Piersi gęsi pieczone z pomarańczami i jabłkami

Piersi gęsi pieczone z pomarańczami i jabłkami

Piersi gęsi pieczone z pomarańczami i jabłkami

Roasted goose breast with oranges and apples Wykonanie.3 gęsie piersisólpieprzmajeranek2 pomarańcze4 jabłka1 łyżeczka estragonu1 łyżeczka majerankuWykonanie.Mięso natrzeć przyprawami, odstawić przynajmniej na 1 h.Opiec i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dołożyć ćwiartki pomarańczy oprószone estragonem i piec około 1,5 h. Dodać ćwiartki jabłek posypane majerankiem i piec mięsko jeszcze 20 minut.Wyjąć, chwilę odczekać i kroić pod kątem w plastry.Podawać z cząstkami jabłek i pomarańczy.Jako dodatek proponuj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.