mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:464/1172)

Kacze udka pieczone z ziemniakami, jabłkiem i majerankiem 249

skórką! Wymagają jednak trochę czasu w piekarniku, aby mięso rozpływało się w ustach, ale zdecydowanie warto poczekać ;) Kaczka najlepiej smakuje z jabłkiem, dlatego nie chciałam tego zmieniać - jest odpowiednio słodka. Z kolei czosnek podkreśla smak dodając ostrości, a majeranek łączy oba smaki nadając łagodności delikatnych ziół.  Udka pieczone w piekarniku z jabłkami i ziemniakami, są wspaniałe, zwłaszcza(...)naczyniu żaroodpornym i pieczemy w temp. 180 st. przez 90 minut. Przez pierwsze 30 minut pieczemy pod przykryciem folią. Następnie folię ściągamy, dokładamy jabłka oraz ziemniaki i pieczemy pozostałe 60 minut. Ważne jest, aby co jakiś czas smarować skórkę z udek wodą z solą! Dzięki temu będzie ona złocista i niezwykle chrupka! :) Tak przygotowane mięso jest niesamowicie soczyste i miękkie

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Piersi z kaczki z botwiną i kaszą gryczaną 227

nagrzanym wcześniej naczyniu żaroodpornym, skórą do dołu i z całym tłuszczem który się wytopił. Piec w piekarniku około 8 minut. Kaczka powinna być różowa w środku. Jeśli lubisz bardziej po polsku, czyli całkowicie wypieczoną ;) przetrzymaj w piekarniku trochę dłużej. Po wyjęciu mięso powinno nam chwilę odpocząć. Pokroić w grube kawałki i podawać z kaszą i botwinką. Kaszę ugotować wg przepisu

Jemy Pijemy
Chlebki Pita 214

placek. Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia*, przykrywamy ściereczką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez około 8-10 minut (do lekkiego zarumienienia).   Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na cienkie paseczki. Posypujemy przyprawą do gyrosa, mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 30 minut(...)czasie rozgrzewamy na patelni 1-2 łyżki oleju i wrzucamy mięso. Smażmy. Warzywa myjemy. Pomidorki kroimy na plasterki lub ćwiartki, cebulę kroimy w piórka, sałatę drobno kroimy. Składniki na sos mieszamy ze sobą (wykonując sos II należy zetrzeć na małych oczkach tarki korniszona i dodać go do sosu). Ciepłe bułeczki ostrożnie nacinamy nożem tworząc tzw kieszonkę. Środek pity smarujemy sosem

Smaki Na Talerzu
sernik z marcepanem na pierniczkach pieczony... 175

rzepakowy 6 łyżek, marcepan w czekoladzie 150 gram forma 34x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy ułożyć pierniczki (zamiast pierniczków można dodać inne ulubione ciastka) jajka, cukier, olejek waniliowy mikserem utrzeć do białości i spienienia dodać zmielony na drobnym sitku w maszynce do mięsa twaróg, wsypać budyń, kaszę manną, wlać olej, i kawałeczki posiekanego marcepanu, mikserem połączyć składniki

W Mojej Kuchni Lubię
smaczne ciasto ucierane z twarogiem-"niby sernik"... 115

jajka 4 sztuki, margaryna stopiona 100 gram, maślanka 3/4 szklanki, cukier 1 szklanka, mąka tortowa 3 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, kakao 1 łyżka, cukier puder - ile potrzeba Twaróg przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić w maszynce do mięsa. Jajka z cukrem dokładnie utrzeć do białości z 4 minuty na większych obrotach. Jajka dodać do twarogu, wsypać budyń(...)wszystkie składniki bez kakao i mikserem połączyć składniki. Z ciasta odłożyć do osobnej miski połowę i wymieszać z kakao i 1 łyżką jogurtu. Forma 30x20 cm z papierem do pieczenia, do formy łyżka wkładać porcje ciasta, sernika, na wierzch nałożyć resztę ciasta. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, następnie na 160C termoobieg dopiec

W Mojej Kuchni Lubię
Grillowana jagnięcina – najlepszy przepis 154

Jeśli w dniu imprezy, pogoda wystawi wam środkowy palec, to mięso możecie upiec, napiszę wam jak. Do tego mięsa najbardziej pasują proste sałatki i surówki, takie jak: surówka z kapsuty sałatka z grillowanych warzyw sałatka z bobu sałatka z pieczonych warzyw z bundzem prosta sałatka ziemniaczana panzanella sałatka na grilla. Składniki marynaty: (są banalnie proste) główka czosnku (ząbki obrane(...)igiełek z rozmarynu. Przygotowanie: Wszystko mieszamy na pastę. Marynata ma być gęsta, jeśli jest lejąca, dodajcie czosnku i za’ataru, jeśli za sucha to dodajcie oleju. Pastą nacieramy mięso i umieszczamy je w szklanym naczyniu (nie pchajcie do plastiku lub metalu), zawijamy folią, robimy kilka dziurek i wynosimy do chłodnego pomieszczenia lub wsadzamy do lodówki. W dniu grillowania wyciągamy

ladykitchen
Pieczona pierś z kurczaka 147

szybko! I miły odpoczynek oraz regeneracja sił przed kolejnym tygodniem pracy. Więc co proponuję na dzisiaj ?   Pyszną pieczoną pierś z kurczaka, którą się przygotowuje zaledwie w 10 min, a piecze się około 30 min.  W czasie pieczenia nastawiamy ziemniaczki, przygotowujemy sałatkę i obiad gotowy. Swój przepis przygotowałam dla naszej dwójki- jak zwykle, ale wiadomą rzeczą jest(...)Pierś układam w naczyniu żaroodpornym. Polewam odrobinę olejem z suszonych pomidorów- kilka łyżeczek. Piekę około 20 min w zamkniętym naczyniu, następnie naczynie wyciągam, ponownie podlewam sosem, który się utworzył w środku naczynia. Wkładam ponownie do piekarnika lecz juz bez pokrywy naczynia żaroodpornego.  Po 10 minutach mięso powinno być juz soczyste i gotowe do podania. Mój obiad dzisiejszy podałam

Justa próbuje gotować
Pieczeń z szynki z pieczarkami i ketchupem. 157

dwie wady szybko znika i trochę źle się kroi przez te pieczarki, dlatego do zdjęcia ukroiłam taki gruby plaster. Polecam ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Zapraszam :) Składniki: Na pieczeń: 1 kg surowej szynki wieprzowej 1 duża bułka pszenna 3 jajka 3 ząbki czosnku sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 1 liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego kilka ziarenek(...)mięsem. Przekładamy do miski. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę i dajemy do zmielonego mięsa, wbijamy również jajka, dodajemy sól do smaku ( ja dałam dwie małe płaskie łyżeczki ), dodajemy również pieprz mielony i dokładnie wyrabiamy. Na koniec dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. 2. Pieczenie: Foremkę aluminiową za pomocą pędzelka smarujemy olejem i oprószamy bułką tartą, następnie przekładamy

Izabelawkuchni
Zapiekanka z makaronem 111

Jajko roztrzepać widelcem i dodać do sosu, wymieszać. Formowanie zapiekanki – na dno formy rozłożyć połowę makaronu. Rozłożyć całą masę z mięsa. Na górze rozłożyć pozostały makaron i wylać sos beszamelowy. Teraz już tylko posypać potartym serem. Pieczenia – nagrzać piekarnik do 200 C i piec zapiekankę 45 minut. Zapiekanka musi być przykryta podczas pieczenia. Teraz już gotowe do jedzenia

Kuchnia Pokoleń
PIECZEŃ Z ŁOPATKI W AROMATYCZNYM SOSIE Z WARZYW I CZERWONEJ CEBULI 217

czosnek i zalewamy całość wodą (jeszcze lepiej bulionem, jeśli mamy). Dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa (ja 1.5 h). Następnie mięso wyjmujemy, usuwamy liście laurowe, ziele angielskie, a resztę sosu blendujemy (wraz z warzywami).  Przed podaniem pieczeń kroimy na plastry i polewamy naszym sosem

Walijskie Pichcenie
Stek z kapusty na specjalny dzień 99

stekiem. Ja przygotowałem wersję kryzysową - stek z czerwonej kapusty. Przepis na loda dałem kiedyś tu :) Składniki: - kapusta czerwona - mieszanka przypraw do mięsa - olej Wykonanie: Kapustę kroimy w ok. 2-centymetrowe plastry i smarujemy olejem wymieszanym z przyprawami. pieczemy w piekarniku nastawionym na 150 stopni Celsjusza, przez około 30 minut. Potem wyjmujemy i lekko podsmażamy

Kryzysowa Książka Kucharska
Placek drobiowy z serem 95

pieprz wg smaku. Mięso i ser pokroić w drobną kostkę. Jajka wymieszać z mlekiem, dodać zieleninę, przyprawy, mąkę, ser i mięso i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być rzadkie, lejące się. Formę ( 16cm) posmarować masłem ( ja piekę w silikonowej formie, więc niczym nie smaruję). Przelać ciasto do formy i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około

Smaki Armine
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z MIĘSEM MIELONYM 137

rumiano. Dodaję świeży szpinak. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Mieszam. Szczypiorek myję a następnie drobno siekamy. Do ziemniaków dodaję mięso ze szpinakiem, mieszam. Dodaję składniki sosu mieszam. Przekładam do formy do zapiekania. Posypuję serem tartym. Piekę ok 25 min w 200 stopniach. Podaję na ciepło

Gotowanie Patki
EKSPRESOWA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z INDYKIEM I CUKINIĄ 90

jeszcze chwilę (podlewać wodą w razie potrzeby) 4. Ugotowany ryż i gotowe mięso z cukinią odstawić do ostygnięcia. 5. Ostudzony ryż, mięso i cukinię wymieszać razem z dodatkiem jajka. 6. Masę przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika. 7. Piec.... Upsss... nie patrzyłam na czas (u mnie to zazwyczaj robi się "na oko" :D) 180 stopni

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Pieczeń rzymska z żurawiną 195

pokrojoną drobno natkę i koperek, kaszę ewentualnie bułkę tartą Obraną i pokrojoną drobno cebulę i czosnek przesmażyć, wystudzić i dodać do mięsa Doprawić do smaku solą, pieprzem, wsypać żurawinę i dokładnie całość wymieszać do idealnego połączenia składników Piec w podłużnej, natłuszczonej foremce ok. 60 min. w temp. 180*C Pieczeń idealna na zimno, ale i na ciepło jest smaczna

Proste Potrawy
Karkówka zapiekana w winie 155

Zaraz ktoś powie upał, a ona picze mięso. Fakt gorąco jak diabli dziś dlatego mięsko zapeklowałam wieczorem a dziś o 5 rano wstawiłam. Piekło się spokojnie półtorej godziny w 200 stopniach,przykryte folia aluminiową. Pod koniec odchyliłam i dopiekłam   Składniki : Karkówka podłużny kawałek 1.5 kg ( można dociąć jeśli nie podoba się kształt )  sól pieprz mielony ziołowy papryka czerwona

Różowa kuchnia
Kurczak kukurydziany pieczony z kiszonym czosnkiem 109

czas a dziś użyłam go do nasmarowania kurczaka w środku i na zewnątrz. Kurczak ma wtedy chrupiącą skórkę i soczyste, aromatyczne mięso. Jest delikatny i zajada się z przyjemnością. Tak przyrządziłam kurczaka kukurydzianego, smakuje obłędnie. Kurczak kukurydziany pieczony z kiszonym czosnkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szaszłyki z kurczaka 109

mieszamy z przyprawami. Mięso kroimy w kostkę i mieszamy z oliwą. Papryki (po usunięciu gniazd nasiennych) kroimy w dużą kostkę. Nabijamy mięso i papryki na przemian na namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków. Solimy szaszłyki przed pieczeniem. Grilujemy po około 5 minut z każdej strony. W czasie pieczenia przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, miodem

KUCHNIA POLSKA
Piersi z kurczaka w sosie z sera feta 123

odrobinę mleka. Pieprzymy do smaku. Usmażone piersi kurczaka rozkładamy między talerze, polewamy sosem i posypujemy pozostałą posiekaną bazylią. My zjedliśmy mięso z młodymi ziemniakami z oliwą i z ogórkami małosolnymi , ale sprawdzą się też tutaj świetnie pieczone po grecku ziemniaki i zielona sałata z aromatycznym włoskim winegretem . SKŁADNIKI składniki na 4 porcje KURCZAK – 2 piersi z kurczaka

Karo in the Kitchen
Kostki drobiowe 137

łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano odrobina chili sól pieprz olej do wysmarowania blaszki Bułkę tartą mieszamy z serem i przyprawami. Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w roztrzepanym jajku i gotowej mieszance. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy olejem i układamy opanierowane kostki mięsne. Pieczemy w piekarniku około 25-30 minut w temp. 180 stopni. Podajemy z dowolnymi dodatkami

Kuchnia u Bietki
Pikantne polędwiczki z kurczaka w bekonie 146

owinąć plastrem boczku. W drugiej miseczce wymieszać chili z cukrem. Tą mieszanką dokładnie oprószyć polędwiczki owinięte bekonem – przyprawę docisnąć do mięsa, żeby dobrze przylegała. Przygotowane polędwiczki ułożyć na natłuszczonej blasze albo ruszcie. Wstawić do piekarnik i piec pikantne polędwiczki z kurczaka w bekonie przez około 20 minut – aż kurczak będzie upieczony, a bekon chrupiący (na koniec w razie

Pociąg Do Kuchni
Pralinki czekoladowe 131

jeszcze nie odchodzimy, na zasłużony odpoczynek, jeszcze nie. Bierzemy kilka orzechów, już bez łupinek i kładziemy je a papier do pieczenia. Najlepiej zrobić coś w rodzaju koperty. Ewentualnie, foliowy woreczek też się nada. I tłuczkiem do mięsa rozdrabniamy orzechy na drobny pył. Żartuje. Po prostu, na posypkę orzechową. Gdy masa czekoladowa już swoje odleży, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki

Pora na pora
Filipa18 – recenzja 126

sumie, to nie zjadłam, a pożarłam. I musiałam nieźle powstrzymać się, aby nie wymachiwać przepiórczą kosteczką, krzycząc „Mistrzostwo!”. Mięciutkie, delikatne mięso. Jedna z nóżek podana panierowana w orzechach nerkowca. Do tego mieszanka temperatur i tekstur. Nawet pieczony seler mi smakował, a my z selerem (w żadnej postaci) nienawidzimy się serdecznie. Znów fajny balans. Temu daniu towarzyszył znów różowy szampan

Kate's Kitchen
Pralinki czekoladowe 134

jeszcze nie odchodzimy, na zasłużony odpoczynek, jeszcze nie. Bierzemy kilka orzechów, już bez łupinek i kładziemy je a papier do pieczenia. Najlepiej zrobić coś w rodzaju koperty. Ewentualnie, foliowy woreczek też się nada. I tłuczkiem do mięsa rozdrabniamy orzechy na drobny pył. Żartuje. Po prostu, na posypkę orzechową. Gdy masa czekoladowa już swoje odleży, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki

Pora na pora
Klasyczna lasagne 138

wodzie z dodatkiem 3 łyżek oleju. 4.  Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, układać kolejno warstwami (aż do wykorzystania składników): płaty makaronu, mięso z sosem, żółty ser itd. Na wierzchu lasagni wyłożyć sos beszamelowy i posypać żółty serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Schab pomidorowo - kokosowy duszony z cebulą. Dieta szybka przemiana - faza III 120

kokosowym i przecierem pomidorowym. Użyłam domowego, dość skoncentrowanego przecieru pomidorowego. W razie czego smak możesz podrasować dodatkiem łyżki koncentratu pomidorowego. Dusić mięso do miękkości. Grube kawałki schabu koło 45 minut, te cienkie wystarczy 30 minut podałam z pieczonym batatem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
MEDALIONY INDYCZE W KOKOSIE 125

wiórkach kokosowych, ponownie maczamy w jajku i na końcu drugi raz obtaczamy w kokosie. Powtarzamy tę czynność z każdym kawałkiem mięsa. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złocisty kolor. Podajemy z ziemniakami tłuczonymi, pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami

Kuchnia MagdaLeny
Pałki z kurczaka w sosie kokosowo pomidorowym 92

mieszamy), lekko studzimy. Całość miksujemy z dodatkiem mleka kokosowego i soku z limonki na gładko. Na dno naczynia wylewamy sos, układamy mięso i zalewamy pozostałym sosem. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C (środkowy poziom), pieczemy 35-40 min. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i bazylii. Dodatki ulubione. U nas świeża bagietka. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions

R'n'G Kitchen
Pierś indyka w marynacie miodowo-musztardowej 166

ziemniaki. Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut, po tym czasie dorzucamy ziemniaki. Mieszamy je od czasu do czasu, wszystko pieczemy jeszcze 30-40 minut lub do momentu kiedy indyk będzie upieczony, ale soczysty (po nakłuciu mięso powinno być białe, ale jeszcze wypuszcza soki). Gotowe! 4.14 Mostek w kuchni - Smacznego http://mostekwkuchni.pl/piers-indyka-marynacie-miodowo-musztardowej/ Artykuł Pierś indyka w marynacie miodowo

Mostek w kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z wołowiną 128

resztę tymianku i rozmarynu, połowę bazylii, sól i pieprz, gotować 15 minut. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Mięso wymieszać z kaszą, przełożyć do wysmarowanej oliwą formy. Na nim ułożyć paprykę i puree ziemniaczane. Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Resztę bazylii za szczyptą soli, pieprzem, sokiem z cytryny i 2-3 łyżkami oliwy

Pieguskowa Kuchnia
POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI 192

łyżką oleju i wlać na dno 3-4 łyżki wody. Nacięte mięso przełożyć do naczynia, pomiędzy plastry mięsa powkładać przygotowane jabłka. Mięso delikatnie polać 2-3 łyżkami oleju i wstawić do nagrzanego do 180-190 st. piekarnika. Piec w zależności od wielkości polędwiczek około 30-45 minut. W połowie czasu pieczenia polać wytworzonym sosem. Artykuł POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI

Pieguskowa Kuchnia
LENIWE GOŁĄBKI 128

wygnieść. Do mięsa mielonego dodać ryż, cebulę, kapustę, jajka i przyprawy. Wyrobić i uformować owalne kotlety. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, poukładać mięso i zalać passatą pomidorową. Zapiekać około 45 minut w temp. 175 st. W połowie czasu pieczenia polać kotlety wytworzonym sosem. Podawać z ziemniakami. Artykuł LENIWE GOŁĄBKI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Grillowana cukinia w marynacie słodko kwaśnej 182

kogoś jak ja co lubi grillowaną cukinię. Tak przyrządzoną cukinię można wykorzystać do przyrządzenia sałatki jako pysznego dodatku do grilla, mięsa czy ryby. Lubicie cukinię? Ja bardzo! Przyrządzam często bigos z cukinii , cukiniowe placki , a nawet piekę ciasto z cukinią . Grillowana cukinia Składniki: 6-8 porcji 3 małe żółte cukinie 3 małe zielone cukinie 150 g koziego sera 3 łyżki

codojedzenia
PIZZA NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MIELONYM INDYKIEM 184

pomidorowym. Mozzarellę odcedzam i rwę w kawałki. Natkę pietruszki myję i drobno siekam. Posypuję posmarowane ciasto. Na patelnię rozgrzewam olej. Dodaję mięso i przyprawy. Smażę na rumiano. Posypuję ciasto. Cebulę obieram i kroję w plastry. Posypuję pizze. Piekę pizzę w 200 stopniach ok 30 min. Podaję z ulubionym sosem

Gotowanie Patki
Pierś drobiowa w sosie śmietanowo - musztardowym wg Aleex 134

naczynia żaroodpornego z mięsem. 6. Śmietanę przełożyć do miseczki, wymieszać z musztardą i bulionem. 7. Powstałą mieszaninę wlać do naczynia z mięsem i cebulą. Wymieszać i przykryć. 8. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piec przez 15 – 20 minut. 9. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

W mojej kuchni
KARKÓWKA DUSZONA W CEBULI 207

dokładnie. W miseczce łącze składniki marynaty. Każdy plaster dokladnie nacieram. Cebulę obieram i kroję w piórka. W naczyniu żaroodpornym układam plastry mięsa a następnie cebulę czerwoną i prazoną. Powtarzam czynność do wykończenia składników. Na koniec podlewam wodą. Piekę w piekarniku ok 70 min w 180 stopniach. Smacznego

Gotowanie Patki
Pierś z kaczki z pieczonymi ziemniakami 109

ziemniaków przyprawa do ziemniaków sól, pieprz, tymianek, majeranek do smaku Sposób przyrządzenia 1 Przygotowanie mięsa: Mięso umyć i przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub do rękawa do pieczenia. […] Artykuł Pierś z kaczki z pieczonymi ziemniakami pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
kotlety z grochu 145

ugotowanego grochu... Z przypraw  zalecam dodać dużo majeranku, pieprz ziołowy lub czarny i sól. Połączone składniki mielimy w maszynce do mięsa lub blendujemy... Z przygotowanej masy lepimy kotlety... Panierujemy w bułce tartej lub w mące i pieczemy... Upieczone kotlety serwujemy na gorąco z czym kto lubi :) Można też zostawić na później do odgrzania :) Smacznego

chleba naszego
Pieczona fasola w pomidorach z suszonymi śliwkami 155

pomidrówę u babci, więc nie była głodna aż tak bardzo, a poza tym, stwierdziła, że skoro ona już nie je mięsa od dawna to nawet wege parkówki jej nie smakują, bo przypominają je mięsne wyglądem.   Artykuł Pieczona fasola w pomidorach z suszonymi śliwkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
żurawinowe bajaderki 130

kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszac i przełożyć do foremki (wielkość blaszki nie ma znaczenia), piec w 17%*C około 25 minut. Upieczone ciasto wystudzić a następnie zmielić w maszynce do mięsa lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.  Do ciasta dodać namoczoną żurawinę i żurawinę ze słoiczka. Z masy formować kulki (jeśli będzie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zapiekanka z cielęciną pod beszamelem 276

Cebulę i czosnek pokroić bardzo drobno. Rozgrzać olej na patelni. Wsypać czosnek i cebulę, chwilę smażyć następnie dodać pieczarki, marchewkę i mięso mielone. Dodać passatę, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Przełożyć wszystko na naoliwioną brytfankę do pieczenia. Na tej samej patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć cukinię, aby była lekko brązowa. Ułożyć na mięsie z warzywami warstwę cukinii

Jaglusia
Quiche z mięsem i grzybami (Torta salata con carne e funghi) 161

minut. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Odstawiamy do wystygnięcia. W misce mieszamy pieczarki, suszone grzyby, mielone mięso, 1 jajko, 3 łyżki koncentratu i posiekaną natkę pietruszki.  Ciasto francuskie układamy w formie do pieczenia. Na ciasto wykładamy farsz mięsno-grzybowy. Na wierzch tarty układamy cienko pokrojony speck. Quiche zapiekamy ok. 25-30 minut

La grande e la piccola cuoca
Kurczak tikka 123

kostkę i wraz z wszystkimi przyprawami i jogurtem  zmiksować blenderem. Najlepiej stopniowo dodawać jogurt miksując. Powstałą pastą bardzo dokładnie wysmarować mięso, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na całą noc. Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego i piec w 180 stopniach C około 1 godzinę i 15 minut. kurczak tikka

O kuchni z uczuciem
Barszcz. 154

smaku pieprz do smaku kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu 1 liść laurowy Wykonanie : Buraki myjemy przecinamy na pół i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35 minut, następnie obieramy i kroimy w paseczki. Mięso myjemy i przekładamy do garnka, warzywa obieramy i myjemy, Marchewkę kroimy w pół plasterki, również przekładamy do garnka i zalewamy polowa wody

Sama słodycz i szczypta chili
ZUPA ZE SZPINAKIEM I KLOPSIKAMI DROBIOWYMI 209

litry bulionu drobiowego 200 g młodego szpinaku baby 2 ząbki czosnku makaron muszelki lub inny drobny       Mięso drobiowe mieszamy z jajkiem rozdrobnioną ricottą, parmezanem posiekaną natką, solą i pieprzem. Formujemy niewielkie klopsiki. Pieczemy 10 minut w temp ok. 200 stopni. Makaron gotujemy. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy starty na drobnych oczkach czosnek. Po minucie wrzucamy szpinak

WYSPA SZCZĘSLIWA
Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami 240

patelnię wykładamy polędwiczki i obsmażamy ze wszystkich stron tak aby tylko delikatnie zamknęły nam się pory mięsa i soki nie uciekały. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy marynatą i wkładamy na nagrzanego piekarnika na ok 180 stopni. Pieczemy z każdej strony po ok 10 minut obficie polewając je pozostałą marynatą. Ostawiamy na 10 minut. Makaron rozdzielamy, starając się

sierotka maRysia w kuchni
NADZIEWANE CIASTO FRANCUSKIE KURCZAKIEM I SEREM, PODAWANE Z SOSEM Z KUREK 190

kłaść cienkie plastry piersi posypane delikatnie przyprawami i posiekaną natką pietruszki ( na zdj. nie ma bo zapomniałam dodać). Na każdy część mięsa położyć plaster sera. Następnie nadcięte paski przekładać jak warkocz.  Białko roztrzepać i pędzelkiem posmarować ciasto. Piec ok. 25 min w nagrzanym do 180 stopni piekarniku aż się porządnie zarumieni. W międzyczasie przygotować sos.  Por pokroić

pieprzny smaczek
Zapiekanka gołąbkowa 552

solą, pieprzem, majerankiem. Kapustę pokroić w cienkie plastry. W naczyniu do zapiekania ułożyć jedną warstwę kapusty, warstwę mięsa z ryżem, kapustę, mięso i kapusta. Pomidory zmiksować, dolać wodę, doprawić solą, pieprzem, bazylią, oregano i wlać na zapiekankę. Piec w 180 stopniach C . W razie gdy kapusta z wierzchu zacznie się zbyt mocno przypalać nakryć naczynie folią aluminiową. zapiekanka gołąbkowa

O kuchni z uczuciem
Schab zapiekany z warzywami 689

naczynia żaroodpornego. Ziemniaki obrać i pokroić w ósemki, układając pomiędzy mięsem. Cebulę, paprykę , pomidor i czosnek pokroić i dodać do mięsa. Wszystko oprószyć solą. Śmietanę wymieszać z ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem, papryką i wlac na zapiekankę. Piec w 180 stopniach do momentu aż ziemniaki będą miękkie i zapiekanka lekko przyrumieniona. schab zapiekany z warzywami

O kuchni z uczuciem
DOMOWA WĘDLINA 122

mielone, udziec z indyka, sól, papryka ostra, ze 3 łyżeczki żelatyny, posiekany koperek, majeranek, drobno posiekany ząbek czosnku. Oczywiście przyprawić mięso można według uznania. Wszystko razem wymieszać, uformować walec, wyłożyć na folię wysmarowaną olejem, szczelnie zwinąć. Piec ok. 55 minut w 180'C. Pycha

Zrób to smacznie
Pikantne szaszłyki z kurczaka w sosie jogurtowym 185

kroimy w kostkę (usuwamy błonki i tłuszcz) i mieszamy z oliwą. Papryki (po usunięciu gniazd nasiennych) kroimy w dużą kostkę. Nabijamy mięso i papryki na przemian na namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków. Solimy szaszłyki przed pieczeniem. Grilujemy po około 5 minut z każdej strony. W czasie pieczenia przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z  przeciśniętym przez praskę czosnkiem, miodem

Moje Kuchenne Rewelacje
Podudzia z kurczaka, zapiekane w bekonie z warzywami 160

blaszce od piekarnika poukładać warzywa. Kurczaka zawinąć w plastry boczku, następnie ułożyć na blaszce między warzywami. Pozostałą marynatą polać warzywa i mięso. Posypać rozmarynem, kminem, solą i pieprzem i czosnkiem. (przed upieczeniem) Piekarnik nagrzać do 200 st. Piec 10 min w 200 st. następnie dodać 5 łyżek wrzącej wody i piec 1 godzinę

moj przepis na
Udka zapiekane pod musztardową pierzynką 161

Białko ubić na sztywną pianę. Pod sam koniec ubijania dodać musztardę oraz otręby. Całość delikatnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kawałki mięsa drobiowego. Wierzch posmarować pianą musztardową. Na sam koniec dodać masło. Piekarnik rozgrzać do 180 °C . Piec bez przykrycia  około 40-50 minut. Piana musi się zarumienić. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika, np. z ugotowanym ryżem

Ugotować
Wołowina Hoisin 105

hoisin, ale zostałam wyśmiana, że kurczaki to wszyscy i mam się opanować i zrobić wołowinę. Khan kazał kupić dobry kawał na pieczeń i wrócić po instrukcje. Tak oto powstała wołowina hoisin. Do przygotowania wołowiny hoisin potrzebujemy: na mięso 1 kg dobrej wołowiny ryż jaśminowy ugotowany zgodnie z instrukcją posiekaną kolendrę na sos ¼ szklanki sosu sojowego jasnego 2 łyżki masła orzechowego

ladykitchen
Rolada schabowa w chrzanowej galarecie 196

selera Pietruszka Sól Pieprz Liść laurowy Ziela angielskie Chrzan tarty ze słoika Ocet cukier Żelatyna Wykonanie: Papryki kroimy na kawałki i pieczemy aby usunąć skórkę. Schab kroimy w taki sposób aby uzyskać jak najdłuższy i cienki kawałek. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy warzywa i przyprawy oraz solimy. Zagotowujemy. Na mięsie układamy obrane papryki. Zwijamy

Smaki Ewy
Piersi kurze w sosie czosnkowym 110

soli i trochę czarnego pieprzu. Wylać sos na patelnię, podgrzać dodać dodatkowo 1 płaską łyżeczkę słodkiej papryki. Wymieszać i wylać na mięso. W razie potrzeby doprawić do smaku, zawsze trzeba posmakować. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 20 minut. Podawać z bułeczkami lub makaronem lub ryżem. Pychotka

Kuchnia Pokoleń
Aromatyczne biryani z soczewicą, marchewką i pomidorami 176

Biryani to klasyczne danie kuchni indyjskiej, typowej zwłaszcza dla północnych terenów Indii. Nazwa pochodzi od perskiego słowa beryā(n) oznaczającego "pieczony". Zasadniczo polega ono na zapiekaniu w szczelnie zamkniętym garnku na przemian ułożonych warstw ryżu i mięsa, z dodatkiem różnych kombinacji przypraw. Na patelni, na 1 łyżce oliwy podsmażyć najpierw pokrojoną w plasterki cebulę i pora. Dodać posiekany drobno

Świat Domowej Kuchni
Grill time 145

oraz "Triumph of our Tired Eyes" w tle, ogień miga w kominku...bajkowo... Pieczona wołowina z piękna polędwica wieprzowa, z dumną kukurydzą i zabawnymi szparagami... oto plan... Marynata do mięsa: - 1/2 cytryny świeżo wyciśniętej - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka oliwy z oliwek - szczypta soli i pieprzu cayenne  - szczypta rozmarynu

Lajtkraft food intolerance
Zupa cebulowo-porowa z grzanką serową 176

gotujemy jeszcze 10 minut. Jeśli wolicie bardziej kremowe zupy to można bulion z cebulką i porem zmiksować, a później dodać mięso mielone- nam jednak smakowała bez miksowania. Bagietkę kroimy na kromki, posypujemy startym serem i oregano. Pieczemy w piekarniku ok. 7 minut w 180 stopniach. Po wyciągnięciu z piekarnika podajemy od razu z zupką

Aga w kuchni
Pieczona pierś z kurczaka 126

kurczaka moczymy (najlepiej przez całą noc) w mleku. 2. Przygotowujemy marynatę: łączymy olej z przyprawami. 3. Marynujemy mięso i obtaczamy w pokrojonych na drobno orzechach. 4. Pierś z kurczaka owijamy folią aluminiową i pieczemy w 200 ⁰ C przez ok. 20-25 min. Pieczona pierś z kurczaka w orzechach jest bogata w: - pełnowartościowe białko - wielonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z orzechów

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kofty wołowo – drobiowe 165

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kofty to nic innego jak szaszłyki z mięsa mielonego. Ja użyłam mięsa wołowego i kawałek drobiu. Kofty usmażyłam na patelni grillowej i podałam je z dipem z pieczonej papryki oraz ryżem curry z warzywami. W sam raz na pożywny obiad dla mięsożerców, polecam Post

Marta Gotuje
Skrzydełka z serkiem mascarpone (z nutą rozmarynu i cytryny) 136

dodawać go jak najwięcej.) Naczynie żaroodporne pokryć warstwą oleju czosnkowego i ułożyć w nim kurczaka. Całość oprószyć solą, pieprzem i papryką. Mięso delikatnie wymieszać, aby pokryło się warstwą tłuszczu. Na wierzchu posypać startą skórką cytryny i zieleniną. Piec około 70-90 minut w 180 stopniach. (W razie potrzeby podlać wodą.) Około 10 minut przed końcem pieczenia - kurczaka skropić sokiem cytrynowym

Di gotuje
Podudzia z kurczaka, zapiekane w bekonie z warzywami 178

blaszce od piekarnika poukładać warzywa. Kurczaka zawinąć w plastry boczku, następnie ułożyć na blaszce między warzywami. Pozostałą marynatą polać warzywa i mięso. Posypać rozmarynem, kminem, solą i pieprzem i czosnkiem. (przed upieczeniem) Piekarnik nagrzać do 200 st.  Piec 10 min w 200 st. następnie dodać 5 łyżek wrzącej wody i piec 1 godzinę

moj przepis na
Zapiekane mięsa ze szpinakiem i pieczarkami pod wędzonym boczkiem 155

formę jak do keksa )układamy na dnie plasterki boczku wędzonego. Na boczek wykładamy połowę masy z piersi na nią szpinak, wołowe mięso mielone ( tatarowe, przyprawione ), pieczarki i ponownie masę z piersi z kurczaka. Całość przykrywamy plasterkami boczku. Pieczemy w piekarniku w temp. 190 o C przez około godzinę. Przed podaniem kroimy w plastry. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Chrupiące piersi kurze 226

jogurtu, lekko potrząsnąć płatem mięsa i położyć na pokruszonych krakersach. Obtoczyć dokładnie kawałki mięsa z wszystkich stron. Włożyć tak przygotowane mięso do żaroodpornego naczynia, uprzednio lekko wysmarowanym masłem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 30-35 minut. W połowie czasu przewrócić na drugą stronę. Można je również piec ułożonych na raszkach w piekarniki, wtedy już masełko

Kuchnia Pokoleń
Tradycyjne Jadło 90

zamiłowania do wielowiekowej polskiej tradycji wędliniarskiej. I jak sama o sobie pisze…. „Przyprawiamy tylko naturalnie, wędzimy na prawdziwym dymie olchowym, pieczemy na żywym ogniu. Produkujemy w 100% tak jak deklarujemy ! Nasze wyroby produkujemy w 100% z mięsa wieprzowego bez konserwantów wg starych receptur i tradycji wielkopolskiej wsi i dworu. Doprawiamy świeżym czosnkiem, pieprzem, majerankiem, cebulą, zielem angielskim, kminkiem, papryką

Z Kuchni Do Kuchni
GULASZ Z KASZĄ GRYCZANĄ I WARZYWAMI 235

powoduje alergii, jest produktem bezglutenowym.  Ugotowana na sypko stanowi niezastąpiony dodatek do wszelkiego rodzaju zrazów, sosów i pieczeni.  Używa się jej także do faszerowania drobiu,pierogów i wyrobu kaszanki.   Składniki: około 500 g  mięsa łopatki wieprzowej / wołowiny gulaszowej /szynki / gulaszowe z indyka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1-2 marchewki 1 bakłażan

potrawyregionalne
Szakszuka - pomidorowy bałagan 137

Szakszuka (w dosłownym tłumaczeniu oznacza wielki bałagan) - danie kuchni tunezyjskiej, składające się z kiełbasek merguez i drobno pokrojonego mięsa, które razem z pomidorami i papryką smaży się na patelni. Zamiast pikantnych kiełbasek z jagnięciny pieczonych w ogniu dałam po prostu kabanosy, a do "bałaganu" dołożyłam od siebie bakłażana. Pyszne i bardzo syte, podane z bagietką może stanowić danie obiadowe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Karkówka w pomidorach z pieczarkami 169

plasterki. Na patelni po smażeniu kotletów podsmażamy cebulę, wykładamy ją na karkówkę i później podsmażamy pieczarki, które równie wykładamy na mięso. Z podanych składników przygotowujemy sos ( dobrze jest go podgrzać aby rozpuścić cukier ). Sosem zalewamy karkówkę. Pieczemy około 1 ½ godziny w temp. 190 o C, pod folia aluminiową. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Domowe nuggetsy dietetyczne 383

kawałki. 2. Płatki kukurydziane drobno pokrusz, ja robiłam to po prostu rękoma. 3. W misce wymieszaj jajka z przyprawami. 4. Mięso mocz najpierw w jajku, następnie obtaczaj w płatkach i wykładaj na blachę z papierem do pieczenia. 5. Piecz około 15-20 minut w zależności od wielkości kawałków, w 180 stopniach.  Energia (1 porcja) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik

Powiedz dietom nie
Klops wieprzowy na kanapki 197

mniejsze kawałki. Dodaję do masy jajka oraz przyprawiam. Wszystko dokładnie mieszam ręką. Przekładam wszystko do keksówki nasmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką. Mięso ubijam dokładnie w formie i wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika : 170-180 °C Czas pieczenia: około 60 minut

Kuchnia co dnia
APRICOT TARTLET – DISHONORED – tartaletki z morelami i mascarpone na migdałowym cieście 201

Dishonored ze względu na dość mroczny klimat Dunwall i panującej tam zarazy nie rozpieszcza jadłospisem. Mięso z wieloryba pakowane w puszki w dość niesterylnych warunkach, węgorze w galarecie, a zwłaszcza pomysł pieczenia szczurów roznoszących plagę mogą wydawać się nieapetycznymi kuchennymi przedsięwzięciami. Na całe szczęście Corvo Attano przemierza nie tylko te zaniedbane, ciemne zaułki miasta, ale także ma okazję pojawić się(...)małe słodkości pojawiły się właśnie w tych lokacjach – nie tylko dobrze się prezentują, ale i zaskakują wybornym smakiem oraz różnorodnością tekstur: od chrupiącego ciasta, przez kremowe nadzienie, do soczystych, pieczonych owoców. Zgłodnieli? Corvo zaprasza do kuchni! Zobacz, jak tartaletki wyglądają w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! 239 kcal | 5 g białka | 25 g węglowodanów

Nerds Kitchen
Pieczone skrzydełka. 519

Chrupiąca, aromatyczna, lekko pikantna skórka, skrywająca soczyste kąski mięsa. Skrzydełka są pyszne!!! Mąż je uwielbia, ja z resztą też :-), a w szczególności właśnie te, pieczone w słodko-pikantnej glazurze, która niesamowicie komponuje się ze smakiem drobiu. W sezonie pieczemy je na grillu, a gdy pogoda nie dopisze rozkładamy je na blasze i pieczemy w piekarniku. Uwielbiam

Rozpustne gotowanie
ZAPIEKANKA STUDENCKA 314

żaroodpornym warstwami na przemian z serem. Każdą część z osobna potraktować przyprawami.. Na pierwszą polać olej z przeciśniętym czosnkiem.  Piec 25 min w temperaturze 200 stopni Podawać z ogórkami konserwowymi, różnego rodzaju surówkami lub z mięsem. Smacznego

pieprzny smaczek
Wegetariański gulasz bakłażanów z jarmużem i kaszą jaglaną 146

wszelkiego rodzaju warzywami zdobytymi na targu. Sama nie wiedziałam co chcę przygotować.  Padło zatem na gulasz. Wegetariański, wszak królewicz mój mięsa jeść nie może :) Fotogeniczny to on nie jest ;) Ale w smaku....niebiański z lekką nutka piekła ;) Same zdrowe produkty wskoczyły do gulaszu: 3 małe bakłażany 2 fioletowe marchewki 2 średnie czerwone papryki 1 mała papryczka chilli 4 duże

Jemy Pijemy

Proponowane wyszukiwania