mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:455/1172)

Zapiekanka mięsno-ziemniaczana 250

były trochę bardziej zbite niż tradycyjne puree. Całość mieszamy z 1/2 przygotowanego sera. 4. Do naczynia żaroodpornego wykładamy przygotowane mięso a na wierzch ziemniaki. Polewamy kilkoma łyżkami mleka i posypujemy pozostałym żółtym serem.  5. Pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach

Szefowa kuchni
Kurczak w sosie koperkowym 159

   Kurczaka można podawać na różne sposoby. Przeważnie kurczak jest pieczony,  z rusztu,  lub grilla. My przygotowaliśmy pierś z kurczaka w sosie

Maminek kulinarny
Pasztet z cukini 166

sól pieprz papryka ostra i słodka papryka - starta na tarce 30 - 40 dag pieczarek - obrane, pokrojone i usmażone 30 - 40 dag mięsa mielonego Wszystkie przygotowane składniki wymieszać razem w miesce. Foremki wysmarować i posypać bułką tartą . Piec w 160-170 st.C przez ok 2 godz. * Przyprawy dajemy na oko, według własnego uznania. Smacznego

charlotte gotuje
Pieczona gęś 280

wieczny polski etnograf Oskar Kolberg pisał: “Zamożna gospodyni w jesieni, w dzień św. Marcina, zabija gęś i piecze w piecu, a gospodarz, obdzieliwszy swoją czeladkę cząstkami z tej gęsi, sam sobie zostawia piersi, ostrożnie mięso objada, oczyszcza kość piersiową, a jeżeli jest biała, rokuje zimę suchą i stałą; jeżeli jest sinawa i czerwona, zimę słotną; jeżeli pół biała od góry

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Roladki schabowe z piekarnika 728

cebuli dodać pieczarki, paprykę, chwilę poddusić.  Następnie dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, poddusić wszystko razem.  Na brzeg mięsa nakładać porcje farszu, zwijać w roladki, układać roladki w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem.  Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę z naczynia

Kuchnia Danusi
Masło ziołowe ( koperek , pietruszka , szczypiorek ) 233

wałkujemy w folii na wałeczek Wkładamy do lodówki na kilka godzin do schłodzenia   . Masełko idealne do kanapek , do nadziewanie pieczonej ryby ,  jak i w sezonie grillowym do steków itp . Możemy dobrać rodzaj ziół do mięsa i zrobić masełko o innym smaku , ale podane połączenie jest uniwersalne

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Galantyna wieprzowo-drobiowa 164

kostkę, przesmażyć. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami i cebulę. Dodać jajka i przyprawy,dokładnie wymieszać. Wyłożyć farsz na skórę z mięsem, ciasno zrolować, obsypać przyprawą do kurczaka,  włożyć do siatki. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec 75 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stop. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
Pulpety w sosie borowikowym. 191

borowików średnia cebulka łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej szklanka bulionu 100 ml śmietanki 16 % sól, pieprz liść laurowy olej Przygotowanie: Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy, dokładnie wyrabiamy i formujemy pulpeciki, układamy na wysmarowanej masłem blasze i pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 20 min.  Borowiki kroimy w kostkę, układamy w garnku zalewamy wodą, dodajemy groszek

Kuchnia Łukasza
Zapiekanka z kurczakiem i sosem czosnkowym 1007

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podzielić na dwie części. Makaron wymieszać z mięsem, papryką i ½ startego sera. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem i posypać resztą sera. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 o C Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku

Świat Smaku
Klops z jajkiem czyli pieczeń rzymska 471

Na naszym stole klops gości dość często, chociaż w wersji z jajkiem tylko na Wielkanoc. Zrobienie go nie jest bardzo pracochłonne, pod warunkiem, że kupimy mielone

Gotuj z Misiem
Biszkopt marchewkowy – na zdrowie 172

oddzielnie) 225 g cukru 250 g startej na małych oczkach marchewki 100 g mączki migdałowej( u mnie migdały przeciśnięte przez maszynkę do mięsa) 100 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cytryna bio wanilina lub prawdziwa wanilia cukier puder Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jeśli marchewka ma dość dużo soku

Mia Cucina Sofieta
Karkówka w sosie grzybowym 147

Pozornie pracochłonne , a tak na prawdę bardzo proste , a jednocześnie pyszne danie. Lubię pieczoną karkówkę choć niektórych przerażają przerastające ją tłuszczyki- ale to właśnie one decydują o soczystości mięsa. Karkówka jest mięsem wszechstronnym. Nadaje się na pieczyste, gulasz, roladki, kotlety. Ja robię ją jeszcze duszoną w grubych plastrach w różnych sosach. Najsmaczniejsza jest w grzybowym. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Kurka z kurkami pachnąca lasem 304

A właściwie kurczak z kurkami i na dodatek z pieczonymi ziemniaczkami - pyszności po prostu ! Jak komu za ciężko czy za tłusto to proszony jest uprzejmie

Smaczna Pyza
Zapiekanka z cukinii 176

Zeszklić na patelni na odrobinie oleju. Dodać mięso i smażyć do miękkości. Pod koniec dodać przecier pomidorowy. Całość doprawić bazylią i oregano. Mięso wyłożyć do kokilek. Przykryć drugą połową cukinii. Posypać startym serem żółtym lub ułożyć plastry. Piec w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Pasztet z kaczki z orzechami włoskimi 124

masę doprawić solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową. • Wymieszać mięso z orzechami, jajkami, tłuszczem z kaczki i rosołem. • Mięso przełożyć do foremek, u mnie wyszły 3 dłuższe keksówki. • Na wierzchu ułożyć wzdłuż połówki orzechów. • Piec w temp. 200 st.C przez 40 minut

To co kocham

Proponowane wyszukiwania