mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:413/1172)

Żeberka w coli 176

Sposób przygotowania: Mięso dzielimy na porcję (dobrze, gdy nasze żeberka są dość tłuste). Następnie rozgniatamy czosnek, dodajemy sól, pieprz i paprykę. Mieszanką nacieramy mięso. Przyprawione żeberka zalewamy colą i odstawiamy na minimum godzinę w chłodne miejsce. Pieczemy w piekarniku przez ok. godzinę ( w 180 stopniach) lub na grillu do uzyskania pięknego, złotego koloru. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Żeberka pieczone z jabłkami 166

Nasmarować marynatą dokładnie z każdej strony mięso , włożyć do naczynia , przykryć i odstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Najlepiej na całą noc. Mięso wraz z zalewą przełożyć do naczynia żaroodpornego , wlać 1/2 szklanki wody i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C bez przykrycia. Co jakiś czas polewać żeberka sosem. W razie potrzeby uzupełniać wodę. Jabłka obrać, pokroić

O kuchni z uczuciem
Ziemniaki Hasselback pieczone w garnku rzymskim 249

chociaż trochę dostało się pomiędzy plasterki Naczynie przykryć i wstawić do zimnego piekarnika. Temperaturę pieczenia ustawić na 250 st C i piec ok 50 - 60 minut od momentu nagrzania piekarnika. Podawać jako dodatek do mięsa. Smacznego

Stare Gary
Pulled pork. Wyczesana wieprzowina - wersja pikantna 256

można użyć także karkówki. Szynka według mnie jest jednak za chuda na to danie i mięso na koniec wychodzi wiórowate. My zjedliśmy naszą pulled pork jako domowy fast food chociaż raczej powinnam powiedzieć slow food bo przecież długo i powolutku się piecze. Dla mnie jest to na pewno comfort food. Podane w pysznych, domowych bułkach i z dodatkiem łagodnej sałatki

Smaczna Pyza
Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami 271

czerwoną ostrą papryką. Środek wypełniamy przygotowanym farszem.  Kurczaka zamykamy dokładnie wykałaczkami tak aby nic ze środka nie wypadło. Wierz posypujemy lubczykiem. Układamy mięso na blaszce, obkładamy większymi pieczarkami i pokrojoną marchewką. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 200*C przez 1 godzinę 20 minut. Pod koniec można zdjąć folie i zarumienić skórkę

VioletoweKucharzenie
Karkówka pod cebulowym kremem 223

rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, następnie blendujemy na gładki krem. Marchewkę mieszamy z pieczarkami, wykładamy połowę na blaszce. Na warzywach układamy plastry mięsa, przykrywamy resztą warzyw. Wierzch smarujemy cebulowym kremem. Blaszkę przykrywamy folią aluminiową. Całość pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 80 minut. Smacznego

VioletoweKucharzenie
Karkówkowe warkocze pieczone z cebulką i pieczarkami 207

spinamy wykałaczkami. Każdy plaster dokładnie nacieramy przyprawą do wieprzowiny, ostrą czerwoną papryką oraz lubczykiem. Pieczarki kroimy na ćwiarki a cebulę w piórka. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy pieczarkami i cebulą, skrapiamy oliwą i oliwek. Pieczemy pod przykryciem w 190*C przez 70 minut

VioletoweKucharzenie
KOTLETY Z KARCZKU Z PIEKARNIKA 241

żeby nie było zbyt cienkie. Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem, następnie dokładnie natrzeć przecierem z czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Tak przygotowane mięso, odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Kotlety ułożyć na blasze do pieczenia ( blachy nie smarujemy tłuszczem, gdyż wytopi się z karczku), na każdy płat ułożyć pokrojoną w talarki szalotkę, po plastrze sera i posmarować wszystko majonezem

Kuchnia w opałach
Salmon en Croute - Łosoś ze szpinakiem, serem pleśniowym, oliwkami i ziołami w cieście. Bezglutenowy. 231

rozsądku i dojść z nią do konsensusu, ale jest to wykonalne i... (jak to w życiu bywa - "droga do raju prowadzi przez piekło") owocuje w coś niesamowitego. No i co, że robiąc je sobie porzucamy mięsem. Nic się nie dzieje. Najwyżej sąsiedzi będą gadać, ale... i tak umilkną jak poczują zapach z Waszych mieszkań! (My mamy ten plus, że mieszkamy

Wypisz Wymaluj
Mięsne kwiaty z farszem 191

płatki gwiazdy. Kwiatki obsmażyć na 1 łyżce masła, odstawić do wystygnięcia.Na tym samym tłuszczu obsmażyć marchewkę i pora pokrojone w talarki. Wystudzone mięso obrać delikatnie z nici włożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch wsypać warzywa. Piec w temperaturze 180 stopni około 1 godzinę Pod koniec pieczenia zalać dowolnym sosem . U mnie śmietanowy. Z sosem podpiec jeszcze 10 min. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Kurczak w sosie pieprzowym 256

mąką , a gdy zasmażka zezłoci się dodajemy ją do pieprzowego sosu , ciągle przy tym mieszając. Powstały sos wlewamy z powrotem do naszego mięsa. Możemy dodatkowo posypać cebulką dymką. Podajemy gorące z ulubioną surówką i np. pieczonymi ziemniakami. Smacznego

Ostra na Słodko
Podsumowanie października 218

jeśli ktoś skorzystał, zrobił zdjęcia , niech się pochwali - w  galerii  ]..i  wspólnego pieczenia . . A teraz najczęściej oglądana 10.. Pieczone ziemniaki Schabowy wg Magdy Gessler Szybki sernik Biszkopt dwukolorowy Syrop z pigwy Mięso wekowane Kotlety mięsne z kapusta pekińską Sałatka z ogórków,cebuli i papryki na zimę Paprykarz do słoików Biszkopt z jabłkami i pianką

Moje domowe kucharzenie
Kurczak po turecku z ryżem. 267

łyżeczka papryki sól, pieprz olej Mięso podzielić na mniejsze części ,oprószyć solą ,pieprzem ,papryką i curry ,ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem. Mięso obłożyć kawałkami cebuli i owoców ,posypać rodzynkami i orzechami. Skropić maggi i piec w piekarniku pod przykryciem lub dusić na kuchence do miękkości. Jeżeli macie ochotę na dodanie jeszcze innych owoców np. śliwek ,gruszek ,to nie bronię

Kulinarny karnet Christophera
Uratuj świat i zjedz jakiegoś hipisa. Albo soczewicę – soczewica z kurczakiem i burakami 216

bezmięsnego całkowicie, takiego proekologicznego, pełnego zdrowia i szczęśliwych kur oraz krów bez depresji. Jednak czuje się dziwnie pisząc takie posty jako zadeklarowany mięsożerca. Czuję się jak pyszny sos z pieczeni w misce pełnej tofu. Zupełnie nie na miejscu, ale za to pyszny. Pewnie ktoś sobie pomyśli, że moim marzeniem jest strzelanie do wegan i wegetarian. Nic bardziej mylnego. Lubie(...)nieba. Do kuchni bezmięsnej przekonują mnie moi znajomi, którzy o swojej kuchni mówią pysznie i z pasją. Nie wtrącają co chwila raka, piekła dla mięsożerców, wszelkich chorób, plag egipskich i innych atrakcji związanych z konsumpcją mięsa. Odnoszę wrażenie, że bycie weganem jest cool i trendy. Znajomi podziwiają, a tymczasem w skrytości lodówki wpierdzielają parówki. Nie cool. Moda na weganizm zachowuje

ladykitchen
Grillowane Tortille... 178

mąki. Każdą ta czynność powtarzamy z każdym kawałkiem mięsa i następnie smażymy na głębokim oleju. Na sam koniec układamy mięso w brytfance i podlewamy odrobiną wody. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do pieca na  5-10 minut, nagrzanego do 180 °C. Jak już mamy wszystko gotowe, to zaczynamy składać naszą tortillę :)  Najpierw układamy kawałki

Zainspiruj się kuchnią