mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:507/1172)

Pasztet z cukinii z pieczarkami 318

schłodzeniu. Dla mnie bardzo smakuje z dodatkiem białego sera, ale można go podać z podsmażonym kurczakiem lub innym mięsem. Ciekawa jestem, czy robicie takie warzywne pasztety i czy one wam smakują? Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 40 minut + pieczenie Składniki na pasztet z cukinii z pieczarkami: (foremka

Kuchcik gotuje
Zapiekanka z ziemniakami i cukinią 111

Zdecydowałam się na przygotowanie tej zapiekanki, ale jakiegoś szału nie oczekiwałam, a tu proszę – danie to tak bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło, że już planuję powtórkę

Smaki Na Talerzu
Schab zapiekany w porach 171

talarkami cebuli. Dookoła rozsypać pora. Śmietanę wymieszać z wodą i mąką. Zalać mięso. Na wierzchu położyć plasterki masła. Mięso przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok 1,5 godziny. Na 15 minut przed końcem pieczenia schab odkrywamy, pozwalając mu się lekko przyrumienić

Smakołyki Asi
Kotlety z kapustą pekińską i ryżem 132

Kotlety z kapustą pekińską i ryżem. U mnie w domu bardzo lubi się dania mięsne z ryżem. Dziś polecam Wam pyszne, delikatne kotlety z kapustą pekińską

Słodkie okruszki
kotlety schabowe zapiekane w jajku 165

czasie kotlety przesmażyłam na dużym ogniu na złoty kolor i wyłożyłam do naczynia żaroodpornego. Na wierzch mięsa położyłam podsmażoną i pokrojoną w talarki cebulę. Przykryłam folią aluminiową i wstawiłam do zimnego piekarnika nastawionego na 180 stopni. Piekłam pod przykryciem ok. 30 minut, zdjęłam folię i zapiekałam następne 30 minut. Bardzo fajny pomysł na odmianę naszego tradycyjnego schabowego! Smacznego

Pieprzyć z Fantazją
PASZTET DROBIOWY Z CAŁYMI PIECZARKAMI 121

trzykrotnie przepuszczamy mięso,bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.Przekładamy do foremek.Na dno foremki wykładamy do połowy pasztet, układamy pieczarki jedna za drugą, przykrywamy masą mięsną.  Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie

Z Majeczką w kuchni
Pieczone roladki wołowe ze szparagami 102

rozbijamy, z jednej strony smarujemy musztardą. Szparagi obłamujemy w miejscu, tam gie „samo” pęka, spryskujemy olejem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po 4 szparagi, zwijamy w roladkę, ciasno związujemy sznurkiem. Każdą roladkę smarujemy sosem BBQ, układamy na blaszce do pieczenia, polewamy miodem i posypujemy sezamem. Zapiekamy 15-20 min w temperaturze 200°C . Najlepiej 15 min, otwieramy piekarnik (wyłączamy

R'n'G Kitchen
Wołowina z warzywami 146

minuty. Przełóż wszystko do naczynia do zapiekania. Ja użyłem żeliwnego. Następnie na warzywach ułóż mięso.   Przykryj wszystko pomidorami, ułóż na wierzchu czosnek, przekrojony na pół. Dodaj powidła śliwkowe, grzyby. Zalej wszystko 200 ml wody. Piecz w 180° C przez 3 godziny.   Podawaj z ulubionymi dodatkami, ja podałem z polentą

kuron.com.pl
Polędwiczki w sosie pieczarkowym 120

tłuszcz ze smażenia, dodajemy masło, roztapiamy, dodajemy posiekaną cebulę, oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki, zrumieniamy, dodajemy mięso i zalewamy bulionem. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, dusimy 20 min. Śmietanę rozrabiamy z mąką, hartujemy sosem z pieczenia, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy do całości, dusimy do pożądanej konsystencji. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Kacze nogi smażone panierowane 112

talerz.  Nogi oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć mięso na mniej więcej ½ godziny. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Następnie przełożyć nogi na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 15 minut. zastawa

królestwo garów
Schab duszony w sosie z suszonych leśnych grzybów 136

pieprzem ( ewentualnie kostką rosołową) do smaku w osobnej misce wymieszaj śmietaną z mąką, a następnie zahartuj gorącym wywarem z mięsa, dodaj do garnka, dokładnie wymieszaj, sos powinien ładnie zgęstnieć gotuj wszystko razem jeszcze 2 minuty możesz podawać z kaszą, pieczonymi ziemniaczkami, na które przepis znajdziesz tutaj i mizerią, na którą przepis znajdziesz tutaj Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Polędwica z kurkami 170

solą, wlać wino lub bulion i odparowywać przez ok. 1 minutę na większym ogniu. Dodać śmietankę i zagotować. Usmażone mięso włożyć w sos kurkowy i gotować całość przez ok. 1 - 2 minuty. Polędwiczki podawać w towarzystwie ulubionych warzyw i pieczonych ziemniaczków

Pyry na Gaz
Golonka pieczona w piwie. 155

jasne piwa -papryka słodka mielona -majeranek -sól -pieprz Sposób przygotowania: Golonki opalamy by pozbyć się włosków. Następnie dokładnie myjemy. Mięso nacieramy przyprawami. Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach. Mieszamy i wykładamy na blaszkę na której będą się piec golonki. Do warzyw dolewamy piwa i układamy golonki. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 3 godziny. Co 30 minut przewracamy

Magia jedzenia.
zapiekanka a'la bolognese (na chlebie tostowym) 117

Wrzucić cebulę i podsmażyć. Dodać starte warzywa, trochę posolić, podlać połową szklanki wody  i dusić chwilę. Następnie dodać mięso, podsmażyć razem i wlać pomidory. Dusić wszystko razem około 15 minut; przyprawić ziołami, solą, pieprzem i czosnkiem.  Blaszkę do pieczenia (może być taka jak do ciasta) wyścielić papierem. Z chleba odkroić skórki (można zostawić ale będą trochę twarde

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szaszłyki drobiowe w marynacie jogurtowej. 134

Wymieszać jogurt, cebulę, czosnek przeciśnięty przez prasę, sok z cytryny, oliwę z oliwek, miętę i przyprawy. Marynatę dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny. Piersi nadziewać na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki można piec na grillu lub na patelni grillowej z 10-12 minut przewracając w tym czasie z 2-3 razy. Szaszłyki podałam

Magia jedzenia.

Proponowane wyszukiwania