mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:432/1172)

PIECZONE NUGGETSY Z KURCZAKA 943

pomocą miksera następujące składniki: mąkę, mleko, jajko oraz przyprawy - sól, pieprz i paprykę. Mieszam, aż masa będzie jednolita. Wkładam filety mieszam. Mięso wyjmuję po jednym kawałku, obtaczam w płatkach i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na koniec skrapiam oliwą. Piekę w 200 stopniach przez 15 minut

JejKuchnia
Sernik krakowski, czyli klasyczny sernik z kratką. 223

następnie szybko zagniatamy gładkie ciasto. Chłodzimy 30 minut. 2/3 ciasta przekładamy do formy (może być wyłożona papierem do pieczenia) i wykładamy tworząc spód i 2-cm rant.      Ser dwu lub trzykrotnie mielimy w maszynce do mielenia mięsa na średnich oczkach. Masło ubijamy z cukrem, dodajemy jajka, ser, śmietanę, miksujemy na gładką masę. Dodajemy rodzynki, skórkę pomarańczową

Rozpustne gotowanie
Kotlety drobiowe z rozmarynem, szynką serrano i parmezanem z szybkowaru 245

masę (jeśli nie masz robota kuchennego, użyj maszynki do mielenia lub posiekaj drobniutko mięso i szynkę nożem, następnie połącz z pozostałymi składnikami) z powstałej masy uformuj jeden kotlecik i usmaż, skosztuj i w razie potrzeby dopraw resztę masy przygotuj: blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, miseczkę z zimną wodą, bułkę tartą w miseczce, utarty parmezan i kosteczki(...)wypłynęło z niego podczas gotowania) gotowy kotlecik obtaczaj w bułce tartej i układaj na papierze do pieczenia (co jakiś czas opłukuj dłonie) na patelni rozgrzej oliwę z masłem na gorącym tłuszczu układaj kotleciki i obsmażaj bardzo szybko z obu stron, aby mięso zamknęło się i lekko zarumieniło w szybkowarze rozpuść łyżkę masła, na rozgrzanym tłuszczu ułóż obsmażone kotleciki dodaj kawałek

Szybko Szybkowar
Domowa Bułka Tarta 150

susze na kaloryferze lub na oknie gdzie jest sucho i czasem słonko zagląda. Następnie mile w maszynce do mięsa i przekładam do pojemnika gdzie wykorzystuje potem w obtaczaniu kotlecików, panierowaniu kotletów czy warzyw czy tez obsypywaniu blaszek pod ciasta które piekę. Warto recyklingować jedzenie ( większość się da ;) bo w dzisiejszych czasach za dużo wyrzuca się go i marnuje niestety

Gotowanie...to proste !
Gulasz wołowy z pieczonymi w ziołach ziemniakami 107

mój gulasz wołowy z pieczonymi w ziołach ziemniakami. Uprzedzam, że danie jest czasochłonne, ale tylko jeśli chodzi o czas gotowania mięsa. Przygotowanie składników nie zabierze Wam zbyt wiele czasu. W przygotowaniu gulaszu ważne jest to, aby mięso było miękkie i jednocześnie nie straciło swojej struktury. My Polacy jesteśmy fanami dań jednogarnkowych, a mój gulasz do takich właśnie możemy(...)przygotowania: 2 hPorcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: 32,00 złSKŁADNIKI:500 g mięsa wołowego1 papryka3 marchewki2 średnie pietruszki1 średni seler1 por1 cebula3 duże ziemniaki250 g przecieru pomidorowego80 ml czerwonego wytrawnego winamasłoPRZYPRAWY:3 liście laurowe4 ziela angielskie1 opakowanie słodkiej paprykipieprz czarny mielonynatka pietruszkitymianekmajeranekoreganosólPRZYGOTOWANIE Gulaszu:W pierwszej kolejności myjemy mięso i osuszamy je, najlepszą metodą będzie użycie papierowego ręcznika. Marchewkę, pietruszkę, selera

kulinarnyJa
Udka w ziołach z ziemniakami z rękawa 276

smacznie, tak lubię. Mięciutkie i soczyste udka z ziemniakami, doskonały obiad przy minimalnym nakładzie pracy.  Nie trzeba nam żadnych gotowców typu "pomysł na.." Sami dobieramy przyprawy i dodatki:) Mięsko pieczemy razem z ziemniakami, można dodać też inne warzywa, takie jak marchew, brukselka, kapusta, fasolka szparagowa, co tylko lubimy;) Smaczne i aromatyczne danie, które praktycznie robi się samo :) 2 udka(...)obkładam nimi udka, mieszam całość, przekładam do worka i wkładam do lodówki, najlepiej na całą noc. Po tym czasie, do mięsa dodaję obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki, posypuję jeszcze ziołami, mieszam całość, zamykam worek do pieczenia, (można zrobić dziurki aby nie popękał w czasie pieczeniaPiekę jakieś 70 -80 minut w 190 st C Podałam z surówką

Takie tam pichcenie
KARNIYARIK - BAKŁAŻAN NADZIEWANY WARZYWAMI I MIĘSEM 90

Farsz wkładamy na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju i ciągle mieszając smażymy aż mięso całkowicie zostanie przesmażone. Bakłażany obieramy ze skórki, rozcinamy wzdłuż z jednej strony i faszerujemy przesmażonym na patelni farszem.   Tak wypełnione farszem układamy w formie do pieczenia na nie układamy pomidory pokrojone w drobne kawałki a na spód wlewamy wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym

Kuchnia w opałach
Sałatka z wędzonym indykiem 351

Sałatka z wędzonym indykiem to kolejna propozycja Madzi na świetną przystawkę na przyjęcie. Sałatka z porem, wędzonym indykiem i ogórkiem kiszonym jest idealnie zbilansowana, a sos

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Podglądamy grille Polaków 177

wiosnę, całe lato i wczesną jesień. Zapach pieczonego mięsiwa rozchodzi się po ogrodach działkowych i terenach rekreacyjnych. Aż 75% Polaków grilluje przynajmniej raz w miesiącu. Co najczęściej ląduje na ich grillach? Zrobiłem małe rozeznanie na podstawie badań statystycznych, a oto odpowiedzi. Mięso w różnych postaciach Polski grill to przede wszystkim mięso w wielu postaciach. Najpopularniejszą i najwygodniejszą formą(...)popularna jest karkówka, którą z kolei należy zamarynować przed usmażeniem. Wymagające większego zachodu, a jednocześnie bardziej delikatne mięso to drób, zazwyczaj grillowany w postaci filetów z kurczaka , skrzydełek i nóżek. Nie należy zapominać o kaszance i boczku – wiejskich przysmakach, które pieczone na świeżym powietrzu zyskują zupełnie inny smak i aromat. Polacy chętnie kupują gotowe, już przyprawione

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Soczysta pieczeń schabowa z koprem włoskim 137

nasiona kopru, świeży rozmaryn, sól. Mieszamy z olejem i nacieramy schab. Obwiązujemy sznurkiem.  Na rozgrzanej patelni obsmażamy mięso na rumiano z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojony w paski koper włoski, kilka gałązek rozmarynu, zalewamy winem. Papier do pieczenia moczymy w wodzie, Przykrywamy naczynie. Całość zapiekamy 30-35 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C. st1\:*{behavior

R'n'G Kitchen
Gołąbki idealne, które udadzą się każdemu! 522

pierz łyżka majeranku Przygotowanie:  Główkę kapusty gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 20-30 min lub ,,pieczemy" w kuchence mikrofalowej przez ok. 15 min. Po tym oddzielamy liście kapusty od łodygi i nożem odkrajamy zgrubienie ( środkowa, najgrubsza żyłka ).  Do mięsa mielonego dodajemy, ugotowany i ostudzony ryż, majeranek, sól i pieprz. Dokładnie wyrabiamy.  Na środek liścia układamy

Kuchnia Łukasza
Tort Czekoladowy z Gruszkami 380

www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort czekoladowy z gruszkami Składniki: Biszkopt: 3 jajka 100g cukru 90g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30g kakao bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Do nasączenia: 80ml kawy (zamiast kawy możemy użyć syrop po gruszkach lub wodę) 1 łyżeczka cukru pudru Krem: 150ml mleka 100g gorzkiej czekolady (użyłam o zawartości kakao(...)750g) 170ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 2 łyżeczki cukru pudru 2 umyte gruszki wiórki czekoladowe do posypania dżem borówkowy (taki do mięs) sok z cytryny do skropienia gruszek Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. 2. Do jajek dodać cukier i ubijać mikserem na najwyższych obrotach przez około 5 minut. Następnie dodać olej i krótko, delikatnie wymieszać

Mała Cukierenka
Tarta mięsno pieczarkowa 151

smaczna i sycąca. Składniki: Na blaszkę o śr. 28cm Ciasto: 350g mąki 180g masła (zimne i twarde- wprost z lodówki) szczypta soli 4 łyżki przegotowanej wody Farsz: 0.5kg mięsa mielonego wieprzowego 20 dkg pieczarek 1 mała czerwona cebula kilkanaście pomidorków koktajlowych 1 mała lub pół dużej papryki 1 serek topiony pieczarkowy (100g) 1 jajko 3 łyżki jogurtu naturalnego(...)formę do tarty i nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do nagrzanego do 200st C piekarnika (grzałka górna i dolna) i pieczemy ok 15 minut. 2. Pieczarki myjemy i kroimy w talarki. Podlewamy odrobiną wody, delikatnie solimy i smażymy na małym ogniu. Dodajemy mięso i przyprawiamy. Smażymy. Na przyrumienioną tartę wykładamy farsz oraz krążki cebuli, paprykę i pomidorki koktajlowe. 3. Serek topiony, jajko

Kuchnia w czekoladzie
Pieczeń z fetą i suszonymi pomidorami 118

łyżki bułki tartej 1 kostka fety 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 2 łyżki oregano  1 łyżka majeranku 1  kostka mięsna  250 ml wody Do miski włożyć mięso mielone, wbić dwa jajka, dodać drobno pokrojoną cebulę. Dodać przyprawy:majeranek, oregano oraz pieprz, drobno pokrojone suszone pomidory oraz bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać. Wodę zagotować i rozpuścić w niej(...)ułożyłam trzy paski. Wyłożyć drugą część masy, delikatnie dociskać łyżką aby masa powchodziła między fetę i dokładnie wyrównać na wierzchu. Wstawić do nagrzanego na 200 C piekarnika i piec ok 50 minut

Monia miesza i gotuje
Wyprawka na Wielkanoc, czyli kiełbasa świąteczna i chleb wielkanocny 127

Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. Spacerując po osiedlu, czujemy jak z otwartych okien zaczyna wydobywać się zapach soczystych mięsiw, słodkich babek, ostrość chrzanu (swoją drogą polecamy

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania