mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:498/1172)

Pasztet 107

kurczaka ,resztę mięsa pokroić na mniejsze kawałki ,wszystko przepuścić przez maszynkę do mięsa. Bułkę namoczyć w powstałym rosole. Do zmielonego mięsa dodać żółtka,namoczoną bułkę -nie odciśniętą,pianę z ubitych białek,oraz sól,pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać .Piec około 1 godziny w 180 ° C.U mnie wyszły 2 foremki -foremki kupione kiedyś na allegro tutaj cena niecałe

w mojej kuchni
#1 Kurczak w szynce szwarcwaldzkiej, ziołowe frytki, puree i sos malinowy 134

Sposób przygotowania: Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski. W miseczce mieszamy ze sobą pieprz, sól i paprykę. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w naszej mieszance i zawijamy w plaster szynki. Układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową, skrapiamy oliwą i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.  Puree ziemniaczane: 0,5kg ziemniaków 100g masła 8-10 łyżek gorącego mleka

Taste of imagination
Kubańska kanapka Cuban Sandwich 245

zazwyczaj łopatka zamarynowana z pieprzem, mielonym kminkiem, oregano, oliwą z oliwek, czosnkiem, chilli, cebulą i sokiem z pomarańczy pieczona w jednym kawałku i później krojona w skrawki. Jeżeli nie mamy możliwości przygotowania takiej wcześniej - można użyć doprawionego mięsa gulaszowego pokrojonego w mniejsze kawałki i przesmażonego na patelni grillowej z przyprawami. Przygotowanie Chleb kubański przekroić wzdłóż. Obie części posmarować musztardą

Zielona Kuchnia
Filet z Kurczaka Miodowo-Musztardowy 92

smaku 1 łyżka oleju WYKONANIE: 1.Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać. 2.Pierś z kurczaka umyć,osuszyć i wymieszać z marynatą. 3.Zamarynowane mięso pozostawić na kilka godzin w lodówce, ja najczęściej zostawiam na całą noc. 4.Mięso przełożyć do pojemnika żaroodpornego, piec w temp. 190* do miękkości około

Dziś Ja gotuje
Pieczone roladki schabowe 144

roladkę i spinamy wykałaczką, Robimy tak z każdym plastrem schabu. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorącym przesmażamy roladki aż mięso zrobi się białe. Przekładamy roladki do brytfanny i polewamy je sosem uniwersalnym. Przykrywamy przykrywką i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Zapiekanka makaronowa z mozzarellą i kiełbasą 193

niej do zarumienienia kiełbasę. Dodajemy cebule i dusimy do miękkości. Makaron odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z mięsem. Całość zalewamy śmietanka wymieszaną z przyprawami i startym serem mozzarella. Na zapiekance układamy pokrojone na plastry kawałki mozzarelli. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Smacznego

ChilliJemy
Przykładowy jadłospis odchudzający 1700 kcal 132

drobną kosteczkę, wymieszaj i włóż do „kieszonek”. Włóż do naczynia żaroodpornego, na dno nalej wody, przykryj i piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni. 4. Pomidora pokrój w ćwiartki, dodaj olej, szczypior i dopraw. 5. Mięso zjedz z puree i sałatką   SUMA Z DNIA Kalorie: 1713.7   Białko: 70.1   Tłuszcz: 63.1   Węglowodany

Powiedz dietom nie
Gulasz wieprzowy pod pierzynką 172

pieprzu liść laurowy, ziele angielskie i dusić pod przykryciem około 1h na małym ogniu. Od czasu do czasu pomieszać. Kiedy mięso będzie już miękkie przełożyć do naczynia żaroodpornego i nakryć ciastem. Można wyciąć wzorki z ciasta, żeby ładnie wyglądało. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż ciasto będzie rumiane. gulasz wieprzowy pod pierzynką

O kuchni z uczuciem
Wolno pieczona łopatka wieprzowa 141

misce i z akryć naczynie folią spożywczą. Wstawić do lodówki na       min 12h. 6. Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego. 7. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 240 ºC w funkcji góra-dół i piec 20 min. 8. Zmniejszyć temperaturę do 120 ºC w funkcji góra-dół i piec ok 3 godzin. 9. Po upieczeniu odstawić łopatkę

Atlas Smaków
Soczysty pieczony schab 173

nacięcia wypełnić czosnkiem pokrojonym w słupki. 4.  Zakrywamy naczynie folią spożywczą i wstawiamy o lodówki na 12h. 5. Mięso przełożyć do rękawa i zamknąć klipsami.  6. Folię pare razy ponacinać nożem aby była możliwość usuwania pary podczas pieczenia. 7. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół i piec

Atlas Smaków
Fit sałatka z kurczakiem w sezamie 417

następnie mieszamy z przyprawami i odstawiamy żeby trochę nimi nasiąknął (ja nie miałam na to czasu, ale lepiej jest przygotować mięso wcześniej) Jajko mieszamy z jogurtem i sezamem i w tej mieszaninie obtaczamy kurczaka. Paski układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 minut. Sałata: 2 garście rukoli kilka oliwiek (u mnie

Cynamonowe szczęście
Cannelloni Z Mięsem Mielonym I Beszamelem 176

wtedy zaczynamy powoli wlewać mleko, cały czas mieszając aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką. 4. Napełniamy rurki mięsem i układamy w naczyniu żaroodpornym które wcześniej wysmarowaliśmy masłem (jeśli nie mamy naczynia żaroodpornego możemy użyć blaszki do pieczenia) Do napełniania najlepiej używać długiej łyżki, a dolny otwór zatkać np. wewnętrzną strona dłoni-a od góry możemy nakładać farsz

Gotowanie...to proste !
Szynka gotowana 175

talerz i odstaw do lekkiego przestygnięcia. Letnią szynkę natrzyj pozostałymi przyprawami, tj. musztardą, miodem i brązowym cukrem. Tak przygotowane mięso przełóż na blachę (do brytfanny lub naczynia żaroodpornego) i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C. Całość piecz przez 15 minut. Szynka będzie gotowa, gdy jej skórka ładnie się przyrumieni. Tak przygotowaną szynkę gotowaną podawaj np. z sosem wiosennym

blog.moje-pasje.info
Pęczak znakomity 146

cukru i dwa wyciśnięte ząbki czosnku. Danie gotowe ☺ Możemy tak przyrządzoną kaszę jeść jako samodzielne danie lub z dodatkiem pieczonego kurczaka lub ryby. Można również potraktować ten przepis jako bazę i stosować dowolne dodatki w postaci warzyw, ryb, mięsa i wędlin

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania