowane mięso i dodatki, studzimy i wynosimy w zimne miejsce. Teoretycznie galaretę powinno się spożywać z octem, ale ja lubię z ćwikłą lub sokiem z cytryny. No i u mnie zawsze dużo mięsa

ladykitchen
Krokiety z mięsem. Taaakie pyszne! 274

może pękać, powinno być elastyczne i bardzo smaczne. Mięso warto wykorzystać mięso np. z rosołu, bądź innej zupy. Krokiety powinniśmy smażyć w dość głębokim tłuszczu, aby krokiety dosmażyły się w środku. SKŁADNIKI: CIASTO NA NALEŚNIKI - 2 szklanki mąki pszennej - 2 szklanki wody gazowanej - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - przyprawy: sól, zioła prowanasalskie - 2 jajka rozmiar L - 1/4 szklanki oleju

SMYKWKUCHNI
Spaghetti bolognese (delikatny sos) 117

Spaghetti bolognese (delikatny sos) Dziś przepis na spaghetti bolognese, które w smaku dosłownie rozpływa się w ustach. Proces przygotowania jest dość długi, ale efekt końcowy jest

Słodkie okruszki
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 141

Podudzia z kurczaka po marokańsku to pyszne danie jednogarnkowe, pochodzące z "Sekretów kuchni arabskiej". Kurczaka najpierw marynujemy w aromatycznych przyprawach kuchni marokańskiej (kurkuma, kumin, kolendra) z

Kuchnia MagdaLeny
Mięsno-ryżowe kotlety w sosie 167

Mięsno-ryżowe kotlety w sosie. Dziś polecam Wam przepis na pyszny obiad dla całej rodziny. Jeśli znudziły Wam się tradycyjne kotlety mielone, ta propozycja będzie dla

Słodkie okruszki
Schab pieczony w szynce w sosie z boczniaków 172

Zawsze uważałam, że upieczenie porządnej sztuki mięsa do niemałe wyzwanie. Zdania nie zmieniłam do tej pory, ale teraz przynajmniej wiem, na co należy zwrócić uwagę, planując

bistro mama
Szynka pieczona w miodzie 204

Cześć! Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować przepis na wyborną szynkę w miodzie, którą znalazłam w 2 numerze KUKBUK'a. Szynka jest aromatyczna i bardzo smaczna! Idealnie

Pora coś zjeść
Klopsy z indyka z mozarellą pieczone w sosie pomidorowym 98

żółta, kurkuma) Mięso zmielić razem z cebulą. Marchewkę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Koperek i bazylię drobno posiekać. Mięso połączyć z marchewką, dodać posiekany koperek, przyprawić wg smaku (doprawiłam solą, pieprzem, kurkumą i czubrycą) i wszystko dokładnie wymieszać. Gotowy farsz podzielić na 4 równe kulki. Mozarellę pokroić na 4 równe części. Zwilżonymi dłońmi spłaszczyć kulkę mięsa, na środek wyłożyć(...)wszystko dokładnie wymieszać. Połowę sosu wylać na dno foremki (najlepiej silikonowej), na sos wyłożyć klopsy i polać je resztą sosu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35-40 minut. Smacznego Klopsy z indyka z mozarellą pieczone w sosie pomidorowym Klopsy z indyka z mozarellą pieczone w sosie pomidorowym Klopsy z indyka z mozarellą

Smaki Armine
Szparagi zawijane w kurczaku 163

wolna od glutenu. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 15 minut + 30 minut pieczenia Składniki: 4 nogi od kurczaka 12 zielonych szparagów Ok. 50 g masła Świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Nogi od kurczaka myjemy dokładnie pod bieżącą wodą. Następnie luzujemy je tzn. ostrym nożem nacinamy mięso wzdłuż kości jednocześnie obierając z niej. Robimy tak z całą nogą, a kości

Kolizje Smaków
Kurczak z warzywami pieczony na ryżu 561

pieca. Pyszne, sycące danie jednogarnkowe, zapraszam. Składniki: 4 woreczki ryżu brązowego 4 udka 1 czerwona papryka 2 cebule 2 marchewki 2-3 łodygi zalewa 4 szklanki wody 6 łyżek przecieru pomidorowego 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć(...)osuszyć, podzielić na dwa kawałki (zamiast udek mogą być pałeczki albo skrzydełka). Kurczaka natrzeć czosnkiem, oprószyć słodką papryką, majerankiem, solą oraz pieprzem.  Mięso odłożyć do lodówki na całą noc. Do garnka wlać wodę, dodać przecier pomidorowy, masło, oregano, ostrą paprykę, 1/2 łyżeczki pieprzu i sól do smaku, ja dałam ok.1 1/2 łyżeczki, zagotować. Przygotować blaszkę/naczynie żaroodporne. Marchewkę, cebulę

magiczna kuchnia Kasi
Dzikie ptactwo czyli Perliczka w pomarańczach 135

strony pleców obkładamy dokładnie perliczkę. Obwiązujemy ją dokładnie tak żeby boczek nam nie spadł podczas pieczenia. Odstawiamy na min 2h do lodówki lub na całą noc. A dlaczego już tłumaczę- perliczka w odróżnieniu od kaczki i gęsi ma mało tłuszczu i aby nie wysuszyć mięsa najlepiej jest ja obłożyć czymś tłustym jak podałam w składnikach możemy ją obłożyć różnymi produktami(...)części, główkę czosnku przekrojonego na pół i dwie gałązki rozmarynu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 20 min. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy perliczkę jeszcze przez 30 min. Po tym czasie rozcinamy rękaw dorzucamy imbir i pieczemy kolejne 20 min. Jeśli boczek będzie mało przyrumieniony po tym czasie rozcinamy sznurki odwijamy perliczkę

Piekielna Kuchnia Pati
Leniwa wieprzowina 133

Leniwa wieprzowina Potrawa , której nazwa mówi w zasadzie wszystko . Cudownie krucha , powoli pieczona w niskiej temperaturze wieprzowinka ,a właściwie mięsko gulaszowe . Niewiele potrzeba do wykonania tej potrawy , garnek , najlepiej gliniany z pokrywą , ale brytfanka też będzie ok, sprawny piekarnik i w zasadzie to już wszystko ..no może jeszcze kilka składników… " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height(...)pory brakowało Wam czasu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 0,6 kg mięsa gulaszowego lub łopatki 1 – 2 marchewki średniej wielkości 2 cebule dość duże 3 duże ząbki czosnku kilka suszonych grzybów -wg uznania 1 płaska łyżeczka gorczycy białej 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu 1/2 płaskiej

Ogrodnik w podróży
Pulpeciki z indyka w gniazdach makaronowych 117

Przepis jest banalnie prosty, ale potrafi zaskoczyć smakiem i formą podania. Jako dodatek możecie zaserwować pieczone warzywa, lekką sałatkę ze świeżych warzyw lub ulubioną surówkę. Czas przygotowania: 45 min. Składniki na ok. 12 szt. Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 400g mięsa mielonego z indyka 2 gniazda makaronowe 1 mała marchewka 1 jajko 1/2 czerwonej cebuli 3 łyżki(...)mozzarella 1 ząbek czosnku natka pietruszki majeranek sól, pieprz oliwa + dodatkowo forma na muffinki PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, przecedzamy i przelewamy zimną wodą. Do miski przekładamy mielone mięso z indyka. Dodajemy startą na małych oczkach marchewkę oraz posiekaną cebulę i czosnek. Wbijamy jedno jajko. Doprawiamy posiekaną natką pietruszki, majerankiem, solą i pieprzem. Farsz wyrabiamy dłonią na jednolitą masę

kulinarnyJa
Kruche ciasteczka z witrażykiem 170

masła w temperaturze pokojowej 1 jajo  1 i 1/2 łyżeczki pasty waniliowej lub esencji  Ok 200 g landrynek (czerwone, zielone, niebieski) Przygotowanie: 1. Mąkę, proszek do pieczenia, sól mieszamy w misce, odstawiamy 2. Masło wraz z cukrem ucieramy mikserem na jasną i puszystą masę, ok 15 min, następnie dodajemy całe jajko, mieszamy. 3. Do ciasta dodajemy mieszankę mąki(...)godzinę 4. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni 5. Landrynki rozdrabniamy za pomocą wałka lub tłuczka do mięsa, najlepiej zrobić to w woreczku 6. Ciasto rozwałkowujemy na blacie podsypanym lekko mąką, wycinamy dowolny kształt, za pomocą szpatułki przenosimy kształty na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na środku wycinamy dowolny mniejszy kształt, usuwamy go za pomocą patyczka, a w powstałej dziurce wysypujemy

Słodki Kompromis

Proponowane wyszukiwania