mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:419/1172)

Przepiórki na trzy sposoby 191

listki laurowe tymianek, rozmaryn pieprz i sól Oddzielacie delikatnie palcem skórę przepiórki od mięsa. Rozsmarowujecie tam masło i wkładacie zioła. Samą przepiórkę też nadziewacie masłem i ziołami. Związujecie jej nogi i skrzydła, tak by przylegały do korpusu. Smarujecie masłem z wierzchu i wstawiacie do pieca rozgrzanego do 190 stopni na 5 minut. Zmniejszacie temperaturę do 160 stopni i pieczecie kolejne(...)minut. Potem wkładacie do pieca warzywa, polewacie je wytopionym z przepiórki masłem i pieczecie jeszcze ok. 8 minut. Wykładacie wszystko na talerz, rozwiązujecie przepiórkę i podajecie. Przepiórka flambirowana miodową wódką krupnik z topinamburem i rozmarynem 1 przepiórka 2 łyżki klarowanego masła 2 łyżki zwykłego masła 50 ml wódki krupnik 200 g topinamburów 2 gałązki rozmarynu skórka otarta z 1 cytryny

GRUBY WAŁEK
Delikatne roladki schabowe 263

dzieła :) Składniki: 1 kg schabu bez przerostów 40 dkg mielonej szynki 4 pieczarki sól, pieprz rękaw do pieczenia Sposób przygotowania: Schab nacinamy tak, by zrobić z niego jeden długi płat. Oprószamy solą i pieprzem z każdej strony i rozbijamy na ok 6mm. Mięso mielone doprawiamy szczyptą soli i pieprzu i nakładamy na całość schabu. Posypujemy pokrojonymi w talarki pieczarkami. Roladkę

Kuchnia w czekoladzie
Pieczone nuggetsy 149

bardzo nam zasmakowały. Są fajnym pomysłem na obiad, kolację, czy przekąskę, nawet taką imprezową, bo to małe kawałki, które łatwo wziąć i schrupać. Ponadto podoba mi się, że są pieczone w piekarniku, a nie smażone na głębokim tłuszczu, zawsze to trochę zdrowiej. Podałam je z sosem czosnkowym własnej roboty i frytkami, więc mieliśmy taki domowy, weekendowy fast food(...)Płatki kukurydziane przesypać do grubego foliowego worka i rozdrobnić np. za pomocą wałka do ciasta lub tłuczka do mięsa. Mięso po leżakowaniu wyjąć z lodówki i każdy kawałek z osobna dokładnie obtoczyć w płatkach. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w temp. 200 stopni C, aż do zrumienienia

Simply Food
Papryka faszerowana kaszą gryczaną 243

dodajemy innych przypraw, aby nie stracić smaku pysznej wołowiny. Do mięsa dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory i całość dusimy razem przez ok. 5 minut. Z papryk odcinamy górną część, wydrążamy gniazdo i nakładamy do środka przygotowany przed chwilą farsz. Papryki układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową i pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mięso na kanpaki z wolnowaru 333

sumie dowolne, bo może być i boczek, karkówka, schab itp.można upiec w piekarniku, kombiwarze ..a ja tym razem piekłam, a raczej gotowałam w wolnowarze..no i jestem mile zaskoczona efektem..polecam. boczek , polędwica, schab, karkówka majeranek vegeta do mięs odrobina oleju Przyprawę wymieszać z odrobiną oleju i natrzeć mięsko, odstawić do lodówki na kilka godzin, aby mięsko przeszło smakiem

Moje domowe kucharzenie
Czulent z gęsiną z wolnowaru 213

jednogarnkowe, długo gotowane danie, robiłam już kiedyś w tradycyjny sposób ( klik ). Mięso z fasolą i innymi dodatkami dusiło sie w piekarniku przez 24 godziny. Wyszło pysznie, ale jednak czas pieczenia i fakt, że co trochę trzeba było do pieca zaglądać, spowodowały, że na długo czulent porzuciłam. W tym roku postanowiłam zrobić czulent raz jeszcze, ale wykorzystując wolnowar. Moim zdaniem strzał

Stare Gary
Skrzydełka w marynacie pomarańczowej. 147

Dziś mam coś dla miłośników skrzydełek. Aromatyczne, słodko-kwaśne, pyszne skrzydełka pieczone w marynacie pomarańczowej. Już sam zapach zniewala! Jeśli lubicie ostrzejsze dania możecie dodać trochę ostrej papryki lub chilli. Dla mnie w tej wersji są idealne, polecam ;) Składniki na skrzydełka w marynacie pomarańczowej: 20 skrzydełek 125 ml sosu sojowego 100 ml soku pomarańczowego 1 łyżka miodu(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy skrzydełka, a marynatę przekładamy do rondelka. Skrzydełka pieczemy około 40 minut. Gdy skrzydełka się pieką podgrzewamy marynatę i gotujemy, aż zrobi się gęściejsza i bardziej kleista. Po 40 minutach otwieramy piekarnik i ostrożnie za pomocą pędzelka smarujemy skrzydełka zredukowaną marynatą. Zamykamy piekarnik i dopiekamy mięso około 10 minut, aż się apetycznie zarumieni. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Koperty drobiowe z kremowym serkiem i papryką 215

bardzo prosty i szybki w wykonaniu obiad. Składniki na farsz pewnie każdy z nas ma swojej lodówce. Wystarczy przyprawić mięso, wypełnić je nadzieniem i złożyć. Z dodatkami można śmiało pokombinować. Będzie tu pasować zarówno ryż jak i pieczone ziemniaczki. Do tego surówka i oprócz niebanalnie wyglądającego dania mamy przy okazji porcję zdrowia na talerzu. Składniki na 2 porcje(...)spore filety z kurczaka kawałek papryki 4 łyżeczki serka kremowego (takiego do kanapek np. Almette czy Piątnica) sól, pieprz, słodka papryka przyprawa do mięsa Filety z kurczaka delikatnie rozklepujemy. Przyprawiamy solą pieprzem, słodką papryką oraz przyprawą do mięsa. Na każdy filet kładziemy po dwie łyżeczki kremowego serka i kawałeczki papryki. Zwijamy na pół i dociskamy. Jeśli zajdzie potrzeba można końce

My simple kitchen
Schab z kostką w cytrusowej marynacie, z grilla 244

grill. Dzisiaj kotlety w cytrusowej marynacie. Zostało mi trochę oleju cytrynowo bazyliowego ( jest naprawdę smaczny i wyrazisty), postanowiłam zrobić marynatę do mięsa własnie używając tego oleju i cytrusowych dodatków. Smacznie i prosto. Do tego sałata i pieczone ziemniaki  i nic więcej nie potrzeba. Polecam. Jeżeli podobają się Wam takie kotlety -zajrzyjcie   tutaj  , też bardzo smaczna(...)posiekać lub zgnieść przez praskę. Do miseczki nalać oliwę, sok z pomarańczy , dodać posiekany czosnek, posiekany rozmaryn i pieprz. Wymieszać. W tak przygotowanej marynacie obtoczyć ze wszystkich stron posolone mięso, odłożyć aby przeszło smakami na co najmniej godzinę , a najlepiej kilka godzin. Smażyć na grillu, po kilka minut z każdej strony (ok 5 min z każdej

Stare Gary
Mięso z grilla palce lizać, czyli podudzia w marynacie keczupowo-cebulowej 111

Rozgrzewamy piekarnik do temp. 200 stopni, podudzia umieszczamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym łyżką oleju, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez około 50 minut, po upływie tego czasu ściągamy folię i dopiekamy nasze udka około 10 minut lub dłużej, jeśli wolimy mięso bardziej wypieczone. Doskonałym dodatkiem do mięsa z grilla jest prezentowana już wcześniej surówka coleslaw . Naprawdę nie trzeba nic więcej

KulinarneImpresje.pl
Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami 129

łyżki sera żółtego, startego. Doprawiamy do smaku. Cukinie nadziewamy farszem, posypujemy 2 łyżkami natki i 2 łyżkami sera. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 20-30 min. Podajemy z sosem pomidorowym lub innym. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/cukinia-faszerowana-miesem-cieciorka-pieczarkami/ BosowKuchni   Artykuł Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami - na ciepło lub zimno 223

muffinkę wyłożyć ok 1 łyżeczki i lekko rozsmarować.  7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 30 minut. Po tym czasie muffinki posypać serem i zostawić jeszcze chwilę w wyłączonym piekarniku aby ser się rozpuścił a mięso "odpoczęło". Muffinki paprykowe Muffinki pieczarkowe

Kto ugości moich gości?
Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami 132

muffinkę wyłożyć ok 1 łyżeczki i lekko rozsmarować.  7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 30 minut. Po tym czasie muffinki posypać serem i zostawić jeszcze chwilę w wyłączonym piekarniku aby ser się rozpuścił a mięso "odpoczęło". Muffinki paprykowe Muffinki pieczarkowe

Kto ugości moich gości?
Tarta z kurczakiem, porem i pieczarkami 344

dałam 18% 3 jajka Olej Przygotowanie: Do miski dodać mąkę, żółtka, śmietanę, margarynę, sól do smaku, proszek do pieczenia     Zagnieść ciasto na jednolitą masę. Włożyć je do lodówki na min. 1 godzinę.   Między czasie pokroić mięso w kostkę, pora na drobne paski, a pieczarki przekroić na pół i kroić w cienkie talarki. Pokrojonego pora sparzyć gorącą wodą(...)spód usmażone mięso z warzywami, rozprowadzić go po formie. Teraz należy przygotować sos – do miski dodajemy śmietanę, wbijamy 3 jajka, solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy trzepaczką do uzyskania jednolitej masy. Do sosu można ewentualnie dodać zioła, pietruszkę, szczypiorek czy starty ser żółty. Mi jednak odpowiada taka zwykła wersja.   Sos wylać na mieszankę mięsno – warzywną.   Piec w temperaturze

Fabryka pomysłów
Cebulowy naan i wołowe kofty 140

Składniki: 400g mielonego mięsa 2 cebule ząbek czosnku jajko sól, pieprz papryka, imbir natka pietruszki 2 starte ziemniaki olej do głębokiego smażenia Ciasto: 4 kubki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki so li 1 saszetka suszonych drożdży 1 łyżeczka cukru pudru 4 ły żeczki cebuli granulowanej 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki kminku 2/3 kubka ciepłego mleka(...)mięsa dodać drobno posiekaną cebulę, jajko, przyprawy , posiekaną natkę pietruszki , starte ziemniaki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wy rabiamy masę ( jak nie będzie si ę chc iało zawiązać to dodać troszkę bułki tartej ) . Dzielimy na porcj e wielkości piłki golfowej . Kładziemy na półmisku i zostawiamy pod ściereczką na 25min. Smażymy w woku na złotobrązowo. Mąkę, proszek do pieczenia i sól

Gaździnka warzy