trzeba im podać tak aby im smakowało. Wątróbka z plastrami kiwi to idealne rozwiązanie dla niedowiarków którzy nie przepadają za tym mięsem. Lekko kwaskowy smak kiwi idealnie pasuje do mdłej wątróbki. Gęsia wątróbka z kiwi i pieczonymi ziemniakami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzeciwieństwie do mięsa, ryby mogłabym jeść codziennie. A nawet i kilka razy w ciągu dnia ;-) Szczególnie te pieczone i gotowane. Dorsz o cytrusowej nucie jest bardzo delikatny, lekko kwaskowaty. Warta spróbowania propozycja na lekki obiad. Brakowało mi tylko do niego surówki z czerwonej kapusty ;-) Przepis pochodzi z książki 'Dieta pielęgnacyjna. Zdrowa skóra, piękne włosy' wyd. Astrum. Składniki
Zielona Kuchniatego robić :) Risotto z groszkiem. Trochę oszukane, bo bez wina, ale równie smaczne. Ze świeżym groszkiem smakuje najlepiej. Podałam je z pieczoną piersią indyka. Indyka wcześniej natarłam czerwoną czubrycą i solą. Po 30 minutach w piekarniku mięso było gotowe. Ryż do risotto podsmażyłam na łyżce masła klarowanego, podlewałam tylko wodą. Pod koniec gotowania dodałam też łyżkę octu winnego. Doprawiłam
Kucharzycasię na to piszę 😅 I choć sama może jakoś dużo ich nie jem, to w domu mam egzemplarz, który z mięsem mógłby je jeść chyba codziennie. W całości, puree, ale przede wszystkim chyba w postaci pieczonych ćwiartek i frytek. Niemałym więc zaskoczeniem było dla Męża, kiedy ostatnio podałam takie ziemniaczki z niespodzianką. Wypełnione po brzegi boczkiem i z ciągnącym
Kuchnia w czekoladzieefekt, pięknej złotej błyszczącej nawierzchni i bardzo soczystego mięsa w środku. Każdy kawałek mięsa smażymy po jeden raz z każdej strony. Mięso powinno mieć piękny jasno brązowo- złoty kolor. Gotowe! Tak przygotowane polędwiczki zazwyczaj podaję z pieczonymi ziemniakami w foli, z odrobiną masła i soli morskiej. Pycha
SMYKWKUCHNIGrillujemy około 60 minut pod przykryciem od czasu do czasu obracając. Jeśli pieczemy w piekarniku to nagrzewamy go do 200°C i pieczemy również przez około 60 minut od czasu do czasu obracając. Kurczak jest gotowy kiedy mięso łatwo odchodzi od kości. Proponuję podawać z chlebkami naan i gęstym jogurtem. Idealnym dodatkiem będzie także raita miętowa . Smacznego Wszystkie składniki dostępne
PatiGotujeSoczewica z warzywami jest posiłkiem uniwersalnym, to coś na kształt gulaszu z soczewicy, jednak jest nieco gęściejsza.U mnie wersja bez mięsa, jednak, gdy tylko macie ochotę możecie do niej dodać kawałki kiełbaski,szynkę czy kawałki pieczonego kurczaka. SKŁADNIKI 4 marchewki 2 korzenie pietruszki 2 – 3 cebule 500 g kawałek dyni lub cukinia zielona, może być też kabaczek
Mała w garnku mieszaCukinię myjemy pod zimną wodą i kroimy w plasterki ( maks centymetrowe) . Wyciągamy patyczki z wody i nabijamy na przemian mięso, cukinię i szparagi – główki szparagów nabijamy na samym końcu. Układamy szaszłyki na formie do pieczenia ( ja tak piekłam na grillu ) i układamy gałązki rozmarynu, dodadzą pysznego aromatu. Grillujemy na niewielkim ogniu około 10 minut
Kuchnia na wzgórzuKupiłaś schab i co dalej ? Schabowe, bitki, pieczony w sosie - nie ! To wszystko już było. Nie masz pomysłu na danie ze schabem
kolorowotorcikowokroimy w piórka i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. W misce łączymy ze sobą miód, sos sojowy i ketchup. Dodajemy mięso i cebulę. Wszystko dokładnie mieszamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 180°C przez półtorej godziny. Podajemy np. z kaszą bulgur
Qchnia po prostuszparagowej łyżka sosu sojowego tymianek sól i pieprz ewent. płatki chili do dekoracji WYKONANIE: 1. Kurczaka układamy na desce wyłożonej papierem do pieczenia. Obustronnie doprawiamy solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Przykrywamy papierem i kilkakrotnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa / wałkiem. W ten sposób przyprawy dokładnie wbiją sie w mięso. 2. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła klarowanego i obsmażamy kurczaka
Atlas Smakówdobrze obkleiło się płatkami. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, lekko podsmażyć kawałki mięsa w panierce z obu stron. Następnie podsmażone mięso wykładać na blachę wyłożoną folią spożywczą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150'C. Piec po około 15-20 minut z obu stron
Zrób to smaczniepieprzem, chilli, papryką i estragonem. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem. W misce wymieszać jogurt z kawałkami kurczaka. Jogurt powinien dokładnie pokryć całe mięso. Odstawić na minimum pół godziny do lodówki. Kurczaka przełożyć do żaroodpornego naczynia nasmarowanego olejem. Piec ok. 25 minut w temperaturze
BullioZdarza mi się kupować mrożone frytki lub ziemniaki i piec je w piekarniku. Tym razem ziemniaczki zapiekłam z warzywami i serem. Wyszło naprawdę smakowite danie. Składniki
Czerwień i błękit