mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:506/1172)

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 193

Świetna przekąska na kolację lub wieczór z przyjaciółmi... pikantne, paprykowe paluszki z kurczaka w cieście francuskim, pieczone w piekarniku. Tylko 2 składniki! Szybkie i proste w wykonaniu, a wzbudzają zachwyt gości oraz domowników. Wyglądem trochę przypominają rurki z kremem, tylko zamiast kremu jest mięsko 😉 Dla dzieci można wykonać wersję łagodniejszą i zamienić paprykę ostrą na łagodną(...)przyprawach. Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na paski o grubości około 1-1,5 cm. Każdy kawałek mięsa owijamy ciastem francuskim, na zakładkę - tak jak to się robi przygotowując rurki z kremem 😉. Owinięte kawałki kurczaka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy sezamem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około

Kuchnia MagdaLeny
Domowy pasztet 140

masę z mięsa, warzyw, jaj i przypraw. Gdy podczas wyrabiania masy będzie ona za twarda dodajemy wywar z mięsa (3-4 łyżki). 9. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. Keksówki smarujemy lekko olejem i wkładamy masę lekko ją dociskając.  10. Pasztet pieczemy 90 minut. Studzimy i wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Mmm Pycha

Na moim talerzu
Domowy pasztet 156

masę z mięsa, warzyw, jaj i przypraw. Gdy podczas wyrabiania masy będzie ona za twarda dodajemy wywar z mięsa (3-4 łyżki). 9. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. Keksówki smarujemy lekko olejem i wkładamy masę lekko ją dociskając.  10. Pasztet pieczemy 90 minut. Studzimy i wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Mmm Pycha

NA MOIM TALERZU
ciastka z maszynki do mięsa (z marmoladą) 136

masę z żółtek i zagnieść ciasto. Przełożyć do maszynki do mielenia mięsa z założoną tarczą do ciastek. Podczas wyciskania ciasto w maszynce powinno być dobrze ubite, żeby ciastka wychodziły równe. Kręcić rączką maszynki wyciskając ciasto i odcinać kawałki takie jakie duże chcemy mieć ciastka. Układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Marmoladę przełożyć do szprycy i wyciskać na ciasteczka. Wstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kurczak pod pierzynką 19142

Kurczak pod pierzynką Dzisiaj na obiad danie z piekarnika w stylu "samo się robi". Bardzo lubię to robić bo mięso można zastąpić np. rybą tylko "pierzynkę" dać tą samą. Wychodzi naprawdę pyszne. Zresztą spróbujcie sami.  Zakupy: - 6 piersi z kurczaka - 4 marchewki           - seler korzeń            - 3-4 łyżki majonezu(...)startych warzyw dodaję majonez, troszkę soli i pieprzu do smaku. Piersi układam na papierze do pieczenia na blaszce  z piekarnika, może być też folia aluminiowa zamiast papieru, posypuję piersi przyprawami według uznania - sól, pieprz, majeranek, tymianek, papryka ostra i słodka - i na wierzch mięsa daję warstwę startch warzyw z majonezem i wkładam wszystko do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika

Tanio smacznie i prosto
OSETYJSKIE PLACUSZKI Z NADZIENIEM 140

zachować toczenia. Umieścić go na metalowej blasze lub patelni do pizzy. Delikatnie dociśnij go do brzegu patelni. Po środku ,każdego placek musi mieć zrobiony otwor w środku.Czas pieczenia okolo 20-2 5minut w 200stopniach C w zależności od piekarnika . Upieczone ciasto jest lekko zarumienione z wierzchu..... .WAŻNE ......po wyciągnięciu upieczonego placka od razu wierzch i boki smarujemy maslem.... aby góra(...)wyglada gotowy ,po smarowaniu maslem=====================   Mięso i marchewke  przemielić (obroty 5,a w trakcie ustawić na 7 przez 30sekund Speedcook)Dodac przyprawy ,jajko ,wszystko razem wymieszać i przelożyc do foremki wysmarowanej masłem.Pieczemy 20-25 minut w 200stopniach C ps.może wydawac sie zagmatwane ,ale jest bardzo proste i smaczne

w mojej kuchni
CZULENT DANIE JEDNOGARNKOWE 247

bardzo wolno gotowany (duszony) gulasz, przyrządzany z koszernego mięsa,  z fasolą,ciecierzycą, ziemniakami,cebulą, kaszą jęczmienną lub jaglaną.   Spożywany jest w szabat. W związku z tym, że w szabat nie wolno gotować na ogniu, czulent przygotowuje się przed jego rozpoczęciem, a następnie pozostawia w rozgrzanym piecu, aby dogotował się przez noc i był gotowy na sobotni obiad. Dawniej(...)małych miejscowościach noszono przygotowany czulent do miejscowej piekarni,  aby udusił się w powoli stygnącym piecu chlebowym.  Specjalne miejsce w piecu, służące do przechowywania ciepłych potraw,  nazywa się szabaśnikiem. Czasami w jego skład wchodzą także jajka. Układa się je na wierzchu w skorupkach, które powinny się w toku operacji  całkowicie ściąć. Jedną z ostatnich warstw powinny stanowić

potrawyregionalne
Cytrynowa saltimbocca z kurczaka 252

okazji odrywając od dna patelni przypalone kawałki - to one mają najwięcej smaku). I tak oto w 20 minut otrzymacie naprawdę smakowity obiad. Saltimboccę polecam Was szczególnie w zestawieniu z pieczonymi ziemniakami oraz rukolą doprawioną solą i sokiem z cytryny.  Cytrynowa saltimbocca z kurczaka przepis własny na 4-6 porcji czas przygotowania: 20 min. Składniki: ok. 500 g piersi(...)każdej strony (mięso powinno być usmażone, a szynka stać się chrupiąca). Gdy kurczak będzie już prawie gotowy, wyciśnij na patelnię sok z cytryny, który zmiesza się z oliwą i mięsnymi sokami tworząc pyszny sok. Zamiast cytryny możesz użyć także białego wytrawnego wina.  Kurczaka saltimboccę możesz podać z makaronem, czy kluseczkami  gnocchi , ale ja polecam pieczone

Chilli Czosnek i Oliwa
Faworki drobiowe 167

zrobić faworki drobiowe? Pierś pokroić w dość cienkie paski. Lekko ubić, posolić, oprószyć pieprzem. W środku prostokątnego kawałka mięsa przeciąć dziurę i przez nią przełożyć jeden koniec faworka (jak w zwykłych faworkach). Teraz trzeba postępować tak jak przy pieczeniu kotletów w panierce. Otoczyć mąką, zanurzyć w roztrzepanych jajkach, a na końcu w płatkach. Smażyć na rumiano z dwóch stron

Rodzinka w kuchni
Zupa z fasolą 134

namawiać. I choć zazwyczaj powinny być pierwszym daniem, u nas są pierwszym i jedynym, te mocno warzywne, z mięsem lub bez, z dodatkiem kasz, ryżu, soczewicy – solidna porcja zaspokoi nasz obiadowy głód. Dziś jarzynowa, delikatna zupa z dodatkiem pieczonej fasoli, ziemniaków, marchewki i pomidorów. Przyprawiona lubczykiem, podana z natką lub koperkiem. Prosta, szybka, smaczna. Dla mojej Córci

Zasmakuj Kuchni
Kurczak w sosie musztardowym z ogórkami kwaszonymi 176

majerankiem (wedle uznania) i 2 łyżkami maggi. Dorzucam ogórki z cebulą i wszystko mieszam. Do tak powstałej marynaty dodaję mięso. Odstawiam do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie całość przekładam do naczynia żaroodpornego i przykrywam folią aluminiową. Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza ok. 30 minut. Po tym czasie zdejmuję folię i piekę jeszcze

Przepis na Dzień Dobry
Lazania. 158

płaty makaronu, posmarować beszamelem, następnie wyłożyć porcję mięsa mielonego. Posypać utartym serem żółtym. Układamy kolejne obgotowane płaty makaronu, beszamel, mięso i ser. Kolejne warstwy tak samo. Ostatnia warstwa to makaron, beszamel i spora ilość sera żółtego. Tak przygotowana lazanie pieczemy w temperaturze 180 stopni 30 minut

Agusiowe smakołyki
Gęś z kaszą gryczaną i śliwkami wędzonymi 106

godzin. Co jakiś czas (ale nie częściej niż co godzinę) polewać ją tłuszczem wytopionym podczas pieczenia. Tłuszczu wytworzonego podczas pieczenia nie wylewamy, przyda się do sosów, duszenia... * Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania