Kibbeh po polsku

Kibbeh po polsku

Kibbeh po polsku

Kuchnia libańska to bogactwo kolorów, smaków i zapachów z domieszką kuchni francuskiej i tureckiej. Królują w niej mezze, tak jak w innych krajach śródziemnomorskich, małe przystawki. Prawdziwy libański posiłek to zestaw ok. 30 przystawek (na ciepło i zimno), podanych jednocześnie. Kibbeh to danie narodowe Libańczyków, bardziej rozwinięta wersja naszego mielonego, tradycyjnie przygotowywane z mięsa wołowego lub jagnięciny z dodatkiem ryżu, smażone w głębokim tłuszczu.Kibbeh po polsku to mięso mielone wieprzo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Autor

SzczyptaSmaQSzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, makaron, makarony, sosy, słonecznik, jogurt, ryż, mięso mielone, jajko, sok, przystawki, cynamon, cytryna, ryż smażony, francuskie, wieprzowina, sos do mielonego , makaron smażony, sos do makaronu, sos do ryżu, pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, dania z makaronem, proste przystawki

Inne przepisy z SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.