mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:416/1172)

Mięso z grilla palce lizać, czyli podudzia w marynacie keczupowo-cebulowej 132

Rozgrzewamy piekarnik do temp. 200 stopni, podudzia umieszczamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym łyżką oleju, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez około 50 minut, po upływie tego czasu ściągamy folię i dopiekamy nasze udka około 10 minut lub dłużej, jeśli wolimy mięso bardziej wypieczone. Doskonałym dodatkiem do mięsa z grilla jest prezentowana już wcześniej surówka coleslaw . Naprawdę nie trzeba nic więcej

KulinarneImpresje.pl
Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami 147

łyżki sera żółtego, startego. Doprawiamy do smaku. Cukinie nadziewamy farszem, posypujemy 2 łyżkami natki i 2 łyżkami sera. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 20-30 min. Podajemy z sosem pomidorowym lub innym. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/cukinia-faszerowana-miesem-cieciorka-pieczarkami/ BosowKuchni   Artykuł Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami - na ciepło lub zimno 246

muffinkę wyłożyć ok 1 łyżeczki i lekko rozsmarować.  7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 30 minut. Po tym czasie muffinki posypać serem i zostawić jeszcze chwilę w wyłączonym piekarniku aby ser się rozpuścił a mięso "odpoczęło". Muffinki paprykowe Muffinki pieczarkowe

Kto ugości moich gości?
Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami 151

muffinkę wyłożyć ok 1 łyżeczki i lekko rozsmarować.  7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 30 minut. Po tym czasie muffinki posypać serem i zostawić jeszcze chwilę w wyłączonym piekarniku aby ser się rozpuścił a mięso "odpoczęło". Muffinki paprykowe Muffinki pieczarkowe

Kto ugości moich gości?
Tarta z kurczakiem, porem i pieczarkami 363

dałam 18% 3 jajka Olej Przygotowanie: Do miski dodać mąkę, żółtka, śmietanę, margarynę, sól do smaku, proszek do pieczenia     Zagnieść ciasto na jednolitą masę. Włożyć je do lodówki na min. 1 godzinę.   Między czasie pokroić mięso w kostkę, pora na drobne paski, a pieczarki przekroić na pół i kroić w cienkie talarki. Pokrojonego pora sparzyć gorącą wodą(...)spód usmażone mięso z warzywami, rozprowadzić go po formie. Teraz należy przygotować sos – do miski dodajemy śmietanę, wbijamy 3 jajka, solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy trzepaczką do uzyskania jednolitej masy. Do sosu można ewentualnie dodać zioła, pietruszkę, szczypiorek czy starty ser żółty. Mi jednak odpowiada taka zwykła wersja.   Sos wylać na mieszankę mięsno – warzywną.   Piec w temperaturze

Fabryka pomysłów
Cebulowy naan i wołowe kofty 157

Składniki: 400g mielonego mięsa 2 cebule ząbek czosnku jajko sól, pieprz papryka, imbir natka pietruszki 2 starte ziemniaki olej do głębokiego smażenia Ciasto: 4 kubki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki so li 1 saszetka suszonych drożdży 1 łyżeczka cukru pudru 4 ły żeczki cebuli granulowanej 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki kminku 2/3 kubka ciepłego mleka(...)mięsa dodać drobno posiekaną cebulę, jajko, przyprawy , posiekaną natkę pietruszki , starte ziemniaki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wy rabiamy masę ( jak nie będzie si ę chc iało zawiązać to dodać troszkę bułki tartej ) . Dzielimy na porcj e wielkości piłki golfowej . Kładziemy na półmisku i zostawiamy pod ściereczką na 25min. Smażymy w woku na złotobrązowo. Mąkę, proszek do pieczenia i sól

Gaździnka warzy
makrela pieczona w aromatycznych warzywach 202

królewską rybę. Dziś muszę przyznać, że w jego słowach było dużo racji. Delikatne, wprost rozpadające się, po upieczeniu, mięso makreli warte jest byśmy sięgali po nie o wiele częściej, niż zwykle ma to miejsce. Jeżeli połączymy smak pieczonej ryby z duszonymi warzywami, to zyskamy nie tylko,  niezwykle smaczny posiłek, ale również zadbamy o własne zdrowie. składniki dla czterech

Miód i pieprz
Polędwiczki z sosem kurkowym, smażonymi czereśniami i marchewkami z pieca 172

małym ogniu aż sos się zredukuje. Przyprawić solą, pieprzem i łyżeczką tymianku utłuczoną uprzednio w moździerzu. Pieczone marchewki: Marchewki umyć druciakiem (nie obierać) i osuszyć. Posmarować niewielką ilością oliwy z oliwek, posypać za'atarem i oprószyć odrobiną soli. Piec w 200 st. C, aż staną się miękkie rumiane (u mnie zajęło to 40 minut). Smażone czereśnie: Czereśnie umyć(...)cieńsze medaliony. Polędwiczki skropić oliwą z oliwek, posypać suto pieprzem i utłuczonym w moździerzu tymiankiem. Mięso smażyć na rozgrzanym klarowanym maśle po 3-4 minuty z każdej strony. Wyłożyć je na talerz i obsypać solą. Podawać z sosem kurkowym, smażonymi czereśniami i marchewkami z pieca. Smacznego! * Jeżeli nie macie gotowego za'ataru to przygotujcie go samemu. Potrzebne będą: 4 łyżki

Food Square
CYTRYNOWY KURCZAK 161

Przygotowanie całego pieczonego kurczaka nie wymaga jakichś większych zdolności kulinarnych. Ważne jest przygotowanie dobrej marynaty , w której mięso nabierze smaku i kruchości. Taka marynatą jest włożenie kurczaka w kefir, co nada mięsu fajnej delikatności.  Składniki: 1 tuszka kurczaka 2 cytryny kilka gałązek rozmarynu 1 litr kefiru sól, pieprz 3 łyżki masła 6-7 gałązek natki pietruszki Wykonanie: Kurczaka(...)masełkiem smarujemy kurczaka, układamy w brytfance, obkładamy ćwiartkami wyszorowanych cytryn. Po ok 59 minutach do kurczaka dodajemy świeży rozmaryn. Zapiekamy jeszcze ok 30 minut.  Kurczaka podajemy z całymi pieczonymi ziemniaczkami i sałatą

Z Majeczką w kuchni
Pieczone kalerosse (chipsy) 123

oraz błonnika. Wspaniale smakuje podane na surowo, gotowane lub pieczone. Pieczone kalerosse TM   do postaci chipsów, jest bardzo smaczne, gdyż wyparowuje z niego woda, a pozostaje cudowny smak. Warzywo lekko podpieczone, można podawać do mięsa, ryb lub jako samodzielna przekąska, dłużej zaś trzymane w piekarniku jest idealne dla dzieci i dorosłych zamiast tradycyjnych chipsów. Warzywo

Kuchcik gotuje
pałki w powidłach 138

zrobię to danie bo jest dość szybkie, zwłaszcza, że przygotowuje się je dzień wcześniej a potem tylko piecze.  Składniki: 6 pałek z kurczaka 4 łyżki powideł śliwkowych 1/2 szklanki łagodnego ketchupu 1 duża cebula 2 ząbki czosnki łyżka oleju sól pieprz Mięso oczyścić, natrzeć czosnkiem, pieprzem i odrobiną soli. Cebulę posiekać w piórka, podsmażyć na oleju. Dodać powidła(...)ketchup, wymieszać na ogniu i wystudzić. Mięso wymieszać z ketchupowym sosem, przełożyć do naczynia żaroodpornego lub rękawa i wstawić do lodówki na kilkanaście godzin. Następnego dnia wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około godziny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dorada pieczona 205

Soczysta dorada pieczona razem z ziemniakami, które można zastąpić innymi warzywami np. marchewką lub batatami. Ryba ta ma tak smaczne mięso, że nie potrzebuje skomplikowanych dodatków a zawsze będzie pysznie :) Składniki: 2 oczyszczone dorady kilka ziemniaków kilka ząbków czosnku ulubione zioła (np. prowansalskie, tymianek) mielona słodka papryka cytryna sól, pieprz cytrynowy lub świeżo mielony oliwa Piekarnik nastawić

wyzwania kuchenne
Bulion drobiowy na pieczonych skrzydełkach. Kryształowe consomme 300

mocno podniesie i wydobędzie smak kurczaka. Kiedy pieczemy kurczaka, białko i cukry wchodzą ze sobą w reakcję i stąd tworzy się chrupiąca, brązowa skórka na mięsie.   Reakcja Maillarda (bo tak nazywa się ten proces) odpowiada zarówno za smak i zapach, między innymi w produkcji ciast, piwa, prażonej kukurydzy, chleba i właśnie mięsa. Białka i cukry z mięsa wejdą(...)równomiernie. Wkładamy je do nagrzanego na 180⁰C piekarnika z włączonym termoobiegiem i pieczemy co jakiś czas obracając, aż będą cudnie skarmelizowane – brązowe i przypieczone, ale nie spalone! Wszystko z dna formy deglasujemy szklanką wody i zeskrobujemy co przywarło do dna – zawsze zostaje dużo mięsa i skórek. Skrzydełka i to, co zostało po deglasowaniu, zlewamy do dużego garnka.   Obieramy

Karo in the Kitchen
Szynka peklowana chrzanowa - wielkanocna szyneczka 295

Kolejna propozycja domowej wędliny, szynka peklowana, pieczona z sosem chrzanowym , w aromatycznych przyprawach.  Coś wspaniałego, mój mężuś powiedział że coraz lepsze robię te szyneczki.  Wypróbujcie i dajcie znać czy smakowało:)  Jeśli macie dojście do kupna szynki od hodowcy, to będziecie mieli najwspanialszą wędlinkę na święta, jeśli nie macie takich możliwości, to możecie dostać szynkę w dobrej(...)kulek ziela angielskiego  4listki laurowe  Do pieczenia  Majeranek  Papryka słodka  Suszona natka pietruszki  Rozmaryn  Pieprz czarny mielony  Tymianek  Sos chrzanowy -polecam KIELECKI ( około 4 łyżki)  Wodę na zalewę gotuję z przyprawami, odstawiam do chłodnego , aby całkiem ostygła. Do zimnej wkładam umyte mięso. Pekluje tydzień, codziennie mięsko obracam.  Upeklowane, odsączam

Takie tam pichcenie
Pieczone pierogi z pyszną sałatką 179

pierogi użyłam właśnie takiej kapusty, kiszonej z marchewką. Kapusta kiszona może być składnikiem wielu sałatek, albo podawana z odrobiną oliwy do obiadu. Można kupić, ale najlepsza ukiszona w domu. Pieczone pierogi  Składniki na ciasto do pierogów 700g mąki orkiszowej jasnej lub zwykłej pszennej, 30g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 430g ciepłego mleka, 60g miękkiego masła, sól(...)posypujemy drobno pokrojonym rozmarynem i nakłuwamy wykałaczką w kilku miejscach. Piekarnik nagrzewamy do 170-180st. Pierożki układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy do ładnego zrumienienia, około 20 minut. Farsz do pierożków, ilość około 1kg dowolne mięso z rosołu, młoda odciśnięta kiszona kapusta z marchewką, 1-2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2-3 łyżki oleju, sól, pieprz, garść natki pietruszki

Leśny Zakątek