mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:500/1172)

Soczysty kurczak a'la Michael 139

kilka kawałków (wedle uznania). Obsypać dokładnie kawałki piersi wymieszanymi przyprawami oraz natrzeć czosnkiem. Odstawić na ok. godzinę, żeby mięso mogło nasiąknąć przyprawami. Na blaszkę rozwinąć  folię aluminiową, na nią ułożyć kawałki kurczaka i przykryć je szczelnie. Następnie piec w temp. ok 180 C przez 35 minut. (temperatura i czas zależy od piekarnika) Można podać z ziemniakami lub ryżem

The Sweet Damsel
Obiad po persku 307

oliwę, jogurt, szafran, kurkumę, czarny i kajeński pieprz oraz sól. Wymieszaj marynatę i dodaj pałki kurczaka, wymieszaj tak aby całe mięso było pokryte marynatą. Odstaw na godzinę lub marynuj przez noc. Zamieszaj ras podczas marynowania. Marynowane pałki z kurczaka piecz w piekarniku nastawionym na 200ºC przez 45 minut. Po połowie czasu odwróć pałki.Pod koniec pieczenia możesz podkręcić piekarnik

codojedzenia
Sałatka z kurczakiem i brązową ciecierzycą 226

prowansalskich szczypta suszonej kolendry szczypta cząbru sól Pierś z kurczaka marynujemy w ostrej papryce, ziołach prowansalskich, kolendrze, cząbrze i soli. Mięso dokładnie nacieramy i wstawiamy do lodówki na dwie godziny. Kurczaka można zamarynować dzień wcześniej - będzie bardziej aromatyczny. Pierś pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Ciecierzycę płuczemy z zalewy i ostawiamy. Szalotki

My Chcemy Jeść
Zapiekanka gyros po mojemu 230

całość "odpoczęła". Zamiast mieszać wszystkie składniki możemy ułożyć je warstwowo: 1) Ryż z majonezem i keczupem 2) Warzywa 3) Mięso 4) Ryż z majonezem i keczupem 5) Ser żółty  Uwaga: Nam zapiekanka najbardziej smakuje na drugi dzień. Wtedy piekę ją pod przykryciem bez dodatku sera, a na drugi dzień posypuję serem i odgrzewam w piekarniku lub w mikrofalówce

Kto ugości moich gości?
Pastitsio 171

zgęstnieje. Wysokie naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Wyłożyć do niego połowę makaronu, na makaron wyłożyć mięso mielone, a na mięso dać resztę makaronu. Całość zalać sosem beszamelowym. Na wierchu ułożyć plasterki pomidora, posypać oregano i startym żółtym serem. Piec, nie przykrywając naczynia przez około 35-45 minut w temperaturze 180 0 C, do zrumienienia. Po upieczeniu i wyjęciu zapiekanki z piekarnika

In my kitchen
Kalafior faszerowany mięsem z udek kurczaka 291

łyżki delikatnie wydłubać środek, w taki sposób aby utworzyć wgłębienie (nie można przedziurawić kalafiora!). Następnie do przygotowanego wgłębienia dodać zmielone mięso i wszystko delikatnie ubić. Piekarnik rozgrzać do 195°C. Kalafiora przełożyć do naczynia żaroodpornego (farszem do dołu) i piec pod przykryciem około 35 minut.  W międzyczasie przygotować sos beszamelowy - na patelni rozpuścić masło i dodać mąkę. Wszystko

Ugotować
A co z kabaczkiem? 143

wydrążamy  długą łyżką. Mięso mielone podsmażamy z cebulą, solimy i pieprzymy do smaku. Drobny makaron gotujemy i dodajemy do mięsa w proporcjach, które się nam spodobają. Do nadzienia dodajemy mały słoiczek pesto, dobrze mieszamy i wypełniamy wydrążonego kabaczka. Pieczemy w piekarniku, aż kabaczek zmięknie. Podajemy ciepły lub zimny, pokrojony na grube plastry. Powiem szczerze, ze tęsknie

les mirabelles
ROLADKI Z MIELONEGO Z SEREM 228

mięsa wbijamy jajko, dodajemy posiekana natkę, bułke tartą.  Wyrabiamy. Bierzemy na dłoń porcje mięsa, spłaszczamy, na mięso  układamy kostki wczesniej pokrojonego sera, formujemy w podłużne  roladki. W każdą wbijamy wykałaczkę, układamy na ruszcie w  piekarniku, pieczemy ok 25 minut na rumiano. Do przygotowania roladek użyłam sera korycińskiego swojskiego  CZESŁAWY ZARZECKIEJ

Z Majeczką w kuchni
Obiad za 10zł - Makaron penne zapiekany z kurczakiem i pomidorami pod mozzarellą. 227

wodzie na pół-twardo. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego, dodajemy na górę kurczaka, przykrywamy sosem, podlewamy śmietanką. Posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy w temperaturze 185 stopni około 25 minut. RADA: możecie sprawić, że danie będzie jeszcze bardziej ekonomiczne; można użyć mięsa z obiadu z dnia poprzedniego; może to być dowolny drób. Szybko, tanio i niezwykle smacznie

BaRepas
Pałki kurczaka ze szparagami w sosie śmietanowym 173

śmietanę, zalewamy gorącym wywarem drobiowym i mieszamy. Następnie dajemy mąkę i wszystko mieszamy sprężynką do dokładnego połączenia składników Sosem zalewamy mięso i warzywa Przykrywamy naczynie pokrywką i wkładamy do piecyka na jedną godzinę Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 1/2 godziny bez przykrycia Można podać z ulubioną sałatką. U mnie sałata lodowa z sosem Vinegrette (coś nie mogę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Babeczki mięsne z pieczarkami. 176

wysmarować olejem. Formować z mięsa placuszki i wypełniać nimi otworki formy tak, aby powstało gniazdko.Formować delikatnie nie przygniatając mocno mięsa do formy. W powstałym dołku umieścić farsz. Tak uformować całość i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 20 min. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać nim babeczki i ponownie zapiec

O kuchni z uczuciem
Szaszłyki drobiowe z jabłkiem i pieczarkami 162

połówki, cebulę i jabłka na mniejsze kawałki.4. Na patyki nadziewamy składniki (mięso z marynaty, jabłka, pieczarki i cebulę) w dowolnej kolejności. Każdy szaszłyk posypujemy przyprawą do grilla. Pieczemy na grillu lub na patelni grillowej. 5. Podajemy samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami, np. pieczonymi ziemniaczkami i surówką.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Klops z papryką i ziołami 212

oleju.3. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Do mięsa dodać warzywa, jajka, bułkę, koperek, majeranek, doprawić solą i pieprzem.4. Mięso wyłożyć do posmarowanych olejem dwóch aluminiowych keksówek (10x24 cm każda).5. Na wierzch ułożyć igiełki świeżego rozmarynu.6. Pieczemy w 180 st. C przez godzinę (do ładnego zrumienienia się wierzchu).Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Boczek pieczony – pyszny! 129

razem coś z myślą o tym , co lubią sobie mięskiem dogodzić. Ja , choć wiecie , że do wielbicieli mięsa szczególnie nie należę , to od czasu do czasu lubię zjeść coś tak porządnego. Zwłaszcza w takim wydaniu. Boczek pieczony z ziołami , czosnkiem , musztardą i cebulką jest świetnym pomysłem zarówno do obiadu , jak i na kanapki. Smakuje fantastycznie! Polecam! SKŁADNIKI: * boczek surowy

Ostra na Słodko
Burgery domowe 172

domowego pieczywa z dodatkiem warzyw z całą pewnością będą nie tylko smaczne, ale i zdrowe! Gwiazdą tego dania jest mięso, dlatego musi to być dobrej jakości wołowina (np antrykot). Najlepiej zmielić je samemu na grubych oczkach. Najlepiej smakują pieczone na grillu, ale można je także smażyć na patelni lub piec w piekarniku. Należy pamiętać, że burgery solimy dopiero

Smakowity Blog Kulinarny