mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:432/1172)

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE zapiekane w kapuście kiszonej! 313

kapuście kiszonej z pieczarkami, lubczykiem i rozmarynem! Dzisiaj kuchnia, która gości dość rzadko na moim stole, kuchnia naszej babci czy też prababci. Wymyśliłam sobie że zrobię polędwiczki wieprzowe pieczone w kapuście kiszonej, którą doprawię. Rozejrzałam się co mam w lodówce i tak powstało, pyszne danie. Bardzo takie jakby to dobrze ująć wiekowe heheh. Mam wrażenie, że właśnie(...)zrumień pokrojoną w piórka cebulę, czosnek i pieczarki. Wymieszaj je z kapustą kiszoną i całość dodaj do naczynia, przykrywając mięso. Wlej cały sok z kapusty, dodaj 5 łyżek wody. Posyp obficie, majerankiem, lubczykiem, dodaj listki laurowe. Całość przykryj. Wstaw do pieca, temp. 200 stopni C, czas 45 minut. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Rozmarynowy kurczak z pieczarkami i czosnkiem 259

pekińskiej sałaty ½ czerwonej cebuli 1 mały ogórek 3 łyżki grubo pokrojonej natki pietruszki 3 łyżki sosu winegret, tutaj przepis Pieczone ziemniaki 600 g ziemniaków 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka curry w proszku lub papryki 2 łyżki oliwy Mięso z kurczaka natrzyj solą, pieprzem, papryką i rozmarynem. Rozgrzej ghee na patelni i zrumień mięso po obu stronach. Wyjmij mięso(...)samą patelnię włóż pokrojone w plasterki pieczarki. Smaż aż pieczarki się zrumienią i odparują z wody, wtedy dodaj kurczaka, przeciśnięty przez praskę czosnek, podlej bulionem i smaż mięso do miękkości, około 35 minut. Rozrób mąkę z dwoma łyżkami zimnej wody i zaciągnij sos. Posyp pokrojoną natką pietruszki. Kukurydzę mrożoną ugotuj w lekko osolonej wodzie lub użyj z puszki. Pokrój sałatę

codojedzenia
Chrupiący pieczony kurczak 179

Śmiało mogę powiedzieć że to najlepszy pieczony kurczak jakiego udało mi się zrobić. Przede wszystkim dzięki pikantnemu zestawowi przypraw w których zamarynowałam kurczaka. Idealnie dodają smaku mięsu. Po drugie dlatego że kurczaka przekroiłam i rozłożyłam, co dało mu szansę upiec całą skórkę na chrupiąco, bez użycia rożna. Po trzecie dlatego, że pod spodem ułożyłam ziemniaki, które upiekły się razem

nietylkopasta.pl
Tagliatelle z wołowiną i karmelizowanymi pomidorkami ze smażonymi boczniakami. 198

Wołowina to z pewnością moje ulubione mięso. W każdym wydaniu staram się jak najwięcej jej wykorzystywać, od bulionu, przez zapiekanki, po wyszukane pieczenie. Dziś coś szybkiego z dodatkiem boczniaków. O makaronie będzie. Jeżeli czytaliście poprzedni post, wiecie, że jajek mi zabrakło, więc makaron gotowy będzie...a szkoda. Czego użyłem? -300 gram wołowiny na moich oczach u rzeźnika zmielonej -kilka dużych(...)mniej doprawione boczniaki, tym lepsze, dlatego tylko używam soli. Makaron gotujemy na ząb. Po odcedzeniu NIE zalewamy go zimną wodą, skrapiamy tylko oliwą, następnie przekładamy na patelnię z mięsem, dodajemy boczniaki i mieszamy podrzucając patelnią. Wykładamy na talerz, posypujemy parmezanem.   Smacznego

BaRepas
Spaghetti z dyni makaronowej 305

jeszcze zrobić ;)   Składniki: 1 dynia makaronowa Passata z pomidorów/pomidory całe w puszce 250g mięsa mielonego 1 mała cebula Czosnek 1 łyżka oleju kokosowego Sól, pieprz, papryka mielona, oregano, bazylia Ser żółty   Przygotowanie: W piekarniku nagrzanym do 190ºC przez 40-50 minut pieczemy dynię. Po wyjęciu z piekarnika widelcem wyjmujemy jej miąższ po długości – wychodzą długie ‚nitki

Jak gotować i nie zwariować
Kotleciki z piersi kurczaka z pieczonym ryżem 465

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotleciki z piersi kurczaka to trochę inna odmiana tradycyjnych kotletów drobiowych. Siekany kurczak z dodatkiem pieczarek, sera żółtego i

Marta Gotuje
Zapiekane kieszonki z fileta z fetą i warzywami 218

wypełnione po wszystkie brzegi farszem z fetą i warzywami. Nasze ulubione warzywa to brokuły. Kontrastu dodała marchewka. Takie kieszonki są pieczone w piekarniku. Idealne na ciepło jako danie główne lub na zimno na kanapkę. Po przekrojeniu mięsa widoczna jest kolorowa mozaika.  Zapiekane kieszonki z fileta z fetą i warzywami filety drobiowe 4 szt. słodka mielona papryka(...)zakrywamy drugą połową. Kieszonki wykładamy na blaszce posmarowanej olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 15-20 min., aż kieszonki zarumienią się. Podawać np. z pieczonymi ziemniakami

Kuchnia Paulettes
Cukinia faszerowana 249

dań na obiad. Polana sosem lub nawet bez sosu, jest przepyszna. Cukinia sama w sobie nie ma wyraźnego smaku, ale w połączeniu z dodatkami, jak np. z dobrze doprawionym mięsem mielonym nabiera charakteru. Ważne, żeby używać cukinii z miękką skórką (młodej), twarda skórka nawet po upieczeniu nie jest zjadliwa. Podobnie do cukinii robię paprykę faszerowaną z tym, że papryka kojarzy(...)kawałków. Ze środka wydrążyć miąższ, pozostawiając ok. 2 cm na spodzie (aby farsz nam nie wypłynął podczas pieczenia). Wydrążone kawałki cukinii natrzeć mieszanką przypraw i odstawić na kilkanaście minut. Przygotować farsz - ugotować i wystudzić ryż, cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Mięso zmielić w maszynce do mięsa, dodać do ryżu i cebulki, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawami

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kibbeh po polsku 279

mięsa wołowego lub jagnięciny z dodatkiem ryżu, smażone w głębokim tłuszczu. Kibbeh po polsku to mięso mielone wieprzowo-wołowe, makaron 5 jajeczny w kształcie ryżu, aromatyczne przyprawy, świeża mięta i natka pietruszki oraz orzeszki piniowe lub słonecznik do pikantnego farszu. Zamiast smażenia krótkie pieczenie w piekarniku. Świetnie smakuje z sosami na bazie gęstego jogurtu. Prosta i aromatyczna potrawa, która

SzczyptaSmaQ
Pałki z kurczaka pieczone w folii 297

obiad szukam łatwych rozwiązań. I oto jedno z nich – aromatyczne marynowane pałki z kurczaka pieczone w foliowym rękawie podane z ziemniakami upieczonymi z wykorzystaniem tej samej marynaty. Wystarczy zamarynować pałki z kurczaka i obrać ziemniaki, a potem wrzucić je do osobnych rękawów do pieczenia i upiec w tym samym czasie. Niemal bez wysiłku mamy gotowy bardzo smaczny obiad(...)obracamy worek. Marynować można również w przykrytej folią spożywczą misce, ale moim zdaniem w zamkniętym worku marynowanie jest skuteczniejsze, a obracanie mięsa w trakcie marynowania łatwiejsze. Kiedy minie co najmniej 3 godziny pałki przekładamy do rękawa do pieczenia, wlewamy do środka 2-3 łyżki marynaty i obwiązujemy go z dwóch stron. Rękaw wkładamy do dużego naczynia do zapiekania (na tyle

Trzeci talerz
Lekki Kurczak Zagrodowy pieczony z warzywami i chorizo / Skinny chicken baked with vegetables and chorizo 256

zastąpić inną pikantną kiełbasą. Nie dodaje się żadnego dodatkowego tłuszczu, a sos który powstaje podczas pieczenia jest przepyszny! Podałam to danie ze świeżym i chrupiącym pieczywem. W związku z tym, że staram się używać produkty możliwie jak najwyższej jakości, postanowiłam też poszukać odpowiednie mięso. Takim sposobem trafił w moje ręce Kurczak Zagrodowy , który hodowany jest małych, rodzinnych gospodarstwach na Podlasiu(...)smak mięsa. Kurczak Zagrodowy ma mniejszą zawartość tłuszczu, mięso jest kruche i pełne smaku, oraz nie zawiera antybiotyków. Zawsze kupuję kurczaki w całości, gdyż zwyczajnie się to bardziej opłaca. Dzielę je na porcje i mam 2 obiady i ekstra zupę na bulionie:) Warto podczas codziennych zakupów dokonywać przemyślanych wyborów. Polecam! Scroll down for recipe in English Lekki kurczak pieczony

karmelowy
Schab pieczony w antonówkach i cydrze lubelskim 229

Z wakacji u rodzinki mieszkającej na wsi wróciliśmy doskonale zrelaksowani, ale i obdarowani rosnącymi z dala od spalin owocami: malinami, jeżynami, śliwkami, gruszkami, jabłkami, że o

Delicious Titbits
Karkówka zapiekana z cebulą 275

Pyszna karkówka pieczona z cebulą. Mięsko można doprawić ulubionymi przyprawami. Ja wybrałam czubrycę zieloną, tymianek i słodka paprykę. składniki: 1 kg karkówki 3-4 średnie cebule 1 łyżka czubrycy zielonej 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu Karkówkę pokroić na plastry o grubości ok 1-1,5 cm. Przyprawy wymieszać i natrzeć dokładnie karkówkę(...)pokroić w pół plastry. W naczyniu żaroodpornym ułożyć karkówkę  i pokrojoną cebulę, przykryć pokrywką. Odstawić na kilka godzin aby mięso przeszło przyprawami, można odstawić tez na cała noc. Potem wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec ok 60 minut, pod koniec pieczenia można naczynie odkryć aby karkówka się przyrumieniła. Gotowa karkówkę podałam z ziemniakami i surówką

Monia miesza i gotuje
Udka pieczone na ryżu 223

Wspaniały przepis na obiad. Za jednym zamachem przygotowujemy pełne danie dla całej rodziny. Mięso jest bardzo soczyste a ryż aromatyczny. Samo przygotowanie również nie zabiera dużo czasu. Składniki - 7 udek - 2 szklanki ryżu - ½ kostki margaryny - 1 litr bulionu drobiowego - 5 ziaren ziela angielskiego - mały koncentrat pomidorowy - pieprz - przyprawa do kurczaka - duża cebula Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie(...)dużej patelni. Zeszklić cebulę pokrojoną w piórka. Wlać bulion, dodać ziele angielskie oraz koncentrat. Zagotować. Ryż wsypać do naczynia żaroodpornego. Włożyć udka i wlać gorącą zalewę.Przykryć i piec ok. 1,5 h w temperaturze 200 o C Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój

Świat Smaku

Proponowane wyszukiwania