mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:405/1172)

Zapiekanka z mięsem i warzywami pod puree 132

masę mięsno-warzywną. Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości i tłuczemy. Dodajemy posiekany koperek oraz 1/2 szkl mleka. Doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na mięso. Całość zapiekamy około 40 minut w temperaturze 200st. Ostatnie 10 minut pieczenia z termoobiegiem

Gotowanie moimi oczami
Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty 160

Spróbujcie! Na parapecie na swoją kolej czeka dynia, kto wie, może powstaną pierożki z dynią? Zobaczcie jakie pierogowe przepisy znajdziecie na blogu: Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Pierogi ze szpinakiem

Moja smaczna kuchnia
pałki pieczone w żurawinie 151

ząbki czosnku 1 łyżka oleju słodka i ostra papryka szczypta curry sól pieprz Olej i żurawinę wymieszać z przyprawami i startym czosnkiem. Natrzeć mięso, włożyć do zamykanej miski i wstawić na dobę do lodówki. Przed pieczeniem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika i piec około godziny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szaszłyki z cykorią z piekarnika 155

pół w poprzek. Na patyczki nadziewać na przemian mięso, cebulę, pieczarki i cykorię, ułożyć na blaszce, podlać resztą marynaty i piec ok 45 min w temp 200 st lub piec na grillu od czasu do czasu smarując. w piekarniku wystarczy szaszłyki polać 1 raz. Podałam z surówką i pieczonymi ziemniaczkami

Gotowanie jest łatwe
Szybki kurczak w 5 smakach 178

dwie garście pomidorków koktajlowych (można zastąpić zwykłymi) garść czarnych oliwek sok z polowy cytryny kawałek sera feta kilka łyżek jogurtu naturalnego Przygotowanie :  Mięsa Kurczaka oprószyć solą, pieprzem i przyprawa 5 smaków, przykryć papierem do pieczenia lub folią i delikatnie rozbić na kotleciki grubości około 2cm (najlepiej robić to walkiem). Smażyć je na dobrze rozgrzanej patelni po 3-4 minuty

Codzienne Gotowanie
Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera 204

pietruszkę, majonez i ketchup. Pokrojone mięso rozłożyć (jeden obok drugiego zachowując min. 2 cm odstępu) na największej blaszce z piekarnika. Na każdy kawałek mięsa nałożyć przygotowany farsz. Następnie posypać je po wierzchu żółtym serem. Całość piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 15-20 minut. Podawać od razu po przygotowaniu. Źródło: przepisy.pl linkwithin_text='Zobacz również inne

Świat Domowej Kuchni
Naleśniki Gordona Ramsay’a 138

podstawowy i pierwotny przepis, który wychodzi zawsze. Na zdjęciach wersja słodka z serkiem śmietankowym i dżemem truskawkowym zaserwowana małej Tosi oraz wersja z pieczonym kurczakiem, startym żółtym serem i sosem czosnkowym, zaserwowana małżonkowi, który bez mięsa obiadu sobie nie wyobraża. Naleśniki Gordon'a Ramsay'a 300ml mleka 2 jajka 125g mąki pszennej 30g rozpuszczonego masła Mleko z jajkami zmiksować

Przepysznik - BLW i nie tylko
Zielony kapturek 186

pozbywamy się goryczy. W między czasie przygotowujemy mięso. Tutaj wersja z wykorzystaniem mięsa indyczego, ale nie jest to obligatoryjne. Farsz ma nam smakować. Mięso najlepiej zmielić, posolić i dodać pieprzu. Można podsmażyć, by skrócić czas pieczenia. Do farszu dodać kaszę kuskus. Nie trzeba jej wcześniej przygotowywać. Dodać wg upodobań, np. pół szklanki. Proporcje na prawdę dowolne. Wymieszać farsz ręką

Karczma Honorietty
Domowy pasztet wieprzowy 164

robię zbyt często pasztetów ale jak robię to zawsze pieczone. Tym razem pokusiłam się o zrobienie gotowanego takiego do słoików. Ugotowałam mięso, dodałam przyprawy i wrzuciłam do słoików. Zapasteryzowałam i mam pyszny pasztet do pieczywa. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Karkówka pomidorowa 141

Podpiekamy na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę pokrojoną w piórka oraz pieczarki w plasterkach podduszamy na tłuszczu po mięsie. Wykładamy na mięso. Zalewamy sosem przygotowanym z wody, sosu sojowego, cukru i koncentratu pomidorowego. Pieczemy około 1 godziny i 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 170-180 stopni. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Nadziewany wyluzowany kurczak 163

kurczaka pierś. Całość mieszamy. Wyluzowanego kurczaka kładziemy na desce, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, vegetą. Kurczaka zszywamy i formujemy z niego kieszeń, faszerujemy przygotowanym mięsem mielonym, zszywamy do końca i przyprawiamy zewnętrzną część solą, pieprzem, papryką. Pieczemy w piekarniku przez ok. 1 ½ godz. W temp. 185 o C-190 o C. Gdy skórka z obu stron będzie zarumieniona przykrywamy kurczaka folią

Smaki Ewy
Quinoa z pieczonymi warzywami 152

zawiera przy tym glutenu, nadaje się więc dla osób z celiakią i będących na diecie bezglutenowej. Wegetarianom ze względu na białko zastępuje mięso. Można stosować ją jako zamiennik do ryżu i kaszy. Z dodatkiem pieczonych warzyw i ziół stanowi pyszną przekąskę. Może być podawana na ciepło i zimno. Składniki: 130 g komosy ryżowej (quinoa) 1 cukinia 1 bakłażan

Moja Galeria Smaku
Quinoa z porem i ziołami 160

zawiera przy tym glutenu, nadaje się więc dla osób z celiakią i będących na diecie bezglutenowej. Wegetarianom ze względu na białko zastępuje mięso. Można stosować ją jako zamiennik do ryżu i kaszy. Z dodatkiem pieczonych warzyw i ziół stanowi pyszną przekąskę. Może być podawana na ciepło i zimno. Składniki: 1 szklanka quinoa (komosy ryżowej) 2 pory świeże zioła: tymianek

Moja Galeria Smaku
Recenzja książki Kuchnia włoska krok po kroku 161

rozdział to sosy , a w nim przepisy na buliny, wywary, sosy oraz majonez. Trzeci rozdział to  mięsa a w nim przepisy, pokazane i opisane sposoby oczyszczania, wiązania i pieczenia mięs, tj. kurczak, królik, kaczka, jagnięcina, wieprzowina, cielęcina, wołowina czy dziczyzna. Kolejny rozdział to  ryby , znajdziemy w nim porady

Marta Gotuje