mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:425/1172)

Kurczak garam masala z chlebkiem naan 313

potrzebuje trochę czasu, aby wyrosnąć. Do miseczki przesiałem 500 gram mąki pszennej typ 450. Dodałem do niej dwie łyżeczki czarnuszki, 2 łyżeczki suszonych drożdży i pół łyżeczki proszku do pieczenia. 250 ml mleka ogrzałem do temperatury pokojowej i również dodałem do mąki. Całość lekko wymieszałem i dodałem 200 gram gęstego naturalnego jogurtu, 1 jajko i dwie łyżki oliwy. Całość doprawiłem(...)chlebki nie wysuszyły się zanadto i umieściłem blachę na najwyższym poziomie. Piekłem przez 7 minut, a następnie odwróciłem chlebki i piekłem przez kolejne 5 minut. Identycznie przygotowałem drugą porcję chlebków z pozostałego ciasta. Na głębokie talerze wyłożyłem mięso wraz z sosem. Udekorowałem listkami świeżej kolendry i podałem z ciepłymi chlebkami naan

Wyprawy kulinarne
Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry 192

drobno pokrojony kwaśna śmietana do podania Do 3 litrowego garnka włożyć mięso oraz ziele, liście, nasiona kolendry, 1 łyżeczkę soli, zalać zimną woda, zagotować i gotować do miękkości mięsa (u mnie 30 min w szybkowarze). Warzywa umyć, obrać i pociąć na talarki lub zetrzeć na tarce. Gdy mięso odchodzi od kości, wywar przelać przez sitko, aby go odszumować i pozbyć(...)pastą z kolendry listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='500 gr mięsa z kością (u mnie kości schabowe) 2 litry zimnej wody 5 ziarenek ziela angielskiego 3 listki laurowe 10 ziarenek nasion kolendry 3 marchewki 2 buraki 1 korzeń pietruszki 250 gr puree z pieczonej dyni lub 400 gr świeżej dyni 1/4 korzenia selera 50 gr pasty

moj przepis na
Ciastka z maszynki 235

śmietaną. Szybko zagnieść, ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie przepuścić przez maszynkę do mięsa z założoną "ciastkową" końcówką, albo rozwałkować i wycinać różne formy. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec około 15-20 minut na złoty kolor. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Kaczka duszona w sosie pieczarkowym 123

sosami . Naprawdę czasami warto zerwać z rutyną i zrobić coś nowego . Pieczona kaczucha na różne sposoby jest pyszna , ale duszona nie ma sobie równych .. Składniki : 1 kaczka o wadze około 2 – 2,5 kg ( moja była rasy staropolskiej , czyli mniej tłusta od pekina , a mięso jaśniejsze niż u piżmówki ) 10 małych, twardych , pieczarek 1 cebula , średniej wielkości

Ogrodnik w podróży
Cordon bleu z kurczaka 138

mnie jet prostszy w przygotowaniu a równie smaczny. Przeczytaj mój przepis i zobacz jaki mam patent na panierowanie i smażenie mięsa, z moim sposobem będzie to bardzo proste. Polecam Wam także: –  kurczak z czerwonym pesto –  kurczak pieczony na butelce piwa – kurczak z batatami – sałatka cezar z kurczakiem –  kurczak z mozzarellą –  kurczak pieczony(...)łyżka musztardy dijon – sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka przekrój na pół wzdłuż, tak aby uzyskać 2 cienkie piersi, łatwe do rozbicia. Rozbij kurczaka tłuczkiem do mięsa, podczas rozbijania mięso przykryj kawałkiem folii spożywczej, ułatwi to rozbijanie. Rozbijając mięso staraj się stworzyć duże prostokąty. Przygotuj 2 sporej wielkości arkusze folii spożywczej, połóż na nich rozbite piersi z kurczaka

nietylkopasta.pl
Rolada ziemniaczana z mięsem 350

bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na roladę: 500g ziemniaków 200g mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 łyżka oliwy Szczypta gałki muszkatołowej Sól, pieprz Składniki na farsz: 350g ugotowanego mięsa drobiowego (użyłam takiego z rosołu) 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko Sól, pieprz oraz szczypta ostrej papryki do smaku Dodatkowo: Ok 4 plastry(...)cząstki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Przestudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę lub mielimy maszynką do mięsa (przyda się ona także do farszu). Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Gotowe przekładamy na podsypaną mąką ziemniaczaną stolnicę lub blat, możemy także użyć papieru do pieczenia, formujemy prostokąt, a następnie wałkujemy na grubość ok 1cm. Najlepiej to zrobić, gdy mamy już gotowy farsz

Kuchnia w czekoladzie
Kotlety mielone z indyka ze szpinakiem i serem 205

kotlety mielone przesmażyć z obu stron na złoty kolor. Na sam koniec, podsmażone kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec bez przykrycia około 20-25 minut w 180ºC. Podawać z młodymi ziemniakami i ewentualnie sosem pieczeniowym. Od lewej strony: faszerowanie mięsa i smażenie kotletów mielonych

Ugotować
Euro 2016: zapiekanka ziemniaczana w dwóch smakach – serowo-czosnkowa i pomidorowo-paprykowa 145

ziemniaczanej nakładamy pomidory z papryką, a na drugiej - doprawiony serek wiejski. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Zapiekankę ziemniaczaną podajemy na ciepło jako danie główne lub dodatek do mięsa. 100 g ziemniaków to niecałe 100 kalorii. Najmniej kaloryczne to te z wody. Ziemniaki są bogatym źródłem skrobi i białka roślinnego. Zawierają witaminę

My Chcemy Jeść
Kuleczki serowe ( serowe pączki ) 217

Beskidzki olej marki Bielmar ) do posypania: cukier puder Wykonanie: Twaróg zmielić 2-krotnie w maszynce do mięsa na drobnej siatce. Ja jednak  oszczędzając czas, wybieram taki ser twarogowy, który nie wymaga mielenia ( np. z Biedronki ). Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę pokroić w drobną kostkę, dodać do mąki. Połączyć składniki rozcierając margarynę w mące. Dodać

kolorowotorcikowo
Pieczony kurczak w cytrynowo-czosnkowym sosie 170

Pieczony kurczak w cytrynowo-czosnkowym sosie Kurczak w cytrynowo-czosnkowym o śródziemnomorskiej nucie to świetne danie na niedzielny, rodzinny obiad. Łatwość przygotowania i minimum sprzątania dzięki przygotowaniu w jednym naczyniu powinny Was przekonać do zrobienia go samemu. 1 kg Mięsa z kurczaka (u mnie udka i podudzia) 2 Cytryny (mięsiste z dużą ilością soku) 2 tsp Musztardy Dijon(...)Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Kroimy cebulę, pomidory i ziemniaki. Dodajemy je do mięsa razem z bulionem, wędzoną papryką, oregano, rozmarynem, solą i pieprzem i wszystko razem mieszamy. Skrapiamy na koniec delikatnie oliwą Pieczemy pod przykryciem przez ok. 20-25 min. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze przez 35-40 minut aż ziemniaki i kurczak będą miękkie. Jeśli lubimy chrupiącą

Oslov.
Hamburgery z kotletem indyczym i piklami 149

mnie pikle z ogórków ) Forma:  blacha od piekarnika   Przygotowanie: Bułki przygotowuję według przepisu. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 15 minut, po 10 minutach wyłączyć dolną grzałkę Bułkę czerstwą moczę w ciepłym mleku. Dodaję odciśniętą do mięsa i cebuli wraz z jajkiem oraz przyprawami. Ewentualnie podsypuję bułką tartą, gdy mięso jest zbyt rzadkie. Aby kotlety były okrągłe

Kuchnia co dnia
Inny Wymiar w sercu Warszawy 177

podanym z lanymi kluskami. Znajdziemy również polskiego śledzika, owczy ser oraz tatar. Z czystym sumieniem polecam Wam owczy smażony ser z pieczonym burakiem, który marynowany jest w orzechowym sosie (17 zł).  Dania główne to przede wszystkim mięsa, zjemy tradycyjnego schabowego z kością (29 zł) smażonego na smalcu w towarzystwie biodynamicznego jajka od Grotka, czyli jajka od kur, chowanych(...)rozdziałem w karcie są podpłomyki, zapomniane i niedocenione przez współczesną Polską kuchnię. Grecy mają swoją pite, Włosi pizzę a Polacy?? Otóż mamy podpłomyki, czyli drożdżowe chrupiące placki wypiekane w piecu, o którym Inny Wymiar smacznie przypomina do wyboru jest pięć rodzajów m in. ze szpinakiem, albo chrupiącym boczkiem czy też łososiem (17-30 zł).        Restauracja posiada

Wylizany Rondel
Pstrąg w warzywach 174

Będąc ostatnio na wycieczce w Dolinie Baryczy, a dokładnie tutaj (polecam baaaardzo!) , jadłam idealnego pstrąga. I pewnie dlatego moja miłość do pstrągów przybrała na sile. Tak

gutfut
Smaki Bieszczadów 181

ogólnopolskim konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo, gdzie zajęła I miejsce za ser podpuszczkowy z czosnkiem niedźwiedzim oraz w konkursie III Podkarpackie Smaki Myśliwskie - Agrobieszczady 2016, gdzie zdobyła II nagrodę za pieczeń z sarny. My wyjechaliśmy z zapasem serów z różnymi dodatkami. Bożena Wisła, Bukowiec 73, Telefon: 697 761807 Jak już ktoś będzie w odwiedzinach u Pani Bożeny to dosłownie kilkaset metrów(...)prostocie wykonania oraz rodzimym surowcu. Specjalnością masarni są klasyczne, naturalnie wędzone wyroby (byliśmy i sprawdziliśmy wędzarnię) Zakład przerabia miesięcznie ok. 20 ton mięsa, z których powstają szynki, schaby, kiełbasy szynkowe, kiełbasy wiejskie, balerony, kabanosy, polędwiczki, boczki, pieczenie rzymskie, pasztety i salcesony.  Cztery z ich wyrobów, sygnowane określeniem geograficznym z Wierzeic, czyli dawnej nazwy wsi Wierzawice w powiecie leżajskim, wpisane

królestwo garów