mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:438/1172)

Patisony nadziewane 130

Nadziewane patisony to alternatywa dla faszerowanej cukinii. W smaku są mniej wodniste niż cukinia, bardziej kremowe i delikatne. Z racji małego gniazda nasiennego nie mieszczą tyle

Kucharzyca
ZAPIEKANY KURCZAK Z KASZĄ KUSKUS 205

groszkiem ugotowanej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej *************************************************  Kurczaka umyć ,osuszyć ,natrzeć przyprawami i solą.Naczynie żaroodporne posmarować oliwą, ułożyć kurczaka i piec do miękkości i na złoty kolor w 160 stopniach.Gdy kurczak nam się upiecze , mięso wyciągną z naczynia a sos naprawić niż ziemniaczaną rozrobioną odrobina zimnej wody.Sos chwilę zagotować,doprawic jak trzeba.Włoyć kurczaka.Na talerz wykładamy masę, warzywa

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Soczysta pieczeń wołowa 97

Dzisiaj chciałam zaproponować przepis na pyszną i soczystą pieczeń wołową, którą przyrządza mój partner. Po upieczeniu mięsko dosłownie rozpływa się w ustach. Nawet nasz 3 letni synek się nią zajada, a zapewniam, że nie zjadłby jeśli mięso nie byłoby mięciutkie. Poprostu trzeba spróbować i ocenić, a ja gorąco polecam :) Składniki: ok. 2 kg wołowiny 5 średnich marchewek 2 cebule(...)plastry i obkładamy nią całe mięso. Na koniec wszystko zalewamy przegotowaną wodą do połowy wysokości mięsa. Naczynie szczelnie zakrywamy pokrywą (jeśli nie jest całkiem szczelne, dobrze jest najpierw przykryć folią aluminiową, a dopiero pokrywą). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni i pieczemy 3,5 godziny. Pieczeń najlepiej smakuje z ciemnym sosem pieczeniowym i zielonym groszkiem. Smacznego

kuchnia doski
Karkówka "kebab" z piekarnika. 214

łyżeczka pieprzu kolorowego z moździerza szczypta soli WYKONANIE: karkówkę kroimy na plastry rozbijamy lekko nakłuwaczem, składniki marynaty dokładnie mieszamy, zanużamy w niej mięso i zostawiamy na noc, plastry karkówki wkładamy na stojak przemiennie z krążkami cebuli, pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni, kolejno ścinając kolejne warstwy

Kuchnia Beaty
Pieczone panzerotti. 314

akurat mamy w lodówce. Mogą to być przesmażone z cebulą pieczarki, żółty ser, można dorzucić paprykę, pomidory, wędlinę lub mielone mięso, szpinak, czyli wszystko to na co mamy akurat ochotę. Bardzo polecam!!! Składniki na pieczone panzerotti:  w zależności od wielkości 6-8 bułek CIASTO: 100 ml ciepłej wody 100 ml ciepłego mleka 100 ml jogurtu naturalnego

Rozpustne gotowanie
Pieczeń rzymska z jajkiem 192

posmarować olejem, posypać delikatnie bułką tartą, wyłożyć połowę mięsa, zrobić małe wgłębienie i włożyć ugotowane i obrane jajka. Na wierzch wyłożyć pozostałe mięso i delikatnie posypać bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i piec przez 1 godzinę

magiczna kuchnia Kasi
Udka kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 145

ryżowy 2 łyzki oleju słonecznikowego sól, pieprz Przygotowanie : Każde udko naciąć 3 równoległymi cięciami Składniki marynaty wymieszać, doprawić solą i pieprzem, mięso natrzeć marynatą, pozostawić na co najmniej godzinę Przygotowane udka   włożyć do naczynia żaroodpornego, piec w nagrzanym piekarniku do 220 *C około 40-50 min. tj. do momentu, aż udka się zrumienią. przepis stąd

Proste Potrawy
Rolada obiadowa drobiowa 178

Przepis  Dziś na obiad zrobiłem roladkę drobiową z warzywami. Przed pieczeniem roladka warzyła 800 gr. Wykonanie Trzy ćwiartki uda z kuraka zdjąłem skórę oddzieliłem mięso od kości,mięsko przyprawiłem czosnek pieprz sól i co tam jeszcze było pod ręką trzy kawałki skóry spiąłem wykałaczkami. Mięso zawinąłem w skórę i zszyłem tam gdzie są dziury.Potem 100 gram wody i trochę

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Curry z kurczaka pieczonego z fasolka 139

Jeśli zostały wam z obiadu kawałki pieczonego kurczaka to można je łatwo spożytkować, niż ponownie je odgrzewać i dojadać. Wystarczy mięso oderwać od kości, porwać na mniejsze kawałki i dodać do pysznego rozgrzewającego curry. Wszystko z zasadą, że nic w kuchni się nie może zmarnować. Do tego kilka składników, które zazwyczaj mamy w lodówce i można przenieść się

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekanka ala meksikana 147

kostkę paprykę, fasolę i kukurydzę oraz koncentrat pomidorowy. całość wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku. W naczyniu żaroodpornym (śr. 22cm) ułożyć warstwę mięsa, na to warstwę ziemniaków. Wyrównać powierzchnię i posypać startym serem oraz pokruszonymi nachosami. Piec ok 20 minut w 190 stopniach

Smakołyki Asi
Pyszne jedzenie w pięknym stylu czyli kolacja w Hotelu Willowa 194

jest naprawdę niesamowitym znawcą ,,winnego" tematu i bardzo dobrze się go słucha. Naprawdę potrafi zarazić swoją pasją... Jako przystawkę miałyśmy okazję spróbować pieczonego rozbefu z macerowanymi zimowymi warzywami i jajkiem sous vide - danie było naprawdę pyszne... Mięso bardzo delikatne, idealnie przyprawione i to lejące się słodziutkie jajko... mmm poezja. Warzywa genialnie współgrały z całością - pysze. Pierwszym daniem była zupa

sierotka maRysia w kuchni
Rillette z kaczki 100

przyprawami. Włożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do zimnego piekarnika. Włączyć grzanie na 100 stopni, a następnie zmniejszyć do 90 stopni. Piec 6-7 godzin. Wyjąć kaczkę lekko przestudzić. Zdjąć skórę. Obrać z kości. Rozdrobnić mięso, wymieszać z wytopionym tłuszczem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do naczynia. Świetny dodatek do chleba. Aby przedłużyć trwałość mięsa, zagotowuję mięso

królestwo garów
Marynowany kurczak z grilla 108

sól pieprz Udka i skrzydełka umyć, udka przeciąć na mniejsze kawałki. Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso na ok 12 godzin. W międzyczasie 2-3 razy męso obrócić w marynacie. Piec na grillu ok 35 min podawać z sosem czosnkowym, pieczonymi ziemniaczkami i sałatką

Gotowanie jest łatwe
Filet z kurczaka faszerowany grzybami papryką i serem 106

jeden płat mięsa, i wyłożyć nadzienie, uklepać dobrze, Przykryć drugim płatem i dookoła obwiązać sznureczkiem by mięso się nie rozpadło. Tak przygotowane mięso przełożyć do brytfanki , skropić oliwą, posypać przyprawami i ziarnami i szczyptą brązowego cukru. Piec w temp 180 st ok 30 min z termoobiegiem. Przed podaniem zdjąć sznurek i  pokroić w plastry

Gotowanie jest łatwe
Boczek pięć smaków. 147

Zima idzie. Taka refleksja nas naszła dzisiaj po wizycie na balkonie i doglądaniu papryczek. A jak idzie zima, to by się przydało obrosnąć warstwą tłuszczu i

slodkokwasnapl