mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:429/1172)

Rolada ziemniaczana z mięsem 328

bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na roladę: 500g ziemniaków 200g mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 łyżka oliwy Szczypta gałki muszkatołowej Sól, pieprz Składniki na farsz: 350g ugotowanego mięsa drobiowego (użyłam takiego z rosołu) 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko Sól, pieprz oraz szczypta ostrej papryki do smaku Dodatkowo: Ok 4 plastry(...)cząstki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Przestudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę lub mielimy maszynką do mięsa (przyda się ona także do farszu). Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Gotowe przekładamy na podsypaną mąką ziemniaczaną stolnicę lub blat, możemy także użyć papieru do pieczenia, formujemy prostokąt, a następnie wałkujemy na grubość ok 1cm. Najlepiej to zrobić, gdy mamy już gotowy farsz

Kuchnia w czekoladzie
Kotlety mielone z indyka ze szpinakiem i serem 186

kotlety mielone przesmażyć z obu stron na złoty kolor. Na sam koniec, podsmażone kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec bez przykrycia około 20-25 minut w 180ºC. Podawać z młodymi ziemniakami i ewentualnie sosem pieczeniowym. Od lewej strony: faszerowanie mięsa i smażenie kotletów mielonych

Ugotować
Euro 2016: zapiekanka ziemniaczana w dwóch smakach – serowo-czosnkowa i pomidorowo-paprykowa 123

ziemniaczanej nakładamy pomidory z papryką, a na drugiej - doprawiony serek wiejski. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Zapiekankę ziemniaczaną podajemy na ciepło jako danie główne lub dodatek do mięsa. 100 g ziemniaków to niecałe 100 kalorii. Najmniej kaloryczne to te z wody. Ziemniaki są bogatym źródłem skrobi i białka roślinnego. Zawierają witaminę

My Chcemy Jeść
Kuleczki serowe ( serowe pączki ) 195

Beskidzki olej marki Bielmar ) do posypania: cukier puder Wykonanie: Twaróg zmielić 2-krotnie w maszynce do mięsa na drobnej siatce. Ja jednak  oszczędzając czas, wybieram taki ser twarogowy, który nie wymaga mielenia ( np. z Biedronki ). Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę pokroić w drobną kostkę, dodać do mąki. Połączyć składniki rozcierając margarynę w mące. Dodać

kolorowotorcikowo
Pieczony kurczak w cytrynowo-czosnkowym sosie 147

Pieczony kurczak w cytrynowo-czosnkowym sosie Kurczak w cytrynowo-czosnkowym o śródziemnomorskiej nucie to świetne danie na niedzielny, rodzinny obiad. Łatwość przygotowania i minimum sprzątania dzięki przygotowaniu w jednym naczyniu powinny Was przekonać do zrobienia go samemu. 1 kg Mięsa z kurczaka (u mnie udka i podudzia) 2 Cytryny (mięsiste z dużą ilością soku) 2 tsp Musztardy Dijon(...)Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Kroimy cebulę, pomidory i ziemniaki. Dodajemy je do mięsa razem z bulionem, wędzoną papryką, oregano, rozmarynem, solą i pieprzem i wszystko razem mieszamy. Skrapiamy na koniec delikatnie oliwą Pieczemy pod przykryciem przez ok. 20-25 min. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze przez 35-40 minut aż ziemniaki i kurczak będą miękkie. Jeśli lubimy chrupiącą

Oslov.
Hamburgery z kotletem indyczym i piklami 135

mnie pikle z ogórków ) Forma:  blacha od piekarnika   Przygotowanie: Bułki przygotowuję według przepisu. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 15 minut, po 10 minutach wyłączyć dolną grzałkę Bułkę czerstwą moczę w ciepłym mleku. Dodaję odciśniętą do mięsa i cebuli wraz z jajkiem oraz przyprawami. Ewentualnie podsypuję bułką tartą, gdy mięso jest zbyt rzadkie. Aby kotlety były okrągłe

Kuchnia co dnia
Inny Wymiar w sercu Warszawy 160

podanym z lanymi kluskami. Znajdziemy również polskiego śledzika, owczy ser oraz tatar. Z czystym sumieniem polecam Wam owczy smażony ser z pieczonym burakiem, który marynowany jest w orzechowym sosie (17 zł).  Dania główne to przede wszystkim mięsa, zjemy tradycyjnego schabowego z kością (29 zł) smażonego na smalcu w towarzystwie biodynamicznego jajka od Grotka, czyli jajka od kur, chowanych(...)rozdziałem w karcie są podpłomyki, zapomniane i niedocenione przez współczesną Polską kuchnię. Grecy mają swoją pite, Włosi pizzę a Polacy?? Otóż mamy podpłomyki, czyli drożdżowe chrupiące placki wypiekane w piecu, o którym Inny Wymiar smacznie przypomina do wyboru jest pięć rodzajów m in. ze szpinakiem, albo chrupiącym boczkiem czy też łososiem (17-30 zł).        Restauracja posiada

Wylizany Rondel
Pstrąg w warzywach 158

Będąc ostatnio na wycieczce w Dolinie Baryczy, a dokładnie tutaj (polecam baaaardzo!) , jadłam idealnego pstrąga. I pewnie dlatego moja miłość do pstrągów przybrała na sile. Tak

gutfut
Smaki Bieszczadów 166

ogólnopolskim konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo, gdzie zajęła I miejsce za ser podpuszczkowy z czosnkiem niedźwiedzim oraz w konkursie III Podkarpackie Smaki Myśliwskie - Agrobieszczady 2016, gdzie zdobyła II nagrodę za pieczeń z sarny. My wyjechaliśmy z zapasem serów z różnymi dodatkami. Bożena Wisła, Bukowiec 73, Telefon: 697 761807 Jak już ktoś będzie w odwiedzinach u Pani Bożeny to dosłownie kilkaset metrów(...)prostocie wykonania oraz rodzimym surowcu. Specjalnością masarni są klasyczne, naturalnie wędzone wyroby (byliśmy i sprawdziliśmy wędzarnię) Zakład przerabia miesięcznie ok. 20 ton mięsa, z których powstają szynki, schaby, kiełbasy szynkowe, kiełbasy wiejskie, balerony, kabanosy, polędwiczki, boczki, pieczenie rzymskie, pasztety i salcesony.  Cztery z ich wyrobów, sygnowane określeniem geograficznym z Wierzeic, czyli dawnej nazwy wsi Wierzawice w powiecie leżajskim, wpisane

królestwo garów
Balsamiczno-miodowe pieczone ziemniaczki / Balsamic honey roasted potatoes 212

pewnością sprawdzą się jako dodatek do każdego dania głównego. U mnie sprawdzają się w szczególności z mięsami, pycha! Polecam jako zamiennik dla tradycyjnego puree, tym bardziej, że są bardzo łatwe w przygotowaniu. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Balsamiczno-miodowe pieczone ziemniaczki (4 porcje) Składniki: 450 g małych ziemniaczków, przekrojonych na połówki (lub większych pokrojonych na ćwiartki

karmelowy
CHRUPIĄCE UDKA KURCZAKA Z PIEKARNIKA 159

ulepszajcie go! Polecam. Niezwykle aromatyczny kurczak pieczony w piekarniku z warzywami: cebulą, papryką, marchewką i pędami bambusa Oto składniki i przyprawy na udka kurczaka z piekarnika. Składniki na pieczone udka kurczaka. 4 ćwiartki z kurczaka  4 cebule 1 czerwona papryka 1 marchew 2 łyżki czerwonej słodkiej papryki ok. 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonej limonki kafir(...)Przygotowaną marynatą natrzeć mięso, ułożyć w salaterce, dodać pozostałe warzywa, przemieszać i odstawić do zamarynowania, najlepiej na całą noc. Zamarynowane udka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wolne przestrzenie wpełnić warzywami, polać pozostałą w naczyniu marynatą. Udka pieczemy przez około 1,5  godziny w 170 stopniach, na środkowym poziomie piekarnika. W trakcie pieczenia kilka razy polewać sosem spod

Moja Książka Kucharska
Lekkie gołąbki z młodej kapusty, z mielonym indykiem i brązowym ryżem 166

sprawy, ale codziennie jej nie używam), wciśnijcie ząbek czosnku. Pokrójcie drobno średnią cebulę i zeszklijcie ją na łyżce oleju. Dodajcie do mięsa. Całość zagniećcie, najlepiej dłonią, aż wszystkie składniki równomiernie się połączą. Garnek w którym będziecie piec gołąbki wysmarujcie delikatnie masłem. Umytymi i osuszonymi wierzchnimi liśćmi kapusty, które są zazwyczaj lekko porwane i podniszczone, wyłóżcie dno naczynia.   W dużym(...)krokieta. Gołąbki układamy warstwami w naczyniu, w miarę ciasno. Podlewamy je szklanką bulionu (reszta bulionu zostaje na sos), na wierzchu rozkładamy kilka kawałków świeżego masła, zakrywamy pokrywką i pieczemy w piekarniku nastawionym na 180⁰C. Jeśli to kapusta zimowa- ok. 2 godzin. Przy młodej w zupełności wystarczy 1.15 albo 1.30h Szybki sos naszykujemy bazując na bulionie i przecierze pomidorowym

Karo in the Kitchen
Gulasz wieprzowy z warzywami 169

zimą :) zwłaszcza po ciężkim dniu pracy. Chyba nie ma nic lepszego na zimowy obiad :) Zwłaszcza, że gulasz po włożeniu go do pieca robi się sam. Nie wymaga mieszania, nie przywiera do garnka. Gorąco polecam :) Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (ja użyłam z szynki), 3 duże marchewki, 4 duże cebule, 2 pietruszki, 2 ząbki czosnku, 0,5 kg pieczarek, 3 liście(...)sól, pieprz, 1,5 l bulionu, kilka łyżek mąki pszennej, olej lub oliwa. Mięso kroimy w kostkę, przyprószamy mąką i podsmażamy na złoty kolor - smażymy partiami na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do naczynia, które będzie można włożyć do piekarnika i przykrywamy. Na tym samym oleju smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, a pod koniec dodajemy całe ząbki czosnku i dalej chwilę

Delicious Titbits
Czwartek: Krem z pieczonych batatów 128

Bardzo zdrowa wegańska zupa, małokaloryczne, bez tłuszczu. Zmiksowany, pieczony batat zmienia się aksamitną, delikatną, lekko słodką emulsję. Czas : 40 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba

Niedzielny kucharz