Polędwiczka wieprzowa w sosie żurawinowo - cebulowym.

Polędwiczka wieprzowa w sosie żurawinowo - cebulowym.

Polędwiczka wieprzowa w sosie żurawinowo - cebulowym.

 Polędwice przygotowuję się szybko, a jest dość eleganckim daniem. W tym wydaniu polecam ją osobą, które lubią mięso w wersji słodkawej.     Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1 cebula 1 szklanka bulionu 100 g żurawiny 2 łyżki octu balsamicznego  3 łyżki masła sól, pieprz, rozmaryn Przygotowanie: Dwie łyżki masła rozgrzewamy w garnku. Polędwiczkę przyprawiamy rozmarynem, solą oraz pieprzem i zrumieniamy na maśle ze wszystkich stron. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy polędwic... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Symfonia smakowa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.