mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:496/1172)

Środa: Steki z kalafiora 130

wegetarian. Solidny, dobrze przyprawiony stek z kalafiora ucieszy każdego stekożercę. Przygotowanie : 5 minut Pieczenie : 20 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Tradycjonalista pewnie w najlepszym razie wywróci oczami na hasło „stek z kalafiora”. Dla stekożerowców słowo „stek” zarezerowane jest tylko dla solidnego kawałka mięsa (co najmniej ćwiećfunciaka;) i koniec. My, choć stek jest bardzo bliski naszemu podniebieniu, wszelkie wegetariańskie(...)doceniamy inwencję twórczą w kreowaniu nowych dań z warzyw. Stek z kalafiora jest jednym z najciekawszych kulinarnych wynalazków i szczerze polecamy go wszystkim mięsożercom i ręczymy, że solidny kawał pieczonego, dobrze doprawionego kalafiora potrafi dać mnóstwo przyjemności z jedzenia. Stek z kalafiora doskonale smakuje z gotowanym pęczakiem lub ryżem. Wersja z pieczonymi ziemniakami też jest jak najbardziej

Niedzielny kucharz
Kopytka z gulaszem z pieczonego indyka 142

czosnek 3 ząbki, można więcej sól i pieprz do smaku mleko kokosowe pietruszka natka Mięso umyj i włóż do szklanego żaroodpornego naczynia do zapiekania. Natrzyj roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Dodaj również oliwy. I tak marynuj przez całą noc. Na drugi dzień podlej wodą i piecz do miękkości w piekarniku na 180-200 stopni. Pod przykryciem. Nie odlewaj sosu , który

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z kurczakiem, warzywami w sosie pomidorowym oraz z fasolką / Pasta with chicken, vegetables in tomato sauce and string-b 121

Składniki / Ingredients: makaron cannoli / pasta cannoli 500 g mięsa mielonego z kurczaka / 500 g minced meat with chicken szczypta soli / pinch of salt 1 łyżeczka czosnku / 1 teaspoon garlic 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka (Galeo) / 2 teaspoon s seasoning for chicken (Galeo) 50 g startego parmezanu / 50 g grated parmesan sos pomidorowy / tomato sauce zielony groszek Bonduelle gotowane na parze(...)czarnego pieprzu / pinch of black pepper wędzony boczek / smoked bacon   Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 50 min, pieczenie: ok. 20 min, ilość porcji: 4   Makaron gotujemy al dente (na moje naczynie żaroodporne zużyłam prawie całe opakowanie makaronu 500 g). Mięso smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy do mięsa szczyptę soli, przyprawę do kurczaka, czosnek i mieszamy. Całość

Projekty ze smakiem
Ziemniaki faszerowane 147

sałatki poczynając na plackach ziemniaczanych kończąc. Moim zdaniem najsmaczniejsze są ziemniaki pieczone w piekarniku. Są wspaniałym dodatkiem lub samodzielnym daniem. Przygotowuję je w kilku wariantach. Dziś w roli głównej ziemniak faszerowany.  Składniki na ziemniaki faszerowane: 8 dużych podłużnych ziemniaków, 30 – 40 dag mielonego mięsa, 20 dag żółtego sera, puszka czerwonej fasoli, 4 łyżki sosu pomidorowego (można wykorzystać(...)dużej miski i studzę. Dodaje do mięsa sos pomidorowy, odsączoną fasolę, starty ser, i posiekaną natkę pietruszki. Ziemniaki przekrawam wzdłuż, ostrożnie wydrążam środek pozostawiając około 0,5cm miąższu przy skórce. Wydrążoną część ziemniaka siekam i dodaję do farszu. Doprawiam farsz do smaku solą pieprzem i chili, mieszam i napełniam wydrążone ziemniaki. Ziemniaki piekę w nagrzanym do temperatury

Gotuj Się Kto Może
Pieczone kotlety mielone z cukinią i serem 148

klasycznych smażonych mielonych powstały pieczone kotleciki z cukinią i serem żółtym. Bardzo soczyste i delikatne. Świetnie pasują do ulubionych dodatków - czy to ziemniaki, ryż, kasza czy makaron w towarzystwie surówki, sałałatki czy po prostu krojonych świeżych warzyw. Smaczna propozycja na tani i szybki obiad. Składniki (4 porcje) -500 g mieszanego mięsa mielonego -200 g cukinii -100 g tartego(...)miski. Cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do mięsa. Całość wymieszać z tartym żółtym serem. Wbić jajko, dodać bułkę tartą i posiekaną natkępietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić. Z masy formować płaskie kotlety i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia

Zielona Kuchnia
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI / RYE PASTA CASSEROLE WITH VEGETABLES AND CHICKEN 92

KURCZAKIEM I WARZYWAMI / RYE PASTA CASSEROLE WITH VEGETABLES AND CHICKEN Uwielbiam zapiekanki, wszelkiego rodzaju – makaronowe, ryżowe, z mięsem/rybą czy wegetariańskie. A dlaczego? Bo wkładam je do piekarnika i nie muszę się niczym więcej martwić – same się pieką, mi pozostaje tylko poczekać i jeść. Tym razem zapiekanka z makaronem razowym, udkami kurczaka i warzywami, nie byłabym sobą(...)warzywa wrzuć do dużej miski, dodaj 1,5 łyżki oliwy, sól, pieprz, ulubione zioła i wszystko dokładnie wymieszaj, żeby warzywa się lekko zamarynowały. Kurczaka umyj, osusz, powycinaj nieładne kawałki mięsa. Wrzuć do miski i też wymieszaj z marynatą – oliwa, sos sojowy, kilka kropel tabasco, czosnek, sol, pieprz, zioła. Wszystkie warzywa, razem z marynatą wrzucamy na rozgrzaną patelnię, smażymy

Martyna Cooks
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI / RYE PASTA CASSEROLE WITH VEGETABLES AND CHICKEN 100

KURCZAKIEM I WARZYWAMI / RYE PASTA CASSEROLE WITH VEGETABLES AND CHICKEN Uwielbiam zapiekanki, wszelkiego rodzaju – makaronowe, ryżowe, z mięsem/rybą czy wegetariańskie. A dlaczego? Bo wkładam je do piekarnika i nie muszę się niczym więcej martwić – same się pieką, mi pozostaje tylko poczekać i jeść. Tym razem zapiekanka z makaronem razowym, udkami kurczaka i warzywami, nie byłabym sobą(...)warzywa wrzuć do dużej miski, dodaj 1,5 łyżki oliwy, sól, pieprz, ulubione zioła i wszystko dokładnie wymieszaj, żeby warzywa się lekko zamarynowały. Kurczaka umyj, osusz, powycinaj nieładne kawałki mięsa. Wrzuć do miski i też wymieszaj z marynatą – oliwa, sos sojowy, kilka kropel tabasco, czosnek, sol, pieprz, zioła. Wszystkie warzywa, razem z marynatą wrzucamy na rozgrzaną patelnię, smażymy

Martyna Cooks
Stek z rostbefu z pieczonymi warzywami 142

fareast-language:EN-US;} Stek z rostbefu z pieczonymi warzywami Składniki – 2 porcje: Rostbef – 500g Anchois – 3-4 sztuki Oliwa z oliwek – 2 łyżki Rozmaryn – 2 gałązki Dodatkowo: Młode ziemniaki Młode marchewki Sałata rzymska Rabarbar Białe szparagi Rzodkiewki Oliwa z oliwek – 3 łyżki Pasta sezamowa tahnini –1 łyżka Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na 2 równej grubości steki(...)minuty, aby odpoczęły. Wykonanie – warzywa: Przygotowanie warzyw rozpoczynamy jeszcze przed smażeniem mięsa. Warzywa dokładnie myjemy (jeśli są młode nie ma potrzeby ich obierania) i marynujemy w sosie przygotowanym z oliwy z oliwek i pasty sezamowej. W przypadku szparagów białych, należy je wcześniej obrać i obgotować. Warzywa pieczemy przez 20-30 minut, tak aby były delikatnie chrupiące.  Ziemniaki gotujemy

Kuchnia Bon Appetit
Dynia pieczona z anchois 127

Gdybym nie jadła takiej dyni pieczonej na warsztatach w Villi Intracie, to bym nie polecała, ale jest niespodziewanie smaczna i praktyczna – doskonale sprawdzi się jako pyszny dodatek warzywny. Można na niej ułożyć kawałek mięsa, albo sałatkę. Bardzo podobny przepis jest w nowej książce Allaina Ducasse’a . Tylko tam nacięcia w dyni robi się korkociągiem i dodaje do filecików(...)żeby zrobić podobną dynie ze ślimakami z puszki zamiast anchois.   Składniki: dynia piżmowa słoiczek anchois w oliwie ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę   Jak przygotować dynię pieczoną z anchois? Dynię kroimy na ósemki. Wykrajamy pestki. Małą łyżką do melona wykrawamy dziurki po dwie z każdej strony kawałka dyni. Fileciki anchois odcedzamy (nie wylewamy oliwy), kroimy na pół

Ugotowane pozamiatane
Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami / Pasta with meat, zucchini and mushrooms 146

prawdę można z nich wyczarować pyszne obiady. Ja część zamroziłam, a resztę faszerowanych udek i pieczonych polędwiczek wykorzystałam w pysznym makaronie z pieczarkami i cukinią w sosie pomidorowym ze słodką śmietanką. Wyszło pysznie, zapraszam! Scroll down for recipe in English Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami (4 porcje) Składniki: 4 łyżki oleju rzepakowego 1 duża cebula pokrojona w cienkie

karmelowy
CHILI CON CARNE 203

papryki rozkrój na pół i pozbaw ich gniazd nasiennych, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wysmaruj olejem i posyp solą, wstaw do nagrzanego piekarnika. W momencie kiedy skórka papryki będzie czarna przełóż ją do spożywczego worka strunowego i zamknij. DODAJ FASOLĘ DO mięsa i pomidorów, mieszaj co jakiś czas przez 40 minut. Sos powinien dość solidnie się zredukować, jeśli(...)starając się ich nie uszkodzić, pokrój na wąskie paseczki. SPRÓBUJ, CZY chili con carne jest odpowiednio doprawione, w razie potrzeby dodaj chili lub soli. Gotowe danie podawaj z paskami pieczonej papryki i posypane kolendrą. Jako dodatek bardzo popularne są nachosy lub ryż smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli
CHILI CON CARNE 203

papryki rozkrój na pół i pozbaw ich gniazd nasiennych, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wysmaruj olejem i posyp solą, wstaw do nagrzanego piekarnika. W momencie kiedy skórka papryki będzie czarna przełóż ją do spożywczego worka strunowego i zamknij. DODAJ FASOLĘ DO mięsa i pomidorów, mieszaj co jakiś czas przez 40 minut. Sos powinien dość solidnie się zredukować, jeśli(...)starając się ich nie uszkodzić, pokrój na wąskie paseczki. SPRÓBUJ, CZY chili con carne jest odpowiednio doprawione, w razie potrzeby dodaj chili lub soli. Gotowe danie podawaj z paskami pieczonej papryki i posypane kolendrą. Jako dodatek bardzo popularne są nachosy lub ryż smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli
Skrzydełka w chrupiącej panierce z grilla 159

móc cieszyć się ze smaku potraw z grilla warto odpowiednio zamarynować mięso inaczej nasza potrawa będzie bez smaku. Kilka prostych trików i składników do marynaty odmieni Waszą potrawę. Na blogu znajdziecie też przepisy na proste sałatki, które idealnie będą się komponować z pieczonymi skrzydełkami . Składniki skrzydełka 4 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu ząbek czosnku szczypta(...)myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Składniki marynaty łączymy ze sobą, a następnie marynujemy w niej skrzydełka. Najlepiej jest odstawić je na całą noc do lodówki przejdą wtedy marynatą, mięso stanie się kruche, delikatnie i bardzo aromatyczne. Spróbujcie… Moja porada: Pomimo wielu dostępnych artykułów dotyczących grillowania bez tacek aluminiowych, warto skorzystać z tej możliwości i grillować kurczaka bezpośrednio

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet z królika 154

Bardzo często piekę pasztety, a przeważnie z królika, mam swoją hodowlę, więc nie ma problemu z mięskiem. Rosołek z królika też jest bardzo smaczny i chudy . Taki pasztecik bardzo dobrze smakuje z pieczywkiem, jak również możemy podawać z sosami takimi jak sos tatarski, czy chrzanowy. Zaletą są też przyprawy, które były użyte do wypieku pasztetu, takie jak liście laurowe(...)namoczyć w mleku, odcisnąć.  Zmielić mięso z warzywami, przesmażone składniki i bułkę, trzy krotnie. Do zmielonego mięsa dodać przyprawy i jajka, dokładnie wymieszać.  Foremki keksówki, wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, wyłożyć masę mięsną, lekko wygładzić. Foremki włożyć do piekarnika, piec ok. 45 minut w 180 stop. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi
Pieczeń z grzybami leśnymi 164

się, że coś możemy przeoczyć, chyba że czas:P A przechodząc do przepisu powinnam też wspomnieć o nim   parę słów. To jest moje must have w grzybowym sezonie. Pieczeń z dodatkiem grzybów leśnych robi się szybko i nada się zarówno jako danie obiadowe polana sosem lub jako wędlina na kanapki do pracy lub szkoły. Mogłabym ją jeść bez końca(...)smażenia Przygotowanie: Grzyby usmażyć na odrobinie oleju. W trakcie smażenia posolić. Wystudzić. Następnie do miski dodać mięso, jajko, bułkę tartą, namoczoną kajzerkę, posiekany czosnek i cebulę, przesmażone grzyby. Posolić i popieprzyć do smaku. Składniki połączyć ze sobą. Wyłożyć do silikonowej keksówki. Piec w 180 stopniach ok. 40 minut na złoty kolor.  Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania