mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:451/1172)

PIZZERINKI 134

kawałki, które następnie należy rozwałkować na koła o średnicy około 10 cm. Na każdy kawałek nałożyć sos pomidorowy z mięsem mielonym, na to położyć pieczarki wcześniej podsmażone. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C  piec około 8-9 minut. Po tym czasie na pizzerinki posypać starty ser i chwilę jeszcze zapiekać, aż ser się roztopi. Można polać

Zrób to smacznie
Karkówka w Coca- Coli + ziemniaki z pieczonym czosnkiem 166

czekam aż się zeszkli. Wykładam cebulę na plastry mięsa. Coca- Colę, ketchup, musztardę i sos sojowy dokładnie mieszam rózgą w misce. Zalewam mięso i cebulę. Na wierzch kładę przekrojoną na pół główkę czosnku. Przykrywam naczynie pokrywką i piekę wszystko jedną  godzinę. Na ostatnie 15 minut zdejmuję pokrywkę, aby cebula ładnie się przypiekła. Ziemniaki obieram, kroję na mniejsze części

Cook&Love
Sandacz smażony 168

Sandacz ryba z rodziny okoniowatych, występuje w w wodach śródlądowych (jeziora, rzeki,...) i przybrzeżne strefy Morza Bałtyckiego, Czarnego, Kaspijskiego i Azowskiego. Mięso ma białe, delikatne i bardzo smaczne. płaty sandacza ze skórą, masło, sól, papier do pieczenia, Płaty ryby oczyścić, wyciągnąć ości, umyć, osuszyć. Pokroić w paski szerokości około 5-6 cm. Dno patelni wyłożyć papierem do pieczenia – dzięki temu

królestwo garów
Wielkanocne jajka pieczone po szkocku 138

drobno siekamy, mieszamy z mięsem mielonym i surowym jajkiem. Dodajemy do farszu mąkę, musztardę i przyprawy. Ugotowane jajka „panierujemy” w masie z mięsa, a następnie obtaczamy w słoneczniku i pestkach dyni. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.   Pieczemy   w 180 stopniach przez 40 minut

Kuchnia Bon Appetit
Co Lila jadła w środę ? 21 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 218

miękkości. Ugotowane warzywa zmiksowałam, a do miseczki wsypałam dodatkowo pietruchę i dodałam śmietanę (jak nigdy ;)). II Danie 16:00 Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym. Jak widać Lila zjadła całą blaszkę babki ziemniaczanej. Na szczęście wymiary naczynia do pieczenia to 9x15, a nie 24x28! :) Podwieczorek 17:30 ........................................................................................ Woda Drugie danie było bardzo syte. Najedzona po uszy Lila nie miała sily krzyczeć

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kurczak pieczony na kiszonej kapuście 224

Przepis na smaczne danie obiadowe czyli kurczaka pieczonego w piekarniku z kiszoną kapustą. Składniki: ok. 1 kg udek z kurczaka (mogą być skrzydełka, ćwiartki, piersi

e-PrzepisyKulinarne
Recenzja książki "Polskie jabłka" i konkurs 193

między innymi: - napoje (soki, smoothie, cydr) - sałatki i surówki - zupy (chłodniki i te na ciepło) - potrawy bezmięsne (śniadania, zapiekanki) - potrawy z mięsem (wieprzowina, drób, ryby) - sosy, dipy, musy - ciasta (drożdżowe, kruche, ucierane) - desery (puddingi, musy, jabłka pieczone, lody) - przetwory (dżemy, kompoty, marmolady z nietypowymi dodatkami) oraz dział poświęcony popularnym odmianom jabłek Autorka w książce opisuje ponad 20 odmian

Smakołyki Asi
Schab zapiekany ze szpinakiem 279

górze posypałam kawałkami gorgonzoli.  Wstawiłam do piekarnika na kolejne 15 minut, żeby całość się zapiekła.  Tak jak już wspomniałam mięso podałam z brokułami na parze i ryżem.   Przepisy ze schabem na moim blogu : Schab pieczony z nadzieniem Schab z sosem orzechowym Schab z pończochy – domowa wędlina Schab pieczony z powidłami śliwkowymi Schab pieczony

Kuchnia na wzgórzu
Cukinie zapiekane z bryndzą i pomidorami 161

Podczas upałów nie mam ochoty na mięso i smażone potrawy. Za to pochłaniam mnóstwo owoców i warzyw. Miedzy innymi w formie pieczonej, w postaci zapiekanek i sałatek. Kilka dni temu przygotowałam pyszną niby tartę na bazie cukinii. Inspiracją był przepis z gazetki Lubie Gotować. Cukinie zapiekane z bryndzą i pomidorami ok 500 g cukinii masło 100 g bryndzy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Razowa Lasagne z mięsem mielonym i pieczarkami 203

płaty lasagne, następnie 1/3 mięsa mielonego, 1/4 żółtego sera, 3 płaty lasagne, kolejna porcja mięsa i sera, 3 płaty makaronu, reszta mięsa i porcję sera, ostatnie 3 płaty makaronu i reszta sera. Całość zalewamy sosem beszamelowym. Pieczemy pod przykryciem w 190*C przez 30 minut

VioletoweKucharzenie
Schab w smalcu wg Aleex 259

wszystkie pory. 8. Po obsmażeniu schab zdjąć z ognia, przykryć szczelną pokrywką i odstawić do całkowitego wystudzenia. 9. Wyjąć, zanim smalec stężeje. Mięso delikatnie otrzeć ręcznikiem papierowym. Tak przygotowany schab jest idealny jako wędlina do kanapek bądź pieczeń do obiadu. Usmażony ten sposób schab jest bardzo, bardzo, bardzo soczysty i pyszny Smacznego

W mojej kuchni
Soczysty indyk - jak z grilla. Przepis obiadowy na brzydką majówkę 158

przez noc mięsko układamy w naczyniu żaroodpornym. Wylewamy resztę  marynaty. Zapiekamy pod przykryciem w 170 stopniach przez około 40 minut. Podczas pieczenia przekręcamy mięsko i polewamy wypieczonym sosem by nie było suche. Pomysł powstał spontanicznie. Początkowo mięso miało być grillowane na patelni. Ale dla tylu osób ... to tyle roboty :) Zaradna Siostra wymyśliła naczynie żaroodporne, co okazało się strzałem

Kuchnia po mojemu
Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści 163

jest. Uff. Mamy to, czego chcieliśmy. Ba, nawet to, co nie przyszło nam do głów w najśmielszych i najbardziej wyuzdanych fantazjach. Mięso, krew i szpik. Ten ostatni podany na grzankach. Do tego kacze serca i grasica. Pieczone nerki i uszy. Gicze i combry. Flaki, tatary i smalec z gruszką i czarnuszką. Są policzki, noga, a nawet cały łeb

GRUBY WAŁEK
Schab po góralsku 367

pieprzem, a następnie usmażyć na rozgrzanym maśle na lekko rumiany kolor. Połowę kapusty wyłożyć na dno naczynia, a na to usmażone mięso i ponownie resztę kapusty. Śmietanę wymieszać dokładnie z mąką i rozsmarować na wierzchu kapusty. Piec w 200 stopniach C do momentu aż góra zrobi się rumiana. Podawać na gorąco. schab po góralsku

O kuchni z uczuciem
Pasztet mięsny mieszany. 137

gotujemy do momentu aż wszystko zmięknie. Po ugotowaniu wyciągamy mięso, grzyby i cebulę i mielimy razem z odciśniętymi bułkami w maszynce do mięsa. Dodajemy jajka i doprawiamy wszystkimi przyprawami, mieszamy dokładnie (najlepiej ręką). Przekładamy do keksówki i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie