mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:421/1172)

Szaszłyki z pieca w cieście francuskim z dodatkiem ananasa 158

Kinderbal? Urodziny? Imieniny? Spotkanie z przyjaciółmi, rodziną, znajomymi? Podsyłam pomysł na szaszłyki z pieca. Podczas gdy one właściwie same się robią, międzyczasie możemy przygotowywać coś innego. Są kolorowe, w sam raz do ręki. Nie są nudne i nie są mdłe. Przygotowałam je ze składników najwyższej jakości i dodałam świeżego ananasa pomiędzy warzywa, gdyż właśnie to ananas zmienia całą postać rzeczy(...)ananasa do takiego zestawu warzyw i parówki, nie rozczaruje Was na pewno! Składniki gotowa ( rolka ) ciasta francuskiego parówki Na Dzień Dobry De Luxe z szynki Henryk Kania  (zawartość mięsa wieprzowego z szynki to 93% ) żółta cukinia zielona cukinia czerwona papryka świeży ananas sól i pieprz do smaku Karahi Chicken Masala ,przyprawa bez chemii  Skworcu patyczki na szaszłyki Ananasa

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi z mięsem i pieczarkami 185

Gotowe ciasto rozwałkować nie za grubo i szklanką wykrawać kółka. 2. Gotowane mięso wieprzowe zmielić. Pieczarki zetrzeć na tartce i dużych oczkach i dusić, aż woda wyparuje (nie mielić). Mięso, pieczarki, jajko oraz przyprawy dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na każde wykrojone kółko nałożyć łyżeczkę farszu i skleić brzegi. Układać na tacy oprószonej mąką. Gotować w osolonym wrzątku(...)ponad 100 pierogów :) Pierogi można przechować do następnego dnia. Wystarczy je ugotować, ostudzone włożyć warstwami do miski (warstwy oddzielam papierem do pieczenia, aby pierogi się nie posklejały) i schować do lodówki. Do pierogów wykorzystuję obrane i zamrożone mięso z kości schabu, na których gotowana była zupa np. pomidorowa

Na Ciasteczkowych Papierach
Labneh 108

owocowych i warzywnych – świetnie zagęszcza. Rozpuszczona gorzka czekolada, wymieszana z labnehem to najlepsza „nutella”. Labneh wymieszany z ziołami to dobry farsz do mięs, czy roladek warzywnych. Idealnie sprawdza się w pierogach z soczewicą i czosnkiem pieczonym. W pierogach z truskawkami lub śliwkami też :). Post Labneh pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Pałki kurczaka z sezamem i pomarańczą 111

Szybko i smacznie , tak można określić to danie. Najlepiej mięso zamarynować kilka godzin wcześniej, wtedy będzie wyjątkowo smaczne. Dodana pomarańcza pod koniec pieczenia sprawia ,że aromat i smak dania jest wyjątkowy. Składniki 6-8 pałek z kurczaka 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oleju sól,pieprz 4 łyżki sezamu 1-2 pomarańcze 2-3 ząbki czosnku Pałki … Czytaj dalej

gotuj ze mną
Tort gołąbkowy 135

solą, pieprzem, vegetą i bazylią. 5. Rozgrzewamy piekarnik (200 stopni). Na spód tortownicy wykładamy szczelnie warstwę z połowy kapusty, na nią nakładamy mięso z ryżem przykrywamy drugą częścią kapusty i powoli zalewamy sosem pomidorowym.  6. Pieczemy 30 minut. W razie potrzeby trzeba przykryć wierzch tortu. Mmm Pycha

Na moim talerzu
Ciastka kawowe 216

proszek". Dodać jajko i żółtka, zagnieść. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 24 godziny. Ciastka przeciskać przez maszynkę do mięsa ze specjalną nakładką. Zakręcać w kółka. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200-220 °C na jasnozłoty kolor. Studzić na kratce. Wystudzone ciasteczka na złączeniu polukrować i ozdobić ziarenkiem

Rodzinka w kuchni
Konfitura z czerwonej cebuli 135

Idealny dodatek do mięs, serów, pasztetów. Konfitura z czerwonej cebuli. Świetna na kanapkę, do burgerów i pieczeni. Konfiturę można pasteryzować przez 10 minut, dzięki temu możemy przygotować większą ilość i przechowywać w spiżarce. Polecam! Konfitura z czerwonej cebuli Składniki: 400g czerwonej cebuli, obranej i pokrojonej w półtalarki 3 łyżki brązowego cukru 80ml octu balsamicznego 100ml czerwonego, wytrawnego wina

Smak mojej kuchni
UDKA KACZE W POMARAŃCZACH I MIODZIE 185

marynaty, gotową nacieramy udka, odkładamy  do lodówki na kolejne min dwie godz, co jakiś czas przewracamy i podlewamy marynatą.  Udka pieczemy pod przykryciem,  w 170 st ok 1,5 godz aż do miękkości mięsa. Co jakiś czas udka podlewamy świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy.  Po tym czasie odkrywamy aby zrumienić skórkę

Z Majeczką w kuchni
Tarta z kurczakiem,pomidorkami,papryką i fetą 137

paprykę,sól,pieprz i curry. Formę do tarty (moja o śr.27 cm) wysmarować masłem i wylepić ciastem francuskim. Na ciasto włożyć usmażone mięso,zalać przygotowaną mieszanką,ułożyć pomidorki pokrojone w ćwiartki i posypać pokruszoną fetą. Piec tartę 25 minut w temp. 190*C.  Podawać na ciepło ozdobioną listkami bazylii

Kolorowa kuchnia Elki
Bakłażan pieczony z wołowiną 142

Wymieszać pastę pomidorową z solą i pieprzem, dodać szklankę gorącej wody i łyżkę oleju.  Tak przygotowanym sosem zalać bakłażany z mięsem. Pomiędzy bakłażanami i z boku włożyć kawałki papryki, pomidorów i ząbki czosnku. Piec  w piekarniku nagrzanym do 200 st C,  przez ok 45 minut (lub do czasu, aż wszystko będzie dobrze upieczone). Podawać z jogurtem doprawionym

Stare Gary
Kurczak duszony w pomidorach, z zielonymi oliwkami 115

odrobiną słodkiej czerwonej papryki i układamy skórą do dołu na rozgrzaną oliwę. Smażymy od strony skóry aż będzie mocno przyrumienione – w trakcie pieczenia polecam delikatnie poruszać podudziami, bo skóra potrafi przywrzeć do dna. Następnie obracamy mięso i smażymy na rumiano z drugiej strony. Usmażone mięso ściągamy na chwilę na talerz.   W międzyczasie gdy mięso się smaży przygotowujemy warzywa

Smaczna Strona
Zapiekanka grecka 96

koniec dorzucamy plasterki cukinii i smażymy jeszcze chwilę do zrumienienia się warzyw. Podsmażone warzywa łączymy z podsmażonym mięsem. Delikatnie mieszamy całość. Farsz przekładamy do foremek do zapiekania lub naczynia żaroodpornego. Pieczemy ok. 30-40 min w 180C. Na kwadrans przed końcem pieczenia na wierzch zapiekanek wykładamy kawałki sera koziego. Zapiekankę podajemy na ciepło. Smacznego! Artykuł Zapiekanka grecka pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia
Domowa szynka na kanapki 306

czasie wyjmujemy szynkę z marynaty, osuszamy, zdejmujemy sznurek i oprószamy mięso paprykami oraz ziołami *** *** Szynkę przechowujemy w lodówce, przed podaniem kroimy mięso na cienkie plasterki *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: DOMOWA KIEŁBASA SŁOIKOWA PRZEPIS TUTAJ DOMOWA PIECZEŃ RZYMSKA PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY

Blog z Apetytem
confit z kaczki 151

sól czosnek Udka natrzeć porządnie solą i odstawić na 24h do lodówki. Po tym czasie obetrzeć z nadmiaru soli, ułozyć w naczyniu do pieczenia, włożyć tymianek i ząbek czosnku, wszystko zalać kaczym tłuszczem tak, żeby całe mięso było przykryte. Wstawić na 2 godziny do piekarnika nagrzanego do 80°C. Po 2 godzinach piekarnik wyłączyć a mięso zostawić w środku

stajnia gołębie od kuchni

Proponowane wyszukiwania